דולבי אטמוס
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·haimme כתב:אני לפני התקנה הרסיבר הוא מרנץ 5010.
יש סדר מסוים להתקנה.?
ומה עדיף 5.1 או 7.1
תודה...
7.1.4 עדיף.במידה ויש לך אפשרות להתקין.
ה 4 מייצג מספר הרמקולים בתקרה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·haimme כתב:אני חייב שכול הרמקולים יהיו שקועים.
איך הסדר עכשיו?.
תודה...
בדוק באתר של דולבי מיקומים מומלצים הכל רשום ומוסבר שם
אם יש לך מרנץ 5010, האפשרות העומדת לפניך היא 5.1.2
כלומר בנוסף ל-5.1 הרגיל, אתה מוסיף עוד שני רמקולים בתקרה.
http://www.eiki.com/wp-content/uploads/ ... nels-1.jpg
כלומר בנוסף ל-5.1 הרגיל, אתה מוסיף עוד שני רמקולים בתקרה.
http://www.eiki.com/wp-content/uploads/ ... nels-1.jpg
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

·Alon_Solo כתב:אני חושב שאם הכל בתקרה אז עדיף 7.1 וזהו. וגם זה בתנאי שיש לך אפשרות לזה. אם לא אז 5.1 פשוט. לא רואה איך תרוויח משהו מלהגדיר חלק מהרמקולים כע
ליונים אם כולם עליונים....
מדובר על תוספת של 2 בתקרה ולא הדרה של 2 מתוך ה 5 כעליונים כלומר 5.1.2 למה שלא ירויח ?
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·כי אני מאמין שאם כבר יש פס קול אטמוס הוא (כמעט) תמיד יהיה 7.1.4 ולכן אם אני צריך לחשוב אילו 7 ערוצים לקחת, אני משוכנע שעדיף לקחת 7.1.0 ולא 5.1.2 כי אם כבר יש סידור רמקולים דו מימדי ובכל מקרה אין ממש כיווניות אז צריך להיצמד לסידור 7.1 דו מימדי. נשמע לי שיצא רק בלגן באוזניים אם הוא ינסה ליצור בועה תלת מימדית של סאונד כשבעצם הכל מגיע מסידור דו מימדי מעל הראש. אולי אני טועה ו-5.1.2 ישמע טוב בסידור כזה. אם לא ניתן לעשות 7.1 בגלל מיקום הספה אז הדרך סלולה ל-5.1.2 ואז מקסימום לא משתמשים באטמוס.istarmini כתב:·......
מדובר על תוספת של 2 בתקרה ולא הדרה של 2 מתוך ה 5 כעליונים כלומר 5.1.2 למה שלא ירויח ?...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אכן, גם לדעתי מיותר הנושא של אטמוס , כאשר כל הרמקולים נמצאים על אותו מישור.
גם ככה זה סידור לא טוב של 5 או 7 רמקולים, כשכל הרמקולים בתקרה.
מאבדים את רוב האפקט כאשר כל הצלילים מגיעים מהתקרה, ולא מהכיוון שממנו הם אמורים להגיע.
תוסיף לזה רמקולים עבור אטמוס, ותקבל עירבוביה שלא דומה כלל לאיך שאטמוס אמור ויכול להשמע.
רמקולים מהתקרה זה טוב לחנויות או מעברים בקניונים, לא להאזנה בתשומת לב כמו בעת צפייה בסרט.
אם ממש באמת אין ברירה, אז לדעתי 5.1, ואם הספה לא צמודה לקיר אחורי, אפשר 7.1.
גם ככה זה סידור לא טוב של 5 או 7 רמקולים, כשכל הרמקולים בתקרה.
מאבדים את רוב האפקט כאשר כל הצלילים מגיעים מהתקרה, ולא מהכיוון שממנו הם אמורים להגיע.
תוסיף לזה רמקולים עבור אטמוס, ותקבל עירבוביה שלא דומה כלל לאיך שאטמוס אמור ויכול להשמע.
רמקולים מהתקרה זה טוב לחנויות או מעברים בקניונים, לא להאזנה בתשומת לב כמו בעת צפייה בסרט.
אם ממש באמת אין ברירה, אז לדעתי 5.1, ואם הספה לא צמודה לקיר אחורי, אפשר 7.1.
אפשר לשים אחוריים בתקרה. למרות שזו לא ההמלצה הרשמית של דולבי זה יעבוד - יש רמקולי תקרה זויתיים שמיועדים לכך. למשל ה GoldenEar HTR7000, בתנאי שאתה שם אותם מספיק רחוק מאחורי הספה (ואני מניח שאתה רוצה לשים בתקרה כי אין קיר מאחורי הספה).