נסיון ותובנות שרכשתי בעת מימוש ביטוח למוצרי חשמל שערכתי בחברת "פל"

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 547
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

לפני כמה חודשים פנו אלי מחברת "פל" בהצעה לבטח מכשירי חשמל כדי לתקן אותם בעת קלקול. בבצוע העסקה אתה מקבל חוזה שרות בדואר.

המזגן המבוטח התקלקל והזמנתי שרות מ"פל". ומכאן התובנות:
1. השירות שהוזמן הגיע תוך 3 ימי עסקים שבפועל בימים קלנדריים זה היה יותר. זה כתוב בחוזה השירות אבל בעת ביצוע העסקה אני לא הפנמתי את המשמעות של 3 ימי עבודה בשיא החום. והיה סיוט.
2. הטכנאי הגיע עבד כמה דקות ואמר שהמנוע של המאוורר נשרף והוא עוזב עתה ובסוף יום העבודה הוא ידווח ל "פל" ותבוצע הזמנת מנוע חדש ויהיה ביקור נוסף להתקנתו. מסתבר שאין מסגרת זמן מתי "ההמשך" הזה עומד להתבצע. אצלי זה לקח שבועיים ימי עבודה. זה גם היה יכול להמשך חודשיים. "פל" לא מחוייבים למסגרת זמן.
3. לגבי סעיף 2, היה לי עם "פל" מחלוקת כי חוזה השירות כותב שהטכנאי צריך להענות לקריאת השירות תוך 3 ימי עסקים. אני פרשתי שלהענות לקריאה זה לסיים את קריאת השירות בגמר מוצלח ומלא ולא כפי שעשו "פל" שבקרו אותי בדירה רק לזיהוי התקלה ללא חלקי חילוף.
4. שיש לך חוזה אחריות עם חברה דוגמת "פל" אתה בעצם מנוטרל לגמרי. בקלקול המזגן שהיה, בשיא החום והלחות, הייתי מסונדל עם "פל" ואין מצב להזמין טכנאי "מהעיר" לביצוע מיידי ועכשווי של התיקון בצורה מלאה עד הסוף. לעיתים בשיא הקייץ שכולם נאנקים בבית מהחום ייתכן ותרצה לספוג את הביטוח על חשבונך. שיש לך בטוח ושלמת כבר פרמיות זמן ארוך ויש תנאי יציאה דרקוניים של תשלום עוד שנה קדימה, אתה בעצם בסחרור.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1793
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #2 

בשונה מהמצב אצלך אני גם מבוטח דרך פל,
התקלקל לי המקרר בערב חג וטכנאי הגיע תוך מספר שעות לתקן (לפני יום כיפור)
עם המזל שלי אחרי חודשיים התקלקל שוב אותו מאוורר במקרר ושוב לקח להם מספר שעות להגיע לתיקון חוזר ללא עלות נוספת,

אז אצלי הם היו יותר מבסדר

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1240
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #3 

אין דין מקרר כדין מזגן.
במקרר ומקפיא בדרך כלל יש תנאים יותר מגבילים בחוזה שלהם לסיום עבודה. (נראה לי זה לפי החוק).

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #4 

כל הביטוחים האלה לא שווים כלום.
שזה תיקונים פשוטים אז כביכול הם יוצאים בסדר, רק שכל טכנאי היה עושה את אותה עבודה מהירה ללא תשלום פרמייה יקרה.
שזה תיקון מורכב שכולל החלפת חלפים יקרים כמו כרטיס אלקטרוני, מנוע, מדחס , כאן בא לידי ביטוי השירות והאמינות.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

סיפור מצחיק ועצוב... קצת הזוי אפילו על "פל"

שליחה #5 

גם אצלי בקיץ הקודם בשיא החום לקח ל"פל" יותר מ15 ימי עבודה להודות שהרימו ידיים ואין באפשרותם לסדר את המזגן.
מיני מרכזי של אלקטרה.

בקצרה:
המתנה 3 ימי עבודה לטכנאי ....קבע שהלך כרטיס ראשי. תמתין עוד ימיים שיגיע ויותקן.
עברו 5 ימי עבודה, הגיע טכנאי עם הכרטיס. אופס, לא מתאים :oops: הביא של מזגן מדגם אחר.
עברו 6 ימי עבודה, הגיע טכנאי אחר להתקין את הכרטיס. אופס :oops: המזגן לא עובד עם הכרטיס החדש.
הטכנאי קובע שהטכנאי הקודם שגה בדיאגנוזה, זה בכלל המנוע שהלך. הוזמן מנוע תמתין עוד 2-3 ימי עבודה.
עברו 9 ימי עבודה, הגיע טכנאי שלישי התקין מנוע חדש. אופס :oops: המזגן לא עובד עם המנוע החדש.
הטכנאי קובע...זה בטח המדחס, תמתין עוד 2-3 ימי עבודה.
עברו 12 ימי עבודה, הגיעו 2 טכנאים מתקינים מדחס. אופס :oops: המזגן עדיין לא עובד.
קבעו...יש בעיית חשמל, נשלח חשמלאי/מהנדס חשמל.
עברו 15 ימי עבודה, הגיעו צוות טכנאי, חשמלאי, ומהנדס חשמל שקר כל שהוא...בודקים בודקים שעתיים ואז קובעים אין לנו פתרון וגם אין ביטוח למקרים כאלו. תודה ושלום :roll: 8O

הזמנתי טכנאי מזגנים פרטי. הגיע, בדק ותוך 5 דקות גג גילה ותיקן קצר בחיבורים של המזגן לרשת ההזנה.
ביקש 200 ש"ח וכוס מים קרים והלך לדרכו.

מאז המזגן עובד פיקס טפו טפו. :P

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #6 

תודה על הדיווחים החשובים. (Y)
אני גם החלטתי לא לעשות את הביטוחים האלה. בסופו של יום, עדיף לשלם ספציפית על כל תיקון לטכנאי מקצועי והוגן.
לי יש מזגן מיני 5 כ"ס של אלקטרה. במהלך 6 השנים האחרונות, היה לי תיקון אחד פשוט של 150 שקל, תיקון גדול שכלל החלפת ה"ברז" החשמלי (זה שממתג בין חימום לקירור) ב-1400 שקל (הטכנאי באמת עבד קשה בהתקנת הברז, עבודה הכוללת ריתוך ומילוי גז יקר מחדש) ועוד 350 שקל לתיקון נזילת גז ומילוי גז.

כלומר, כ-2000 ש"ח ל-6 שנים שהם כ-330 ש"ח לשנה.
זה הרבה יותר זול מפרמיית ביטוח למזגן, שמגיעה לעיתים ל-1000 שקל בשנה ואף יותר מכך.

ברור שאם זה היה מזגן שמתקלקל כל הזמן בצורה כרונית, אולי היה עדיף ביטוח, אבל עם כזה שירות שנותנים, כנראה כבר עדיף במקרה כזה לרכוש מזגן חדש.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

b2k
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4709
נתן תודות: 204 פעמים
קיבל תודות: 711 פעמים

שליחה #7 

שימו את הכסף של הביטוח בקופה קטנה.
כשיתקלקל לכם משהו תפתחו את הקופה ותזמינו טכנאי.

shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

לפי חוזה השירות בפל יש סעיף מיוחד למקרר שנותן חובת תיקון תוך 24 שעות

שליחה #8 

dudis כתב:בשונה מהמצב אצלך אני גם מבוטח דרך פל,
התקלקל לי המקרר בערב חג וטכנאי הגיע תוך מספר שעות לתקן (לפני יום כיפור)
עם המזל שלי אחרי חודשיים התקלקל שוב אותו מאוורר במקרר ושוב לקח להם מספר שעות להגיע לתיקון חוזר ללא עלות נוספת,

אז אצלי הם היו יותר מבסדר
...
·כגככגכ

shoki222 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

פל גובים ממני לאחריות על המזגן 20 ש"ח לחודש לחוזה של 3 שנים

שליחה #9 

pixies כתב:תודה על הדיווחים החשובים. (Y)
אני גם החלטתי לא לעשות את הביטוחים האלה. בסופו של יום, עדיף לשלם ספציפית על כל תיקון לטכנאי מקצועי והוגן.
לי יש מזגן מיני 5 כ"ס של אלקטרה. במהלך 6 השנים האחרונות, היה לי תיקון אחד פשוט של 150 שקל, תיקון גדול שכלל החלפת ה"ברז" החשמלי (זה שממתג בין חימום לקירור) ב-1400 שקל (הטכנאי באמת עבד קשה בהתקנת הברז, עבודה הכוללת ריתוך ומילוי גז יקר מחדש) ועוד 350 שקל לתיקון נזילת גז ומילוי גז.

כלומר, כ-2000 ש"ח ל-6 שנים שהם כ-330 ש"ח לשנה.
זה הרבה יותר זול מפרמיית ביטוח למזגן, שמגיעה לעיתים ל-1000 שקל בשנה ואף יותר מכך.

ברור שאם זה היה מזגן שמתקלקל כל הזמן בצורה כרונית, אולי היה עדיף ביטוח, אבל עם כזה שירות שנותנים, כנראה כבר עדיף במקרה כזה לרכוש מזגן חדש.
...
על הנייר זה כדאי במיוחד שהמזגן שלי ישן וזה כולל גם מילוי גז
·

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #10 

אם כבר בטכנאים עסקינן, למי שלא מכיר אמליץ על אתר מידרג. אפשר למצוא שם כל בעל מקצוע, טכנאי, מוביל ומה לא, עם דירוגים אמיתיים (ממש מתקשרים מטעם האתר אחרי השירות לקבל חו״ד). למיטב זכרוני יש איזו עלות מינמלית לרישום חד פעמי, אבל אני כבר כמה שנים משתמש באתר כדי לבחור בעלי מקצוע, ומעולם לא התאכזבתי. אולי הם צריכים להתחיל לדרג גם את החברות ביטוח הקיקיוניות הלו :)

sky1sky10
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3357
נתן תודות: 874 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #11 

mrunderhill כתב:אם כבר בטכנאים עסקינן, למי שלא מכיר אמליץ על אתר מידרג . אפשר למצוא שם כל בעל מקצוע, טכנאי, מוביל ומה לא, עם דירוגים אמיתיים (ממש מתקשרים מטעם האתר אחרי השירות לקבל חו״ד). למיטב זכרוני יש איזו עלות מינמלית לרישום חד פעמי, אבל אני כבר כמה שנים משתמש באתר כדי לבחור בעלי מקצוע, ומעולם לא התאכזבתי. אולי הם צריכים להתחיל לדרג גם את החברות ביטוח הקיקיוניות הלו :)
...
·אשמח לקבל טיפים איך מסננים את נותני השירות הטובים ביותר מאתר מידרג.

gilg7
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #12 

mrunderhill כתב:אם כבר בטכנאים עסקינן, למי שלא מכיר אמליץ על אתר מידרג . אפשר למצוא שם כל בעל מקצוע, טכנאי, מוביל ומה לא, עם דירוגים אמיתיים (ממש מתקשרים מטעם האתר אחרי השירות לקבל חו״ד). למיטב זכרוני יש איזו עלות מינמלית לרישום חד פעמי, אבל אני כבר כמה שנים משתמש באתר כדי לבחור בעלי מקצוע, ומעולם לא התאכזבתי. אולי הם צריכים להתחיל לדרג גם את החברות ביטוח הקיקיוניות הלו :)
...
המלצה חמה על מידרג גם ממני.
אני משתמש בשירות שלהם כבר מספר שנים לכל בעלי המקצוע: אינסטלטור, תיקון דודי שמש, תיקון מקרר, תיקון מזגן וליטוש רצפת שיש. עד היום לא הייתה אפילו נפילה אחת, כל בעלי המקצוע היו טובים או סבירים והכי חשוב....0 נוכלים.
מי שעושה בעיות ישר נמחק מהרשימה שלהם.
אם יש בעל מקצוע ממש טוב אני לוקח ממנו כרטיס ביקור ומתקשר אליו ישירות בפעם הבאה וכמובן אומר לו מראש שהתקשרתי ישירות הפעם.
הייתרון להתקשר ישירות: חוסך לבעל המקצוע 10% עמלה ואז הוא יכול לתת מחיר טוב יותר.
החיסרון: בעל המקצוע יודע שהוא כבר לא בפיקוח של מידרג ועלול לתת שירות פחות טוב, לכן כדאי לעשות את זה רק למישהו שממש סומכים עליו.
mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #13 

sky1sky10 כתב:
...
...
·אשמח לקבל טיפים איך מסננים את נותני השירות הטובים ביותר מאתר מידרג.
...
·האמת שזה נורא פשוט - יש דירוג ממוצע ומס׳ מדרגים, כמו כל אתר דירוג. אני פשוט תמיד בוחר מישהו מהtop 3 ככה (בהתאם לזמינות), ומעולם לא נפלתי.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”