השפעת ה RACK (סטנד ) על הסאונד הכללי
האם לדעתכם קיימת השפעה של ה RACK על הסאונד ,
ועל אילו RACKים היתם ממליצים
ועל אילו RACKים היתם ממליצים
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
בוודאי אייל.
השפעת המעמד על המערכת קיימת במיוד אם הוא אינו יציב.
מעמד צריך להיות יציב , מבודד {ספייקים} , וכבד.
אם יש לך פטיפון אז פלטת מייפל היא בגדר חובה.
השפעת המעמד על המערכת קיימת במיוד אם הוא אינו יציב.
מעמד צריך להיות יציב , מבודד {ספייקים} , וכבד.
אם יש לך פטיפון אז פלטת מייפל היא בגדר חובה.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
נמר , על אליו השפעות אתה מדבר ?
הציוד יושב על RACK ב 10 שקלים יציב לגמרי ללא ספייקים ממש ארונית טלויזיה טובה ולמולה יושב סטנד רציני עם ספייקים
האם לדעתך יהיה הבדל ואם כן מהו ?
הציוד יושב על RACK ב 10 שקלים יציב לגמרי ללא ספייקים ממש ארונית טלויזיה טובה ולמולה יושב סטנד רציני עם ספייקים
האם לדעתך יהיה הבדל ואם כן מהו ?
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
פרטים
פרטים
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

הוספת במקומי. {וואי איזה זהירים צריכים להיות בימים טרופים אלה}.
ההשפעה תהיה משמעותית אם יש בידך ציוד מנורות או פטיפון.
אתן לך דוגמה והיא נימצאת בכתבה שלי על מייפל שד.
אני סבור ובטוח שאם היה לי מעמד שלם שלהם לפטיפון הייתי ממשיך לשמוע טוב כמו ששמעתי בהדגמה.
הבס היה הדוק יותר משמעותית והאימג' היה לא פחות ממדהים.
ההשפעה תהיה משמעותית אם יש בידך ציוד מנורות או פטיפון.
אתן לך דוגמה והיא נימצאת בכתבה שלי על מייפל שד.
אני סבור ובטוח שאם היה לי מעמד שלם שלהם לפטיפון הייתי ממשיך לשמוע טוב כמו ששמעתי בהדגמה.
הבס היה הדוק יותר משמעותית והאימג' היה לא פחות ממדהים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
אז למה יש חשיבות לרזונטורים או איך שלא קוראים להם?
(נבדק עם CD ואינטגרייטד הייבריד (מנורות קטנות) וגם עם פאוור טרנזיסטורי והשפיעו על כל אחד מהנ"ל)
(נבדק עם CD ואינטגרייטד הייבריד (מנורות קטנות) וגם עם פאוור טרנזיסטורי והשפיעו על כל אחד מהנ"ל)
נערך לאחרונה על ידי aloni ב 20/01/2007 23:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
HiFiMusic IL
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- קיבל תודות: 0
מרטין, מה כוונתך בציוד שפופרתי עם מיקרופוניות גדולה?
היי רוי, אומנם אני לא מומחה גדול בנושא, לפי הבנתי מדובר בתופעה שקיימת בשפופרות (בדרגה כזו או אחרת לפי הסוג) שגורמת לוויברציה של המנורה ואשר גורמת ל"צילצול" שמיעה בדרגה שונה. קראתי ששפופרות של קדם מגבר "רגישות" יותר, גם קשור לסוג.
פרט לבידוד, קיימים פתרונות כמו DAMPERS להפחתת התופעה.
קראתי המלצות על סוג כזה:
http://herbiesaudiolab.home.att.net/
פרט לבידוד, קיימים פתרונות כמו DAMPERS להפחתת התופעה.
קראתי המלצות על סוג כזה:
http://herbiesaudiolab.home.att.net/
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

MartinHSabag כתב:לולא יש ציוד שרגיש לויבראציות (פטיפון או ציוד שפופרתי עם מיקרופוניות גדולה) אין ממש חשיבות לסטנד....
מסכים איתך ב-100%
למרות שישנם חברים שטוענים שישנו הבדל גם בציוד טרנזיסטורי , {כנראה שאני עדיין לא בשל בכדי להבחין זאת}.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 232
- קיבל תודות: 0
ארון למערכת בהחלט משפר את השקט , את האדיקות בבאס, ואת המוסיקליות וכמובן מבטל רזוננסים.
בד"כ חברות שבונות סטנדים איכותיים משתמשים במדפים כבדים מעץ או במדפים דחוסים בחומרים \במילוי אקוסטיים
או בעץ מייפל עבה כאשר כל הסטנד עומד על ספייקים והמדפים יושבים על גומיות לפני שנוגעים בתושבת המדף שעל הארון.
היו לי כבר כמה ארוניות שעשו פלאים לצליל כמו ה Zoehoticus או ה Base ועכשיו יש לי את ה Room Tune ואין לי ספק
שארון למערכת בהחלט עובד ומשפיע על הסאונד הכללי.
למעשה שכל אחת ישים מגבר על מדף MDF ואחכ על מדף מעץ מייפל ויראה שישמע הבדל.
גם מה שנימצא מתחת למדף הוא בעל חשיבות ומשפיע על הסאונד , לדוגמא ספייקים יוסיפו חדות ובהירות , וגומיות או סורבוטנים(גומיות מלאות בצורת חצי כדור ) ירככו וימלאו את הסאונד.
יש מקרים שאנשים שמים ספייקים מתחת למכשירים , ואותם מכשירים שנישמעו קצת סתומים נישמעים יותר פתוחים יותר וחדים
יותר .
בקיצור זה עובד ללא ספק ומשחק עם מדפים , ספייקים, גומיות וסורבוטנים בהחלט עושים Fine Tune למערכת כמובן לפי טעמו
של הבודק.
*מי שחושב שמדובר בוודו שיתעלם מהודעה זו*
בד"כ חברות שבונות סטנדים איכותיים משתמשים במדפים כבדים מעץ או במדפים דחוסים בחומרים \במילוי אקוסטיים
או בעץ מייפל עבה כאשר כל הסטנד עומד על ספייקים והמדפים יושבים על גומיות לפני שנוגעים בתושבת המדף שעל הארון.
היו לי כבר כמה ארוניות שעשו פלאים לצליל כמו ה Zoehoticus או ה Base ועכשיו יש לי את ה Room Tune ואין לי ספק
שארון למערכת בהחלט עובד ומשפיע על הסאונד הכללי.
למעשה שכל אחת ישים מגבר על מדף MDF ואחכ על מדף מעץ מייפל ויראה שישמע הבדל.
גם מה שנימצא מתחת למדף הוא בעל חשיבות ומשפיע על הסאונד , לדוגמא ספייקים יוסיפו חדות ובהירות , וגומיות או סורבוטנים(גומיות מלאות בצורת חצי כדור ) ירככו וימלאו את הסאונד.
יש מקרים שאנשים שמים ספייקים מתחת למכשירים , ואותם מכשירים שנישמעו קצת סתומים נישמעים יותר פתוחים יותר וחדים
יותר .
בקיצור זה עובד ללא ספק ומשחק עם מדפים , ספייקים, גומיות וסורבוטנים בהחלט עושים Fine Tune למערכת כמובן לפי טעמו
של הבודק.
*מי שחושב שמדובר בוודו שיתעלם מהודעה זו*
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com
אני בהחלט מסכים עם נמר לגבי השימוש בפלטות מיפל לפטיפון - ההבדל היה עצום- אפילו לאחר שהנחתי את הפטיפון על מדף יעודי. באשר לציוד שפופרתי - פשוט אין לי שום ניסיון בכך.
באשר למגברים וכו' - יש גם תלות בריצפה שלך. לנו יש, לצערי, ריצפת פרקט - המהווה מעין תיבת תהודה קטנה משל עצמה....ולכן שמעתי בהחלט הבדל לאחר שימוש בפלטות וכו' למגבר הטרניזטורי שלי. סביר להניח שתהיה לכך השפעה קטנה בהרבה על רצפות מסוג אחר.
באשר למגברים וכו' - יש גם תלות בריצפה שלך. לנו יש, לצערי, ריצפת פרקט - המהווה מעין תיבת תהודה קטנה משל עצמה....ולכן שמעתי בהחלט הבדל לאחר שימוש בפלטות וכו' למגבר הטרניזטורי שלי. סביר להניח שתהיה לכך השפעה קטנה בהרבה על רצפות מסוג אחר.
נועם
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

איזה פלטות בחנת למגבר?nvinyl66 כתב:אני בהחלט מסכים עם נמר לגבי השימוש בפלטות מיפל לפטיפון - ההבדל היה עצום- אפילו לאחר שהנחתי את הפטיפון על מדף יעודי. באשר לציוד שפופרתי - פשוט אין לי שום ניסיון בכך.
באשר למגברים וכו' - יש גם תלות בריצפה שלך. לנו יש, לצערי, ריצפת פרקט - המהווה מעין תיבת תהודה קטנה משל עצמה....ולכן שמעתי בהחלט הבדל לאחר שימוש בפלטות וכו' למגבר הטרניזטורי שלי. סביר להניח שתהיה לכך השפעה קטנה בהרבה על רצפות מסוג אחר....
ובאיזה מגבר מדובר.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מנסיוני אפשר להבחין בהבדלים בסאונד בין סטנדים (ולא רק בציוד מנורות), אותו כנ"ל דמפרים, כבלים ועוד פלאי וודו למיניהם.
ההבדל הוא אף פעם לא יום ולילה ולא יגרום למערכת רעה להשמע נפלא ממש כמו שאיפור לא יכול להפוך כל אחת לדוגמנית על, אבל קיים ויכול לפעמים לשפר את התוצאה הסופית (או לגרוע!).
לפני שכולם שולפים את כפפות האגרוף ומכריזים על ציד מכשפות אני אוסיף כמה תנאים שלדעתי חייבים להתקיים על מנת שההצהרה הנ"ל תהיה נכונה (לפי סדר חשיבות):
- החדר לא יוצר הבלטה של תחום מסויים ע"י הדהוד יתר או גלים עומדים בעצמה גבוהה מדי
- הרמקולים מוצבים בחדר בצורה נכונה, ולא סתם זרוקים באיזו פינה רק כי זה נוח
- המערכת צריכה להיות מספיק מאוזנת בכל תחומי התדר (ללא תחום שבולט בעודף או חוסר)
- המערכת יודעת לטפל היטב בקצוות (נמוכים וגבוהים)
מנסיוני, לא פגשתי יותר מדי מקרים בהם התקיימו התנאים הנ"ל - בד"כ החדר מהדהד מדי ואז מבליט מדי את התחום מיד-גבוה, ו/או מבליט תדרים מסויימים בתחום הנמוך בצורה שמאפילה על כל השאר, או שהרמקולים מבליטים את תחום המיד-באס יתר על המידה, או שההכברה / מקור מעלימים את התחום המאד גבוה ומשאירים מיד-גבוה מעורפל וגס.
אז לפני שרצים להשקיע אלפי ש"ח בסטנדים או כבלים, שווה לעשות מעין מבחן עצמי ולשאול האם התנאים הנ"ל מתקיימים (שווה גם ללכת קצת לקונצרטים, בין השאר על מנת לקבל קנה מידה לאיך הדברים אמורים להשמע בחיים האמיתיים). במידה ולא - אין טעם להתעסק בכבלים / סטנדים וכו'.
ההבדל הוא אף פעם לא יום ולילה ולא יגרום למערכת רעה להשמע נפלא ממש כמו שאיפור לא יכול להפוך כל אחת לדוגמנית על, אבל קיים ויכול לפעמים לשפר את התוצאה הסופית (או לגרוע!).
לפני שכולם שולפים את כפפות האגרוף ומכריזים על ציד מכשפות אני אוסיף כמה תנאים שלדעתי חייבים להתקיים על מנת שההצהרה הנ"ל תהיה נכונה (לפי סדר חשיבות):
- החדר לא יוצר הבלטה של תחום מסויים ע"י הדהוד יתר או גלים עומדים בעצמה גבוהה מדי
מנסיוני, לא פגשתי יותר מדי מקרים בהם התקיימו התנאים הנ"ל - בד"כ החדר מהדהד מדי ואז מבליט מדי את התחום מיד-גבוה, ו/או מבליט תדרים מסויימים בתחום הנמוך בצורה שמאפילה על כל השאר, או שהרמקולים מבליטים את תחום המיד-באס יתר על המידה, או שההכברה / מקור מעלימים את התחום המאד גבוה ומשאירים מיד-גבוה מעורפל וגס.
אז לפני שרצים להשקיע אלפי ש"ח בסטנדים או כבלים, שווה לעשות מעין מבחן עצמי ולשאול האם התנאים הנ"ל מתקיימים (שווה גם ללכת קצת לקונצרטים, בין השאר על מנת לקבל קנה מידה לאיך הדברים אמורים להשמע בחיים האמיתיים). במידה ולא - אין טעם להתעסק בכבלים / סטנדים וכו'.
מבחינתי זאת אחת ההודעות הכי טובות שקראתי.yairf כתב:מנסיוני אפשר להבחין בהבדלים בסאונד בין סטנדים (ולא רק בציוד מנורות), אותו כנ"ל דמפרים, כבלים ועוד פלאי וודו למיניהם.
אז לפני שרצים להשקיע אלפי ש"ח בסטנדים או כבלים, שווה לעשות מעין מבחן עצמי ולשאול האם התנאים הנ"ל מתקיימים (שווה גם ללכת קצת לקונצרטים, בין השאר על מנת לקבל קנה מידה לאיך הדברים אמורים להשמע בחיים האמיתיים). במידה ולא - אין טעם להתעסק בכבלים / סטנדים וכו'....
הסבר מצוין לסיבות העיקריות למה יש או אין הבדלים בין פריטים שונים (ולא רק כבלים).
כל הכבוד.
נכון, אבל מה חדש בזה?
החדר\רמקולים\איזון טונאלי- כל אילו הם בייסיק ותלויים במיוחד באקוסטיקה.
וחדר מאוזן אקוסטית (כולל מיקום רמקולים והתאמתם וכו) הוא תנאי בסיסי לא רק להשפעה של סטנט או כבלים ,אלא זה תנאי בסיסי לרמקול\ הגברה או מקור.
כל עוד החדר הוא לא "סביר" מבחינה אקוסטית, חבל לדבר על רמקולים או הגברה.
איך יודעים שהחדר "סביר " מבחינה אקוסטית???- זו שאלה שלא קשורה רק למדידות אלה גם לטעם שמעתי- כמו שיש אולמות קונצרטים שנשמעים אחרת וזה עדיין לא אומר שאחד טוב מהשני כך גם בחדרי האזנה. כמו שבוחרים רמקול (בגלל הסאונד) כך גם צריך "לבחור" חדר אקוסטי. כולם מבינים את החשיבות האקוסטית, מעט עושים משהו בנידון. אין ספק ש"סקסי" יותר זה לקנות קופסא חדשה בין אם היא מעץ או ממתכת.
לגבי הסטנד- ויברציות קריטיות לפטיפון וגם ציוד שפורפרות. לצערי\ מזלי אין לי ניסיון מספיק בעניין(למרות שאני משתמש במבודדים שונים ודמפרים לשפורפרות).
האם יש הבדל בסטנט העשוי פלטות עץ עבות וכבדות או מפלטות שיש ?
החדר\רמקולים\איזון טונאלי- כל אילו הם בייסיק ותלויים במיוחד באקוסטיקה.
וחדר מאוזן אקוסטית (כולל מיקום רמקולים והתאמתם וכו) הוא תנאי בסיסי לא רק להשפעה של סטנט או כבלים ,אלא זה תנאי בסיסי לרמקול\ הגברה או מקור.
כל עוד החדר הוא לא "סביר" מבחינה אקוסטית, חבל לדבר על רמקולים או הגברה.
איך יודעים שהחדר "סביר " מבחינה אקוסטית???- זו שאלה שלא קשורה רק למדידות אלה גם לטעם שמעתי- כמו שיש אולמות קונצרטים שנשמעים אחרת וזה עדיין לא אומר שאחד טוב מהשני כך גם בחדרי האזנה. כמו שבוחרים רמקול (בגלל הסאונד) כך גם צריך "לבחור" חדר אקוסטי. כולם מבינים את החשיבות האקוסטית, מעט עושים משהו בנידון. אין ספק ש"סקסי" יותר זה לקנות קופסא חדשה בין אם היא מעץ או ממתכת.
לגבי הסטנד- ויברציות קריטיות לפטיפון וגם ציוד שפורפרות. לצערי\ מזלי אין לי ניסיון מספיק בעניין(למרות שאני משתמש במבודדים שונים ודמפרים לשפורפרות).
האם יש הבדל בסטנט העשוי פלטות עץ עבות וכבדות או מפלטות שיש ?
The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!
Johnson!
בנוסף לאקוסטיקה מדובר גם בהודעה על מערכת מאוזנת,
אולי אין בזה חדש לחלק מאיתנו,
אבל ההודעה של יאיר מביאה באופן ממצה מדוע יש מערכות שקשה לשמוע בהם הבדלים בין כבלים ושאר מוצרי "וודו"
ורחמנא ליצלן אפילו בין מגברים וCDP.
בכל מיקרה, לפחות אני נהניתי לקרוא.
אולי אין בזה חדש לחלק מאיתנו,
אבל ההודעה של יאיר מביאה באופן ממצה מדוע יש מערכות שקשה לשמוע בהם הבדלים בין כבלים ושאר מוצרי "וודו"
ורחמנא ליצלן אפילו בין מגברים וCDP.
בכל מיקרה, לפחות אני נהניתי לקרוא.
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

גם אני מאוד נהנתי לקרוא את מה שיאיר כתב.
ואני מסכים איתו ב-100% .
אני אוטוטו הולך לבחון כמה מעמדים למערכת , אם אחוש בהבדל אספר לכם , למרות שאני חושב שהמערכת שלי עדיין לא מספיק מאוזנת והאוזן שלי עדיין לא מספיק רגישה בכדי להבחין בהבדל בציוד טרנזיסטורי , אך בציוד מנורות {הקדם מגבר} ובפטיפון מאוד קל לי להבחין.
ואני מסכים איתו ב-100% .
אני אוטוטו הולך לבחון כמה מעמדים למערכת , אם אחוש בהבדל אספר לכם , למרות שאני חושב שהמערכת שלי עדיין לא מספיק מאוזנת והאוזן שלי עדיין לא מספיק רגישה בכדי להבחין בהבדל בציוד טרנזיסטורי , אך בציוד מנורות {הקדם מגבר} ובפטיפון מאוד קל לי להבחין.