תהיות על נצילות
שלום לכולם,
לצערי אינני בא מתחום האלקטרוניקה ובכל זאת חשובה לי ההבנה התאורטית של עולם האודיו. בעוד שהבנתי את היחידה שבה נמדדת הנצילות של הרמקול הייתי מעוניין לדעת אילו גורמים משפיעים על התכונה הזאת?
כמו כן האם יש לנצילות לשמה השפעה על אופי הצליל, לדוגמה רמקול נציל יהיה בהכרח בהיר\עמום וכו'?
כיוון נוסף הוא הכיוון המסחרי, האם יותר יקר ליצר רמקול נציל? השאלה הזאת נשאלת מכיוון שככל שהרמקול יותר נציל ניתן להשתמש בו עם הגברה יותר חלשה (אם הבנתי נכון) מכאן הוא יכל להתאים לספקטרום רחב יותר של הגברות, ממנורות ועד טרנזיסטורים עוצמתיים. לפי הגיון זה חברות הרמקולים שלרוב אינן אותן חברות שמייצרות הגברה יהיו מעוניינות שהמוצר יתאים למגוון הרחב ביותר של סוגי הגברה. ובכל זאת יש הרבה רמקולים קשים שדורשים הגברה חזקה, מדוע?
מקווה שקו המחשבה ברור ותודה מראש.
לצערי אינני בא מתחום האלקטרוניקה ובכל זאת חשובה לי ההבנה התאורטית של עולם האודיו. בעוד שהבנתי את היחידה שבה נמדדת הנצילות של הרמקול הייתי מעוניין לדעת אילו גורמים משפיעים על התכונה הזאת?
כמו כן האם יש לנצילות לשמה השפעה על אופי הצליל, לדוגמה רמקול נציל יהיה בהכרח בהיר\עמום וכו'?
כיוון נוסף הוא הכיוון המסחרי, האם יותר יקר ליצר רמקול נציל? השאלה הזאת נשאלת מכיוון שככל שהרמקול יותר נציל ניתן להשתמש בו עם הגברה יותר חלשה (אם הבנתי נכון) מכאן הוא יכל להתאים לספקטרום רחב יותר של הגברות, ממנורות ועד טרנזיסטורים עוצמתיים. לפי הגיון זה חברות הרמקולים שלרוב אינן אותן חברות שמייצרות הגברה יהיו מעוניינות שהמוצר יתאים למגוון הרחב ביותר של סוגי הגברה. ובכל זאת יש הרבה רמקולים קשים שדורשים הגברה חזקה, מדוע?
מקווה שקו המחשבה ברור ותודה מראש.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה טובה.
השורה התחתונה היא, כמו שאני תמיד אומר - אין חוקים.
עכשיו, לשאלה מה משפיע - המון דברים.
החל מהתנגדות מכנית/מגנטית - תיבה סגורה למשל או דרייברים כבדים, מגנטים חזקים מאוד וכלה באיך המגבר רואה את הרמקול מבחינה חשמלית (קרוס בעיקר).
הכל תלוי בתכנון הספציפי וכוונת המתכנן.
מניסיוני, אין קשר בין נצילות לאופי הרמקול (בהיר/עמום).
נכון, יש שאיפה לייצר רמקול נציל או נציל מספיק, אבל זה יכול לבוא על חשבון בעיות אחרות, כמו קרוס בעייתי (היזזי פאזה וכו').
השורה התחתונה היא, כמו שאני תמיד אומר - אין חוקים.
עכשיו, לשאלה מה משפיע - המון דברים.
החל מהתנגדות מכנית/מגנטית - תיבה סגורה למשל או דרייברים כבדים, מגנטים חזקים מאוד וכלה באיך המגבר רואה את הרמקול מבחינה חשמלית (קרוס בעיקר).
הכל תלוי בתכנון הספציפי וכוונת המתכנן.
מניסיוני, אין קשר בין נצילות לאופי הרמקול (בהיר/עמום).
נכון, יש שאיפה לייצר רמקול נציל או נציל מספיק, אבל זה יכול לבוא על חשבון בעיות אחרות, כמו קרוס בעייתי (היזזי פאזה וכו').
gover
נצילות הינה פונקציה של תכנון , ורצוי תכנון מוקדם וכאן דווקא מדברת הפזיקה.
באשר לצליל , גוון , שיווק ושאר הגורמים .
אני מניח כי כל המרכיבים הללו נכנסים בשלב ה DESIGN אבל עדיין החשוב מכל זה איך זה נישמע.
רלידיעתך לעיתים כתוב ערך על הרמקול שהוא נציל וצריך תחנת השנאה כדי להזיז אותו .
כל שהכל תלוי בעונה ובטיב השכנה .
נצילות הינה פונקציה של תכנון , ורצוי תכנון מוקדם וכאן דווקא מדברת הפזיקה.
באשר לצליל , גוון , שיווק ושאר הגורמים .
אני מניח כי כל המרכיבים הללו נכנסים בשלב ה DESIGN אבל עדיין החשוב מכל זה איך זה נישמע.
כל שהכל תלוי בעונה ובטיב השכנה .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
איל כתב
כל שהכל תלוי בעונה ובטיב השכנה.
האם אני מכאן מניח שבמקרה וארצה מגבר חלש (מנורות T-Amp) אני לא אוכל להסתמך "על עיוור" על נתון הנצילות כנתון סינון? האם המקרה ההפוך גם עלול לקרות, קרי רמקול שרשום ככבד אך בדיעבד יהיה "קל להנעה"? איפה טיב השכנה נכנס למשוואה במקרים כאלו?
כל שהכל תלוי בעונה ובטיב השכנה.
האם אני מכאן מניח שבמקרה וארצה מגבר חלש (מנורות T-Amp) אני לא אוכל להסתמך "על עיוור" על נתון הנצילות כנתון סינון? האם המקרה ההפוך גם עלול לקרות, קרי רמקול שרשום ככבד אך בדיעבד יהיה "קל להנעה"? איפה טיב השכנה נכנס למשוואה במקרים כאלו?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אני מכיר חברה שדי נמנעת מהצגת הגרפים
ושהרמקול שלהם הוא 91DB .
מרטין ניראה אם תנחש למי התכוונתי
זו שאלה קשה ואל תגיד לי
באמת לא קל , יותר פו קאל .

ושהרמקול שלהם הוא 91DB .
מרטין ניראה אם תנחש למי התכוונתי
זו שאלה קשה ואל תגיד לי
באמת לא קל , יותר פו קאל .
פרטים
פרטים
אגב
בנוסף לכל הפנינות שנכתבו כאן ע"י קודמיי, יש עוד דבר אחד - אין תקן אחיד למדידת נצילות של רמקול.
לדוגמא:
רמקול X בחדר 3X3 חלק, מבטון, ורצפת שיש (חדר אשר יגביר את אות השמע בגלל ההחזרים והאקוסטיקה שלו) ימדד (לדוגמא) 93 DB/1W/1M
אותו רמקול, אשר יוצב בתנאים אחרים (כמו חדר גדול יותר, בעל פחות החזרים - יותר ידמה לחדר האזנה ממוצע ולא לממ"ד) ימדד (לפי הערכתי) כ-3DB פחות (תלוי בנסיבות כמובן).
אז, באמת שלדעתי אין לייחס לנצילות משקל גדול מידי.
בנוסף לכל הפנינות שנכתבו כאן ע"י קודמיי, יש עוד דבר אחד - אין תקן אחיד למדידת נצילות של רמקול.
לדוגמא:
רמקול X בחדר 3X3 חלק, מבטון, ורצפת שיש (חדר אשר יגביר את אות השמע בגלל ההחזרים והאקוסטיקה שלו) ימדד (לדוגמא) 93 DB/1W/1M
אותו רמקול, אשר יוצב בתנאים אחרים (כמו חדר גדול יותר, בעל פחות החזרים - יותר ידמה לחדר האזנה ממוצע ולא לממ"ד) ימדד (לפי הערכתי) כ-3DB פחות (תלוי בנסיבות כמובן).
אז, באמת שלדעתי אין לייחס לנצילות משקל גדול מידי.
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"
gover כתב:נקודה מעניינת, על הרמקול שלי רשום את הייחוס הבא: In a normal listening room....
הגדרה מעניינת
In a normal listening
אם הרמקול הוא אמריקאי , אז הרי שיש פה בעיה , חדר נורמאלי בפרברי מרילנד מאוד אבל מאוד גדול .
אם הרמקול הוא אירופאי , כאן העסק אמור להיות יותר טוב כי חדרים נורמאלים באירופה לא גדולים במיוחד חוץ מבגרמניה , פינלנד, דנמרק , וכוו ..
אני מקווה שהבנת את הסרקזם .
פרטים
פרטים