הי,
ראשית -
לא הופכים את הפטיפון הזה בלי להסיר את הצלחת! היא מאוד כבדה, ויכולה לעקם את הציר, או את הפלטה של הפטיפון במקום שבו הציר מתחבר אליה. בכל מקרה, מבחינה כלכלית המשמעות היא הריסת הפטיפון.
לצלחות ישנות יש הרבה פעמים "נקודה קשה" שצריך להתגבר עליה בפעם הראשונה - אח"כ הצלחת תרד בקלות יותר. אני מניח שכשאתה מחזיק את הצלחת (תמיד משני הצדדים - כדי לא לעקם) היא מתרוממת כמה מילימטרים ואז נתקעת? נצל את המילימטרים האלו כדי להחדיר טריז לחריץ מתחתיה (משני הצדדים!). תרווד עץ מהמטבח עובד מצויין. ואז בעדינות, אבל בכח עשה כך:
1) הכה במשהו סופג זעזועים (ידית של פטיש, פטיש דרך גוש עץ עבה, וכיו"ב) על ראש הציר - בכיוון אנכי לגמרי - כדי לא לעקם!
2) ואז תנסה לדחוף את הטריזים טיפה פנימה.
ושוב, ושוב, עד שישתחרר - זה משהו שעושים רק פעם אחת וצריך להפעיל לא מעט כח, אבל ב"חכמה"(f)
לגבי הזרוע, יש לך בעיה גדולה מהאנטי סקייטינג והברק - החלק האחורי של הזרוע, עם משקולת משקל העקיבה שבור וחסר - אי אפשר להציל את הזרוע הזו, ותצטרך להחליף אותה.
בתמונות התחתיות נראה שחוט החשמל מחובר נכון למנוע ולמתג, אבל אני לא רואה אותו יוצא מהתבה?
אני לא מאמין שבמצבו הנוכחי של הפטיפון הציר הראשי, הציר של המנוע, גלגל האידלר - לא צריכים כולם ניקוי וגרוז.
בקיצור - הייתי מפרק את הפטיפון הזה לגמרי, מנקה, משמן, מכוון ומרכיב מחדש. אין סיבה (פרט לציר עקום, או מנוע הרוס) שתמנע ממך לשפץ אותו לתפארת מדינת שוייץ. את הפלינט המקורי הייתי משליך ובונה אחר במקומו. אם אין לך יכולת נגרות, תן את המידות לנגר, ותמורת 300-400 ש"ח יהיה לך פלינט מסיבי מעץ סנדביץ - לנגר עם ציוד מתאים זה בקושי לוקח שעה עבודה נטו. עיקר הזמן מתבזבז על הייבוש של הדבק והצבע, וצבע אתה יכול לעשות לבד בכל מקרה.
כנס להודעה
הזו , וקרא את כל הקישורים שיש שם. קח זמן להבין את העבודה והמשימות השונות. בסופו של דבר - זה מאוד כיף!