שיפור איכות הצפייה בכונן ה-DVD של מחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

רציתי לברר העם אפשר ליצור ממחשב חזק (כרטיס מסך טוב, מעבד חזק, זכרון וכו') DVD בעל עיבוד תמונה טוב שעושה upscaling ברמה של ה- OPPO וכו'.
ואם כן האם יש כוננים מומלצים למחשב או כל כונן DVD יספיק?

בתודה מראש,
אלעד

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

אין קשר לכונן.
מה שקובע את האיכות זה בעיקר כרטיס המסך, הוא עושה בפועל את ה-UPSCALE

esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אז בהנחה שיש לי כרטיס מסך חזק אני יכול לקבל תמונה ששווה באיכותה ל- DVD טוב?

mh430
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 42
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #4 

esoreanu כתב:אז בהנחה שיש לי כרטיס מסך חזק אני יכול לקבל תמונה ששווה באיכותה ל- DVD טוב?
...
הייתי מעוניין להצטרף לשאלה זאת ואף להוסיף.
האם ב HTPC ,איכות התמונה בניגון DVD מושפעת מאיכות כונן ה DVD ,הנגן(תוכנה) או כרטיס המסך?
אם נעשה אנלוגיה לנגני DVD ביתיים,במה נבדל נגן מחברה מובילה ואיכותית ,מנגן "מדבקה"?
האם באיכות הרכיבים או שמא בתוכנה?
שאלתי זאת באה מאחר ומזה זמן אני מתלבט בין HTPC לבין נגן דוגמת הפיוניר DVR540H ,אשר מנגן כמעט הכל,ומסוגל להקליט על דיסק קשיח וכן על תקליטורי DVD .
אם ברצוני להרכיב HTPC שיקביל ליכולות הפיוניר הנ"ל,מהם סדרי הגודל הכספיים שעליי להשקיע מעל עלות הפיוניר (4000 ש"ח לערך).
לפותח הדיון -אני מצטער שהתעלקתי לך עך השרשור,אבל נראה לי שזה גם בכיוון שלך.
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

קיימים נגני DVD שמשתמשים בכוננים של PC. לרוב לא מומלץ, לא בגלל שהכונן רע אלא כי זה בדרך כלל סימן שהיצרן "עיגל פינות" ברכיבים אחרים של המכשיר. עיבוד התמונה מ DVD במחשב לא תלוי בכלל בכונן, פחות בכרטיס ויותר במפענח של תוכנת הנגן. רוב המפענחים בנגנים נכשלים בזיהוי מקצבים כי הם מסתמכים בעיקר על flag שלא תמיד קיים במקור ה DVD ולכן יש לפעמים בעיות עם deinterlacing בעיקר של חומר PAL. חלק עושים עבודה טובה יותר וחלק פחות - לדוגמא, מפענח ה Purevideo של NVIDIA בכלל לא רע אבל הוא עולה כסף. ניתן להתקין בנוסף פילטרים חיצוניים שיחדדו את התמונה, יחליקו ויעלימו jaggies בקווים אלכסוניים, יתקנו מריחות צבע ויבצעו Upscale ומתיחה - ראה Dscaler למשל. בסך הכל ניתן להגיע עם מחשב לתוצאות יפות מאות שמשתוות לנגני DVD ייעודיים טובים. השאלה היא האם זה שווה מבחינת השקעת זמן משאבים וזה רק אתם תוכלו להחליט.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

esoreanu כתב:אז בהנחה שיש לי כרטיס מסך חזק אני יכול לקבל תמונה ששווה באיכותה ל- DVD טוב?
...
תגדיר טוב...
עם כרטיס מסך טוב וקודק מתאים תוכל להוציא תמונה מעולה, וגם לנגן היי דפינישן מה שלא ניתן ב-DVD רגיל

esoreanu פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

האם ה-8800 טוב מספיק?
:D

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”