אני רוצה לשתף אתכם בחויית צפייה בטלויזיה 75" -זה לא פירסומת לסוני או לישפאר ואין לי מזה כלום פרט להנאה בכתיבה
ביקרתי
באולם תצוגה SONY בהרצליה כדי להתרשם מטלויזיה SONY 75W855C ועוד טלויזיות שענינו אותי 65W859/857 ועוד
נתחיל בזה כי ה75" היא תלוייה על הקיר האולם בגובה מקצה התחתון שלה 2 מטר לפחות -סתם כמו פלקט שמקרין תמונות
סביבה תאורה מכל הכוונים מחרידה איך אפשר לצפות בטלויזיה כזו או לתת לה איזה שהם התיחסויות כלשהן
מתחת להן עמדו 3 טלויזיות קטנות - פשוט תלוייה כמו תמונה העיקר שהיה - אבל לא כך הדבר -צריך לתת לה מקום משלה אם אפשרות להחלשת האור וכו
האולם מורכב מתאים תאים שבכל תא בין 3 טלויזיות לטלויזיה אחת או 75 כעורה עם מצלמה עומדת יתומה לא דולקת בסוף אבל בתא משלה עם תנאים טובים יחסית לחברתנו השטוחה .
היתה שם משכה לי את העין 4K 65 ושודר שם הופעה של זמר כלשהו - התקרבתי קרוב יכולתי לזהות מיד מדובר 4K
מרשים ביותר אבל במרחק יותר ויותר שהתרחקתי זה לא ממש כזה הבדל ממה שאני מכיר
טוב לעניין שלנו
SONY 75W855C
שודר באותו רגע משחק כדורגל של ערוץ ספורט כלשהו - זה לא בדיוק תחומי העניין שלי ולא משחקים
התמונה היתה סבירה אהיה עדין .אבל לא מכווונת והיתה על תמונה עשירה בהגדרות שלה שלא התלהבתי מיד ידעתי את זאת צריך לכוון .
החבריי של סוני מכרים אותי היטב מרכישות שלי של סוני בעבר ועבודה שלי בסוני לפני יותר
20 שנים
קיבלתי את השלט
הלם טוטלי שלט יפה מואר לא ממש חדש לי הצורה ,כי קיים אצלי במכשירים כאלו ואחרים אבל- אבל מרגיש יוקרתי משהו -אבל זה לא השלט של הטלויזיה הזו
עדכון -רכשתי את ה75" אבל השלט שמגיע איתו הוא סטנדרטי לחלוטין ללא תאורה- סוני יכלו לתת משהו יוקרתי יורת
לא יודע איך לאכול את התפריט TV תוך זמן קצר כבר שלטתי בענינים .
הטלויזה הזו היא אנדרואיד גירסה 5 - לא קונים טלויזה בגלל אנדרואיד זה רק בונוס -ומערכת הפעלה של גוגל בפנים יפה!!!
וראיתי שם שלל דברים והנה KODI רשמי בטלויזה סוני - רק לחצתי והתחיל בפעם הראשונה לטעון ים של דברים
התחלתי לנבור בתפרטים קצת בהתחלה היה לי בלאגאן לא מה שאני מכיר מבעבר בסוני - טוב נו עם זה נלך לקרב
אחרי כיול בסיסי - לא נכנסתי לתת כיולים כי במצב האור המחריד והגובהה וחוסר תנאים לצפיה גם מה שעשיתי זה מוגזם
לקחתי USB עם כמה סרטים ודוגמאות לסרטים שונים -הכנתי מראש
סרט טוברוק עם רוק הדסון מ1967 מלחמתי קובץ קטן MKV 1.67 סהכ - נכון הרבה רעש רקע מדחיסה קטנה אבל איכות תמונה ליפול ממנה . צולם בשיטת צילום יחודית טכניסקופ והפילם היה טכניקולור
ובום הפתעה
שלא הכינה אותי למה אני הולך לראות - שוב בתנאים גרועים מאד - אחרי הכיול קיבלתי תמונה עם פירוט מדהים -ושחורים עמוקים .לסביבה ולתנאים הקימיים יופי ממש הפתעה - בבית זה יראה טוב יותר אני מניח .
הטקסטורכה של הכובע של רוק הדסון פשוט שורות שורות ברורות עומק וגוון הצבעים מדהים . הכל מה שקורה בזמן גלוי המוקשים הזיעה החול האור וגוון התמונה טבעי לחלוטין .חשבתי שאני צופה במקרן שלי עם האופו כמקור - האופו נמכר שבוע שעבר לחבר פורום זה - תתחדש
ומה שהפתיע אותי עוד יותר זה הטבעיות של הצבעים הפירוט האין סופי בדברים הקטנים ביותר
דוגמא אחת שבתה את עיני .
זה שמאחורי רוק הדסון שהסרט צולם ברובו במדבר אמיתי ממש וחלק באולפן עמד מאחריו
עץ דקל -צילום אמיתי לחלוטין . גם עץ אמיתי - צולם בדיונות חול בדרום קליפורניה - בעמק האמפריאלי ככה זה נראה ומי שחד עין רואה את הצליויזציה מרחוק - וצולם בדרום ספרד -מדהים - או הפרשי הצבעים בחולצה המלוכלכת של הדסון -כתמי זעה וליכלוך נראו כאלו אני יושב מול השחקן שם בסט
עם הדקל
ושם יכולתי לראות במדוייק את הבדלי הצבעים על העלים של הדקל כשהוא חלקו מתייבש וחלקו ירוק את כל מניפת הצבעים
בכל התהליך של ההתיבשות עם הגוונים שלו
מילה אחת
שפו
לרמה כזו שלא ראיתי בLED עדיין . 75" . רק במקרן ובפלמסמה.
קראתי לבחור של ישפאר - נשאר המום מהתמונה ושאל אותי מה עשיתי שרואים ככה -
ןמיד צילם את הכיולים שלי \
אחכ עברתי לדברים אחרים היו לי לצערי את החיים של פי היה לי בUSB קטן 4 גיגה לא זיהה רק את 8גיגה זיהה עניין של תיאום ???
אבל מספיק היה כדי להבחין את איכות התמונה - עברתי לסרט לאדוני באהבה מ1967 מדהים - סרט מתוך סרטי IMAX מקורי
ואו איזה כחול עשיר אך לא בוהק - עם רקע שחור תענוג - צילום כדור הארץ מחללית . גונים שונים של כדור הארץ מלמעלה .
כל הזמן הרגשתי עם המקרן SONY אך - למעשה אני עם LED - תארתי לעצמי איך זה יראה אצלי בבית ?
אגב יש לו תאורה אחורית ממש. ולא הקפית כרגיל - לא יכולתי לבדוק אחידות שחור /אפור זליגות אור עננות כי לא ניתן במצב הקיים
עברתי אחכ ליוטיוב לסרט עם נחש ירוק שצולם ב4K נפלתי מהחדות והפירוט של התמונה ועושר הצבעים ודיוק הצבעים בלי רוייה מוגזמת -הלטאה הירוקה כמעט קפצה לי מתוך המסך עלי
חברים אם זה התמונה של סוני 75, החדשה .
אני רוצה אותה במידית
שנה טובה ופוריה וכפית לכולם
SONYES