כרטיס קול וחיבורו לרסיבר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
הצטרף: ספטמבר 2006
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

אהלן.
יש לי כרטיס קול X-FI PLATINUM (הדגם השני ברמתו של קריאטיב) ורסיבר של קנווד V5090D (ממש ממש לא מומלץ).
אני רוצה לחבר ביניהם אבל איך שזה נראה הכ.קול יותר איכותי מהרסיבר אולי כדאי שהוא יעשה את הפיענוח ?
אולי עדיף לי לחבר ערוץ ערוץ אנלוגית לכניסת ה5.1 של הDVD ברסיבר ולא דרך הדיגיטלי.
בכל מקרה אני רוצה גם המלצה לכבל אופטי/קואקסלי (2 מטר) לחיבור דיגיטלי ביניהם. אם אפשר חנות או דגם מסוים ואיפה אפשר למצוא אותו באיזור חיפה.
תודה רבה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
הצטרף: נובמבר 2004
שם מלא: מרטין סבג
מיקום: כפר-סבא
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אכן, אם תחבר אותו בדיגיטלי אז חבל על הכסף של הכרטיס.....
אם יש לרסיבר 6 כניסות אנלוגיות - חבר ככה ותן לכרטיס לעשות את זהפיענוח. עדיין הפרה וההגברה של הרסיבר יהיו הצוואר בקבוק לדעתי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huvenster פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1031
הצטרף: ספטמבר 2006
שם מלא: huvenster
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

עזרה !!!!!!!!!!

שליחה #3 

בסופו של דבר קניתי כבל קואקסלי. לבדוק שהוא טוב חיברתי בין ה DVD לרסיבר הכל עשר עד שאני מחבר את המחשב.... עשיתי חיפוש כדי לא להטריד סתם, עשיתי את מה שנאמר במדריך איך להגדיר את ה פילטר AC3 אבל יש שם משהו שאני לא מבין, הפילטר לוקח קובץ שנותן לו 5.1 זאת אומרת שכבר מקודד ב AC3 או סרט DVD מקורי ומראה אותו בתור INPUT של סטריאו והוא בכאילו הופך אותו ל 5.1 כמו DD (אם הבנתי נכון מי נגד מי פה :) ).
מה קורה כשאני רוצה לשמוע 5.1 בתור 5.1 שלא יעבור דרך ה AC3FILTER ?
כל הזמן הרסיבר מראה שהוא מקבל סיגנל דיגיטלי אבל מראה מצב סטריאו (2 קדמיים) עד שמנוגן לו סרט שמריץ את ה AC3FILTER ואז הרסיבר "קופץ" ל 5.1, למרות שכל הזמן מוגדר לו 5.1 בכל ההגדרות של הכרטיס קול ושל החלונות.... לדוגמא בתמונה שצירפתי אפשר ללחוץ על כל רמקול והוא עושה "מבחן" ומוציא קול מהרמקול אז כשאני לוחץ על הימיני הקדמי והאחורי הוא משמיע את שניהם בקדמי הימיני כנ"ל השמאלי (יש לי רק קדמיים וחוריים את הסנטר הוא משמיע בשני הקדמיים כנ"ל את הסאב) זה לא בעיה של חיבור ברסיבר כי ב TESTTONE של הרסיבר הוא משמיע את כל אחד מהרמקולים בהתאם למה שחיברתי אותם.

תודה מראש !

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”