[אוחד] הכנה לרשת ביתית בבית -דירה מקבלן-אך מתכננים?
הי,
הייתי שמח לקבל טיפים אך לתכנן את הרשת הביתית בבית?מה אני צריך?
יש לי פאנל חשמל בבית שאנ ירוצה להוסיף אליו פאנל תקשורת שממנו יגיע כבל רשת לכל חדר.
האם מומלץ שכל הרשת יגיע לכל מקום עם טלווזיה?מחשב?
איזה תעלות אני צריך לבקש ? איזה סוג כבל של RJ יספיק לי?
כמה תקעי חשמל אני צריך בארון תקשורת?
האם יש מדריך בנושא הזה?
תודה ויום טוב.
הייתי שמח לקבל טיפים אך לתכנן את הרשת הביתית בבית?מה אני צריך?
יש לי פאנל חשמל בבית שאנ ירוצה להוסיף אליו פאנל תקשורת שממנו יגיע כבל רשת לכל חדר.
האם מומלץ שכל הרשת יגיע לכל מקום עם טלווזיה?מחשב?
איזה תעלות אני צריך לבקש ? איזה סוג כבל של RJ יספיק לי?
כמה תקעי חשמל אני צריך בארון תקשורת?
האם יש מדריך בנושא הזה?
תודה ויום טוב.
יעוץ בנוגע לפריסת רשת ביתית בדירה מקבלן(שרטוט של הבית מצורף)
חשבתי למקם את ארון התקשורת ביחד עם ארון החשמל,אני רוצה שיהיה לי נקודת רשת אחת בכל חדר ליד הטלווזיה או המחשב או שניהם (עוד לא החלטתי).
מה אני צריך לבקש מהקבלן שיכין עבורי?
הרחבה של הארון חשמל והכנסה של פאנל גישורים של כבלים לחדרים 2 תקעי חשמל בארון חשמל על מנת שיהיה אפשר לחבר ראוטר וסווצ'.
איזה תעלה אני צריך לבקש ממנו בין מקום למקום?
האם יש מדרך בנושא?
האם יש מישהו מקצועי להתעייץ איתו בנושא הזה?
מה אני צריך לבקש מהקבלן שיכין עבורי?
הרחבה של הארון חשמל והכנסה של פאנל גישורים של כבלים לחדרים 2 תקעי חשמל בארון חשמל על מנת שיהיה אפשר לחבר ראוטר וסווצ'.
איזה תעלה אני צריך לבקש ממנו בין מקום למקום?
האם יש מדרך בנושא?
האם יש מישהו מקצועי להתעייץ איתו בנושא הזה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האופטימלי זה נקודת רשת גם מאחורי הטלוויזיה וגם איפה שהמחשב יהיה.
כלומר, מאחורי הטלוויזיה צריך נקודת טלוויזיה + נקודת רשת + נקודת חשמל. מאחורי המחשב - נקודת רשת + נקודת חשמל.
שים לב שכל נקודה נוספת עולה הרבה כסף אצל קבלן, אז בהרבה מקרים ניתן לאחד נקודת טלפון (שהקבלן ממילא צריך לתת לך) עם נקודת רשת. במקרה כזה, מומלץ להשחיל מראש כבל רשת יחד עם כבל טלפון, כי לפעמים יש מקרים בהם קשה להשחיל כבל רשת בדיעבד אחרי שהכבל טלפון כבר הושחל והצינור כבר הוטמן בקיר.
מומלץ גם לבקש עבור נקודות טלוויזיה, טלפון ורשת בבית צינורות (ה"תעלות") יותר עבים, כלומר לא בקוטר 16 מ"מ אלא 20 או אפילו 23 מ"מ.
יש כמובן אנשי מקצוע שאפשר להתייעץ איתם.
כלומר, מאחורי הטלוויזיה צריך נקודת טלוויזיה + נקודת רשת + נקודת חשמל. מאחורי המחשב - נקודת רשת + נקודת חשמל.
שים לב שכל נקודה נוספת עולה הרבה כסף אצל קבלן, אז בהרבה מקרים ניתן לאחד נקודת טלפון (שהקבלן ממילא צריך לתת לך) עם נקודת רשת. במקרה כזה, מומלץ להשחיל מראש כבל רשת יחד עם כבל טלפון, כי לפעמים יש מקרים בהם קשה להשחיל כבל רשת בדיעבד אחרי שהכבל טלפון כבר הושחל והצינור כבר הוטמן בקיר.
מומלץ גם לבקש עבור נקודות טלוויזיה, טלפון ורשת בבית צינורות (ה"תעלות") יותר עבים, כלומר לא בקוטר 16 מ"מ אלא 20 או אפילו 23 מ"מ.
יש כמובן אנשי מקצוע שאפשר להתייעץ איתם.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הכנתי פעם איזה מצגת כללית של תכנון הרשת בדירה שלי אולי זה יעזור לך...
http://www.scribd.com/doc/179591805/MediaCreation-pdf
http://www.scribd.com/doc/179591805/MediaCreation-pdf