מה איכותי יותר?
-
avielbaz1
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 443
מה איכותי יותר לשמיעת סאונד חיבור RCA כבל או עם כבל אופטי.? ישנם פשוט מוכרים שמבלבלים אותי . תודה
- מוסיקאי
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 406
במערכות שמע, מידע המועבר בכבל אופטי הוא מידע דיגיטלי, שאינו רגיש להפרעות (או שיש או שאין) ואיכותו תלויה באיכות הפיענוח וההגברה של המכשיר המקבל את המידע (מגבר, רסיבר, וכמובן בהנחה שהמקור אידיאלי).
מידע המועבר בכבל RCA הוא מידע אנאלוגי, שיכולה להיות לו רגישות לרעש העלול "להתלבש" עליו לאורכו, והוא מועבר להגברה ללא צורך בפיענוח נוסף. בהנחה שהמקור הראשוני היה דיגיטלי (למשל דיסק) - הפיענוח ואיכות ההמרה של המידע שמועבר לכבל ה-RCA תלוי באיכות המכשיר שביצע את הפעולה (למשל מחשב).
מכאן - שהתשובה לשאלתך היא: תלוי...
מידע המועבר בכבל RCA הוא מידע אנאלוגי, שיכולה להיות לו רגישות לרעש העלול "להתלבש" עליו לאורכו, והוא מועבר להגברה ללא צורך בפיענוח נוסף. בהנחה שהמקור הראשוני היה דיגיטלי (למשל דיסק) - הפיענוח ואיכות ההמרה של המידע שמועבר לכבל ה-RCA תלוי באיכות המכשיר שביצע את הפעולה (למשל מחשב).
מכאן - שהתשובה לשאלתך היא: תלוי...
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7400
מוכר שמבלבל אותך בין ר.סי .אי . לאופטי הוא בסטלה חבל על הזמן . אופטי
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
העברת מידע דיגיטלית מול העברת מידע אנלוגי
רק לחדד את הנקודה - אם המפענח מדיגיטל לאנלוג (DAC ) של הרסיבר איכותי יותר מהמפענח של המקור הדיגיטלי - עדיף להשתמש בכבל אופטי.מוסיקאי כתב:במערכות שמע, מידע המועבר בכבל אופטי הוא מידע דיגיטלי, שאינו רגיש להפרעות (או שיש או שאין) ואיכותו תלויה באיכות הפיענוח וההגברה של המכשיר המקבל את המידע (מגבר, רסיבר, וכמובן בהנחה שהמקור אידיאלי).
מכאן - שהתשובה לשאלתך היא: תלוי......
אם המפענח של המקור הדיגיטלי עדיף על פני זה שנמצא ברסיבר - עדיף להשתמש בכבל אנלוגי.
ארז
·
-
avielbaz1
-
- חבר פעיל מאוד

Re: העברת מידע דיגיטלית מול העברת מידע אנלוגי
אני משתמש HTPC אני שומע שירים ברוב הזמן דרך המחשב וסרטים דרך הKODY אז מה ההמלצה ?כרגע מחובר עם כבל אופטי מהמחשב אל המגברארז_וחני כתב:רק לחדד את הנקודה - אם המפענח מדיגיטל לאנלוג (DAC ) של הרסיבר איכותי יותר מהמפענח של המקור הדיגיטלי - עדיף להשתמש בכבל אופטי.......
אם המפענח של המקור הדיגיטלי עדיף על פני זה שנמצא ברסיבר - עדיף להשתמש בכבל אנלוגי.
ארז
·...
- Dbso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 399
המחשב מחובר לטלויזיה? אם כן איך? ישר/דרך חיבור hdmi דרך המגבר?avielbaz1 כתב:אני משתמש HTPC אני שומע שירים ברוב הזמן דרך המחשב וסרטים דרך הKODY אז מה ההמלצה ?כרגע מחובר עם כבל אופטי מהמחשב אל המגבר.........
-
avielbaz1
-
- חבר פעיל מאוד

·המחשב מחובר עם כבלHDMIישירות אל TV והכבל אופטי אל המגברDbso כתב:המחשב מחובר לטלויזיה? אם כן איך? ישר/דרך חיבור hdmi דרך המגבר?.........
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
·קצת סדר...avielbaz1 כתב:אני משתמש HTPC אני שומע שירים ברוב הזמן דרך המחשב וסרטים דרך הKODY אז מה ההמלצה ?כרגע מחובר עם כבל אופטי מהמחשב אל המגבר.........
אני מניח שהן את השירים והן את הסרטים מהקודי(ככה כתבת) אתה שומע מאותו מחשב... כלומר זה המקור שלך.
כרגע אתה מחובר דיגילית לרסיבר הווה אומר שהפענוח מדיגיטלי לאנלוגי מבוצע ע"י הרסיבר
בהנחה שאין לך כרטיס קול סופר דופר עם DAC רציני עדיף לך להישאר כמו שאתה עכשיו עם כבל אופטי.
מה שעושים "המהדרים" בשביל לשמוע סטריאו בצורה יותר איכותית זה לקנות DAC חיצוני(יותר איכותי ממה שיש לרסיבר) כלומר לחבר את היציאה הדיגיטלית מהמחשב למכשיר DAC(ממנו יוצא אות בצורה אנלוגית RCA) והוא מפענח את האות מדיגיטלי לאנלוגי
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
- Dbso
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 399
אם יש לך כניסות ויציאות hdmi ברסיבר אתה יכול לחסוך את הכבל ולחבר את המחשב לרסיבר ואת הרסיבר לטלויזיה, לשם כך תצטרך עוד כבל hdmi, כך גם תקבל תמיכה בפורמטים מתקדמים יותר(לקולנוע ביתי, לא סטריאו) שכבל אופטי לא תומך(אם אני לא טועה),avielbaz1 כתב:·המחשב מחובר עם כבלHDMIישירות אל TV והכבל אופטי אל המגבר.........
אם אין לך כניסות ויציאות hdmi אז כבל אופטי הוא הפיתרון המועדף.
-
avielbaz1
-
- חבר פעיל מאוד

·סליחה על הבורות, אבל למה הרסיבר צריך להפוך את האות פענוח מדיגטלי לאנלוגי?of1978 כתב:·קצת סדר.........
אני מניח שהן את השירים והן את הסרטים מהקודי(ככה כתבת) אתה שומע מאותו מחשב... כלומר זה המקור שלך.
כרגע אתה מחובר דיגילית לרסיבר הווה אומר שהפענוח מדיגיטלי לאנלוגי מבוצע ע"י הרסיבר
בהנחה שאין לך כרטיס קול סופר דופר עם DAC רציני עדיף לך להישאר כמו שאתה עכשיו עם כבל אופטי.
מה שעושים "המהדרים" בשביל לשמוע סטריאו בצורה יותר איכותית זה לקנות DAC חיצוני(יותר איכותי ממה שיש לרסיבר) כלומר לחבר את היציאה הדיגיטלית מהמחשב למכשיר DAC(ממנו יוצא אות בצורה אנלוגית RCA) והוא מפענח את האות מדיגיטלי לאנלוגי...
- Sexter
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1197
·avielbaz1 כתב:·סליחה על הבורות, אבל למה הרסיבר צריך להפוך את האות פענוח מדיגטלי לאנלוגי?.........
אתה יכול להתקין לעצמך במוח צ'יפ NeuroDAC ואז תוכל לשמוע סאונד דיגיטלי ישירות מהמחשב ללא צורך בהמרה לאנלוגי. זו האיכות הטובה ביותר שניתן לקבל כי היא תלויה רק במוח שלך... בעצם רגע...
- of1978
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2304
·avielbaz1 כתב:·סליחה על הבורות, אבל למה הרסיבר צריך להפוך את האות פענוח מדיגטלי לאנלוגי?.........
כי רמקולים יודעים לקבל רק אות אנלוגי...
"Losers always whine about their best. Winners go home and f**k the prom queen"
John Patrick Mason
John Patrick Mason
-
avielbaz1
-
- חבר פעיל מאוד

@of1978
·אז המסקנה חיבור אופטי מבחינת אופן החיבור שלי הוא הטוב ביותר תודה