בעיות ב GB-PVR

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

מישהו יוכל להסביר לי מה המשמעות של VMR9 ו OVERLAY?

לאחר שניסיתי את כל התוכנות הקיימות, GB-PVR הכי טובה לי, אבל אני מצליח להגיע לאיכות תמונה אופטימלית רק במצב OVERLAY. כשאני במצב VMR9 התמונה הרבה פחות חדה והצבעים פחות יפים. לא עזר כלום - שיקחתי הרבה עם ה HAUPPAUGE TWEAKER ועם הגדרות המקודד (ניסיתי גם את NVIDIA וגם את DSCALER שאני ממליץ עליו בחום).

הבעיה היא שכשאני במצב OVERLAY, ולא ממש הצלחתי להבין למה, כל ה OSD גדול יותר ומעט מפוקסל. כאילו מישהו עשה זום על ה OSD המקורי. מעבר לכך שזה מכוער, תקצירים גם נחתכים באמצע. אבל מילא זה - הבעיה הקשה יותר היא שכשאני עובד ב OVERLAY, כשאני מנסה לצפות ב MPEG4 התמונה מופיעה לי רק על חלק מהמסך (צמודה לחלק השמאלי העליות. כל השאר שחור). גם באפשרות החדשה והמגניבה של YOUTUBE זה כך.

למישהו יש רעיון?

עוד בעיה - בהתחלה שעבדתי עם OVERLAY, כשהייתי לוחץ על TV היה מסך שחור לשניה או שתיים ואז הגיעה התמונה. אני לא יודע מה השתנה, אבל עכשיו יש לי מסך שחור לבין חצי דקה לדקה ורק אז מגיעה התמונה. למישהו יש מושג למה זה קורה?

עוד בעיה - הסאונד בהתחלה היה נורמאלי, אבל עכשיו פתאום מאוד נחלש. גם כשאני מגביר את ה MASTER VOLUME עד הסוף ומגביר את המערכת שאליה המחשב מחובר, הוא לא כל כך חזק. בממיר של YES הווליום כמעט עד הסוף (כדי שלא יהיה צורם).

ובעיה אחרונה לסיום - בגלל בעית ה MPEG4 שיש לי ב GB, אני משתמש לצורך כך ב MEDIAPORTAL. הבעיה היא שכשאני מקליט תוכניות וממיר אותן ל XVID, במדיה פורטל אני מקבל תמונה מאוד דהויה, אבל כשאני מנסה לראות את אותם קבצים ב MEDIA PLAYER ובכל תוכנה אחרת, רואים נהדר. איפה יכולה להיות הבעיה? הרי כל התוכנות משתמשות באותם המקודדים (FFDSHOW).

אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי לפתור את הבעיות הקצת מעיקות :(

עמית

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

איזה כרטיס מסך?

אורן.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

ati radeon x550

erezr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 789
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #4 

אני ממליץ לך לעבוד עם VMR9 או VMR9 CUSTOM RENDERER.
את הבעייה של איכות התמונה ותיקוני צבעים אתה צריך לסדר דרך ההגדרות של הכרטיס מסך.

לגבי ה-VOLUME אתה צריך לשים לב אם השליטה מתבצעת ע"י GBPVR או ע"י הוינדוס. אם זה מתבצע ע"י GBPVR אתה אמור לראות את זה כחלק מה-OSD של התוכנה. במקרה הזה תבדוק שכל הבקרי VOLUME על מקסימום לפני שאתה פותח את GBPVR ותראה אם אחד מהם "נופל" ברגע שאתה פותח את GBPVR. אם כן תלחץ על מקש ה-'+' שמעל ה-ENTER הימני וה-VOLUME אמור לעלות.
תסגור את GBPVR וההגדרה של ה-VOLUME אמורה להישמר.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

אבל יש לך מושג למה OVERLAY עושה לי את כל הבעיות האלה, ש VMR לא עושה?

ומה בכלל ההבדל בין השניים?

ניסיתי לשחק גם עם ההדרות של כרטיס המסך וגם עם ה HAUPPAUGE TWEKER - לא יעזור כלום - התמונה שאני מקבל ב OVERLAY הרבה הרבה יותר טובה.

לגבי הסאונד - GB מוגדר אצלי לשלוט על ה MASTER VOLUME. בהגדרות של כרטיס הקול, גם לפני ההפעלה וגם אחרי, גם המאסטר וגם ה WAVE על מקסימום. בעבר באמת כשהייתי לוחץ על הפלוס שמעל ה ENTER הווליום היה ממשיך לעלות גם אחרי שבתצוגה הוא היה מגיע לקצה, אבל עכשיו זה לא ככה.

תעלומה :(

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ועוד שאלה - מה ההבדל בין VMR 9 ו VMR9 CUSTOM?

VMR7 - אני מניח שזו פשוט גרסה ישנה יותר.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

OK, אני מתנצל אם זה נראה כאילו אני מתכתב עם עצמי, אבל אני מתחיל להבין מה הבעיה.

כשאני במצב VMR, השינויים בהגדרות הצבעים והבהירות שאני עושה בכרטיס המסך בכלל לא משפיעים. השינויים שאני עושה בכרטיס המסך משפיעים רק על OVERLAY.

למישהו יש מושג איך אני משנה את ההגדרות של כרטיס המסך ב VMR? (אני משתמש בגרסה האחרונה של ATI CATALYST)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”