חדש לגמרי לכל העיניין (HTPC)- צריך קצב הסברים...

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
tovtov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

אז ככה- לגמרי במקרה עליתי על קישור שמראה HTPC- והחלטתי שאני פשוט חייב להשיג לי אחד! אבל עוד לא לגמרי הבנתי איך זה עובד....
אז ככה- יש את מכשיר ה-HTPC, שנמצא בסלון, ומחובר לטלוויזיה\רסיבר כלשהו, ובנוסף הוא מחובר למחשב? או שהוא המחשב ולא צריך לחבר אותו לשום מחשב אחר...
ובנוסף, לגבי היכולות של המכשיר- במכשיר שמגיע עם צורב דיוידי, יהיה ניתן לנגן גם דיסקים של דיוידי? והאם ניתן להשתמש במכשירים ה-HTPC כ-PVR ממש כמו ה-TIVO וזה קל ומעשי? ואילו עוד תכונות יש שאולי פספסתי או שכדאי לי לדעת עליהן- והכי חשוב- אם אני כלכך לא מבין בנושא, האם כדאי לי להתחיל להשקיע זמן וכסף או שזו מטרה אבודה כי צריך ידע והמון-המון כסף?

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

ברוך הבא לאתר (f)

קודם כל אני ממליץ לך לקרא את המאמרים השונים, את ה"דביקים" וגם לקרא את הודעות הפורום השונות - יש פה הממממון חומר שיעזור לך להבין מה זה HTPC ולמה אתה "נכנס".

HTPC - Home Thater PC הוא מחשב המחובר לטלויזיה ולמערכת סאונד המאפשר לצפות ולהקשיב לתוכן מוקלט מה-HARD DISK, להקליט חומר ממקורות שונים - YES ו-HOT (לא חייבים) ולשמש כמקליט דיגיטאלי DVR כמו TIVO, וכל דבר נוסף שמחשב יכול לעשות בשבילך כמו לצפות ב-DVD, לראות את מזג האויר הצפוי ועוד ועוד ועד. השליטה עליו נעשית ע"י שלט (וגם מקלדת אלחוטית אם רוצים) תוך הרצת תוכנת HTPC המהווה את ה-FRONT END וכן את המוח מאחורי ההקלטות וניהול החומר - וידאו ואודיו.

הנושא לא פשוט אבל אפשר להרכיב מחשב שיעשה את כל זה בעזרת קריאה, למידה והתייעצות עם חברי הפורום :wink:

אורן.

tovtov פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 28

שליחה

הבנתי אותך...ראיתי פה בכל מיני הודעות שצריך חיבור אינטרנט ב-HTPC (או שלא הבנתי נכון...) האינטרנט שלי הוא לא מהיר- זה הולך להוות בעייה רצינית?
ועוד משהו- כמה עולה מכשיר HTPC ממוצע, כזה שיודע להקליט מהטלוויזיה,ליצרוב על דיסק כשרצים, לשמש כ- PVR, להתחבר למחשב (חוטית\אלחוטית- כמו כבל TV OUT רגיל...) ? והאם ישנם עוד יישומים שכדאי ליישמם?

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278

לגבי מחיר

שליחה

בסביבות 4000 שח עם הקלטה . ניתן כמובן להגיע עם מעבדים חדשים ושקטים וקופבא פנסית ל12000 שח!
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

חיבור האינטרנט דרוש כדי לקבל את נתוני לוח המשדרים. לדעתי, ללא חיבור אינטרנט מהיר (מינימלי) זה יקח הרבה הרבה זמן... (דרך אגב, חיבור אינטרנט מהיר אינו יקר בהרבה מחיבור מודם רגיל...אני הייתי שוקל שדרוג...).
חיבור מהיר גם יאפשר לך לצפות ב-YOU TUBE ו-GOOGLE VIDEO ועוד שירותי המדיה האינטרנטיים דרך מערכת ה-HTPC שלך ע"ג הטלויזיה.

לגבי המחיר - ניתן, אם לא משתוללים, גם להוריד עוד יותר עלויות לסביבות 3.5K או אפילו מעט פחות. מחיר מקסימלי - השמיים הם הגבול :wink:

אורן.

חזור אל “תוכנה - KODI”