התקנת רשת ביתית ועלויות
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 714
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 46 פעמים
שלום לכולם
עברתי לגור בדירה 3 חדרים( 90מטר חדשה מהקבלן) אך לצערי לפני שנתיים בזמן הבנייה לא חשבתי מראש על התקנת תשתית רשת 1GIG על ידי הקבלן...
מה שאני צריך עכשיו :
1) העברת כבל רשת וסגירת ראשים מלוח תקשורת לכל חדר בבית (3 במקום כבל קואקס ועוד 3 בתעלה של קו טלפון) סך הכל 6 חיבורים.
2) הורדת נקודת חשמל מהלוח חשמל ללוח תקשורת
3) התקנת סויץ 8 פורטים בלוח וריכוז כל הכבלים.
כבל רשת יעלהcat6 100מגה סביבות 250 שח , סויץ עוד 150 ועוד 100 שח לראשי RJ וסוגרים למנהם.
סך הכל ~500 שח חומרים
כמה תעלה ביצוע עבודה כזאת על ידי טכנאי שעוסק בתחום??
אפשר בבקשה הצעות בפרטי?
תודה מראש!
עברתי לגור בדירה 3 חדרים( 90מטר חדשה מהקבלן) אך לצערי לפני שנתיים בזמן הבנייה לא חשבתי מראש על התקנת תשתית רשת 1GIG על ידי הקבלן...
מה שאני צריך עכשיו :
1) העברת כבל רשת וסגירת ראשים מלוח תקשורת לכל חדר בבית (3 במקום כבל קואקס ועוד 3 בתעלה של קו טלפון) סך הכל 6 חיבורים.
2) הורדת נקודת חשמל מהלוח חשמל ללוח תקשורת
3) התקנת סויץ 8 פורטים בלוח וריכוז כל הכבלים.
כבל רשת יעלהcat6 100מגה סביבות 250 שח , סויץ עוד 150 ועוד 100 שח לראשי RJ וסוגרים למנהם.
סך הכל ~500 שח חומרים
כמה תעלה ביצוע עבודה כזאת על ידי טכנאי שעוסק בתחום??
אפשר בבקשה הצעות בפרטי?
תודה מראש!
נערך לאחרונה על ידי superbizho ב 25/10/2015 19:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
שווה לנסות להעביר את הכבילה לבד - כי זה מירב הזמן והעלות מלבד החומרה.
דירה חדשה אם אני לא טועה הקבלן היה חייב להכין לך תשתית אינטרנט ולא להתבסס על הכבלים או הטלפון ..
בכל אופן עברתי לא מזמן לדירה יד שניה ובמסגרת השיפוץ הכנתי תשתית לאינטרנט קווי ,השיפוצניק עשה לי את ההכנה ומשם הכל עשיתי לבד ומניסיון ההשחלה של הכבל וחיבורו לנקודות ומצד שני לסוויצ ולמודם אם יש לך דיים טובות כמו שנאמר כאן ואני מדגיש אתה לא צריך להיות מומחה אתה יכול לעשות לבד
יש מלא הסברים ואתה תמיד יכול לשאול כאן ויהיו המון אנשים טובים שיכוונו אותך ויעזרו בכל שלב אבל שוב זה תלוי בך אם יש לך את הרצון ואת היכולת ,אתה מכיר את עצמך הכי טוב.
אתה תתפלא כמה זה פשוט.
אני אומר לך שאני חשבתי כמוך להזמין משהוא שיעשה לי את העבודה וקיבלתי הצעת מחיר מטורפת (כמה אלפים) מבחור כאן שדי מככב שלא אומר את שמו וזה ללא עלות השיפוצניק שאמור להכין את התשתית, בכל אופן החלטתי לעשות לבד והכל נסגר בעלות של כ 750 ש״ח .
בכל אופן עברתי לא מזמן לדירה יד שניה ובמסגרת השיפוץ הכנתי תשתית לאינטרנט קווי ,השיפוצניק עשה לי את ההכנה ומשם הכל עשיתי לבד ומניסיון ההשחלה של הכבל וחיבורו לנקודות ומצד שני לסוויצ ולמודם אם יש לך דיים טובות כמו שנאמר כאן ואני מדגיש אתה לא צריך להיות מומחה אתה יכול לעשות לבד
יש מלא הסברים ואתה תמיד יכול לשאול כאן ויהיו המון אנשים טובים שיכוונו אותך ויעזרו בכל שלב אבל שוב זה תלוי בך אם יש לך את הרצון ואת היכולת ,אתה מכיר את עצמך הכי טוב.
אתה תתפלא כמה זה פשוט.
אני אומר לך שאני חשבתי כמוך להזמין משהוא שיעשה לי את העבודה וקיבלתי הצעת מחיר מטורפת (כמה אלפים) מבחור כאן שדי מככב שלא אומר את שמו וזה ללא עלות השיפוצניק שאמור להכין את התשתית, בכל אופן החלטתי לעשות לבד והכל נסגר בעלות של כ 750 ש״ח .
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

אין לי תשתית נוספת בחדרים חוץ מיציאות של כבלים וטלפון, ככה שאני צריך לעביר יחד איתם\במקומם את האינטרנטnew2014 כתב:דירה חדשה אם אני לא טועה הקבלן היה חייב להכין לך תשתית אינטרנט ולא להתבסס על הכבלים או הטלפון ..
אתה תתפלא כמה זה פשוט.
אני אומר לך שאני חשבתי כמוך להזמין משהוא שיעשה לי את העבודה וקיבלתי הצעת מחיר מטורפת (כמה אלפים) מבחור כאן שדי מככב שלא אומר את שמו וזה ללא עלות השיפוצניק שאמור להכין את התשתית, בכל אופן החלטתי לעשות לבד והכל נסגר בעלות של כ 750 ש״ח ....
בכל מקרה אני מפחד שהקבלן עשה עבודה "זולה" וכיפל חזק מדיי את התעלות וככה שאני לא יצליח לעביר בהם כבל רשת, לפחות ככה זה נראה כרגע בחלק מהצנרות כי אני לא מצליח להוציא את הכבילה הקיימת
·
אתה יודע להגיד אם מכל מנקודה אתה מגיע ישר לארון התקשורת?
אתה משתמש או נעזר בסטלבנד בהחדרת הכבלים בצינורות?
הכבלים cat6 או cat5e כמו אצלך עדיין גמישים שיכולים להיות מובלים בתוך הצנרת הקיימת השאלה איזה קוטר צינורות הוא עשה אצלך
כמו שזה נראה זה החלק הכי מסובך אצלך. אגב בארון התקשורת יש לך מספיק מקום לסוויצ ולראוטר?
הכבלים cat6 או cat5e כמו אצלך עדיין גמישים שיכולים להיות מובלים בתוך הצנרת הקיימת השאלה איזה קוטר צינורות הוא עשה אצלך
כמו שזה נראה זה החלק הכי מסובך אצלך. אגב בארון התקשורת יש לך מספיק מקום לסוויצ ולראוטר?
כל בית חדש שיבנה בישראל יכיל לא רק שלושה שקעי חשמל כפי שמגדיר החוק כיום, אלא תשתית תקשורת מקיפה בכל חדר. בהתאם לתקנות החדשות שפורסמו כעת יכלול כל חדר שקע לכבל רשת לטובת תקשורת מחשבים בתוך הבית (LAN), שקע לכבל טלוויזיה (כבלים ולווין), וכן שקע טלפון לתקשורת בזק מבוססת נחושת.
מדובר בתקנות חדשות לתכנון ובנייה שמפרסמים היום שר התקשורת משה כחלון ושר הפנים אלי ישי ואשר יכנסו לתוקפן עוד שלושה חודשים לערך. בהודעה שפורסמה עתה נמסר כי "החל מה-20 בספטמבר 2010 בכל בניין חדש למגורים יותקנו תשתיות תקשורת מודרניות לשירותי טלפון, רדיו, טלוויזיה ואינטרנט, המותאמות לכל ספקי התקשורת בישראל. מטרת התקנות החדשות היא להקל על דיירים בצריכת שירותי תקשורת. בהתאם לתקנות החדשות, כל דייר יוכל להתחבר לשירותי התקשורת השונים, מכל חדר בדירה, באמצעות כל חברת תקשורת, לפי בחירתו, ללא צורך בהתקנה חיצונית של כבלים ובאופן מיידי עם כניסתו לדירה".
התקנות כוללות חיוב של הקבלן המבצע בסלילת חוטי התקשורת בבתים, לכל חדר וכן בהנחת כבלי התקשורת בבניין כולו, דרך תעלות או צינורות. עוד נקבע שהתעלות יכילו מספיק מקום להעברת כבלים נוספים, כמו סיבים אופטיים, לטובת כבילה עתידית ושירותי תקשורת עתידיים.
עוד מציינת ההודעה כי "בהתאם לתקנות החדשות יש להתקין את תשתיות התקשורת באופן סמוי, על מנת לשמור על האסטטיקה בבניין. התקנות כוללות גם הנחיות בטיחות בדבר התקנת החיבורים, הכבלים, ארונות ותיבות התקשורת באופן בטיחותי. בנוסף, התקנות קובעות דרישות מינימום לכבילה תת קרקעית במבני מסחר, משרדים או תעסוקה".
השרים מוסיפים כי "בעולם של ריבוי מפעילים, וריבוי טכנולוגיות, חשוב להסיר חסמי שימוש לציבור הצרכנים ולאפשר להם חווית צריכה מהנה של כלל שירותי התקשורת מכל החברות המתחרות, בכל המרחב הדירתי ולמנוע התקנת כבלי תקשורת חיצוניים".
מדובר בתקנות חדשות לתכנון ובנייה שמפרסמים היום שר התקשורת משה כחלון ושר הפנים אלי ישי ואשר יכנסו לתוקפן עוד שלושה חודשים לערך. בהודעה שפורסמה עתה נמסר כי "החל מה-20 בספטמבר 2010 בכל בניין חדש למגורים יותקנו תשתיות תקשורת מודרניות לשירותי טלפון, רדיו, טלוויזיה ואינטרנט, המותאמות לכל ספקי התקשורת בישראל. מטרת התקנות החדשות היא להקל על דיירים בצריכת שירותי תקשורת. בהתאם לתקנות החדשות, כל דייר יוכל להתחבר לשירותי התקשורת השונים, מכל חדר בדירה, באמצעות כל חברת תקשורת, לפי בחירתו, ללא צורך בהתקנה חיצונית של כבלים ובאופן מיידי עם כניסתו לדירה".
התקנות כוללות חיוב של הקבלן המבצע בסלילת חוטי התקשורת בבתים, לכל חדר וכן בהנחת כבלי התקשורת בבניין כולו, דרך תעלות או צינורות. עוד נקבע שהתעלות יכילו מספיק מקום להעברת כבלים נוספים, כמו סיבים אופטיים, לטובת כבילה עתידית ושירותי תקשורת עתידיים.
עוד מציינת ההודעה כי "בהתאם לתקנות החדשות יש להתקין את תשתיות התקשורת באופן סמוי, על מנת לשמור על האסטטיקה בבניין. התקנות כוללות גם הנחיות בטיחות בדבר התקנת החיבורים, הכבלים, ארונות ותיבות התקשורת באופן בטיחותי. בנוסף, התקנות קובעות דרישות מינימום לכבילה תת קרקעית במבני מסחר, משרדים או תעסוקה".
השרים מוסיפים כי "בעולם של ריבוי מפעילים, וריבוי טכנולוגיות, חשוב להסיר חסמי שימוש לציבור הצרכנים ולאפשר להם חווית צריכה מהנה של כלל שירותי התקשורת מכל החברות המתחרות, בכל המרחב הדירתי ולמנוע התקנת כבלי תקשורת חיצוניים".
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

ככה נראה ארון תקשורת אצלי:new2014 כתב:אתה יודע להגיד אם מכל מנקודה אתה מגיע ישר לארון התקשורת?
כמו שזה נראה זה החלק הכי מסובך אצלך. אגב בארון התקשורת יש לך מספיק מקום לסוויצ ולראוטר?...
בירוק - זה כבלים של קואקס וטלפון שהולכים לחדרים וסלון
באדום - 3 מהחורים סתומים אחרי מטר בערך, לא יודע אם זה אמור להיות ככה אולי הם פשוט לא מובילים לשום מקום??
1 שיש בו חוט משיכה, הצלחתי ללא בעיות להעביר דרכו סטלבנד
ככה נראה חיבור של טלפון בחדר וממד:
הכבל עצמו ממש דק וכולל רק 4 גידים ובכל מיקום כזה הוא עולה כלפי מעלה.
החור התחתון משום מה גם כן חסום אחרי 10-20 סנטימטר, בדקתי כמה כאלו וכולם ככה.
·
כשאתה אומר סתומים אתה מתכוון לארבעה שבעיגול האדום ,נכון?
אם כן ייתכן שהקבלן ייעד את הצנרת הזו לתקשורת. ( זה גם מתאים למספר החדרים שלך...)
איך אתה בודק אם הם סתומים? אתה מנסה להעביר סטלבנד או כבל קשיח?
אם הם באמת סתומים אני לא יודע ממש איך לייעץ לך , פרט לזה שצריך לפתוח את הסתימות.
בחדרים יש צנרת פתוחה? הכוונה יש בחדרים או בסלון צנרת שאתה חושב שמגיעה לארון התקשורת הכוונה לארבעה האלו שהארון?
יש מצב שאתה מדבר עם הקבלן ?
אם כן ייתכן שהקבלן ייעד את הצנרת הזו לתקשורת. ( זה גם מתאים למספר החדרים שלך...)
אם הם באמת סתומים אני לא יודע ממש איך לייעץ לך , פרט לזה שצריך לפתוח את הסתימות.
בחדרים יש צנרת פתוחה? הכוונה יש בחדרים או בסלון צנרת שאתה חושב שמגיעה לארון התקשורת הכוונה לארבעה האלו שהארון?
יש מצב שאתה מדבר עם הקבלן ?
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

·1) כן, אני מתכוון לעיגול האדוםnew2014 כתב:כשאתה אומר סתומים אתה מתכוון לארבעה שבעיגול האדום ,נכון?
יש מצב שאתה מדבר עם הקבלן ?...
2) ניסיתי ב3 מהם להעביר סטלבנד, וההרגשה שזה פשוט נתקע בקיר, ניסיתי ללחוץ מממש חזק, אבל לא עוזר , ניסיתי גם עם הרבה חומר, שום כלום...
אני אנסה לדבר עם הקבלן, נראה מה הוא יגיד.
ועכשיו לחדשות טובות יותר :
הצלחתי להעביר סטלבנד לסלון ב 2 מקומות (בצינור של כבל טלפון) ולחדר ממד (בצינור של כבל טלויזיה)
אני אמשיך לנסות לעוד מקומות אבל גם במצב הזה עכשיו אני דיי מרוצה.
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

@JEXY
·
הי,
האם מה שרשום פה זה לא תקף היום כבר?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
כי אצלי בבית התקינו רק קו של טלויזיה ושקע של טלפון 2 גידים....
@new2014
הצלחתי דיי בקלות להעביר את סטלבנד לכל חדר בבית מהארון תקשורת, עדיין לא העברתי אבל את כבל רשת, אבל נראה לי שלא תהיה בעיה.
אני אמשיך בעדכונים ושאלות פה בנושא יותר במהלך השבוע שאני אתחיל לעשות את כל העבודה, כרגע רק בדקתי זמינות של הצינורות
·
הי,
האם מה שרשום פה זה לא תקף היום כבר?
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... sc&start=0
כי אצלי בבית התקינו רק קו של טלויזיה ושקע של טלפון 2 גידים....
@new2014
הצלחתי דיי בקלות להעביר את סטלבנד לכל חדר בבית מהארון תקשורת, עדיין לא העברתי אבל את כבל רשת, אבל נראה לי שלא תהיה בעיה.
אני אמשיך בעדכונים ושאלות פה בנושא יותר במהלך השבוע שאני אתחיל לעשות את כל העבודה, כרגע רק בדקתי זמינות של הצינורות
-
superbizho
-
- חבר פעיל במיוחד

·JEXY כתב:@superbizho
·
הפרשנות של מי שקרא את הכתבה אינה מכונה.
ישנן תקנות תקשורת ברורות מה הקבלן צריך לספק ומה לא.
אצלך יש בעיה מבחינת הכנת צנרת אבל תמיד אפשר להעביר באמצעים אחרים....
אשמח אם תוכל לרשום בקצרה מה אני אמור לקבל במינימום מהקבלן ומה לא,
בקשר לאמצעים אחרים, אתה מתכוון לדרכים קווים או אלחוטי?
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
ב-2010 נכנסו לתוקף תקנות בניה חדשות שמחייבות כל קבלן לספק תשתית תקשורת לכל חדר. העמידה בתקנות הללו היא חובה חוקתית ומי שעובר עליהן יכול להיתבע ולשלם פיצוי בגובה התקנת התשתית + עגמת נפש. כבר היו על כך פסיקות. המידע הכללי מאוד נמצא כאן - http://www.moc.gov.il/sip_storage/FILES/4/2164.pdf והמידע המפורט כאן - http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/044_046.htm בסעיפים 10.07 ו-10.08.
אם הקבלן שלך לא סיפק תשתית תקשורת כרשום בתקנות, הוא עבריין ואתה יכול לדרוש פיצוי משמעותי או לחילופין ביצוע תשתית כפי שהתקנות מחייבות.
אם הקבלן שלך לא סיפק תשתית תקשורת כרשום בתקנות, הוא עבריין ואתה יכול לדרוש פיצוי משמעותי או לחילופין ביצוע תשתית כפי שהתקנות מחייבות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
החכם NetCHEIF צודק , אבל אני חושב שארבעת הצינורות בארון התקשורת ייועדו לתקשורת, שווה לבדוק עם הקבלן עם עדיין יש לך קשר איתו.
בכל אופן אם הצלחת לרשת את החדרים והסלון ואתה מרוצה מהפיזור של הנקודות מכאן העבודה פשוטה וקלה .
מעבר לסוויצ ולראוטר ולשקעים תצטרך נקודת חשמל בתוך ארון התקשורת עבור הראוטר והסוויצ ואולי מכשיר ייעודי ללחיצת הכבל לשקעים ...
בכל אופן אם הצלחת לרשת את החדרים והסלון ואתה מרוצה מהפיזור של הנקודות מכאן העבודה פשוטה וקלה .
מעבר לסוויצ ולראוטר ולשקעים תצטרך נקודת חשמל בתוך ארון התקשורת עבור הראוטר והסוויצ ואולי מכשיר ייעודי ללחיצת הכבל לשקעים ...