מתלבטים פלזמות 42" - פיוניר PDP427XA ו- SAMSUNG 42Q7H

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
gilgamesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

שלום,

היינו בחנות, ראינו את שתיהן. על פני השטח, הפיוניר "נחשבת" יותר, וגם רואים בה קצת יותר טוב, אבל האם היתרונות שווים 7500 ש"ח?

הפיוניר עולה 20,000ש"ח, והסמסונג 12,500ש"ח. ידוע לנו שלמסונג אין כניסת סקארט (עד כמה זה משמעותי?), ושהרמקולים שלה לא משהו, אבל האם זה שווה את ההפרש?

מישהו יודע להסביר את ההבדל בין הפיוניר 427XA ל-4270XA? ההבדל היחידי לפי האתר הוא חיבור RGB. האם יש הבדלים נוספים

ועוד שאלה קטנה:

*) מה קורה כשמנסים להקרין ממחשב, למשל עם WINDOWS MEDIA PLAYER, סרט שפרופורציות ה-RIP שלו הן 16:9, למסך שהרזולוציה שלו היא 1024X768? האם התמונה נמתחת לרוחב המסך כמצופה, או שיתקבלו פסים שחורים ומתחיחה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

רואים בה קצת יותר טוב, אבל האם היתרונות שווים 7500 ש"ח?
...
שווה למי?
לי? לך?

רק אתה יכול להגיד אם היתרון שווה לך ובמיוחד אחרי שראית אותם זה לצד זה.
אף אחד לא יוכל להחליט בשבילך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gilgamesh פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

MartinHSabag כתב:
רואים בה קצת יותר טוב, אבל האם היתרונות שווים 7500 ש"ח?
...
שווה למי?
לי? לך?

רק אתה יכול להגיד אם היתרון שווה לך ובמיוחד אחרי שראית אותם זה לצד זה.
אף אחד לא יוכל להחליט בשבילך.
...
לא ביקשתי שיחליטו בשבילי, רק רציתי לדעת אם ההבדל בין הטלוויזיות הוא מאוד משמעותי לדעת קוראי הפורום.

אריאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347

שליחה

אין מה להשוות ביניהן ראיתי את שתיהן זו מול זו ורכשתי את 427XA (שתי כניסות HDMI וללא סטנד)
אני מאד מרוצה -לדעתי לפיוניר 427 התמונה הכי טובה -כמובן המחיר בהתאם
נב מגיעה עם רמקולים איכותיים מתחת למסך

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

לדעתי פיוניר עדיפה ב- HD בטלויזיה זה כבר עניין של טעם. ומי שהכי לטעמי זאת בכלל הפנסוניק :)
HiFiMusic IL

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה

לגבי ה 1024x768, התעסקתי עם זה לא מעט לאחרונה. אפשרות ראשונה זה להוציא לו רזולוציה לא טבעית כמו למשל 1280x720 והכל מסתדר (אתה משלם אבל ב SCALE פעמיים, פעם במחשב, ופעם במסך אלא אם הסרט הוא 1280x720 או מה שהגדרת)
אבל... התמונה הכי טובה מבחינתי התקבלה כשהמחשב הוגדר ל 1024x768 (לא הבדל משמעותי, אבל ניתן להבחנה). בעיקרון מה שיקרה אם זה לא יטופל זה שהסרט יוצג מתוח מידי לרוחב. זה דורש בגדול תוכנה שיודעת לטפל בזה כמו שצריך. רוב ה FRONTENDS הטובים יודעים לטפל בזה, אבל למשל MCE לא יודע, וגם לא WMP.
יש כאלה שאומרים שזה כאב ראש הפיקסלים המלבניים, אבל בגדול כל עוד בחרת תוכנה שיודעת לטפל בזה זה יוצא יופי.
חשוב לציין רק שאם אתה מוציא לו 1024x768 מהמחשב אז כל האייקונים של WINDOWS וכל הגלישה והשימוש הרגיל במחשב ימתח טיפה לרוחב. אם זה הולך לשמש לא רק לוידאו אלא גם לשימושי מחשב רגילים אני לא ממליץ על מסך עם פיקסלים לא ריבועיים.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה

לדעתי אין בעיה עם MCE, כי כאשר אתה מציג סרט על מסך מלא לא יכולה להיות בעיה...
HiFiMusic IL

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”