אנחנו תיכף מתחילים לבנות את הבית וצריכים להחליט כבר עכשיו על מערכת המיזוג (יכול להיות שזה יגרור שינויים קלים בתכנון הבית). פתאום גיליתי את הפורום הזה ונראה לי שזה מקום מצויין לשאול.
מדובר על בית פרטי דו-קומתי של 213 מ"ר באיזור חדרה.
צרפתי תוכניות של 2 הקומות:
על הבית:
קומה תחתונה: איזור ציבורי פתוח של כ-72 מ"ר (סלון, מטבח ופינת אוכל) , חדר הורים, ממ"ד
קומה עליונה: 3 חדרי ילדים (11.5 מ"ר) + חלל משפחתי במרכז שגודלו כ-12 מ"ר שפתוח לחלל המדרגות.
עד כה התייעצתי עם 2 מתקינים והם די הכווינו לכיוון מיני VRF בקומה התחתונה , ולגבי הקומה העליונה יש כמה אפשרויות.
העניין הוא שדיברתי עם כמה וכמה חברים שבנו בתים באותם סדרי גודל ואצלהם כל המיזוג עלה בערך חצי (ואפילו פחות) מההצעות שקיבלתי - וזאת בעיקר בגלל ה-מיני VRF.
כרגע אנחנו בדיעה שבקומה העליונה נתקין 4 מזגנים מפוצלים רגילים
שאלה 1: האם כדאי ללכת ל אינוורטרים או רגילים? אומרים שבאינוורטרים הכרטיסים רגישים מאוד והם מתקלקלים מהר - אבל גם במזגנים רגילים יש כרטיסים - הם פחות רגישים?
השאלה הגדולה היא לגבי הקומה התחתונה. הדרישה שלנו היא שבאיזור הציבורי יהיו יחידות נסתרות, וגם היינו רוצים להמנע כמה שיותר מהנמכה של התקרה (כרגע התקרה בגובה 3 מטר).
שאלה 2: האם באמת כדאי לנו ללכת על מיני VRF או שמזגן מיני מרכזי?
במקרה של מיני VRF, נשים כנראה גם בחדר הורים יחדית קצה נסתרת על אותו מעבה, ואולי אפילו בממ"ד.
במקרה של מיני מרכזי , זה יהיה רק לחלל הציבורי, בעוד שבחדר הורים ובממ"ד נתקין מזגנים מפוצלים נפרדים.
שאלה 3: האם יש מזגנים מפוצלים נסתרים במחיר סביר? במקרה כזה אולי פשוט נתקין 2 כאלו באיזור הציבורי.
מיזוג לבית פרטי חדש בבניה - מישהו יכול לתת דיעה
אל תיקח אינוורטר - רק צרות עם המזגנים האלה , מה גם שהם אינם חוסכים בחשמל כמו שפרסמו (אולי 5-10 אחוז) .
אם יש לך אפשרות - לך על ELCO לחדרים . מזגן סופר אמין ושקט , עולה מעט יותר מהאלקטרה הרגילים .
ע"פ מה שקראתי ושאלתי בחנויות וטכנאי מיזוג - VRF אינם מספיק נפוצים בבתים וכל טיפול / תיקון שלהם יעלה המון .
מיני מרכזי של אלקטרה מסוג ג'מייקה מומלץ מאוד.
מיצובישי נחשבים גם מעולים אבל הם יקרים ביותר וגם התחזוקה שלהם .
אם יש לך אפשרות - לך על ELCO לחדרים . מזגן סופר אמין ושקט , עולה מעט יותר מהאלקטרה הרגילים .
ע"פ מה שקראתי ושאלתי בחנויות וטכנאי מיזוג - VRF אינם מספיק נפוצים בבתים וכל טיפול / תיקון שלהם יעלה המון .
מיני מרכזי של אלקטרה מסוג ג'מייקה מומלץ מאוד.
מיצובישי נחשבים גם מעולים אבל הם יקרים ביותר וגם התחזוקה שלהם .
