נזילה בבריקולטה - צריך את עזרת המומחים
-
adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
מה נשמע אנשים.
חזרתי אתמול הביתה וראיתי שלולית על הריצפה, שמתברר הגיעה מהמעונה (בריקולטה עם חיבור ישיר).
לאחר שנתקתי מהחשמל את המכונה ופתחתי אותה, ראיתי שישנה נביעה משובר הווקום בראש הדוד.
יש ראיונות למה זה קרה ?, האם המשאבה שלי הלכה ( והמיים איך שהוא נכנסים בלי הגבלה לדוד ?)
תודה!
חזרתי אתמול הביתה וראיתי שלולית על הריצפה, שמתברר הגיעה מהמעונה (בריקולטה עם חיבור ישיר).
לאחר שנתקתי מהחשמל את המכונה ופתחתי אותה, ראיתי שישנה נביעה משובר הווקום בראש הדוד.
יש ראיונות למה זה קרה ?, האם המשאבה שלי הלכה ( והמיים איך שהוא נכנסים בלי הגבלה לדוד ?)
תודה!
יום דבש
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה לחץ הדוד שאתה רואה? אם זה מעל 1+ אז לחץ הרשת נכנס ישר לדוד.
האשמה יכולה להיות המעגל מילוי גובה מים החל ב: בקר, אבנית בדוד+ אלקטרודות, ברז חשמלי למילוי מים בדוד.
הייתי מתחיל באמצע דווקא בברז כי שם יש תנועה מכנית ואופציה של לכלוך, חלודות, אבנית ואז לחץ הרשת יגיע לדוד בלי בקרה.
האשמה יכולה להיות המעגל מילוי גובה מים החל ב: בקר, אבנית בדוד+ אלקטרודות, ברז חשמלי למילוי מים בדוד.
הייתי מתחיל באמצע דווקא בברז כי שם יש תנועה מכנית ואופציה של לכלוך, חלודות, אבנית ואז לחץ הרשת יגיע לדוד בלי בקרה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

יש לי שאלה, כיצד לחץ הרשת יכול להגיע לדוד, אם המכונה (המשאבה) אינה עובדת. המשאבה "שקופה" בשביל המיים?
תודה
תודה
יום דבש
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

משאבה רציפה מבוססת של מנוע שמסובב את המשאבה (רוטור של 4 כנפיים בתוך גליל). כשיש לחץ רשת בכניסה הוא מסובב את המשאבה.
ז"א שבמצב מנוחה בלי כלום יש לך לחץ רשת ביציאה של המשאבה וגם במחליף חום שהוא ההמשך שלה.
אם יש בעיה בסולונואיד מילוי מים בדוד הלחץ הזה יגיע לדוד.
המשאבה מעלה את לחץ הכניסה לכן מקובל לייצב את לחץ הכניסה ל 3 ואחר כך מכוונים את המשאבה.
( זה מה שגם מבלבל אנשים עם חיבור ישיר שחושבים שהפרה אינפיוז'ן מגיע מלחץ הרשת במצב אמצעי של E61. יש לחץ והם מוצאים פירצה להשתמש בו למרות שיש פרה אינפיוז'ן בראש.)
אם היה לך שעון ללחץ למוצא המשאבה (שעון חליטה) היית רואה את זה.
ז"א שבמצב מנוחה בלי כלום יש לך לחץ רשת ביציאה של המשאבה וגם במחליף חום שהוא ההמשך שלה.
אם יש בעיה בסולונואיד מילוי מים בדוד הלחץ הזה יגיע לדוד.
המשאבה מעלה את לחץ הכניסה לכן מקובל לייצב את לחץ הכניסה ל 3 ואחר כך מכוונים את המשאבה.
( זה מה שגם מבלבל אנשים עם חיבור ישיר שחושבים שהפרה אינפיוז'ן מגיע מלחץ הרשת במצב אמצעי של E61. יש לחץ והם מוצאים פירצה להשתמש בו למרות שיש פרה אינפיוז'ן בראש.)
אם היה לך שעון ללחץ למוצא המשאבה (שעון חליטה) היית רואה את זה.
-
adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

תודה עפר, ננסה לראות מה הבעיה
יום דבש
דבוטאנט כתב " שבמצב מנוחה בלי כלום יש לך לחץ רשת ביציאה של המשאבה וגם במחליף חום שהוא ההמשך שלה."
יתכן מאד שאני טועה אבל משהו לא ברור לי.
אם יש לחץ רשת במחליף איך בדיוק פועל העיקרון הטרמוסיפוני של חימום הראש שאמור לעבוד במעגל סגור.
אין לי מכונה עם חיבור ישיר אבל לדעתי אולי קיים סלונואיד אחרי המשאבה ולפני המחליף שנפתח במקביל להפעלת המשאבה.
הטיפטופים שקיימים במצב ביניים בראש E-61 מופיעים לדעתי כאשר האקסנטר נוגע קלות בתותב שמחובר לשסתום החליטה ואז משתחרר לחץ של אדים מעורבים במים רותחים.אגב,זה גם קורה לעיתים במכונה עם משאבת רטט ומיכל.
ככל שהמכונה "מתבגרת" ויש שחיקה בין החלקים האלו התופעה מצטמצמת.
בכל מקרה,שאלה ובקשה לבעלי מכונות חיבור ישיר עם ראש E-61 .
1. מה קורה כאשר המכונה קרה במצב OFF ומרימים את ידית החליטה למעלה- כלומר שסתום החליטה פתוח .
האם יש זרימת מים מהרשת דרך הראש,או שלא קורה דבר.
2.כאשר מפעילים את המכונה קרה(לפני שהתחילה להיתחמם) ושמים את הידית במצב אמצע,האם יש יציאת מים מהראש או שהתופעה של טיפטוף מים מופיעה רק שהמחליף חם.
בתודה
נתי
יתכן מאד שאני טועה אבל משהו לא ברור לי.
אם יש לחץ רשת במחליף איך בדיוק פועל העיקרון הטרמוסיפוני של חימום הראש שאמור לעבוד במעגל סגור.
אין לי מכונה עם חיבור ישיר אבל לדעתי אולי קיים סלונואיד אחרי המשאבה ולפני המחליף שנפתח במקביל להפעלת המשאבה.
הטיפטופים שקיימים במצב ביניים בראש E-61 מופיעים לדעתי כאשר האקסנטר נוגע קלות בתותב שמחובר לשסתום החליטה ואז משתחרר לחץ של אדים מעורבים במים רותחים.אגב,זה גם קורה לעיתים במכונה עם משאבת רטט ומיכל.
ככל שהמכונה "מתבגרת" ויש שחיקה בין החלקים האלו התופעה מצטמצמת.
בכל מקרה,שאלה ובקשה לבעלי מכונות חיבור ישיר עם ראש E-61 .
1. מה קורה כאשר המכונה קרה במצב OFF ומרימים את ידית החליטה למעלה- כלומר שסתום החליטה פתוח .
האם יש זרימת מים מהרשת דרך הראש,או שלא קורה דבר.
2.כאשר מפעילים את המכונה קרה(לפני שהתחילה להיתחמם) ושמים את הידית במצב אמצע,האם יש יציאת מים מהראש או שהתופעה של טיפטוף מים מופיעה רק שהמחליף חם.
בתודה
נתי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני לא רואה שם שסתום או סולונואיד:
[imgbig]http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... boiler.jpg[/imgbig]
זה לא סותר תרמוסיפון כי עדיין תהיה סירקולציה בסוף בגלל הבדלי הטמפרטורה אבל נראה הגיוני שיהיה. לא ראיתי גם בסכימה חשמלית של מכונות אחרות (כמו אניטה) עוד סולונואיד בכניסה למחליף. אולי יש שסתום כיוון אחד שלא רואים - לא יודע.
[imgbig]http://www.1st-line.com/store/pc/catalo ... boiler.jpg[/imgbig]
זה לא סותר תרמוסיפון כי עדיין תהיה סירקולציה בסוף בגלל הבדלי הטמפרטורה אבל נראה הגיוני שיהיה. לא ראיתי גם בסכימה חשמלית של מכונות אחרות (כמו אניטה) עוד סולונואיד בכניסה למחליף. אולי יש שסתום כיוון אחד שלא רואים - לא יודע.
איכות הסכמה לא מוצלחת.
קיים סלונואיד לפני הכניסה למחליף.
קישור לקטלוג-עמוד 13
http://www.maxicoffee.com/images/pdf/vu ... evo-v2.pdf
קיים סלונואיד לפני הכניסה למחליף.
קישור לקטלוג-עמוד 13
http://www.maxicoffee.com/images/pdf/vu ... evo-v2.pdf
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם הצלחתי לעקוב נכון אז זה סולונואיד בכניסה למחליף חום.
אבל שם יש מיכל עם משאבה רציפה, בבריקולטה עם החיבור הישיר לא ראיתי משהו כזה.
אבל שם יש מיכל עם משאבה רציפה, בבריקולטה עם החיבור הישיר לא ראיתי משהו כזה.