שיפוץ פטיפון מסוג DUAL1214
אהלן,
במהלך השבוע האחרון נמצאו כמה מציאות במחסן, אחד מהם זה פטיפון מסוג DUAL 1214.
כאשר חיברתי אותו לחשמל, נדלקה הנורה של ON אבל כ2 שניות אח"כ הנורה כבתה והמכשיר העלה עשן.
כאשר פתחתי אותו, נראה שאחד הקבלים נשרף.
בנוסף, הזרוע שלו כנראה שבורה כנראה צריך להחליף מחט.
מספר שאלות:
1. האם שווה בכלל להתעסק עם הפטיפון ולתקן אותו או כבר לרכוש משהו עובד? (כלכלית, איכותית)
2. במידה וכן, איפה? (אני מפ"ת)
3. במידה ותיקנתי, איך אני מחבר אותו לרסיבר? או האם צריך להוסיף עוד משהו באמצע?
אני מנסה לקבל מבט כללי על העלות הטרטור אותו אצטרך לעבור.
תודה!
במהלך השבוע האחרון נמצאו כמה מציאות במחסן, אחד מהם זה פטיפון מסוג DUAL 1214.
כאשר חיברתי אותו לחשמל, נדלקה הנורה של ON אבל כ2 שניות אח"כ הנורה כבתה והמכשיר העלה עשן.
כאשר פתחתי אותו, נראה שאחד הקבלים נשרף.
בנוסף, הזרוע שלו כנראה שבורה כנראה צריך להחליף מחט.
מספר שאלות:
1. האם שווה בכלל להתעסק עם הפטיפון ולתקן אותו או כבר לרכוש משהו עובד? (כלכלית, איכותית)
2. במידה וכן, איפה? (אני מפ"ת)
3. במידה ותיקנתי, איך אני מחבר אותו לרסיבר? או האם צריך להוסיף עוד משהו באמצע?
אני מנסה לקבל מבט כללי על העלות הטרטור אותו אצטרך לעבור.
תודה!
המממ...
תראה, כשאנשים מתלהבים מפטיפונים של Dual, לא זה הפטיפון שהם חולמים עליו. ה- 1214 הוא פטיפון מוקדם למדי, מתחילת שנות ה- 70. היה די תחתית ליין המוצרים, ומציע מפרט (ונתונים) לא מעוררי חשק במיוחד. שלא תבין אותי לא נכון - זה לא פטיפון רע, חלילה. רק מאוד מאוד בסיסי. הוא עדיין כולל את כל המורכבויות שהופכות Dual אוטומטיים למסובכים לטיפול, אבל כשהוא במצב מצויין - הוא נשאר פטיפון בסיסי ביותר.
גם לא ברור מה הבעיה בזרוע - מחט שבורה היא לא "זרוע שבורה". להחליף מחט (או ראש) זו פעולת תחזוקה בסיסית. להחליף זרוע בפטיפון הזה מסובך מאוד, ופשוט לא כדאי.
אז:
ראשית, קרא עליו כאן . קרא באותה הזדמנות על עוד דגמים בליין, ותבין מה יכולתו, ומה מגבלותיו.
כאן, יש לך את כל המדריכים למשתמש ולתחזוקה של הפטיפון - ראה אם אתה מתמודד עם הבנת הבעיה שלו.
עכשיו, אם יש לך הבנה באלקטרוניקה, ואתה רוצה להכנס לעולם של שיפוץ פטיפונים - זוהי יופי של נקודת פתיחה. פתח, פרק, נקה, שפץ, החלף קבלים - מקסימום, נהנית ובסוף הפטיפון ילך לפח. אם אתה צריך מישהו שיתקן לך אותו - זה ממש לא "שווה" את ההשקעה
תראה, כשאנשים מתלהבים מפטיפונים של Dual, לא זה הפטיפון שהם חולמים עליו. ה- 1214 הוא פטיפון מוקדם למדי, מתחילת שנות ה- 70. היה די תחתית ליין המוצרים, ומציע מפרט (ונתונים) לא מעוררי חשק במיוחד. שלא תבין אותי לא נכון - זה לא פטיפון רע, חלילה. רק מאוד מאוד בסיסי. הוא עדיין כולל את כל המורכבויות שהופכות Dual אוטומטיים למסובכים לטיפול, אבל כשהוא במצב מצויין - הוא נשאר פטיפון בסיסי ביותר.
גם לא ברור מה הבעיה בזרוע - מחט שבורה היא לא "זרוע שבורה". להחליף מחט (או ראש) זו פעולת תחזוקה בסיסית. להחליף זרוע בפטיפון הזה מסובך מאוד, ופשוט לא כדאי.
אז:
ראשית, קרא עליו כאן . קרא באותה הזדמנות על עוד דגמים בליין, ותבין מה יכולתו, ומה מגבלותיו.
כאן, יש לך את כל המדריכים למשתמש ולתחזוקה של הפטיפון - ראה אם אתה מתמודד עם הבנת הבעיה שלו.
עכשיו, אם יש לך הבנה באלקטרוניקה, ואתה רוצה להכנס לעולם של שיפוץ פטיפונים - זוהי יופי של נקודת פתיחה. פתח, פרק, נקה, שפץ, החלף קבלים - מקסימום, נהנית ובסוף הפטיפון ילך לפח. אם אתה צריך מישהו שיתקן לך אותו - זה ממש לא "שווה" את ההשקעה
במקרה של דואלים זה יותר - אלקטרוניקה, שענות ומכניקה שמשולבים במקום קטן וצפוףאם יש לך הבנה באלקטרוניקה, ואתה רוצה להכנס לעולם של שיפוץ פטיפונים...
לעקשנים בלבד
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
אם זה היה משהו פשוט יותר הייתי מתעסק עם זה לבד,
לפי מה שאני מבין מכם, התיקון של הדבר הזה לא הולך להיות זול, וגם לא כדאי משום שמה שמתקבל בסוף הוא לא משהו.
דיברתם על מפרט, נכנסתי ללינק שנתת פה, אבל אני לא מבין בזה שום דבר, כך שמה שראיתי שם זה סינית.
כל מטרתי היא לשמוע את התקליטים שנמצאו ליד הפטיפון.
האם קניה של פטיפון עדכני, דוגמא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23123 יעשה את העבודה?
שוב תודה
לפי מה שאני מבין מכם, התיקון של הדבר הזה לא הולך להיות זול, וגם לא כדאי משום שמה שמתקבל בסוף הוא לא משהו.
דיברתם על מפרט, נכנסתי ללינק שנתת פה, אבל אני לא מבין בזה שום דבר, כך שמה שראיתי שם זה סינית.
כל מטרתי היא לשמוע את התקליטים שנמצאו ליד הפטיפון.
האם קניה של פטיפון עדכני, דוגמא: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23123 יעשה את העבודה?
שוב תודה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא.tomermax כתב:האם http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=23123 יעשה את העבודה?...
זה לא פטיפון, זה סתם צעצוע פלסטיק עם צלחת מסתובבת שהתחפש לפטיפון. לא לגעת !!
ולשאלתך - ב-Dual הנ"ל לא הייתי טורח לגעת, אבל יש מספיק אלטרנטיבות טובות, גם ישנות וגם חדשות.
@yairf
·
היי
אשמח אם תכווין אותי, אני חשבתי שהסיפור יכול להסתיים בכמה מאות שקלים בודדות.
יד שניה או חדש.
שאלה נוספת שעוד לא ענו לי עליה, איך הפטיפון מתחבר לרסיבר? האם אני צריך איזשהו מגבר חיצוני (או כל מכשיר נוסף חיצוני)?
גם מבחינת חיבורים פיזיים, אני לא מכיר את החיבורים שיש בDUAL.
תודה
·
היי
אשמח אם תכווין אותי, אני חשבתי שהסיפור יכול להסתיים בכמה מאות שקלים בודדות.
יד שניה או חדש.
שאלה נוספת שעוד לא ענו לי עליה, איך הפטיפון מתחבר לרסיבר? האם אני צריך איזשהו מגבר חיצוני (או כל מכשיר נוסף חיצוני)?
גם מבחינת חיבורים פיזיים, אני לא מכיר את החיבורים שיש בDUAL.
תודה