יחס ניגודיות נמוך במסכי full hd
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
זה לא בכל מסך.
מסכי lcd סובלים מיחס נמוך. חברות רבות הוסיפו תאורה אחורית בעלת עוצמה משתנה וכך משפרות את היחס באופן מלאכותי.
זה לא פיתרון מושלם אך זה עוזר.
יש מסכים עם זה וכאלה בלי. בלי קשר יש עם full hd שיש להם את זה, כגון חברות sharp ו philips.
מסכי lcd סובלים מיחס נמוך. חברות רבות הוסיפו תאורה אחורית בעלת עוצמה משתנה וכך משפרות את היחס באופן מלאכותי.
זה לא פיתרון מושלם אך זה עוזר.
יש מסכים עם זה וכאלה בלי. בלי קשר יש עם full hd שיש להם את זה, כגון חברות sharp ו philips.
אני מבין אבל הנתונים האלה הם שקובעים בסוף את מחיר המסך ואני פשוט רוצה לדעת על מה אני משלם האם יש הצדקה בלהשקיע עוד כסף ולקחת משהוא איכותי או שמספיק לבחור חברה מוקירת וזהו בגלל שכולם בעצם אותו הדברaloni כתב:חסן ידידי, מתי תקבל את העובדה שהנתונים לא עוזרים בשיט במקרה הזה?...
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
זה ממש לא מה שקובע את המחיר... הרבה דברים קובעים את המיר.
לא תוכל לדעת מה איכותי על פי נתונים, תוכל לדעת רק על ידי צפיה. אני יודע שזה לא קל ללכת ולהתסתובב לחפש ולהשוות אבל רק כך תוכל לדעת מה מתאים לך. כשאני הלכתי על פי "מה שנחשב" בתחום הפלאזמה (פיוניר) אז נפלתי חזק, לעומת זאת במבחן צפייה מצאתי את המסך שמתאים לי בול...
לא תוכל לדעת מה איכותי על פי נתונים, תוכל לדעת רק על ידי צפיה. אני יודע שזה לא קל ללכת ולהתסתובב לחפש ולהשוות אבל רק כך תוכל לדעת מה מתאים לך. כשאני הלכתי על פי "מה שנחשב" בתחום הפלאזמה (פיוניר) אז נפלתי חזק, לעומת זאת במבחן צפייה מצאתי את המסך שמתאים לי בול...
HiFiMusic IL
תראה אני כבר מבולבל מכל הקטע הזה של נתונים ומספרים בגלל שכל אחד נותן לך דעה אחרת ואתה עומד מול מליון הצעות . תאמין לי שאני הסתובבתי הרבה אבל לא יכול להחליט. ואני רוצה סך הכול עזרה להגיע להחלטה. עוד שבוע אני מקבל מסך lcd דגם lc2rr של lg אינ"צ 42 . וזה לא הבחירה שלי . ואני חושב כשיגיע להחליף אותו בפירמה אחרת באותו רמת מחיר למשל la40r71b של סאמסונג . מה אתה אומר על הדגם הראשון והאם כדאי להחליף לדגם ההוא.? אני צפיתי בשניהם ולא יכול להחליט
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אם אתה בעצמך לא יכול להחליט אחרי שראית במו עינך את 2 הדגמים אתה באמת חושב שמאיתנו תצא הישועה??? בחירת מסך בשבילך לא צריכה להיות עסק שמתנהל ע"י החלטות וועדה.
יש המון סיבות לשוני במחיר, לא כולן קשורות באיכות הפנל LCD עצמו, כמו המעבד הפנימי שאחראי על ה scaling רכיבי ה DAC ושאר האלקטרוניקה, היכולת של המסך לקבל מגוון רזולוציות בכל הכניסות וכדומה. הנתונים היבשים של תגובות וניגודיות שוות לת*ת אם לא בא גם בדיקת אחידות הבהירות, מהירות תגובה בגווני ביניים ועוד ועוד.
יש המון סיבות לשוני במחיר, לא כולן קשורות באיכות הפנל LCD עצמו, כמו המעבד הפנימי שאחראי על ה scaling רכיבי ה DAC ושאר האלקטרוניקה, היכולת של המסך לקבל מגוון רזולוציות בכל הכניסות וכדומה. הנתונים היבשים של תגובות וניגודיות שוות לת*ת אם לא בא גם בדיקת אחידות הבהירות, מהירות תגובה בגווני ביניים ועוד ועוד.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

אם מדובר באותה רמה (אני מניח שאתה מדבר על רמת מחירים), אז המסכים פחות או יותר דומים.
- oferlaor
- מנהל

אין לי הכרות עם שני המודלים הללו ולכן אינני יכול להוסיף הרבה למה שאתה כבר יודע.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מציע לך לבדוק עם העיניים
אני רכשתי מסך של סוני שיחס הניגודיות שלו הוא 1:1800 ויש לו נתון של יחס דינמי 1:8000.
לא יודע מה זה דינימי
לא יודע מה זה סטטי
רק יודע שראיתי ולא רק אני (גם שרגי יעיד) ואנשים חשבו שזו פלזמה.
מציע לך פשוט להסתובב ולראות
אל תסתכל רק על מספרים
לא יודע מה זה דינימי
לא יודע מה זה סטטי
רק יודע שראיתי ולא רק אני (גם שרגי יעיד) ואנשים חשבו שזו פלזמה.
מציע לך פשוט להסתובב ולראות
אל תסתכל רק על מספרים