איזה NUC יענה על הדרישות (הדי צנועות) שלי ?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל חברי הפורום,

לאחר התנסות עם מכשירי mini pc העובדים על אנדואיד (מיניקס H8 פלוס) ו-win (פיפו X7 ) וניסיון של מספר ימים עם מערכת הפעלה מסוג לינוקס (מאייט) שהותקנה בכוונה על הPC - נפל הפור-ארכוש Nuc בהתאם להמלצות.

את המדריך קראתי,ייתכן ואני מפספס משהו אך משום מה אני לא מצליח להבין מה הדגם המתאים ביותר עבורי.

אציין שסוג החיבור הוא קווי .

השימוש שלנו הוא שילוב של צפייה בתכני 1080P דרך הדפדפן+שימוש בקודי לצפייה בHD ,לעיתים רחוקות צופים ב720 .

אין (ולא יהיה) רסיבר. אין צורך בתמיכה בקבצי תלת מימד גדולים.

הטלוויזיה תומכת בתלת מימד, רצוי שהNuc גם יתמוך כי ייתכן והילדים ירצו לצפות בסרטי תלת מימד.

המכשיר לא מיועד למשחקים,חשוב מאוד שלמכשיר יהיו כמה שפחות מחלות ילדות , כבר "התגלחתי" על הפיפו והמיניקס ואני רוצה להשתדרג.

רצוי שהמכשיר יידע להריץ גם בלו ריי ,לפעמים יוצאים סרטים שפשוט חייבים לראות באיכות מאוד גבווה כדי להינות מהם באיכות קול גבוהה (הטלוויזיה תומכת בפורמט סאונד באיכות גבווה ) .

המכשיר מיועד לעבוד 24X7 , רצוי שיהיה עם מאוורר כדי שגם כאשר יתחמם ,התמונה לא תתחיל לרצד ולקרתע .

מבחינת חומרה -אני רוצה מינימום 4 ג'גה של ראם ,ללא דיסק קשיח , מכשיר שיספיק לכמה שנים, אני מעדיף לרכוש מכשיר מעל הדרש לצרכים כיום על מנת שתהיה לי אפשרות תמרון בעתיד .

מערכת ההפעלה שתותקן היא לינוקס שתופעל מתוך dok .

אם אפשר הייתי רוצה להשתמש בשילוב של לינוקס (עבור צפייה בתכני דפדפן) וOE עבור קודי .

בלינוקס אפשר להתקין קודי אבל אני רוצה פתרון יותר קל ,רק להתקין ולהריץ בלי פקודות ושימוש בטרמינל.

היתרון של לינוקס על פני win -לינוקס מערכת שלא צורכת הרבה משאבי חומרה,מערכת יציבה ,חסכונית בצריכת חשמל ומוכנה לשימוש מיידי לאחר ההתקנה, עם קודקים וכאשר אין צורך בשימוש נרחב ,אני מעדיף לינוקס .

כיום משתמשים במקלדת K400 לשליטה +שלט הטלוויזיה לכיבוי והפעלת הטלוויזיה.

תודה

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

שליחה #2 

@kingvlad
·

סתם שאלה- מה לא אהבתי במיניקס 8-H PLUS

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #3 

"רצוי שהמכשיר יידע להריץ גם בלו ריי ,לפעמים יוצאים סרטים שפשוט חייבים לראות באיכות מאוד גבווה כדי להינות מהם באיכות קול גבוהה (הטלוויזיה תומכת בפורמט סאונד באיכות גבווה ) ."

עם כל הכבוד לטלויזיה שלך - אין בכלל שום השוואה בין איכות הסאונד שתשמע ממנה אפילו לעומת מערכת פשוטה (רסיבר וסט 5.1 מהדיוטי פרי)

בקיצור אין שום משמעות אם תוריד MKV או ריפ מלא של בלוריי כי בטלויזיה לא תשמע הבדל

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

NUC N3050, ואפשר לשקול גם את ה-NUC N3700 שעולה 300 ש"ח יותר אך המעבד חזק בערך פי 2.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

idonoach,

מה שלא אהבתי במיניקיס-

1.מתחמם-מה שלא אמור לקרות ,ייתכן וקניתי מכשיר "לימון"-ישנה תופעה שלוחצים על ניגון תוכן כלשהו ,למשל ,סרט ובמקום שיתחיל הניגון,נסגר האתר וחוזר לדף הבית. ניסיון שני לנגן מאותו האתר גם לא מצליח ורק בניסיון השלישי מתחיל הניגון.

2.על מנת לצפות בסרט\סדרה\ספורט -חייבים להתקין נגן פלאש, אם יש מזל ,הניגון יחל אם לא (מה שלרוב קורה לי ) הדפדפן נסגר.

פתרון שלרוב פותר את הבעיה-התקנת דפדפן נוסף שתומך בפלאש, לרוב כאמור התוכן מופעל אך לעיתים נתקע והדפדפן נסגר ואז חוזר חלילה,צריך מספר ניסיונות על מנת להתחיל לצפות ,מדובר בהתעסקות רבה ודי מייאשת,למה מייאשת כי אותו דפדפן מנגן פלאש ,מיד לאחר ההפעלה הראשונה,תמיד בלי יוצא מן הכלל.

3.החיבור הקווי במכשיר -נעזרתי רבות בפורום וחבריו על מנת להעביר חיבור קווי בבית, כבר הייתי בטוח שהחיבור לא בוצע נכון כי אחרי כ15 דקות ,החיבור היה נעלם (בפיפו הניתוק הגיע אחרי 10 דקות).

לקחתי את הPC הישן ,חברתי אותו לשקע את'רנט החדש, החיבור רציף כבר יותר מ24 שעות .

החיבור האלחוטי תלוי הרבה משתנים, בסלון הוא גרע ובאחד החדרים ,אין תלונות.

מהתנסות של מספר חודשים עם המיניקס,המכשיר לא מומלץ בתור מכשיר ראשי בבית (לסלון במקרה שלי) .

בתור מכשיר משני לחדר ,שיופעל פעם בכמה ימים, ייתכן והמיניקס הוא רכישה טובה .

אני מתחרט שרכשתי את המיניקס בתור מכשיר ראשי.

אורי,

אם כך, אין משמעות לתמיכה בבלו ריי,אין כוונה לרכוש רסיבר (אני ממש רוצה אך בני הבית מתנגדים :) )

לפני כשנה נאלצתי לוותר על הרסיבר שקבלתי בזמנו במתנה והוא מבלה בנעימים אצל קרובי משפחה .

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

kingvlad כתב:idonoach,

מה שלא אהבתי במיניקיס-

1.מתחמם-מה שלא אמור לקרות ,ייתכן וקניתי מכשיר "לימון"-ישנה תופעה שלוחצים על ניגון תוכן כלשהו ,למשל ,סרט ובמקום שיתחיל הניגון,נסגר האתר וחוזר לדף הבית. ניסיון שני לנגן מאותו האתר גם לא מצליח ורק בניסיון השלישי מתחיל הניגון.

2.על מנת לצפות בסרט\סדרה\ספורט -חייבים להתקין נגן פלאש, אם יש מזל ,הניגון יחל אם לא (מה שלרוב קורה לי ) הדפדפן נסגר.

פתרון שלרוב פותר את הבעיה-התקנת דפדפן נוסף שתומך בפלאש, לרוב כאמור התוכן מופעל אך לעיתים נתקע והדפדפן נסגר ואז חוזר חלילה,צריך מספר ניסיונות על מנת להתחיל לצפות ,מדובר בהתעסקות רבה ודי מייאשת,למה מייאשת כי אותו דפדפן שעובד הסביבת windows עובד ללא תלונות,מיד לאחר לחיצה ראשונה .

3.החיבור הקווי במכשיר -נעזרתי רבות בפורום וחבריו על מנת להעביר חיבור קווי בבית, כבר הייתי בטוח שהחיבור לא בוצע נכון כי אחרי כ15 דקות ,החיבור היה נעלם (בפיפו הניתוק הגיע אחרי 10 דקות).

מהתנסות של מספר חודשים עם המיניקס,המכשיר לא מומלץ בתור מכשיר ראשי בבית (לסלון במקרה שלי) .

אורי,

אם כך, אין משמעות לתמיכה בבלו ריי,אין כוונה לרכוש רסיבר (אני ממש רוצה אך בני הבית מתנגדים :) )

לפני כשנה נאלצתי לוותר על הרסיבר שקבלתי בזמנו במתנה והוא מבלה בנעימים אצל קרובי משפחה .
...
·

idonoach
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

kingvlad כתב:idonoach,

מה שלא אהבתי במיניקיס-

פתרון שלרוב פותר את הבעיה-התקנת דפדפן נוסף שתומך בפלאש, לרוב כאמור התוכן מופעל אך לעיתים נתקע והדפדפן נסגר ואז חוזר חלילה,צריך מספר ניסיונות על מנת להתחיל לצפות ,מדובר בהתעסקות רבה ודי מייאשת,למה מייאשת כי אותו דפדפן מנגן פלאש ,מיד לאחר ההפעלה הראשונה,תמיד בלי יוצא מן הכלל.

אורי,

...
הבעיות שאתה מתאר, קורות בתוך הקודי, או במהלך צפייה בסרטים דרך הדפדפן?
·

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

1+2 =דפדפן על גבי אנדרואיד.

3=גם וגם.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

שמתי לב להבדלי איכות התמונה כאשר הטלוויזיה (החכמה) חוברה לפיפו,למיניקס וכאשר השתמשנו בפונקציית הסמארט .

את התמונה הטובה ביותר קבלנו כאשר נתקנו את שני המיני פי.סי ונכנסנו דרך סמארט האב.

התמונה היתה חדה ללא חלוקה למקטעים קטנים (פיקסלים ? ) ,כאשר חוברו המיניקס והפיפו ,התמונה היתה פחות טובה באותה מידה .

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

עברתי על מספר (לא מבוטל) של שרשורים בפורום בהם מתלבטים בין נאק לאיגלובל, במספר פוסטים צויין שבשני המוצרים ,מדובר בחומרה זהה בהתאם למעבד

בהתייחס לעובדה זו, מה היתרון ברכישת נאק על פני איגלובל ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

קנייה בארץ ו-3 שנות אחריות מקומית, מותג ידוע ומוכר יותר, יציאה אופטית בדגמים הזולים (שימושית רק לבעלי רסיבר ישן ללא כניסות HDMI), מקלט IR מובנה (באיגלובל רק בחלק מהדגמים ובתוספת תשלום).
חסרון לעומת איגלובל: ב-NUC יש מאוורר (אם כי שקט למדי) בעוד האיגלובל הוא עם קירור פסיבי.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

עניין האחריות מאוד חשוב,מדובר ברכישה לא זולה.

מותגים לא עושים לי את זה באופן כללי, שימוש ברסיבר לא רלוונטי ומאוורר במכשיר שצפוי לעבוד הרבה הוא רק יתרון (מה גם שהוא שקט ).

באופן כללי אני מעדיף להשתמש במקלדת בסלון לתפעול שוטף,המקלדת יותר פונקציונלית ולא מגבילה לסוג אחד של שימוש (קודי).

אם הדגם N3700 לא הולך להתחלף בקרוב,הוא הנבחר .

כדי שיהיו כמה שפחות סיבוכים בתפעול הראשוני (אי תאימות זכרונות, חוסר דרייברים או כל דבר אחר), האם כדאי לרכוש בפלונטר ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #13 

כן, מדובר בחנות ותיקה, טובה ואמינה.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה על ההמלצה

האם במחשבי נאק מומלץ להתקין סוג מסוים (או אפילו יצרן) של זכרונות ?

קרוב לוודאי שאעדיף שני סטיקים של 2 ג'גה ולא סטיק אחד של 4.

חוץ מראם ,מה עוד צריך להוסיף למחשב ?

כאמור ,אתקין לינוקס כך שאין לי צורך בדיסק קשיח מסוג כלשהו.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #15 

אתה צריך זיכרון פנימי שמיועד לניידים- כלומר עם מתח נמוך. מסומן ב L בסוף.
לדעתי יספיק לך 2G RAM.

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8257
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #16 

בנוקים שאתה מדבר עליהם יש רק מקום לסטיק אחד של זכרון וקח לפחות 4 גיגה כמו כן קח SSD

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4810
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #17 

בשביל מה? הוא רוצה OE.

kingvlad פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

אני רוצה linux mate יש בו דפדפן מלא שתומך בפלאש ,כמו כן, אתקין עליו קודי

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8257
נתן תודות: 415 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #19 

שי-כ כתב:בשביל מה? הוא רוצה OE.
...
·

בשביל שההבדל במחיר קטן ואם מחר ירצה חלונות אז יוכל בקלות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

כפי שקודמי המליץ, קנה סטיק של 4GB. לא מדובר ברכיב יקר במיוחד.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”