זקוק לעזרה לגבי זרוע SME 3009 S2 IMP
סופ"ש נעים לכולם.
אני מנסה להבין משהו מוזר שקורה לי עם זרוע SME 3009 S2IMP שיושבת על הטורנס 125 שלי.
החלפתי את הראש לראש AT150MLX בפעם השניה כי לאחר חקירות מעמיקות ברשת, הבנתי שיש הרבה כיוונונים שלא לקחתי בחשבון והייתי חייב לנסות אותו שוב לפני שאני מוכר אותו ומביא DL-110. אז לאחר התקנת הראש, איזנתי את הזרוע כך שהיא "ריחפה" מעל התקליט, הזזתי את ה"L" ארבע ורבע קווים כדי לכוון למשקל הראש, שזה 8.3 גרם. משקולת ה-VTF מכוונת לקו האחרון שכן משקל העקיבה של הראש הוא 1.5 גרם שזה המקסימום בזרוע. האנטיסקייט התגלה כלא יעיל שהוא יושב על 1.5 גרם שכן הזרוע נמשכת החוצה. לאחר שישב על פחות מגרם, הזרוע לא סטטה לאף כיוון ונשארה בדיוק איפה שהנחתי אותה. כיוונתי בעזרת פרוטרקטור של דגם הזרוע הספציפי תוך כדי כיוונונים קטנים ומעצבנים של המסילה בה יושבת כל הזרוע, וכיוונים של ציר הזרוע על מנת להגיע לשתי נקודות ישרות לחלוטין. לאחר כל זה ניסיתי לשמוע תקליט. הכל נשמע מעולה אבל... וזה אבל גדול, שמתי לב למשהו מאוד מוזר. גוף הראש בתחילת התקליט כמעט נוגע בתקליט עצמו, יש תקליטים שניסיתי שממש שמעתי רעש של חיכוך בין הראש עצמו לתקליט, החל מהרצועה השניה ועד הסוף, גוף הראש "מתרחק" מהתקליט עצמו ונוצר המרווח הנורמלי. בדקתי שוב ושוב מספר פעמים ולא הצלחתי להבין ממה זה נגרם. הבעיה היא בעיקרון שיש יותר משקל בתחילת התקליט, אולי אפילו משקל יתר, וככל שהזרוע מתקדמת, המשקל יורד. אני לא יכול לדעת זאת משמיעה, אבל אני בטוח במאה אחוז שבסוף התקליט, המשקל נמוך מדי. מישהו נתקל בבעיה הנ"ל? תודה, ארז.
.
אני מנסה להבין משהו מוזר שקורה לי עם זרוע SME 3009 S2IMP שיושבת על הטורנס 125 שלי.
החלפתי את הראש לראש AT150MLX בפעם השניה כי לאחר חקירות מעמיקות ברשת, הבנתי שיש הרבה כיוונונים שלא לקחתי בחשבון והייתי חייב לנסות אותו שוב לפני שאני מוכר אותו ומביא DL-110. אז לאחר התקנת הראש, איזנתי את הזרוע כך שהיא "ריחפה" מעל התקליט, הזזתי את ה"L" ארבע ורבע קווים כדי לכוון למשקל הראש, שזה 8.3 גרם. משקולת ה-VTF מכוונת לקו האחרון שכן משקל העקיבה של הראש הוא 1.5 גרם שזה המקסימום בזרוע. האנטיסקייט התגלה כלא יעיל שהוא יושב על 1.5 גרם שכן הזרוע נמשכת החוצה. לאחר שישב על פחות מגרם, הזרוע לא סטטה לאף כיוון ונשארה בדיוק איפה שהנחתי אותה. כיוונתי בעזרת פרוטרקטור של דגם הזרוע הספציפי תוך כדי כיוונונים קטנים ומעצבנים של המסילה בה יושבת כל הזרוע, וכיוונים של ציר הזרוע על מנת להגיע לשתי נקודות ישרות לחלוטין. לאחר כל זה ניסיתי לשמוע תקליט. הכל נשמע מעולה אבל... וזה אבל גדול, שמתי לב למשהו מאוד מוזר. גוף הראש בתחילת התקליט כמעט נוגע בתקליט עצמו, יש תקליטים שניסיתי שממש שמעתי רעש של חיכוך בין הראש עצמו לתקליט, החל מהרצועה השניה ועד הסוף, גוף הראש "מתרחק" מהתקליט עצמו ונוצר המרווח הנורמלי. בדקתי שוב ושוב מספר פעמים ולא הצלחתי להבין ממה זה נגרם. הבעיה היא בעיקרון שיש יותר משקל בתחילת התקליט, אולי אפילו משקל יתר, וככל שהזרוע מתקדמת, המשקל יורד. אני לא יכול לדעת זאת משמיעה, אבל אני בטוח במאה אחוז שבסוף התקליט, המשקל נמוך מדי. מישהו נתקל בבעיה הנ"ל? תודה, ארז.
.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
הזרוע מקבילה ולא נמוכה מדי וגם לפני הוספת המשקל בדקתי שהיא "מרחפת" במקביל ולא גבוהה או נמוכה מדי. הסיפור הזה לא קרה עם הראש של SHURE. יש מצב שה-150MLX לא מתאימה ב-100 אחוז לזרוע הזו?הזרוע מקבילה לתקליט בעת הניגון?...
@rick090
·
לא, אין מצב כזה (אלא, אם כן במהלך הפירוקים והחיבורים גרמת נזק לראש - אפשרות...)
משהו כנראה מאוד לא מכוון:
·
לא, אין מצב כזה (אלא, אם כן במהלך הפירוקים והחיבורים גרמת נזק לראש - אפשרות...)
משהו כנראה מאוד לא מכוון:
- בדקת פילוס של הפטיפון? עם בועית פלס (אחרת לא בדקת)?
- בדקת פילוס של הזרוע? VTA=0-2? אזימוט=0? עם בועית פלס (אחרת - לא בדקת)?
- בדקת עם משקל VTF נכון?
לא בדקתי עם פלס. אבל יש לי בבית פלס ואני אכן אבדוק. קצת תמונות לנסות להמחיש את הבעיה.
בתמונה הראשונה אפשר לראות עד כמה קרוב הראש לתקליט, בשניה ובשלישית זה יותר להראות איך נראים כיווני המשקל עם הראש הנ"ל למי שבמקרה יושב ראש כזה על זרוע כזו ויכול להשוות.
אגב, שהזרוע "נחה" על המתקן שלה ואני נוגע בה ביד, אני מרגיש סוג של חופשיות בציר העליון (שבתמונה השניה). זה אמור להיות נורמלי או שהכל אמור להיות הדוק ללא תזוזה?
בתמונה הראשונה אפשר לראות עד כמה קרוב הראש לתקליט, בשניה ובשלישית זה יותר להראות איך נראים כיווני המשקל עם הראש הנ"ל למי שבמקרה יושב ראש כזה על זרוע כזו ויכול להשוות.
אגב, שהזרוע "נחה" על המתקן שלה ואני נוגע בה ביד, אני מרגיש סוג של חופשיות בציר העליון (שבתמונה השניה). זה אמור להיות נורמלי או שהכל אמור להיות הדוק ללא תזוזה?
-
- זה ממחיש כמה קרוב גוף הראש לשטח התקליט
-
- כך זה נראה לאחר כיוון.
-
לפי התמונה - החלק של הראש מאיפה שיוצא הקנטליבר הוא זה שצריך להיות מקביל לתקליט, במקרה שלך ולפי התמונה זה אומר שצריך להגביה את הזרוע בבסיסה
לגבי התזוזה שאתה מתאר, לא בדיוק ברור למה אתה מתכוון, חופשים באחד הצירים?
לגבי התזוזה שאתה מתאר, לא בדיוק ברור למה אתה מתכוון, חופשים באחד הצירים?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
תודה רבה פסקל
. החופש שאני מתאר הוא בציר בסוף הזרוע (איפה שהחישוק הגדול). עושה רושם שהזרוע זזה שם בחופשיות אבל אין מה לחזק שם, לא מצאתי ברגים או משהו. בחיפושים ברשת עולה שזה נורמלי ואמור להיות כך אבל אני רוצה להיות בטוח.
מאיפה אני מגביה את הזרוע אגב? את כל הבסיס או רק הזרוע?
מאיפה אני מגביה את הזרוע אגב? את כל הבסיס או רק הזרוע?
כן קראתי אותו, אבל הוא יותר נותן מידע כללי על איך להרכיב את הזרוע והראש. פחות על ניואנסים קטנים שאליהם אנחנו מתייחסים כאן. יש לי הרגשה פשוט שהראש הנ"ל לא מתאים לזרוע מסיבה כלשהיא, אולי כבד מדי (8.3 גרם)? כשאני מחזיר את ה-SHURE זה לא קורה 
- tnsilver
- חבר מביא חבר

זרוע מרחפת במצב איפוס (מאוזנת) זה טבעי. זה לא טבעי כשהיא מנגנת - צריך לדאוג שזה יהיה כך. שים לב לזה שוב. כעיקרון יש ראשים שיושבים 'נמוך' יותר - אבל לא ברמה קריטית כמו שאתה מתאר ובתמונה זה לא נראה טוב. יש חבק בבסיס הזרוע מאחור עם בורג אלן. הוא מאפשר הגבהה והנמכה של הזרוע.rick090 כתב:הזרוע מקבילה ולא נמוכה מדי וגם לפני הוספת המשקל בדקתי שהיא "מרחפת" במקביל ולא גבוהה או נמוכה מדי....
- tnsilver
- חבר מביא חבר

משהו בזווית של הראש לא נראה טוב. נסה לפתוח את הברגים בשלה ולהדק מחדש כדי לשפר את זווית הראש. ב-SME הליפט יושב בין הראש לשלה וייתכן שהוא קצת מציק לראש כרגע. יש גם שייבות קטנות שמתלבשות על הברגים ונכנסות לחורים בראש. הן תורמות\גורעות ל\מזווית ההידוק שלו. אם זה לא מסתדר - נסה להפוך את הברגים כך שהאומים יסגרו מלמעלה.
·rick090 כתב:האמת שבעקבות העצה של פסקל בדקתי עם פלס (בועות). הכל ישר לחלוטין....
אני לא אמרתי לך דבר כזה ...
אחרי שתבדוק שהראש יושב טוב בתוך השלה, זאת אומרת שהחלק העליון של הראש , מקביל וצמוד לשלה, כמו שטומי כתב יכול להיות שהראש יושב שם על איזה ''מדרגה'' מה שמשבש לו את הזווית ...אחרי זה להניח את המחט על התקליט ולבדוק האם החלק התחתון של הראש ( זה שממנו יוצאת המחט ) מקביל לתקליט ולא כמו בתמונה ( הראשונה ) אם לא - אתה צריך לכוון את הזרוע בבסיסה ( עמוד 9 במנואל )
אני לא זז מכאן עד סוף הצד