שמיעת 5.1 ערוצים עם כרטיס Creative live 5.1
שלום לכולם,
שנים לא הייתי כל כך מתוסכל.
יש לי מחשב חדש עם לוח אם D945PLRN
וקניתי כרטיס קול של CREATIVE - LIVE 5.1 על מנת להוציא ממנו 5.1 ערוצים לרסיבר של מערכת הקולנוע הביתי שלי.
מה יכול להיות יותר פשוט מאשר לשמוע 5.1 ערוצים מכרטיס שכזה?????
קניתי 3 כבלי PL ל-RCA של לקסוס
לפי האמור - חיברתי את היציאה השחורה לכניסת הרמקולים האחרויים ברסיבר ( חיבורי אביזר חיצוני ברסיבר )
את הירוקה - לכניסות הרמקולים הקדמיים ברסיבר
ואת הצהוב - לכניסות ה-SUB ו-CENTER.
הכרטיס ממשיך להתעקש להוציא 2.1 ( רק קדמי אחד, אחורי אחד והסאב מנגנים ) למרות שהגדרתי למחשב שיש חיבור 5.1 של רמקולים.
כאשר אני מנתק את הכבל מהיציאה הצהובה אני שומע מ-4 רמקולים! שני הקדמיים והאחוריים !
כאשר אני מחבר שוב את היציאה הצהובה ( SUB CENTER ) שוב הכרטיס חוזר להשמיע ב-2.1, כלומר ל-רמקול 1 בכל יציאה.
HELP!!!!!!!
שנים לא הייתי כל כך מתוסכל.
יש לי מחשב חדש עם לוח אם D945PLRN
וקניתי כרטיס קול של CREATIVE - LIVE 5.1 על מנת להוציא ממנו 5.1 ערוצים לרסיבר של מערכת הקולנוע הביתי שלי.
מה יכול להיות יותר פשוט מאשר לשמוע 5.1 ערוצים מכרטיס שכזה?????
קניתי 3 כבלי PL ל-RCA של לקסוס
לפי האמור - חיברתי את היציאה השחורה לכניסת הרמקולים האחרויים ברסיבר ( חיבורי אביזר חיצוני ברסיבר )
את הירוקה - לכניסות הרמקולים הקדמיים ברסיבר
ואת הצהוב - לכניסות ה-SUB ו-CENTER.
הכרטיס ממשיך להתעקש להוציא 2.1 ( רק קדמי אחד, אחורי אחד והסאב מנגנים ) למרות שהגדרתי למחשב שיש חיבור 5.1 של רמקולים.
כאשר אני מנתק את הכבל מהיציאה הצהובה אני שומע מ-4 רמקולים! שני הקדמיים והאחוריים !
כאשר אני מחבר שוב את היציאה הצהובה ( SUB CENTER ) שוב הכרטיס חוזר להשמיע ב-2.1, כלומר ל-רמקול 1 בכל יציאה.
HELP!!!!!!!
הכתבה לא כל כך עזרה
לצערי כנראה מדובר בתוכנה כל שהיא שחסרה לי בכדי שאוכל לשמוע 5.1 מכרטיס הCREATIVE
באתר של CREATIVE מופיעה תמונה שמראה כיצד להפעיל את CMSS בתוכנת הPLAY CENTER שלהם.
אצלי אין אפשרות להפעיל זאת - לא רואה כפתור כזה.
האם יש למישהוא את כרטיס הקול הנ"ל ונתקל בבעיה דומה?
יש לי 5 יציאות PL מהכרטיס - שחורה ( למיטב הבנתי לרמקולים אחוריים ) , ירוקה ( לקדמיים ) , כחולה ( LINE IN ) , ורודה ( לMIC ) , צהובה ( למיטב הבנתי SUB CENTER ).
הכבלים טובים ( החלפתי ביניהם והם בסדר )
המגבר טוב ( DENON 1706 שמהממיר משמיע יופי של 5.1 )
מערכת ההפעלה אינה הבעיה ( התקנתי אותה מחדש עם חיבלת K LITE עבור המקודדים )
אבוד....
לצערי כנראה מדובר בתוכנה כל שהיא שחסרה לי בכדי שאוכל לשמוע 5.1 מכרטיס הCREATIVE
באתר של CREATIVE מופיעה תמונה שמראה כיצד להפעיל את CMSS בתוכנת הPLAY CENTER שלהם.
אצלי אין אפשרות להפעיל זאת - לא רואה כפתור כזה.
האם יש למישהוא את כרטיס הקול הנ"ל ונתקל בבעיה דומה?
יש לי 5 יציאות PL מהכרטיס - שחורה ( למיטב הבנתי לרמקולים אחוריים ) , ירוקה ( לקדמיים ) , כחולה ( LINE IN ) , ורודה ( לMIC ) , צהובה ( למיטב הבנתי SUB CENTER ).
הכבלים טובים ( החלפתי ביניהם והם בסדר )
המגבר טוב ( DENON 1706 שמהממיר משמיע יופי של 5.1 )
מערכת ההפעלה אינה הבעיה ( התקנתי אותה מחדש עם חיבלת K LITE עבור המקודדים )
אבוד....
AC3Filter מותקן
גיליתי שכאשר אני מנסה להתקין עדכון לתוכנה מהאתר של קיראטיב, המחשב אומר שהוא לא מזהה התקן של קריאטיב מחובר למחשב ולא מאפשר להמשיך בהתקנה.
כנראה שמצאתי את הבעיה
האם לדעתכם הבעיה היא בכרטיס הקול או בלוח האם?
עוד רעיון לגבי פתרון לבעיה?
גיליתי שכאשר אני מנסה להתקין עדכון לתוכנה מהאתר של קיראטיב, המחשב אומר שהוא לא מזהה התקן של קריאטיב מחובר למחשב ולא מאפשר להמשיך בהתקנה.
כנראה שמצאתי את הבעיה
עוד רעיון לגבי פתרון לבעיה?
מה מכוון בAC3Filter ב Output ?mooddoc כתב:AC3Filter מותקן
כנראה שמצאתי את הבעיה
עוד רעיון לגבי פתרון לבעיה?...
האם הכרטיס מזוהה נכון במנהל ההתקנים בלוח הבקרה או שיש סימון שגיאה ?
האם יכול להיות שאתה מנשא להוריד עדכון תוכנה לא לדגם המדויק של הכרטיס שלך ?
לא אמור להיות קשר ללוח האם אם הכרטיס הוא חיצוני
יש חיבור דיגיטלי בכרטיס ? ואם כן הוא נבדק עם עובד ?
ירון
במנהל ההתקנים נראה שהכרטיס מזוהה נכון - אין סימן שגיאה
עדכון התוכנה אמור להתקין תוכנה של קריאייטיב שמתאימה גם לדגם הזה
האם לוח האם לא עושה איבוד כלשהוא או אחראי לחלק מסוים של העברת המידע לכרטיס הקול?
לא נראה לי שיש יציאה דיגיטאלית ( או שזו הצהובה מ-5 היציאות? )
עדכון התוכנה אמור להתקין תוכנה של קריאייטיב שמתאימה גם לדגם הזה
האם לוח האם לא עושה איבוד כלשהוא או אחראי לחלק מסוים של העברת המידע לכרטיס הקול?
לא נראה לי שיש יציאה דיגיטאלית ( או שזו הצהובה מ-5 היציאות? )
אם הAC3Filter באמת מותקן אז יש לו חלון קונפיגורציה (מופיע בתפריטים התחל -> תוכניות ....) תפעיל טותו ובמסך הראשון שהוא הMAIN ניתן לבחור את הOutputmooddoc כתב:"מה מכוון בAC3Filter ב Output ? "
אפשר לספר לי כיצד אני בודק זאת?...
הבחירה משפיעה על מספר הערוצים היוצאים
אם יש לך קישור לאתר של הכרטיס ניתן לראות אם יש יציאה דיגיטלית
ירון
זה הכרטיס שקניתי - הקישור הוא לזאפ ולצערי איני מצליח למצוא עבורו אתר בית
http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=26978
http://web.zap.co.il/model.asp?model_id=26978
הצלחה!
בשעה טובה הושגה התוצאה הרצויה ורציתי לעדכן למען אחרים שיבואו ץ
אז ככה.
ראשית החלפתי את הכרטיס באחד אחר מאותו סוג ומאותה חנות
היה קצת תמוהה שעל הכרטיס החדש היתה הטבעה של CREATIVE שלא היתה על הקודם וגן סט התוכנות היה שונה לגמרי אבל חוץ מזה הכל היה זהה.
חיברתי הכרטיס החדש ושוב היתה בדיוק אותה בעיה.
החלטתי לנסות לשחק עם הדרייברים מכיוון ולא היה לי באמת מה להפסיד וכך עשיתי.
הורדתי את הדרייבר שהיה מותקן לכרטיס ועשיתי חיפוש דרייברים חדש ע"H ה-XP.
המערכת מצאה 2 דרייברים מתאימים ( כל אחד הופיע פעמיים משום מה ) כאשר לאחד היה שם ארוך כולל אותיות מסויימות בסוגריים והשני היה קצר יותר.
משום מה בעבר אני זוכר שבחרתי את זה עם השם הקצר והחלטתי לבחור הפעם את הראשון ( בעל השם הארוך ).
הפלא ופלא - הבעיה נפתרה.
עזבו אתכם מהדרייברים שמגיעים על הדיסק - התקינו את הדרייברים של חלונות - לכרטיס הזה ביחרו את הראשון במידה והוא אכן זה עם השם הארוך ובא לציון גואל.
בשעה טובה הושגה התוצאה הרצויה ורציתי לעדכן למען אחרים שיבואו ץ
אז ככה.
ראשית החלפתי את הכרטיס באחד אחר מאותו סוג ומאותה חנות
היה קצת תמוהה שעל הכרטיס החדש היתה הטבעה של CREATIVE שלא היתה על הקודם וגן סט התוכנות היה שונה לגמרי אבל חוץ מזה הכל היה זהה.
חיברתי הכרטיס החדש ושוב היתה בדיוק אותה בעיה.
החלטתי לנסות לשחק עם הדרייברים מכיוון ולא היה לי באמת מה להפסיד וכך עשיתי.
הורדתי את הדרייבר שהיה מותקן לכרטיס ועשיתי חיפוש דרייברים חדש ע"H ה-XP.
המערכת מצאה 2 דרייברים מתאימים ( כל אחד הופיע פעמיים משום מה ) כאשר לאחד היה שם ארוך כולל אותיות מסויימות בסוגריים והשני היה קצר יותר.
משום מה בעבר אני זוכר שבחרתי את זה עם השם הקצר והחלטתי לבחור הפעם את הראשון ( בעל השם הארוך ).
הפלא ופלא - הבעיה נפתרה.
עזבו אתכם מהדרייברים שמגיעים על הדיסק - התקינו את הדרייברים של חלונות - לכרטיס הזה ביחרו את הראשון במידה והוא אכן זה עם השם הארוך ובא לציון גואל.