טלויזיה חדשה לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

היי, אנחנו מעוניינים להתנתק מיס ורוצים לקנות טלויזיה חכמה במקום.
הצפייה תהיה ממרחק של 3.40 מטרים.
הטלויזיה לא תהיה מעל 55 אינטס.
SmartTv- שתהיה אפשרות התקנה של תוכנות כמו קודי,פופקורן טיים ונטפליקס. (אנדרואיד לא?).
תמיכה בעידן פלוס עם אנטנה מובנת?- יש חייה כזאת? לא כלכך מבין בכל הנושא אבל ראיתי שהאיכות תמונה של השידורים הישירים בקודי על הפנים אז זה יהיה בונוס מטורף (אין אצלנו אנטנה בבניין).
אין עדיפות ליצרנית מסויימת אבל אחריות ארוכה תהיה בונוס עקב משך הזמן שהיא מתוננת להשאר אצלנו.
אופציונלי- 4k- התכנון שהטלויזיה תשאר אצלנו ל7 שנים. האם הרזולוציה הזאת תהיה רלוונטית עד אז או סתם בזבוז כסף?

סכום- 6000 ש״ח, אפשרות לחריגה של 1000 ש״ח אם זה שווה את זה

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

אשמח לעזרה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5173
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 532 פעמים

שליחה #3 

מ-3.4 לא יזיק לפחות 65".

סמארט: רובן לא אנדרויד, ועל אלה שכן, אני לא יודע עד כמה אפשר להתקין כל דבר.

אין אנטנה בתוך מסכים, אבל אנטנה ביתית פשוטה יכולה להספיק, תלוי בקליטה אצלך.

4K שימושי רק אם אתה יושב קרוב או שהמסך גדול. ממרחק 3.4מ אין טעם. גם אם היה, יש דברים אחרים שהרבה יותר משמעותיים לאיכות תמונה.

nangel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 16 פעמים

כמה נקודות למחשבה

שליחה #4 

סמארט: תמורת 300 ש"ח אתה יכול לחבר לכל טלויזיה "סמארט" שיעבוד הרבה יותר טוב מאשר המובנה, ולכן לא הייתי מתעקש על זה דווקא.

גודל: 3.4 מטר זה לא מעט ובמיוחד אם אתה חושב להחזיק את הטלויזיה 7 שנים הייתי הולך על 65 אינץ'. מתרגלים לגודל המסך מאוד מאוד מהר.

4K: בגודל הרלוונטי אני מניח שיהיה מחוץ לתקציב ובכל מקרה לא באמת כדאי ממרחק כ"כ גדול.

עידן פלוס: להרבה טלויזיות יש את הטיונר הפנימי המתאים וצריך רק לחבר אנטנה שמתאימה לבית הספציפי. גם כאן, טיונר חיצוני לא עולה יותר מכמה מאות ש"ח ולכן לדעתי שים דגש חזק על הגודל ואיכות התמונה/סאונד ורק אח"כ על דברים שאי-אפשר להשלים מסביב.

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

רק סמארט של סוני תתמוך בקודי? והיא גם מוגבלת? כי הבנתי שהיא אנדרואיד לכל דבר.
זה יהיה עדיף כי אמי לא מסתדרת עם טכנולוגיה כלכך ואולי אם זה יגיע במכשיר אחד היא תסתדר עם זה יותר טוב אבל אם יש המלצה לטלויזיה ללא סמאט ששווה יותר אז אשמח לשמוע על דגמים :)
אמא שלי לא מעוניינת ב65 אינטס אבל אפשרי לתת גם דגם של 65 והיא תחליט בחנות..
תודה!

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מה דעתכם על KDL49X8308C ב8600 שקל?

איזה מעבד יש לה?
כמה זיכרון ראם?
עד כמה אפשר להרחיב את הזכירון עם כונן חיצוני?
תודה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

חבל על הכסף. אפשר לקנות מסך טוב וגדול יותר במשמעותית פחות.

זה לא מחשב. אין משמעות פשוטה למעבד או לזכרון (RAM). כונן חיצוני לא קשור לזכרון אלא לאחסון (לסרטים). באופן כללי אין נפח אחסון פנימי במסכים.

אנשים כאן אומרים שדגמי סוני עם אנדרויד כן יכולים להפעיל Kodi. ייתכן שגם דגמים מיצרנים אחרים.

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

jtk כתב:חבל על הכסף. אפשר לקנות מסך טוב וגדול יותר במשמעותית פחות.

זה לא מחשב. אין משמעות פשוטה למעבד או לזכרון (RAM). כונן חיצוני לא קשור לזכרון אלא לאחסון (לסרטים). באופן כללי אין נפח אחסון פנימי במסכים.

אנשים כאן אומרים שדגמי סוני עם אנדרויד כן יכולים להפעיל Kodi. ייתכן שגם דגמים מיצרנים אחרים.
...
·אפשר המלצה למסכים שלדעתך יתאימו לי?
ודווקא בפיליפס כן רושמים כמה ליבות יש למעבדם אבל אני מנסה להתרחק מהם בגלל היבואן

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

אם החלטת שאתה צריך אנדרויד, נראה לי שהטוב ביותר יהיה להפריד בין המכשיר שמנגן סרטים לבין המסך. חבל להסתבך ולהגביל את עצמך בבחירת מסך בגלל משהו שאפשר לעשות טוב יותר עם מכשיר נפרד שלא עולה יותר מדי. גם חבל להתפשר על דברים מהותיים במסך (איכות תמונה, מחיר, אחריות) בשביל תכונה משנית.

4K חסר טעם. אם מסיבה כלשהי יוצא שהמסך כולל 4K, אז שיהיה. אבל זה לא צריך להיות שיקול בבחירה.

אנשים כאן מחבבים את H6400 של סמסונג. אין לי נסיון איתה, אבל היא כנראה לא בחירה רעה. אני רואה את גרסת ה-UA 55" שלה מפורסמת ב-5400 ש"ח עם 3 שנים אחריות של "י. שלום" או 5600 ש"ח עם 3 שנים אחרית של "סם ליין". לא יודע מה תנאי האחריות בשני המקרים. אולי אפשר למצוא בזול יותר. לא יודע מה מצב העברית וכו', אם זה בכלל שיקול מבחינתך.

אם אתה לא פוסל יותר מ-55", אני רואה את A430 של פנסוניק, 60", בפחות מ-6000 ש"ח, כולל 5 שנים אחריות. זה כנראה דגם פשוט יותר מה-H6400, ויש עוד הבדלים, אבל הוא גדול יותר ויש לו יותר אחריות.

יש לך שיקולים אחרים? משחקי מחשב על המסך? צפיה מהצד? עד כמה חשובים לך שחורים כהים?
Amirdhd כתב:ודווקא בפיליפס כן רושמים כמה ליבות יש למעבדם
...
זה נתון חסר משמעות. היית מעדיף מכונית אחת לעומת אחרת כי יש לה עוקת שמן עם 50% יותר קיבולת? :)
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 08/11/2015 10:19, נערך פעם 1 בסך הכל.

Meidanas
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

נשמע שאכן סוני נותן פתרון טוב למעוניינים ב"קודי מובנה" בטלויזיה על פלטפורמת אנדרואיד,אך יש כיום מיעוט של נתמכים והמחיר גבוה (על אחת כמה וכמה ב65 אינץ')

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

הסיבה שאני מעוניין לדעת מה המעבד והראם זה כדי לדעת אם הקודי יריץ לי סרטים ברזולוציות גבוהות בלי בעיה..
קראתי ביקורות על השוואת טלויזיות וראיתי שסוני מובילה וכל הקטע של הקודי בונוס כי אני מעדיף מוצר אמין שיבוא חלק מהטלויזיה ואמא שלי תסתדר איתו במקום מוצר סיני שלא בטוח יגיע בכלל..
ראיתי שיש 3 סוגרים של 55 אינטס וההבל ביניים זה 800-1000 מהירות החלקה..
ההבדל כזה קריטי? כמה פחות או יותר המחיר שלהם?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

אי אפשר להסיק מזה אם סרטים יפעלו בלי בעיות או לא.

אין סיבה שאמא שלך לא תוכל להסתדר באותה מידה עם מכשיר נפרד. אבל יכול להיות שמה שהמסך תומך בו אכן יספיק. אגב, לא חייבים Kodi בשביל לנגן סרטים. אני משער שזה יהיה יותר גמיש ויותר נוח, אבל גם למסכים שלא מבוססים על אנדרויד יש יכולות בתחום. השאלה מה בדיוק התכונות שאתה רוצה.

800/1000 זה די חסר משמעות:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025
http://www.hometheater.co.il/vp2346516.html

Amirdhd פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

jtk כתב:אי אפשר להסיק מזה אם סרטים יפעלו בלי בעיות או לא.

אין סיבה שאמא שלך לא תוכל להסתדר באותה מידה עם מכשיר נפרד. אבל יכול להיות שמה שהמסך תומך בו אכן יספיק. אגב, לא חייבים Kodi בשביל לנגן סרטים. אני משער שזה יהיה יותר גמיש ויותר נוח, אבל גם למסכים שלא מבוססים על אנדרויד יש יכולות בתחום. השאלה מה בדיוק התכונות שאתה רוצה.

800/1000 זה די חסר משמעות:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025
http://www.hometheater.co.il/vp2346516.html
...
יש לי ניסיון עם סטרימרים עוד שהשקעתי בפופקורן אוור a300 שהתחיל לעשות לי בעיות בזמנו.. עם כמה שהחברות האלה נהיות מותג של רגע יש להם מלא באגים ואחרי כמה זמן של שימוש מתחילות לעשות בעיות.
אם המידע שבקשתי לא נחוץ למה חברות הסטרימרים מפרסמות את זיכרון הראם וכמות הליבות שלהם כחלק הכי חשוב בחבילה?
הבנתי שאם נגיד למכשיר יש 1gb ram אז יהיה לו יותר קשה לסחוב את המערכת הפעלה ולנגד סרטים ב1080p נגיד..
אם הקודי פועל כמו שצריך אז לא כלכך אכפת לי באיזה פורמטים הטלויזיה תומכת כי חשוב לי נטו הקודי ולהזרים סרטים ותוכניות בו ואם הקודי פועל אז גם כל התכנים שלו.. לשאר הדברים יש לי את פופקורן אוור..
ותודה על המידע של הקצב החלקה..
יש לך דגם של סוני 55-65 מומלץ עד 8k עם אחריות רשמית ולהגיד לי מה החסרונות שלו מבחינת האחרים..? תודה רבה אחי

broken
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

כמה הערות:
1. מה שחברות מפרסמות יכול לנבוע מהייפ שיווקי, ממש לא בהכרח מה שרלוונטי ביותר עבורך. יותר מזה, מספר ליבות לא בהכרח אומר ביצועים טובים יותר. אנדרואיד לא ידועה בניצול ריבוי ליבות מיטבי מעל רמה מסוימת, עוד לפני שנגענו בכך שהארכיטקטורה של הליבות יכולה להיות משמעותית בהרבה ממספרן. גם סוג הזיכרון הוא פרט חשוב שלא ראיתי שמצויין בדיוק. בנוסף- אני לא בטוח לגבי זה, אבל מהתרשמות שטחית לא נראה שהטלויזיות הללו מקבלות עדכוני אנדרואיד שיכולים לתת בוסט לביצועים וניצול הזיכרון.
2. כללית, אם אתה נעול על קודי ויהיה בו שימוש כבד, אני לא חושב שאנדרואיד היא הבחירה הטובה ביותר. מנסיוני האישי, דווקא הגרסא לווינדוס יציבה יותר ויש מיני מחשבים שכוללים ווינדוס 10 ואנדרואיד ב100-150$.
3. אל תבנה על popcorntime. אם ההרחבות בKODI לא הכרחיות יש שירותים דוגמת strem.io שמכילים גם סדרות ואופ' דוג' יצירת ספריה, התראות על פרקים חדשים בסדרות כשהם יוצאים וכו' ואם יש לך דפדפן סביר מובנה, אולי כלל לא תצטרך משהו אחר.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

יש לך דגם של סוני 55-65 מומלץ עד 8k עם אחריות רשמית ולהגיד לי מה החסרונות שלו מבחינת האחרים..?
...
אין לי המלצה לדגמים. גם אם אני עצמי הייתי מחפש מסך זו היתה דילמה.
Amirdhd כתב:עם כמה שהחברות האלה נהיות מותג של רגע יש להם מלא באגים ואחרי כמה זמן של שימוש מתחילות לעשות בעיות.
...
גם בטלוויזיות אין הרבה עדכונים/שיפורים/תיקונים. לא מכיר לעומק סטרימרים, אבל הרושם שלי הוא שהמצב יהיה גרוע יותר בטלוויזיות.
אם המידע שבקשתי לא נחוץ למה חברות הסטרימרים מפרסמות את זיכרון הראם וכמות הליבות שלהם כחלק הכי חשוב בחבילה?
הבנתי שאם נגיד למכשיר יש 1gb ram אז יהיה לו יותר קשה לסחוב את המערכת הפעלה ולנגד סרטים ב1080p נגיד..
...
כמו שאמר broken, זה קודם כל פירסומי. "מספר יותר גדול זה יותר טוב." אבל ככל שהמכשיר גמיש יותר ופתוח יותר לתוכנות צד שלישי, ככל שהוא קרוב יותר ל-PC, כך יש יותר משמעות לנתונים האלה. בטלוויזיה זה הכי פחות בעל משמעות. בסטרימר זה נראה לי קצת יותר שימושי, במיוחד אם יש תוכנות שמפותחות לו ע"י צדדים-שלישיים, שיש יותר סיכוי שיתחזקו וישפרו את התוכנות לאורך זמן.

לגבי יכולות ניגון סרטים, לרוב זה נעשה ע"י תת-מעבד ייעודי עם יכולות די קבועות מבחינת פורמטים, רזולוציה, קצבים, וכו'. אם יש מעבד עם כמה ליבות, זה המעבד הכללי, שאחראי לדברים אחרים, כגון תוכנות כלליות יותר ומערכת ההפעלה. לגבי זכרון, ניגון סרטים לא דורש הרבה. בעיקר לשמור כמה פריימים אחרונים. זכרון רלוונטי להפעלה של כמה תוכנות במקביל, או לתוכנות כבדות או משחקים. (אגב, באיזה טלוויזיות מפורסמת כמות הזכרון?)

בכל מקרה, מספר ליבות או כמות זכרון לא אומרים כלום בפני עצמם כי הם רק פרטים נקודתיים מרבים אחרים שמשפיעים על ביצועים/יכולות/מהירות. אפשר להסיק משהו רק אם אתה יודע הרבה מהתמונה המלאה, שכוללת גם חומרה וגם תוכנה. 4 ליבות לעומת 2? טוב. איזה מהירות שעון? כמה זכרון מטמון? מה המהירות שלו? איזה ארכיטקטורת פקודות מעבד? איזה דור של המעבד? מה רוחב הפס לזכרון הראשי? מה מהירות הזכרון? מה הקירור של המעבד? (מעבדים שמתחממים מגבילים את מהירות הפעולה שלהם.) איזה מעבד גרפי?

ואז נכנסת לתמונה התוכנה. יש הרבה דרכים לעשות תוכנות. לא כולן יעילות באותה מידה, או יכולות להשתמש בכמה ליבות (גם כשכן, בהרבה מקרים התועלת של עוד ליבות הולכת ופוחתת ככל שמוסיפים עוד), לא כולן תומכות בתכונות החדשות ביותר של המעבד. וזה נכון לא רק לתוכנת ניגון הסרטים עצמה, אלא לכל תוכנה נלווית שהיא תלויה בה, כולל דרייברים ומערכת ההפעלה. וחוץ משאלה של מה התוכנות יכולות לעשות, יש גם שאלה של אם היצרן טרח להשתמש בגרסאות החדשות ביותר של התוכנה/דרייברים/מערכת ההפעלה, או הגדיר הכל בצורה אידיאלית, ועוד.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”