מה איכותי יותר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
avielbaz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 443

שליחה

מה איכותי יותר לשמיעת סאונד חיבור RCA כבל או עם כבל אופטי.? ישנם פשוט מוכרים שמבלבלים אותי . תודה

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406

שליחה

במערכות שמע, מידע המועבר בכבל אופטי הוא מידע דיגיטלי, שאינו רגיש להפרעות (או שיש או שאין) ואיכותו תלויה באיכות הפיענוח וההגברה של המכשיר המקבל את המידע (מגבר, רסיבר, וכמובן בהנחה שהמקור אידיאלי).
מידע המועבר בכבל RCA הוא מידע אנאלוגי, שיכולה להיות לו רגישות לרעש העלול "להתלבש" עליו לאורכו, והוא מועבר להגברה ללא צורך בפיענוח נוסף. בהנחה שהמקור הראשוני היה דיגיטלי (למשל דיסק) - הפיענוח ואיכות ההמרה של המידע שמועבר לכבל ה-RCA תלוי באיכות המכשיר שביצע את הפעולה (למשל מחשב).
מכאן - שהתשובה לשאלתך היא: תלוי...

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400

שליחה

מוכר שמבלבל אותך בין ר.סי .אי . לאופטי הוא בסטלה חבל על הזמן . אופטי
Sony 1040
Monitor mass

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

העברת מידע דיגיטלית מול העברת מידע אנלוגי

שליחה

מוסיקאי כתב:במערכות שמע, מידע המועבר בכבל אופטי הוא מידע דיגיטלי, שאינו רגיש להפרעות (או שיש או שאין) ואיכותו תלויה באיכות הפיענוח וההגברה של המכשיר המקבל את המידע (מגבר, רסיבר, וכמובן בהנחה שהמקור אידיאלי).
מידע המועבר בכבל RCA הוא מידע אנאלוגי, שיכולה להיות לו רגישות לרעש העלול "להתלבש" עליו לאורכו, והוא מועבר להגברה ללא צורך בפיענוח נוסף. בהנחה שהמקור הראשוני היה דיגיטלי (למשל דיסק) - הפיענוח ואיכות ההמרה של המידע שמועבר לכבל ה-RCA תלוי באיכות המכשיר שביצע את הפעולה (למשל מחשב).
מכאן - שהתשובה לשאלתך היא: תלוי...
...
רק לחדד את הנקודה - אם המפענח מדיגיטל לאנלוג (DAC ) של הרסיבר איכותי יותר מהמפענח של המקור הדיגיטלי - עדיף להשתמש בכבל אופטי.
אם המפענח של המקור הדיגיטלי עדיף על פני זה שנמצא ברסיבר - עדיף להשתמש בכבל אנלוגי.
ארז
·

avielbaz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: העברת מידע דיגיטלית מול העברת מידע אנלוגי

שליחה

ארז_וחני כתב:
...
...
רק לחדד את הנקודה - אם המפענח מדיגיטל לאנלוג (DAC ) של הרסיבר איכותי יותר מהמפענח של המקור הדיגיטלי - עדיף להשתמש בכבל אופטי.
אם המפענח של המקור הדיגיטלי עדיף על פני זה שנמצא ברסיבר - עדיף להשתמש בכבל אנלוגי.
ארז
·
...
אני משתמש HTPC אני שומע שירים ברוב הזמן דרך המחשב וסרטים דרך הKODY אז מה ההמלצה ?כרגע מחובר עם כבל אופטי מהמחשב אל המגבר

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399

שליחה

avielbaz1 כתב:
...
...
אני משתמש HTPC אני שומע שירים ברוב הזמן דרך המחשב וסרטים דרך הKODY אז מה ההמלצה ?כרגע מחובר עם כבל אופטי מהמחשב אל המגבר
...
המחשב מחובר לטלויזיה? אם כן איך? ישר/דרך חיבור hdmi דרך המגבר?

avielbaz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Dbso כתב:
...
...
המחשב מחובר לטלויזיה? אם כן איך? ישר/דרך חיבור hdmi דרך המגבר?
...
·המחשב מחובר עם כבלHDMIישירות אל TV והכבל אופטי אל המגבר

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

avielbaz1 כתב:
...
...
...
·קצת סדר...
אני מניח שהן את השירים והן את הסרטים מהקודי(ככה כתבת) אתה שומע מאותו מחשב... כלומר זה המקור שלך.
כרגע אתה מחובר דיגילית לרסיבר הווה אומר שהפענוח מדיגיטלי לאנלוגי מבוצע ע"י הרסיבר
בהנחה שאין לך כרטיס קול סופר דופר עם DAC רציני עדיף לך להישאר כמו שאתה עכשיו עם כבל אופטי.

מה שעושים "המהדרים" בשביל לשמוע סטריאו בצורה יותר איכותית זה לקנות DAC חיצוני(יותר איכותי ממה שיש לרסיבר) כלומר לחבר את היציאה הדיגיטלית מהמחשב למכשיר DAC(ממנו יוצא אות בצורה אנלוגית RCA) והוא מפענח את האות מדיגיטלי לאנלוגי
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

Dbso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 399

שליחה

avielbaz1 כתב:
...
...
·המחשב מחובר עם כבלHDMIישירות אל TV והכבל אופטי אל המגבר
...
אם יש לך כניסות ויציאות hdmi ברסיבר אתה יכול לחסוך את הכבל ולחבר את המחשב לרסיבר ואת הרסיבר לטלויזיה, לשם כך תצטרך עוד כבל hdmi, כך גם תקבל תמיכה בפורמטים מתקדמים יותר(לקולנוע ביתי, לא סטריאו) שכבל אופטי לא תומך(אם אני לא טועה),

אם אין לך כניסות ויציאות hdmi אז כבל אופטי הוא הפיתרון המועדף.

avielbaz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

of1978 כתב:
...
...
·קצת סדר...
אני מניח שהן את השירים והן את הסרטים מהקודי(ככה כתבת) אתה שומע מאותו מחשב... כלומר זה המקור שלך.
כרגע אתה מחובר דיגילית לרסיבר הווה אומר שהפענוח מדיגיטלי לאנלוגי מבוצע ע"י הרסיבר
בהנחה שאין לך כרטיס קול סופר דופר עם DAC רציני עדיף לך להישאר כמו שאתה עכשיו עם כבל אופטי.

מה שעושים "המהדרים" בשביל לשמוע סטריאו בצורה יותר איכותית זה לקנות DAC חיצוני(יותר איכותי ממה שיש לרסיבר) כלומר לחבר את היציאה הדיגיטלית מהמחשב למכשיר DAC(ממנו יוצא אות בצורה אנלוגית RCA) והוא מפענח את האות מדיגיטלי לאנלוגי
...
·סליחה על הבורות, אבל למה הרסיבר צריך להפוך את האות פענוח מדיגטלי לאנלוגי?

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197

שליחה

avielbaz1 כתב:
...
...
...
·

אתה יכול להתקין לעצמך במוח צ'יפ NeuroDAC ואז תוכל לשמוע סאונד דיגיטלי ישירות מהמחשב ללא צורך בהמרה לאנלוגי. זו האיכות הטובה ביותר שניתן לקבל כי היא תלויה רק במוח שלך... בעצם רגע... :oops:

of1978
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304

שליחה

avielbaz1 כתב:
...
...
...
·

כי רמקולים יודעים לקבל רק אות אנלוגי...
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason

avielbaz1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@of1978