נקודת כבל רשת

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
hifi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
מעוניין ליצר נקודות רשת במקום נקודות בזק קיימות שאין לי בהם שימוש / צורך וצריך קצת עזרה.

ראשית אתאר בכמה מילים מה בדיוק אני הולך לעשות:
יש לי ממיר של יס/מחשב נייד שנמצאים בסלון. המחשב "צורך" אינטרנט באמצעות רשת ה WIFI הבייתית, והממיר דורש חיבור אינטרנט על מנת להפעיל את שרותי ה VOD.
אין לי נקודת אינטרנת בסלון, ובכל פעם שאני רוצה לצפות ב VOD, אני מותח כבל רשת של 20 מטר מהממיר בסלון לראוטר שנמצא בחדר העבודה. (קו ישיר לסלון).
זה עובד, אבל נשבר לי ה... מהקומבינה הזאת. (ולכל התוהים למינהם,אז הפתרון היחידי שהוצע ע"י YES לסיפור הזה הוא לסלול 300 מטר כבל מסביב לכל משקופי הבית שלי ולטייל עם הכבל עד למקום שבו מוצב הראווטר.. מיותר לציין שזה לא יקרה.)
חשבתי לפתור פעם אחת ולתמיד בעצמי את השטות הזאת ע"י כך שאשתמש בנקודות הקיימות של בזק שאחת נמצאת ממש קרוב לממיר והשנייה נמצאת באותו חדר שבו נמצא הראווטר. מה שאני רוצה לעשות הוא בעצם להחליף את הכבלים של בזק בכבלי רשת, וליצור שתי נקודות, אחת בסלון והשנייה בחדר העבודה.
על הפרוצדורה של שימוש בסטלבנד השחלת הכבלים וכו' נראה לי אני יכול להתגבר לבד.. אני צריך בכמה דברים מעבר:

1)באיזה סוג כבל לבחור להשחלה (הבנתי שיש מסוככים יותר/פחות וכו') ,אשמח אם מישהו "יניח" פה לינק מדוייק לסוג הכבל.
מצאתי את זה-- http://www.belshop.co.il/Product.aspx?pid=2015 זה טוב? או שצריך משהו אחר?

2)הבנתי שיש 2 שיטות כדי לחבר את הכבלים לקונקטורים / שקעים RJ45.
לא מעניינות אותי השיטות או מה הם אומרות..אני צריך הסבר קצר,מדוייק ומתומצת של איך לחבר את 8 הגידים בצד א' ואיך לחברם בצד ב'. (תבחרו באיזה שיטה שבא לכם... עלי...:lol: )

כדי שיהיה יותר ברור,אסכם בכמה נקודות:
*בחדר העבודה צריך להתקין שקע RJ45 קבוע על הקיר.
**מחדר העבודה,אני משחיל בצנרת כבל רשת אל ארון התקשורת
***מארון התקשורת,אני משחיל את אותו כבל לצינור אחר שיוצא בסופו של דבר בסלון (קרוב לממיר),שם אני צריך להתקין שקע RJ45 נוסף.

****2 שקעים סה"כ, אחד בחד עבודה,שני בסלון.
האורך בין חדר העבודה לארון התקשורת הוא בערך 6/7 מטרים. ובין הארון לנקודה בסלון משהוא כמו 10 מטר.

אשמח לקבל עזרה ותודה מראש לכולם!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

1. cat5e טוב למהירות של עד 1 גיגהביט.
אם אתה מעוניין להיות מוכן לעתיד, שבו תרצה מהירות גבוהה מכך, עדיף להשחיל cat6

2. גוגל פשוט יתן לך את התשובה, עם תמונות.

מדיה_גלקסי
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

מומלץ להשתמש בכבל CAT6 איכות גבוהה יותר, מהירויות גבוהות יותר.
CAT5E לא תמיד תומך במהירות GIGA רק כבלים העשויים נחושת טהורה ועומדים בתקנים גבוהים (מרבית הכבלים לא...) כבל שכזה עשוי לעלות יותר מכבל CAT6.
חיבור הכבלים לתקעים או שקעים נעשה עפ"י תקן 568B, רשום בגוגל וקבל תרשימי חיבור עפ"י סדר הצבעים.
יש גם לא מעט מדריכים ב-youtube
מדיה גלקסי
המגוון הגדול ביותר של כבלים, מתאמים,
ציוד תקשורת, וידאו, אודיו, חשמל ומחשבים.
http://www.mediagalaxy.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”