עזרה עם סידור ארון תקשורת
הי,
כנראה שהכותרת של הפוסט הזה צריכה להיות ״האויב של טוב מאוד הוא מושלם״ כי רציתי להתייעץ עם הפורום זה לגבי הארון תקשורת לפני שנתיים בערך כשעשינו את השיפוץ הקומפלט של הדירה אבל לא הגעתי אף פעם לנסח בדיוק את השאלות וההתלבטויות אז ויתרתי על זה. כיום במרחק שנתיים כשאני מבין קצת כמה מהטעויות אני רוצה להציג את המצב הנוכחי ולבקש עצה.
הארון תקשורת שלי ממוקם קרוב מאוד לארון חשמל ויש צינור דק שמחבר בין שנייהם.
כיום יש בארון תקשורת בלאגן רציני מאוד שכולל:
1. מודם draytek vigor 130 מימדים: אורך 125 ממ, 182 ממ רוחב, 40 ממ עומק
2. נתב tp-link archer c7 v2 מימדים: אורך 360 ממ (160 בלי אנטנות), רוחב 240 ממ, עומק בערך 250 ממ
3. סויץ נטגיר מימדים אורך 84 ממ, רוחב 113 ממ, עומק 25 ממ
4. שנאי של הנתב
5. ה״בלטה״ של הyes
6. כבלי רשת מכל החדרים שמסתיימים כשקע (נקבה)
7. כבלי רשת זכר זכר בין היציאות לנתב
מימדים פנימיים של הארון תקשורת: 245 ממ רוחב (יש את הארבעה ״עמודים״ אז יכול להיות שבחלק זה קצר יותר צר), 435 ממ אורך.
מילה לגבי המימדים- כתבתי את המימדים ביחס לאיך שאני מתכוון לסדר את הציוד בארון תקשורת.
היו לי הרבה בעיות של ניתוקים ובעיות איכות והחלטתי להשקיע בציוד ובsetup שלו. כנראה שההשקעה לא נעשתה בצורה הכי חכמה אבל זה חלב שנשפך.
כרגע מה שאני חושב לעשות זה:
1. לחבר שנאי פס דין ללוח חשמל בעוצמה הרלוונטית (12 וולט, 6 אמפר) וממנו להוציא חוטים שיפעילו את המודם (0.8 אמפר), נתב (2.5 אמפר), סויץ (1 אמפר) ומאוורר שנראה לי שאני גם צריך שם שכנראה אצטרך לחפש אחד עם סביבות 1 אמפר.
2. להעיף את הקומבינה של היציאות לנקבה ולהפוך את הכבלים שיוצאים מהחדרים ישירות למסתיימים בתקע ולחבר אותם לנתב/סויץ (עשיתי את זה רק כי החבר שעזר לי עם זה אחרי השיפוץ לא ידע לסיים ראשי תקע והוא שכנע אותי על הקומבינה)
3. לקבע בתליה את הנתב, מודם והסויץ אל תוך הארון.
אני חושב שאם אני אוציא את השנאי, אקצר את הכבלים ואחתוך את התיווך של הנקבה אני אוכל להרוויח מספיק מקום שאוכל לתלות בצורה מסודרת את כל הדברים ואולי גם להכניס מאוורר.
השאלות שלי:
1. האם מה שאני מעוניין לעשות הגיוני? האם יש משהו אחר שעדיף לי לעשות בהינתן שאני ממש לא רוצה להיכנס לחציבות ולהחליף את הארון?
2. האם אני אכן צריך מאוורר? (הגעתי למסקנה מתוך קריאה פה בפורום לאחרונה)
3. אם אני צריך מאוורר אז נראה לי שאני צריך גם להחליף את הדלת של הארון לכזו עם ״שבכה״, נכון? האם אני יכול למצוא כזו בכל חנות חשמל?
תודה מראש לכל העוזרים, שתי תמונות הבהרה של הארון מצורפות ואשמח להבהיר אם בלבלתי במשהו.
עריכה: התמונות מוצגות לרוחב (כלומר הן בשיפט של 90 מעלות) מסיבה שלא ברורה לי
כנראה שהכותרת של הפוסט הזה צריכה להיות ״האויב של טוב מאוד הוא מושלם״ כי רציתי להתייעץ עם הפורום זה לגבי הארון תקשורת לפני שנתיים בערך כשעשינו את השיפוץ הקומפלט של הדירה אבל לא הגעתי אף פעם לנסח בדיוק את השאלות וההתלבטויות אז ויתרתי על זה. כיום במרחק שנתיים כשאני מבין קצת כמה מהטעויות אני רוצה להציג את המצב הנוכחי ולבקש עצה.
הארון תקשורת שלי ממוקם קרוב מאוד לארון חשמל ויש צינור דק שמחבר בין שנייהם.
כיום יש בארון תקשורת בלאגן רציני מאוד שכולל:
1. מודם draytek vigor 130 מימדים: אורך 125 ממ, 182 ממ רוחב, 40 ממ עומק
2. נתב tp-link archer c7 v2 מימדים: אורך 360 ממ (160 בלי אנטנות), רוחב 240 ממ, עומק בערך 250 ממ
3. סויץ נטגיר מימדים אורך 84 ממ, רוחב 113 ממ, עומק 25 ממ
4. שנאי של הנתב
5. ה״בלטה״ של הyes
6. כבלי רשת מכל החדרים שמסתיימים כשקע (נקבה)
7. כבלי רשת זכר זכר בין היציאות לנתב
מימדים פנימיים של הארון תקשורת: 245 ממ רוחב (יש את הארבעה ״עמודים״ אז יכול להיות שבחלק זה קצר יותר צר), 435 ממ אורך.
מילה לגבי המימדים- כתבתי את המימדים ביחס לאיך שאני מתכוון לסדר את הציוד בארון תקשורת.
היו לי הרבה בעיות של ניתוקים ובעיות איכות והחלטתי להשקיע בציוד ובsetup שלו. כנראה שההשקעה לא נעשתה בצורה הכי חכמה אבל זה חלב שנשפך.
כרגע מה שאני חושב לעשות זה:
1. לחבר שנאי פס דין ללוח חשמל בעוצמה הרלוונטית (12 וולט, 6 אמפר) וממנו להוציא חוטים שיפעילו את המודם (0.8 אמפר), נתב (2.5 אמפר), סויץ (1 אמפר) ומאוורר שנראה לי שאני גם צריך שם שכנראה אצטרך לחפש אחד עם סביבות 1 אמפר.
2. להעיף את הקומבינה של היציאות לנקבה ולהפוך את הכבלים שיוצאים מהחדרים ישירות למסתיימים בתקע ולחבר אותם לנתב/סויץ (עשיתי את זה רק כי החבר שעזר לי עם זה אחרי השיפוץ לא ידע לסיים ראשי תקע והוא שכנע אותי על הקומבינה)
3. לקבע בתליה את הנתב, מודם והסויץ אל תוך הארון.
אני חושב שאם אני אוציא את השנאי, אקצר את הכבלים ואחתוך את התיווך של הנקבה אני אוכל להרוויח מספיק מקום שאוכל לתלות בצורה מסודרת את כל הדברים ואולי גם להכניס מאוורר.
השאלות שלי:
1. האם מה שאני מעוניין לעשות הגיוני? האם יש משהו אחר שעדיף לי לעשות בהינתן שאני ממש לא רוצה להיכנס לחציבות ולהחליף את הארון?
2. האם אני אכן צריך מאוורר? (הגעתי למסקנה מתוך קריאה פה בפורום לאחרונה)
3. אם אני צריך מאוורר אז נראה לי שאני צריך גם להחליף את הדלת של הארון לכזו עם ״שבכה״, נכון? האם אני יכול למצוא כזו בכל חנות חשמל?
תודה מראש לכל העוזרים, שתי תמונות הבהרה של הארון מצורפות ואשמח להבהיר אם בלבלתי במשהו.
עריכה: התמונות מוצגות לרוחב (כלומר הן בשיפט של 90 מעלות) מסיבה שלא ברורה לי
- Ymac
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 574
- שם מלא: יואב
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 44 פעמים
הקומבינה הזאת של הנקבה צריכה ללכת, אבל לא הייתי מסיים כבל מושחל במחבר זכר, תעשה עבודה נקייה, קנה Patch Panel ותחווט הכל יפה ומסודר, עם לייבלים (מדבקות, סימונים) של כל חיבור לאן הוא הולך. ומשם כבלי גישור (אם אתה רוצה נקי וקאסטום, תכין לבד לפי אורך מותאם אישית. ניתן גם לקנות 30, 60... ס"מ)
לגבי כל השאר, אשאיר למומחי החשמל \ אלקטרוניקה לייעץ.
לגבי כל השאר, אשאיר למומחי החשמל \ אלקטרוניקה לייעץ.
@Ymac
·קודם כל תודה על התגובה.
אני לא בטוח לגבי הpatch panel כי המקום מאוד מאוד מוגבל בארון אז אני לגמרי מנסה לצמצם ולכן הסיום בזכר קורץ לי. חוץ מסימונים יש עוד יתרונות לpatch panel?
אתה יודע להגיד לי משהו לגבי האוורור במקרה?
·קודם כל תודה על התגובה.
אני לא בטוח לגבי הpatch panel כי המקום מאוד מאוד מוגבל בארון אז אני לגמרי מנסה לצמצם ולכן הסיום בזכר קורץ לי. חוץ מסימונים יש עוד יתרונות לpatch panel?
אתה יודע להגיד לי משהו לגבי האוורור במקרה?
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
·היתרונות של פאטצ פאנל הםittaiz כתב:@Ymac
·קודם כל תודה על התגובה.
אתה יודע להגיד לי משהו לגבי האוורור במקרה?...
סדר וארגון
קיבוע כבלי הרשת שמגיעים מתוך הקירות כדי למנוע תקלות (מוריד את הסיכוי שהכבל יקרע, או סיב יתנתק בתוך הקונקטור וכו') - לאחר מכן מזיזים רק כבלים קצרים קנויים בין הפאנל לסוויצ'/ראוטר.
הארון שלי נבנה בצורה עצמאית
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אם כל הציוד שאתה מזכיר (מודם, נתב, סוויץ', בלטה) נמצאים כולם בתוך הארון - שעל פי מימדיו הוא די קטן - סביר להניח שמתפתח בו הרבה חום. אם הדלת שלו סגורה ואין איורור (פסיבי או אקטיבי) הציוד מתבשל ובגלל זה יש לך תקלות. אני הייתי מנסה לפזר את הציוד באזורים אחרים של הבית (למשל לשים את הנתב בנקודה אחרת בבית - זה גם ישפר את היכול האלחוטית) אן מייצר מנגנון קירור.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
- wallalon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1925
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 147 פעמים
·תודה על המחמאות, אבא שלי עשה את רוב העבודה, אני רק חילקתי הוראות:lol:Ymac כתב:@wallalon
אתה מוזמן אליי הביתה תמורת סכום נדיב לסדר את התוהו-ובוהו שנקרא ארון תקשורת.
תאווה לעיניים, עבודה נקייה ביותר....
יש פה בשרשור בעל מקצוע שיודע את העבודה, מקווה שהצעת המחיר שלו תהיה בתחום הנדיב שלך.
·אני פתאום לא בטוח שאני יכול להכניס את הכל לתוך הארון הקיים אבל אשתי ממש לא מעוניינת בפיזור של הציוד הזה.NetCHEIF כתב:אם כל הציוד שאתה מזכיר (מודם, נתב, סוויץ', בלטה) נמצאים כולם בתוך הארון - שעל פי מימדיו הוא די קטן - סביר להניח שמתפתח בו הרבה חום. אם הדלת שלו סגורה ואין איורור (פסיבי או אקטיבי) הציוד מתבשל ובגלל זה יש לך תקלות. אני הייתי מנסה לפזר את הציוד באזורים אחרים של הבית (למשל לשים את הנתב בנקודה אחרת בבית - זה גם ישפר את היכול האלחוטית) אן מייצר מנגנון קירור....
אתה יודע להגיד במקרה משהו על הקירור? איזה גודל מאוורר צריך וכו׳? האם יש דלת עם שבכה?
תודה!
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
זה תלוי במיקום הארון ובמידת האסתטיקה שאתה מחפש - בדרך כלל מאוורר PC סטנדרטי בקוטר 10-12 ס"מ מספיק + כמה חורים בדלת של הארון.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.