אני מוכר מחשב MINI PC, הטוב ביותר שקיים בשוק לדעתי - PIPO X7S, ב 550 ש"ח. חדש לחלוטין, עם הקופסא כמובן.
המחשב יכול לפעול גם על אנדרואיד וגם על Windows (גרסה 8.1, חוקי ברשיון. ניתן לשדרג בקלות ובחינם ל Windows 10). במקור המכשיר יועד להיות Tv box שמתחבר לטלוויזיה כדי להריץ עליו קודי ותוכנות מדיה נוספות, אבל הוא כל כך עוצמתי שהוא יכול לשמש גם כתחליף למחשב שולחני.
למה אני חושב שהמכשיר הזה הוא הטוב ביותר?
1. כי רוב מכשירי ה TV box עובדים על מערכת ההפעלה אנדרואיד. זה מעולה בשביל להריץ קודי, אבל קצת פחות מוצלח בשביל שימושי מחשב אחרים. אנדרואיד היא מערכת הפעלה שנבנתה עבור טלפונים וטאבלטים. היא קצת פחות נוחה לעבודה עם מקלדת ועכבר, ויכולות המולטי-טאסקינג שלה מאוד מוגבלות, לכן עדיף ווינדוז.
2. מכשירי TV box אחרים שמריצים Windows יקרים יותר מהמכשיר הזה, ומופעלים ע"י המעבד של אינטל Z3735F שמגיע למהירות שעון של 1.83 ג'יגה הרץ. במכשיר הזה מותקן המעבד החדש יותר, Z3736F, שמגיע למהירות שעון של 2.16 ג'יגה הרץ ומאפשר למחשב לעבוד יותר מהר.
המחשב נטול מאווררים וחלקים נעים, מה שעושה אותו שקט לחלוטין ופחות מועד לפורענות מבחינת תקלות. צריכת החשמל שלו אפסית.
הוא כמובן לא מתאים לגיימרים, גרפיקאים ועורכי וידאו, אבל לגלישה, אופיס ושאר שימושים נפוצים הוא נהדר ועובד מהר. יש לו 2 ג'יגה זכרון ראם ונפח אחסון של 32 ג'יגה. ניתן להוסיף כרטיס זכרון של עד 32 ג'יגה, וניתן כמובן לחבר הארד-דיסק חיצוני דרך אחד מחיבורי ה USB. עובד בויי-פיי או בחיבור קווי. יש גם בלוטות'.
אז איפה הקאץ'? יש קאץ', אבל הוא פתיר. מכיוון שהמחשב נטול מאווררים, המעבד שלו נוטה להתחמם מאוד. תוך שניות של מאמץ, טמפרטורת המעבד קופצת ל 80 מעלות ומעבר, מה שגורם לו להאט את ביצועיו וכתוצאה מכך המחשב מתחיל לקרטע.
אנשים חכמים ממני מצאו פתרון לבעיה – התקנת מערכת קירור פאסיבית. באמצעות התקנה של צלעות קירור על המעבד ופד תרמי על לוח האם (הכל בתוך המארז כמובן), הטמפרטורה צונחת ב 20 מעלות בממוצע, ומאפשרת למעבד למצות את הפוטנציאל שבו וכך המחשב עובד במהירות מקסימלית מבלי להתחמם יותר מדי. אני אשמח להתקין את פתרון הקירור הזה למי שיקנה את המחשב תמורת עלות החומרים (50 ש"ח). אפשר לקנות את המחשב גם ללא פתרון הקירור, אבל אני מאוד לא ממליץ.
אפשר גם לרכוש בנפרד שלט שהוא גם מקלדת בעברית ומשטח לעכבר ב-80 ש"ח.
מחשב Mini PC של PIPO דגם X7S
כללי הפורום
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.
לוחות אלה מוגשים כשירות לחברי האתר. האתר אינו מרוויח מההודעות או המכירות שבו.
האתר משמש תווך בין גולשים באתר שמוכרים לבין גולשים שקונים ואינו אחראי בכל דרך לתוכן או טיב המודעות וההצעות המפורסמות בו ואינו ערב שהסוחרים או המוצרים ליגיטמיים ותקינים. כל ההצעות נמצאות באחריותם הבלעדית של המפרסמים ואנחנו מעודדים את הגולשים לאמת ולוודא שהמוצרים תקינים, שהמחירים הוגנים ושהמוכרים ליגיטמיים.