LENCO L75

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה אני רואה הרבה פרסומים על ה-L75 ואני שמח שגם אני הצטרפתי למשפחת הלנקו.
זכיתי לקבל את הפטיפון אך מצבו לא 100%.
  • יש הרבה חלודה,
  • קורוזיה על הזרוע,
  • חסר חיבור לחשמל,
  • חסר הכיסוי התחתון לפטיפון,
  • הפורניר מתקלף
  • חסרה משקולת האנטיסקייטינג

עדיין לא הצלחתי להוריד את הצלחת, היא לא משתחררת בקלות.
כמו כן, אשמח להמלצות לחומרים שאיתם אפשר להוריד את הקורוזיה ולהחזיר את הברק.
מצרף תמונות

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תמונות נוספות

שליחה #2 

מפתיע לטובה אך מלמטה הוא נראה יחסית נקי ושמור.
אשמח לדעת אם החיווט מקורי או שמישהו התעסק איתו?

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #3 

הי,

ראשית - לא הופכים את הפטיפון הזה בלי להסיר את הצלחת! היא מאוד כבדה, ויכולה לעקם את הציר, או את הפלטה של הפטיפון במקום שבו הציר מתחבר אליה. בכל מקרה, מבחינה כלכלית המשמעות היא הריסת הפטיפון.

לצלחות ישנות יש הרבה פעמים "נקודה קשה" שצריך להתגבר עליה בפעם הראשונה - אח"כ הצלחת תרד בקלות יותר. אני מניח שכשאתה מחזיק את הצלחת (תמיד משני הצדדים - כדי לא לעקם) היא מתרוממת כמה מילימטרים ואז נתקעת? נצל את המילימטרים האלו כדי להחדיר טריז לחריץ מתחתיה (משני הצדדים!). תרווד עץ מהמטבח עובד מצויין. ואז בעדינות, אבל בכח עשה כך:

1) הכה במשהו סופג זעזועים (ידית של פטיש, פטיש דרך גוש עץ עבה, וכיו"ב) על ראש הציר - בכיוון אנכי לגמרי - כדי לא לעקם!
2) ואז תנסה לדחוף את הטריזים טיפה פנימה.

ושוב, ושוב, עד שישתחרר - זה משהו שעושים רק פעם אחת וצריך להפעיל לא מעט כח, אבל ב"חכמה"(f)

לגבי הזרוע, יש לך בעיה גדולה מהאנטי סקייטינג והברק - החלק האחורי של הזרוע, עם משקולת משקל העקיבה שבור וחסר - אי אפשר להציל את הזרוע הזו, ותצטרך להחליף אותה.

בתמונות התחתיות נראה שחוט החשמל מחובר נכון למנוע ולמתג, אבל אני לא רואה אותו יוצא מהתבה?

אני לא מאמין שבמצבו הנוכחי של הפטיפון הציר הראשי, הציר של המנוע, גלגל האידלר - לא צריכים כולם ניקוי וגרוז.

בקיצור - הייתי מפרק את הפטיפון הזה לגמרי, מנקה, משמן, מכוון ומרכיב מחדש. אין סיבה (פרט לציר עקום, או מנוע הרוס) שתמנע ממך לשפץ אותו לתפארת מדינת שוייץ. את הפלינט המקורי הייתי משליך ובונה אחר במקומו. אם אין לך יכולת נגרות, תן את המידות לנגר, ותמורת 300-400 ש"ח יהיה לך פלינט מסיבי מעץ סנדביץ - לנגר עם ציוד מתאים זה בקושי לוקח שעה עבודה נטו. עיקר הזמן מתבזבז על הייבוש של הדבק והצבע, וצבע אתה יכול לעשות לבד בכל מקרה.

כנס להודעה הזו , וקרא את כל הקישורים שיש שם. קח זמן להבין את העבודה והמשימות השונות. בסופו של דבר - זה מאוד כיף!

(f)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #4 

תתחדש (Y)
אני מבין שאתה הזוכה המאושר :) זה לא הפטפון שאיזה גברת חביבה פרסמה למסירה באחת הרשתות החברתיות?
בכמה בסוף נסגרה המסירה :wink:

אפשר להציל גם פטפון במצב כזה, גרוע יותר, או פחות
כמו שניב כתב לגבי הזרוע, גם אם היית מצליח לחבר את זנב הזרוע, הקורוזיה הזאת יורדת רק עם הזרוע...
העצה הכי חשובה שתקבל בקשר לשיפוץ וכו.... היא - הרשם ל lencoheaven אתה תבלה שם המון זמן בקרוב
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 542
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #5 

כמו שכבר אמרתי לך, הזרוע הזאת גמורה בהחלט ואתה מוזמן לבוא ולקחת אחת אחרת. לאחר שתסיר את הצלחת תשתדל לצלם תמונה של הקונוס של המנוע, במידה והוא חלוד מאוד (ולצערי ראיתי את זה קורה) ציפוי הכרום שלו מתקלף והוא הופך לבלתי שמיש. כמו כן, תבדוק את מצב הגומי של גלגל התנופה ובמידה והוא סדוק תוכל להזמין גלגל חלופי מאיביי או מבחור בשם נורברט מצ'כיה (שממנו הזמנתי כמה פעמים בעבר והייתי מרוצה מאוד).

במידה ותחליט לבנות פלינט מלא ולא רק מסגרת תוכל לקבל ממני את התוכניות ולחתוך את השכבות בלייזר מMDF.

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

raniburg כתב:תתחדש (Y)
אני מבין שאתה הזוכה המאושר :) זה לא הפטפון שאיזה גברת חביבה פרסמה למסירה באחת הרשתות החברתיות?
בכמה בסוף נסגרה המסירה :wink:

אפשר להציל גם פטפון במצב כזה , גרוע יותר, או פחות
כמו שניב כתב לגבי הזרוע, גם אם היית מצליח לחבר את זנב הזרוע, הקורוזיה הזאת יורדת רק עם הזרוע...
העצה הכי חשובה שתקבל בקשר לשיפוץ וכו.... היא - הרשם ל lencoheaven אתה תבלה שם המון זמן בקרוב
...
·אכן הפטיפון הגיעה אליי מגברת נחמדה ולמרות שהיו כאלה שהציעו סכומים נדיבים היא מסרה אותו ללא עלות, אני מעוניין להשתמש בו לשימושי האישי ולא למכור למטרות רווח.

הפטיפון ששיפצת נראה מעולה ! רציתי לקנות אותו אבל עם המלצות מטומי ירדתי מהעניין וקניתי במקום זה טורנס 150 ונראה לי שאני הבאתי לך את הפרטים של הבחור שמכר את הלנקו?
raniburg באיזה גריז ושמן השתמשת למנוע, לזרוע ולציר הפלטה?

בכל מקרה עבודה מדהימה עשית עליו :D
Tankppoper כמו שהצעת ואני הסכמתי אני אשמח לקבל ממך זרוע ולקדם את תהליך השיפוץ, אני אצרף תמונה של הגלגל תנופה ושל הקונוס של המנוע שנראים בסדר גמור בניגוד לזרוע.

בהמשך השבוע אני אנסה לפרק את הכל ולהתחיל בניקיונות.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

הקונוס נראה במצב טוב יחסית.. אני לא מצליח לראות אם הגומי על גלגל התנופה שלם או לא. אם הוא אפילו סדוק מעט זה הזדמנות טובה להחליף אותו.

ואם כבר משוויצים בפרויקטי לנקו, הנה חלק מאלה שסיימתי עד היום:

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-fv2- ... G_4396.JPG[/imgbig]

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-0EDh ... G_4405.JPG[/imgbig]

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-cAs6 ... G_7048.JPG[/imgbig]

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-tX0l ... G_3791.JPG[/imgbig]

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-SXFc ... 25255D.jpg[/imgbig]

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #8 

האמת? לפרק Lenco ולבנות אותו מחדש, ואז להשתמש בזרוע המקורית נשמע לי בלתי הגיוני בעליל.
באותה הזדמנות תחליף כבר זרוע למשהו הגיוני, או תוסיף זרוע שניה לפטיפון.

(f)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

natanzon24 לא רמזתי חלילה על כוונתך לרווח מהיר וניצול טוב ליבה של הגברת החביבה :lol: ואם אתה גם מזכיר לי ( מצטער, שכחתי) שאתה הוא זה שעזר ללנקו ההוא , להגיע אליי, אז זאת הזדמנות מצוינת להודות לך, שוב , אם לא שכחתי(,) אז
מבחינת סיכה השתמשתי בגריז בהיר המכיל טפלון ( אבדוק מחר ) ושמן לשרשרת אופניים (יאיר פורמן (f) ), גם הוא מכיל טפלון, השמן.
אני לא רוצה להישמע זקן ... אבל תבדוק בלנקוהבן (2), לפני כל חלק שאתה מתכוון לפרק, תקרא עליו שם, תראה ותכין אם צריך את כל המצרכים הדרושים בעוד מועד, לפני שאתה מפרק,ממש לא נעים :evil: באמצע הפירוק כשאתה מוקף ברגים וקפיצים קטנטנים, לגלות שאין לך איזה מברגון או חומר מתאים, זה בדרך כלל נגמר ב... להשתמש עם מה שמוצאים בבית, לפתוח ברגי אלן עם מזלג ולשים חמאה במקום גריז :lol:
הכל מפורט שם, בלנקוהבן (3), עם תמונות וטיפים מעולים! אם יש משהו שלא מובן לך, אתה יותר ממוזמן לשאול, אותי לפחות

עם ניב אני לא לגמרי מסכים, לדעתי אם מפרקים ובונים לנקו בסיסי ( משחזרים נקרא לזה ) ולא משתגעים עם איזה PTT PTP P2P ופלינט מסקויה ננסית בעלות של מאות ומעלה של שקלים, אז אפשר להחזיר את הזרוע המקורית, במיוחד אם מקבלים מהטנק 8)
היא עושה יופי של עבודה עם ראשים מתאימים, נו... אז היא קצת כבדה....לפחות יש מה לתפוס

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

raniburg אל דאגה, לא רמזתי שרמזת פשוט היו כאלה שניסו לקדם את עצמם בתור בעזרת פיתוי כספי, לשמחתי אני הגבתי ראשון והגברת הנחמדה הלכה לפי הסדר.
תודה רבה על הטיפים, אני אתחיל לקרוא ולראות איך אני מתקדם.

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

נתן, הזרוע שלך מוכנה :)

[imgbig]https://lh3.googleusercontent.com/-xmpz ... 153332.jpg[/imgbig]

החלפתי את הV-BLOCKS באיזה פתרון זמני (שרוול עבה של כבל). זה יעבוד, אבל עדיף להשיג VBLOCKS חדשים מאיביי.

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #12 

יש לי בשבילך V Blocks מצויינים שהודפסו עבורי במדפסת תלת מימד אם תרצה
Rust never sleeps

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

BennyO כתב:יש לי בשבילך V Blocks מצויינים שהודפסו עבורי במדפסת תלת מימד אם תרצה
...
· עובדים יופי
(f)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תחילת פירוק

שליחה #14 

Tankpopper תודה רבה על העזרה ועל הזרוע, היא אמורה להגיע אליי היום :)

BennyO תודה על ההצעה, כשאגיע הביתה אצלם את ה-VBLOCKS שבזרוע שהגיעה עם הפטיפון ואשמע את חוות דעתכם אולי הם בסדר גמור למרות שהזרוע הייתה גמורה ושבורה.

היום התחלתי לפרק את הפטיפון, חילקתי את המנגנונים לשקיות עם הערות ותכולת כל שקית.
צירפתי תמונות של גלגל המהירות, הוא נראה שלם וללא סדקים או קרעים.

כמו כן, צירפתי תמונה של הקפיצים שמחברים את השלדה עם הפלינט.
האם על סמך התמונות ניתן לומר אם הם בסדר? אם יש סיבה להחליף אותם?

תודה על העזרה והתמיכה והרצון לעזור.
שבת שלום (Y)

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

בקפיצים נראים בסדר גמור.

כרגע יש שני דברים עקריים שאתה צריך לשים עליהם דגש

1) ניקוי וכיוון המנוע. תוכל למצוא מדריך מפורט כאן. מיד אחרי שתנקה את המנוע תדאג גם לכוון אותו

2
) ניקוי הציר הראשי

הזרוע שקיבלת במצב לא רע בכלל ותוכל לחיות לבנתיים גם בלי VBLOCKS חדשים (למרות שאני כן ממליץ להחליף אותם).

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

שלום,
החלק הקל מאחורינו - הפירוק.
עכשיו לחלק הקשה, החלקים החיצוניים שבמצב ירוד שפשפתי ואת רוב הטינופת הצלחתי להוריד אבל יש חלקים כמו השלה וידית הורדת/הרמת הזרוע שדורשים צביעה.
ניקיתי את השלדה החיצונית כמה שאפשר ויש כמה נקודות שירד הצבע אבל אני לא אצבע אותה מסיבות שונות שלא אפרט.
השלב הבא הוא לנסות לגרז ולכוון את המנוע.

יש המלצות לגריז שמתאים?
היכן אני יכול להשיג את ארבעת הברגים הקטנים שמחוברים היכן שבורר המהירות?

תודה
לפניי
 לפניי
אחריי
 אחריי
אחריי
 אחריי

Tankpopper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

מהנסיון שלי, כל גריז פשוט יעשה את העבודה במנוע, תוכל לקנות פחית בטמבוריה הקרוב לביתך. בנוגע לציר הראשי, שמן מכונות תפירה הוא האופציה הפשוטה.

ועכשיו כמה נקודות חשובות:

1) כל החלקי הלקנו הכסופים (למעט הHEADHSHELL) הם ציפוי. לכן, שפשוף אגרסיבי מדי עלול לקלף את הציפוי - אז בעדינות!
2) ספריי צבע הוא כמובן הבחירה הטבעית לחלקים שתרצה לצבוע, רק אל תקנה ספריי בצבע מטאלי. זה אולי נשמע מתאים אבל זה רחוק מלהראות כמו ציפוי הכרום המקורי ולוקח לזה נצח להתייבש, סתם כאב ראש שעדיף להמנע ממנו.
3) כאשר אתה מפרק את ציר הצלחת שים לב שאתה לא מאבד את המיסב שיושב בתחתית הציר.. קל מאוד להפיל אותו החוצה בהיסח דעת. לאחר שהוצאת אותו, תוודא שהוא במצב טוב ולא איבד את צורתו הכדורית. במידה והוא איבד את הצורה תוכל להזמין אחד אחר כאן

4) לדעתי הברגים הקטנים של בורר המהירות הם M2 או M3 עם ראש קוני. חבל שלא אמרת קודם, יש לי עדיין שלוש פלינטים מקוריים של לנקו על כל חלקיהם (מעט אלו שרלוונטיים לפרויקטים שלי כמובן) שרק מחכים לתרום את שאר האיברים שלהם. תזכור שאתה עדיין יכול לקחת את אחד מהם כדי להחליף את הפלינט המפורק שלך (יש לי של 75, 78 וגם אחד בגרסת LEAK)

ובלי קשר, קצת הדלקתם אותי.. אני הולך לנסות ולהדפיס VBLOCKS עם המדפסת הביתית שלי, אני רק מקווה שהרזולוציה שלה תספיק. אחרי זה אולי ננסה להדפיס גרסה חדשה לזרוע המודפסת שלי, אחת שתהיה DROP IN REPLACEMENT לזרוע המקורית של לנקו (NKORAH, אני מסתכל עלייך)

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

עדיף לדעתי לשמן ולגרז עם מוצרים המכילים טפלון
את הכדורית של ציר הפלטה ניתן להחליף בכדורית של 4ממ אם אני זוכר נכון.. מוסך שמחליף מיסבים יכול לשמש כמקור
בבית הציר רצוי לשלב שמן לסיכה וגריז לאטימה
את הדיסק עליו יושבת הכדורית כדאי להפוך, עם הצד שהכדורית חפרה למטה, דף חדש, ניתן לעשות זאת גם במנוע, ואם במנוע עסקינן - תזהר על הצ'ופצ'יק של המיסב, זה שיושב בתוך הקפיץ
לפני שאתה מרכיב, זכור לגרז את הקלאצ' של הליפט עם גריז יעודי, כי בוודאי ניקית את מה שנשאר , אם בכלל נשאר...

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #19 

@Tankpopper
יש לי שרטוטים מוכנים של הVblocks אשלח לך בהמשך היום :-)

natanzon24 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

ממשיכים

שליחה #20 

אהלן,
אחריי תקופה ארוכה שלא היה לי זמן חזרתי להתעסק עם הלנקו, מצורפות תמונות של חיבורי ה-RCA מבחוץ ומבפנים.
נשאר לקדוח את החור לשקע חשמל הקומקום ולבחור גימור לפלינט'.
יש למישהו ניסיון עם פורמייקה? הבנתי שיש הרבה יותר מגוון בצבעים ואפשרויות רבות ומשונות אבל האם זה יחזיק מעמד?
האפשרו השניי והטבעית היא להדביק פורניר.

עוד בהמשך

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”