תכנון הקרנה בחדר

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
Scanner פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 512
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני זקוק לעזרתכם בתכנון הקרנה בדירה חדשה.
מרחק הצפייה וההקרנה (מקיר לקיר) הוא 4.5 מטרים, רוחב ההקרנה הוא בין 2.6-3 מטרים וגובה התקרה הוא 4.75 מטרים לפני הנמכה.
בנוגע למסך: השאיפה שלי כמובן היא להוריד את המסך מהתקרה ללא תוספת נישת גבס באמצע הקיר, יש בכלל מסכים חשמליים עם דרופ כל כך גדול במחיר שפוי? השאיפה היא להתחיל את התמונה בגובה 50-60 ס"מ (למיטב הבנתי, זה המצב האופטימלי, תקנו אותי בבקשה אם אני טועה).
ולגבי גודל התמונה, על איזה גודל יהיה כדאי ללכת במרחק הצפייה הזה? לנצל את כל הרוחב (3 מטר) או שזה מוגזם?
אני עדיין לא יודע איזה מקרן אני אציב ומעדיף לא להגביל את עצמי למקרנים בעלי זום מיוחד אשר מייקר אותם ומגביל אותי באופציות.
הדבר האחרון הוא גובה המקרן. יש איזושהי נוסחא לגובה בו אני צריך להציב אותו? הבנתי שלהצמיד אותו לתקרה זה לא ריאלי ולשלוח מוט ארוך ממנה זה לא בא בחשבון אז אני אשתמש במדף על הקיר. בקיצור, אשמח לקבל את עצתכם לגבי גובה המדף (או אם בדרך נס אפשר להצמיד את המקרן לתקרה.

כמו תמיד, תודה רבה!
דניאל.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9464
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1147 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #2 

לגבי המסך: לפי הנתונים שלך אתה צריך דרופ של 2 מטרים - אין דברים כאלה... לדעתי תהיה חייב לתלות את המסך על הקיר ואם יש צורך להרחיק אותו מהקיר עם וו (משהו כזה אולי: http://i38.servimg.com/u/f38/11/88/38/44/dsc_0064.jpg )

לגבי גודל תמונה - במרחק כזה פחות מ 120 לדעתי יראה לך קטן

גובה המקרן - כמו בנושא המסך - אין שום סיכוי להצמיד לתקרה או להוריד מוט של 2 מטר... אז הכי טוב מדף או מתלה צמוד לקיר. את המיקום המדויק תוכל לדעת אחרי שתדע בדיוק את מידות המסך

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

גם אני סקפטי שתמצא מסך הקרנה עם דרופ של 2 מטר. אם אתה צריך מתיחה (רצוי מאוד) למסך אז זה עוד יותר בעיה (וכמובן גם המחיר יקפוץ עוד יותר) כי מנגנון המתיחה חל גם על הדרופ עצמו כמובן.

אני חושב שאם תמצא מסך כזה, אז זה רק בהזמנה Custom ולא סתם אלא מחברה שמתעסקת עם מסכים יקרים ל-CI שמבחינת חברות שמיוצגות בארץ זה אומר Stewart (תכין כמה ארגזים) או Screen Excellence (תכין ארגז).

לגבי הרוחב - 2.6-3 מטר רוחב למרחק צפיה של 4.5 נראה לי בסדר גמור ובפירוש לא גדול מדי. ההיפך אם כבר (תלוי בהעדפה).

לגבי גובה המדף - זו פונקציה של גובה שטח הצפיה, מיקום המסך מבחינת אורך\רוחב, offset של המקרן עצמו וגם ה-lens shift שלו.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #4 

השאלה היא כמה נטו מרחק ההקרנה, זה שמרחק בין קיר לקיר 4.5 זה ברוטו.
בנוסף מה היחס תמונה, סינמסקופ, , 16:9 וכו...

Scanner פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

תודה לכולם
אז אני אכוון ל-3 מטר רוחב הקרנה.
מרחק ההקרנה נטו יהיה המרחק בין הקירות פחות כ-40 ס"מ למקרן וכ-20 ס"מ למסך נכון?
לגבי פורמט ההקרנה, 16:9 יהיה הכי בטוח נכון? או שיש איזה פורמט חדש שמומלץ יותר? המקרן ישמש בעיקר לסרטים ולספורט - ולפעמים לצפייה רגילה בכבלים.
ולגבי הגובה, יהיה בטוח יחסית למקם את המקרן לקראת סוף גובה התמונה? (כלומר, ברוחב מסך של 3 מטר, למקם אותו בגובה 2 מטר, כ-20,30 ס"מ מתחת לגובה התמונה) שוב, המטרה היא כמה שפחות להגביל את עצמי למקרן בעל offset גבוה

שוב תודה רבה לכולם

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #6 

לגבי פורמט ההקרנה - הנושא הזה נטחן פה דיי לעומק (2.35 מול 1.78 [16:9]) - ממליץ לבקר באותו שרשור בנושא.

אני בעד 2.35 ומסרב בכל תוקף אפילו לשקול חזרה ל16:9, אבל במקרה שלך, בגלל גובה התקרה, יתכן ולא תהיה ברירה ו-16:9 יהיה יחס המסך היחידי שיהיה פרקטי.

לגבי מרחק ההקרנה - מכיוון המסך זה יוצא משהו כזה או אפילו פחות. לגבי המקרן - לרוב צריך להשאיר מרווח מסוים גם מאחורי המקרן כך שיש לקחת גם את זה בחשבון.

ממליץ תחילה לראות איך אתה מתארגן מבחינת המסך ומיקומו (תקרה או התפשרות על תליה על הקיר).
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #7 

16:9 נגד 2.35 תלוי גם בתוכן הסרטים שהוא צורך.
אם אתה צופה בסרטים ישנים לרוב עדיף 16:9.

MrHicUp
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1571
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

גם אני בדילמה שלך

שליחה #8 

גם לי יש תכנון, במקרה שלי כבר עשו לי סקיצה של המסך ביחס לקיר, אתה יכול לראות בשרשור הזה: http://www.hometheater.co.il/vt242345.html
מבחינת המרחק אני באותו מרחק כמוך מקיר לקיר ואני מעוניין ביחס 1:2.35 (סינמהסקופ).
גובה התיקרה שלי גם דיי גבוה , 3.20 מ' מה שמחייב התקנת המסך נמוך כדי להגיע לתחילת תמונה בגובה 56 ס"מ.
על כן כולם המליצו לי לבצע מידוף עץ/גבס יפה, אין ברירה אחרת....
מבחינת מרחק הקרנה מדוייק, כפי שציינו, אני מניח ש10-20 ס"מ מרחק מהקיר למטרת אוורור , בהנחה שתתקין על מדף, לא רואה אופציה אחרת, ותוסיף את עומק המקרן, ניתן לברר את זה בפרטים הטכניים של המקרן באינטרנט.
אז המרחק הקרנה הוא: המרחק מקיר לקיר פחות המרחק לצורך אוורור מהקיר+עומק המקרן. (תקנו אותי אם אני טועה).
לגבי גובה המקרן, צריך שהעדשה תהייה מול מרכז המסך זאת אומרת שאם לוקחים מסך סינמהסקופ או אפילו 16:9 ואין לך בכלל Lens Shift תאלץ למקם את המדף בערך בגובה 1.20 שזה לא פרקטי כשיושבים וממש קרוב לפדחת יושב לך המקרן, על כן חייבים למקם בגובה של לפחות 2 - 2.20 מ' (אני מניח?) ואז להשתמש בLens Shift, כמובן זה דורש מקרן יקר יותר שיש לו טווח מספיק גדול לLens Shift למטה ולמעלה(בעיקר למטה), לצדדים פחות חשוב אם אתה ממקם בדיוק מול האמצע.
בסוף צריך גם מקרן שיודע לפתוח תמונה על 120 אינץ'(מה שמומלץ מהמרחק שלך) בלי לאבד יותר מידי Lumens.

אם אמרתי שטויות, בבקשה תקנו אותי , אבל אחרי שגם אני טוחן כאן לגבי הכנה למקרן שלי בסלון זה מה שלמדתי .

Scanner פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

תודה לכולם

המסך ימוקם כשמאחוריו חלון גדול ולכן נישת גבס או ווים לא יתאימו.
יש למישהו אולי עוד רעיון?

לא מצאתי מסך עם דרופ כל כך גדול (כ-2.5 מטר)

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”