PIXEL MAPPING עזרה בנושא
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78905
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
PIXEL MAPPING רלוונט כאשר יש מקור שיש לו רזולוציה מסויימת שאפשר לשנות ולמסך יש רזולוציה קבועה.
למשל, אם מחשב מוציא סיגנל של 1024 על 768, ומציג את זה על מסך של 1280 על 720 - משמעות הדבר היא שהמסך צריך למתוח את התמונה בכדי שתראה אותה על כל המסך...
אני מניח שראית מסך LCD שהמחשב לא מכוון לרזולוציה הטבעית שלו (למשל מכוון ל-1024 על 768, אבל המסך 1280 על 1024). זה גורם לטשטוש בתמונה בגלל שיש צורך בהתאמה.
הכי חד זה כאשר שני הגורמים מכוונים בדיוק לאותה רזולוציה. כך שמחשב מוציא 1024 על 768 עבור מסך של 1024 על 768. פיקסל שאתה רואה בעיין הוא פיקסל ש-WINDOWS ייצר בדיוק אחד לאחד.
זה המצב האידאלי.
כאשר יש לך מקור וידאו כלשהו, יש לו רזולוציה טבעית משלו (למשל 720 על 576 ב-PAL). הצגה של סיגנל כזה על גבי מסך דק כלשהו, תמיד תדרוש התאמה ולכן רק מסך עם בדיוק רזולוציה כזו (לא קיים כזה) יעזור לך עם PIXEL MAPPING. לעומת זאת, מסך FULL HD עם מקור 1080 גם יכול להיעזר במצב כזה. גם במצבים שיש בהם מעבד תמונה, יש יתרון ל-PIXEL MAPPING בגלל שזה מונע עיבוד תמונה כפול...
למשל, אם מחשב מוציא סיגנל של 1024 על 768, ומציג את זה על מסך של 1280 על 720 - משמעות הדבר היא שהמסך צריך למתוח את התמונה בכדי שתראה אותה על כל המסך...
אני מניח שראית מסך LCD שהמחשב לא מכוון לרזולוציה הטבעית שלו (למשל מכוון ל-1024 על 768, אבל המסך 1280 על 1024). זה גורם לטשטוש בתמונה בגלל שיש צורך בהתאמה.
הכי חד זה כאשר שני הגורמים מכוונים בדיוק לאותה רזולוציה. כך שמחשב מוציא 1024 על 768 עבור מסך של 1024 על 768. פיקסל שאתה רואה בעיין הוא פיקסל ש-WINDOWS ייצר בדיוק אחד לאחד.
זה המצב האידאלי.
כאשר יש לך מקור וידאו כלשהו, יש לו רזולוציה טבעית משלו (למשל 720 על 576 ב-PAL). הצגה של סיגנל כזה על גבי מסך דק כלשהו, תמיד תדרוש התאמה ולכן רק מסך עם בדיוק רזולוציה כזו (לא קיים כזה) יעזור לך עם PIXEL MAPPING. לעומת זאת, מסך FULL HD עם מקור 1080 גם יכול להיעזר במצב כזה. גם במצבים שיש בהם מעבד תמונה, יש יתרון ל-PIXEL MAPPING בגלל שזה מונע עיבוד תמונה כפול...
- oferlaor
- מנהל

Re: הבדל נוסך
יופי תודה סוף סוף מישהו מבין בזה. עכשיו אני יודע מה לבחור . שוב תודהsceptre כתב:ניגודיות 1:1600 לעומת 1:800
חיישן תאורה
סטנד מסתובב
רמקולים איכותיים יותר
רואים הבדל גם בשידור טלויזיה...
- המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
hassan
אני לא מבין אותך.
אתה קונה על סמך מה שאחרים אומרים ולא לפי העיניים שלך?
אני יכול לומר לך שב LCD טובה ככל שתהיה רואים לא משהו בשידורי טלוויזיה.
ואני יכול להעיד על כך כי יש לי גם LCD וגם פלזמה.
אם ראית לא משהו בתצוגה בחנות אני בספק אם תראה הרבה יותר טוב בבית.
אני אישית לא הייתי קונה LCD בשביל טלוויזיה.
אני לא מבין אותך.
אני אישית לא הייתי קונה LCD בשביל טלוויזיה.
מה פתאום. אני ציטטי קודם באתר שאני לא קונה את זה אני מקבל את הטלויזיה תמורת משהוא . ואין לי הרבה אפשריות לבחור בגלל שלחנות מתעסקת רק עם lg ושאר חברות המדבק . חוץ מזה גם אני חייב 37אינ"צ ואין פלאזמה בגודל הזה בגלל מרחק הצפיה 2.5 - 3 מ 3. האם אני צודק?המלך כתב:hassan
אני לא מבין אותך.
אני אישית לא הייתי קונה LCD בשביל טלוויזיה....
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

המלך,
על LCD עם איזה תוכן? ראית ממרחק מטר תכנים מיס או מהוט ע"ג מסך LCD כזה?
מראות קשים לצפיה, לדעתי...
על LCD עם איזה תוכן? ראית ממרחק מטר תכנים מיס או מהוט ע"ג מסך LCD כזה?
מראות קשים לצפיה, לדעתי...
quote="המלך"]כן אני מתכוון לשידורי טלוויזיה.
לכן אמרתי לו שאם הוא ראה לא טוב ב LCD בחנות המצב לא ישתפר משמעותית אם הוא יחבר בבית.
אם יש לו אפשרות לקחת פלזמה אז עדיף,לא?[/quote] לדעתי אתה טועה . אני ראיתי באחד המסעדות lcd של ספקטרא 26 אינ"צ מחובר לצלחת לוין . ממרחק של 2 מטר . הופתעתי התמונה בכלל בכלל בטוח לא מגורעינת. ושהייתי ברמת אביב נכנסתי ל אלם . ראיתי כל הטלויזיות מכל הסוגים. אני מדבר על lcd . התמונה ממש זוןה . איך אתה מסביר את זה ?
לכן אמרתי לו שאם הוא ראה לא טוב ב LCD בחנות המצב לא ישתפר משמעותית אם הוא יחבר בבית.
אם יש לו אפשרות לקחת פלזמה אז עדיף,לא?[/quote] לדעתי אתה טועה . אני ראיתי באחד המסעדות lcd של ספקטרא 26 אינ"צ מחובר לצלחת לוין . ממרחק של 2 מטר . הופתעתי התמונה בכלל בכלל בטוח לא מגורעינת. ושהייתי ברמת אביב נכנסתי ל אלם . ראיתי כל הטלויזיות מכל הסוגים. אני מדבר על lcd . התמונה ממש זוןה . איך אתה מסביר את זה ?