בעיה בסאבוופר - חייב עזרה דחופה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

אני ממש מקווה שתוכלו לאשש שאכן יש בעיה ושאני לא מדמיין או עושה משהו לא נכון.
יש לי מערכת 5.1, 5 סטלייטים של FOCAL BIRD וסאב TS2-10 של TANNOY שקיבל כאן באתר ביקורת טובה מאוד.
הרסיבר הוא DENON 2310 CI.
הסאב מחובר ב- LFE הן בסאב עצמו והן ברסיבר ומכוון ב- CROSSOVER ל- BYPASS (נשלט רסיבר) ו PHASE 0 מעלות. (לפי המלצת יצרן)
לאחרונה שמתי לב לקולות רעידה חזקים מהסאב. עשיתי כיול, הסאב זוהה, הוגדר כ- SMALL והחיתוך על 90MHZ.
כאמור, כאשר הסצנות אינטנסביות בבאס מתחילים קולות רעידות. לא הצלחתי להבין אם זה מגיע מאחד הדרייברים (יש ימני ושמאלי) או משניהם.
הסאב באחריות של ט.ר אבל אני רוצה להיסגר על עצמי לפני שאני פונה אליהם. (בתקווה שהם אמינים ולא אמצא את עצמי במלחמת התשה עם ספק ישראלי מצוי).

האם מישהו מכיר תופעה כזו? לא נראה לי שה- SETUP בעייתי...

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6627
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שליחה #2 

אם יש יותר מידי רעידות יתכן שהסאב יורד נמוך מידי ,

נסה אם אתה יכול לקבוע חיתוך גבוה יחסית , כדי שתוכל יותר לשמוע את הסאב ופחות להרגיש אותו

בכל מקרה ט.ר הם בסדר גמור ויתנו לך את השירות בלי להתיש אותך

Liron79
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #3 

shkop כתב:אני ממש מקווה שתוכלו לאשש שאכן יש בעיה ושאני לא מדמיין או עושה משהו לא נכון.
יש לי מערכת 5.1, 5 סטלייטים של FOCAL BIRD וסאב TS2-10 של TANNOY שקיבל כאן באתר ביקורת טובה מאוד.
הרסיבר הוא DENON 2310 CI.
הסאב מחובר ב- LFE הן בסאב עצמו והן ברסיבר ומכוון ב- CROSSOVER ל- BYPASS (נשלט רסיבר) ו PHASE 0 מעלות. (לפי המלצת יצרן)
לאחרונה שמתי לב לקולות רעידה חזקים מהסאב. עשיתי כיול, הסאב זוהה, הוגדר כ- SMALL והחיתוך על 90MHZ.
כאמור, כאשר הסצנות אינטנסביות בבאס מתחילים קולות רעידות. לא הצלחתי להבין אם זה מגיע מאחד הדרייברים (יש ימני ושמאלי) או משניהם.
הסאב באחריות של ט.ר אבל אני רוצה להיסגר על עצמי לפני שאני פונה אליהם. (בתקווה שהם אמינים ולא אמצא את עצמי במלחמת התשה עם ספק ישראלי מצוי).

האם מישהו מכיר תופעה כזו? לא נראה לי שה- SETUP בעייתי...
...
·תעשה בדיקה, תשים סצינה עמוסה בבאסים ששמעת את הרעידות ותסתכל.
לעיתים הגרילים קצת משחקים, יכול להיות שהסאב קצת רועד.

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני בטוח במאה אחוז שיש בעיה אמיתית בסאב. פיזית הוא יציב. הבעיה נקראת rattle. כשחיפשתי ב youtube ראיתי תיעוד זהה לבעיה. הבאס הופך לקולות רעידה-דיסטורשן לא נעימים. הוא בכל אופן בט. ר ואני מחכה למוצא פיהם.. בדיעבד אני מצטער שהלכתי על טאנוי. היום הייתי הולך על bw או svs.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

אין מה לעשות, זה סאב קטן ואתה דוחף אותו יותר מדי...

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

BUGY כתב:אין מה לעשות, זה סאב קטן ואתה דוחף אותו יותר מדי...
...
מה?! מאיפה הבאת את זה? זה סאב 10" ברמת ווליום סבירה ביותר.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #7 

למכר שלי היתה בעיה דומה בסאב, מסתבר שמשהו בפנים בהדבקות השתחרר עם הזמן ואז כשהוא במאמץ שומעים קולות נקישה/רשרוש. לא אמור לעלות הרבה בחנות נורמלית.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #8 

@shkop
·
לפי התיאור שלך:
בסצנות עמוסות בס, יש rattle. זה לרוב קורה כשדוחפים סאב עד הקצה או תקלה פנימית.
איפה חוגת הווליום של הסאב? מה הרמה שלו ברסיבר?
האם עשיתי כל מני שינויים לפני הופעת הבעיה, כמו שינוי כבל או הזזה שלו, כל מני כיוונים ברסיבר?
ניסיתי לאפס את הרסיבר, לבדוק את הכבל?

תרים אותו ותזיז באגרסיביות כדי לשמוע, אולי יש משהו משוחרר בפנים

בלי קשר, 10 אינץ, זה לא אומר כלום. איזה מגבר, מה הכוח שלו, מאיזה חומר עשוי הוופר, מה מבנה הקופסה, מה נפח הסאב.... יש דברים חשובים לא פחות ואפילו יותר מגודל הוופר.

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

הסאב הוא TS2-10 של TANNOY. הוא סאב בן בקושי 5 חודשים. חוגת הווליום שנתה-שתיים מתחת לאמצע. מוגדר כ- SMALL, מחובר ב- LFE, חיתוף 90 MHZ ואין תוספת DB כלשהי.
הכיוון שלו הוא לפי המלצת יצרן, 0 מעלות PHASE ו-BYPASS CROSSOVER.
הוא אמור להיות סאב שאמור לעמוד בקלות ברמת הדחיפה שאני מדבר עליה. (למעשה, אין ממש דחיפה, לעיתים רחוקות אני רואה סרטים לבד ויכול לשמוע ברמת ווליום סבירה.. אני אף פעם לא ממש "מפציץ", בכל זאת, יש שכנים...).

למרות שמחיר זה לא מדד אבסולוטי, הוא לא רסיבר זול שאמור להיות גבולי וגם קיבל ביקורת טובה מאוד במבחן הסאבים הגדול שפורסם כאן באתר. הוא דיי מאסיבי ולא "צעצוע".
נראה מה יגידו בט.ר. , אני מחכה בכליון עיניים (ואזניים).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

קצת סדר:
לא הסאב הוגדר כקטן אלה הרמקולים.
החיתוך הוא ב90 hz ולא mhz.

החוגה קצת מתחת לחצי, כלומר הוא קצת פחות מחצי עוצמה או קצת יותר?

זה לא קשור רק למה הסאב הזה "אמור" לעשות. סאב צריך להתאים לחלל, לנפח, למיקום, לסגנון שמיעה. הרי אין לנו מושג מה אתה מחשיב "רמת ווליום סבירה ". מה שאני רוצה לומר, צריך להתאים צפיות. כמובן יכול להיות שזאת בעיה, במיוחד אם זה התחיל פתאום ולא היה מקודם, ואני מקווה שתקבל שרות טוב :wink:

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לא הבנתי את המשפט - לא הסאב הוגדר כקטן אלה הרמקולים. הרמקול סאב מוגדר כ- SMALL ברסיבר, יש הגדרה נפרדת לקדמיים, סראונד וסאב.
תודה גם על התיקון לגבי HZ, למרות שהוא לא שופך אור חדש על הבעיה.
פחות מחצי זה פחות מחצי עוצמה. הווליום ברסיבר הוא פחות מ- -32DB (מתנצל אם יש טעות ביחידות מידה), כלומר ווליום סביר מאוד.
הבעיה לא הייתה מיומו הראשון של הסאב בוודאות אבל אני לא סגור שהבחנתי בה מייד כשהחלה. כמובן שזה חזר על עצמו במגוון סרטים.
קיוויתי שאנשים כאן מכירים בעיה מסוג זה, כי מנסיוני בתקשורת עם ספקים ישראלים כדאי מאוד להוכיח הבנה ובטחון.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #12 

אין הגדרה לסאב קטן. אולי אתה מתבלבל עם סנטר.
..

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #13 

לא הכי סביר אבל שווה בדיקה: וידאת שהסאב יושב ישר? אם הוא יושב על רצפה והיא לא אחידה אפילו קצת בגובה עלולות להיות רעידות.

מעבר לזה, לדעתי זה לא קשור להגדרות. מה עוד ניתן להציע ? זה נשמע כמו משהו שהשתחרר בפנים וצריך הדבקה. ואם יש לך מזל, זה המקרה ולא חמור יותר. אם אתה מעוניין להמשיך להשתמש בו פשוט קח לאיש מקצוע.

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

הסאב ישב על מרצפת אחת מפולסת וגם חיצונית מעולם לא נראה רועד. (הגוף עצמו יציב מאוד).
לא שמעתי משהו מרשרש בפנים. ההימור שלי הוא שזה פגם ביצור של הדרייבר. זה גם מה שאומרים בפורומים באינטרנט. מבטיח לעדכן :)

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #15 

@shkop
·סליחה שאני מקפיץ הודעה מלפני 5 שנים.

יש לי את אותו הסאב (גם בן 5). ובדיוק בערב החג הוא התקלקל.. (עושה מן רעש סטטי כזה).
אגב, בתחילת דרכו, כשפעל גם היו לי כל מיני רעשים, כמו נקישות. בסוף הסתבר שאלו היו נקישות על הריצפה. הנחתי אותי על חתיחת שמיכה וזה פתר תעסק..

מה בסוף היתה התקלה אצלך??

אבל לצערי קרה משהו לסאב בערב החג.. פתאום. אולי מגבר פנימי או משהו אחר...
אקח אותו היום לתיקון
בברכה קובי כהן

shkop פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

התקלה הייתה בעיה בסאב עצמו. הייתה תופעה של הדהוד בתדרים מסוימים.
ההתנהלות עם ט.ר הייתה זוועה ועד היום אני מנסה להימנע ממוצרים שהם מייצגים.
סחבו אותי וסחבו וכשקיבלתי סאב תצוגה חלופי עד להגעת סאב חדש מאותו דגם הייתה בו אותה בעיה.
בסוף הגיע סאב בצבע שחור (שלי היה לבן) אז פשוט החליפו לו את הדרייבר מהסאב השחור ו... גם שם הייתה אותה בעיה. כל מה שהציעו לי היה במסגרת מה שהם מייבאים וכשהציעו לי להחליף לסאב של קאבאס במחיר מלא עם זיכוי מצחיק על הסאב של טאנוי ניתקתי איתם מגע.
בסוף התייאשתי ועשיתי טרייד אין באחת החנויות ולקחתי JL AUDIO E110 (צבע לבן פיאנו בהתאם לדרישות ההנהלה בבית) שהוא פשוט סאב מפלצת.
הפסדתי דיי הרבה כסף בפרשייה הזו אבל למדתי לקח ומאז אני לוקח רק מוצרי פרימיום של יבואנים שמכבדים את עצמם (אפשר להתייעץ בחנויות מי הם ותמיד להתנות בחנות שאם המוצר פגום יש אפשרות להחליף למוצר אחר של כל יבואן שהוא).

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #17 

וואו, לא להאמין איזה סרט היית בו.. חבל שלא הצפת את הרשת (פה למשל) למען שידעו.
אני 5 שנים עם הסאב, מרוצה מאוד (גם לבן).
עכשיו בדיוק התקלקל.. והוא בבדיקה פרטית מן הסתם.
מעצבן שזה מה שקרה בסוף ושהפסדת כסף אבל לפחות אתה עם סאב מעולה ושאתה מבסוט.

ט.ר - אכן אכזבו פה.
מאוד חשוב היבואן ומי נותן את האחריות.
בברכה קובי כהן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”