מספר שאלות לגבי תלת מימד במסכי LED
שלום ,
בטלוויזיות 4K התלת מימד משופר יותר רק בתכני תלת מימד בפורמט 4K ולא לגבי תכני תלת מימד FULL HD מה שקיים היום זה נכון ? הכוונה שאם יש לי סרט תלת מימד FULL HD בלוריי או MKV אני לא יחוש שינוי אם אני ינגן בטלוויזיות 4K תלת מימד החדשות של LG או בטלוויזיה כמו LB659Y/LF650Y שיש FULL HD תלת מימד , זה נכון ?
וגם אם אני משחק במשחקי 1080/720 PS3 שהם תלת מימד כמו UNCHARTED בטלוויזית 4K תלת מימד ( דר"כ זה תלוי בשאלה הראשונה ששאלתי אם זה נכון או לא ) אני יראה את התלת מימד משופר יותר בהרבה מהטלוויזיות FULL HD - LB659Y/LF650Y (כי בFULL HD נחתכת הרזולוציה לשניים בתלת מימד בגלל PASSIVE ) ? או אני יראה אותו הדבר או יותר גרוע כי הרזולוציה טיבעית ב4K זה גורם למתיחה ואין קשר לתלת מימד שהוא משופר ?
במרחק 3.2 מטר עד 3.5 בגודל 55 אינטש אני לא יבחין בהבדל בתכני 4K ואם אני ישדרג ל60 אינטש זה יהיה שיפור משמעותי בחווית צפייה מבחינת תכני 4K שיגיעו או מתכני FULL HD 1080 שיעשו UPSCALLING ל-4K ?
תודה רבה , שבת שלום וחג שמח .
בטלוויזיות 4K התלת מימד משופר יותר רק בתכני תלת מימד בפורמט 4K ולא לגבי תכני תלת מימד FULL HD מה שקיים היום זה נכון ? הכוונה שאם יש לי סרט תלת מימד FULL HD בלוריי או MKV אני לא יחוש שינוי אם אני ינגן בטלוויזיות 4K תלת מימד החדשות של LG או בטלוויזיה כמו LB659Y/LF650Y שיש FULL HD תלת מימד , זה נכון ?
וגם אם אני משחק במשחקי 1080/720 PS3 שהם תלת מימד כמו UNCHARTED בטלוויזית 4K תלת מימד ( דר"כ זה תלוי בשאלה הראשונה ששאלתי אם זה נכון או לא ) אני יראה את התלת מימד משופר יותר בהרבה מהטלוויזיות FULL HD - LB659Y/LF650Y (כי בFULL HD נחתכת הרזולוציה לשניים בתלת מימד בגלל PASSIVE ) ? או אני יראה אותו הדבר או יותר גרוע כי הרזולוציה טיבעית ב4K זה גורם למתיחה ואין קשר לתלת מימד שהוא משופר ?
במרחק 3.2 מטר עד 3.5 בגודל 55 אינטש אני לא יבחין בהבדל בתכני 4K ואם אני ישדרג ל60 אינטש זה יהיה שיפור משמעותי בחווית צפייה מבחינת תכני 4K שיגיעו או מתכני FULL HD 1080 שיעשו UPSCALLING ל-4K ?
תודה רבה , שבת שלום וחג שמח .
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
דווקא בתלת-מימד פאסיבי (כמו בטלויזיות LG) שימוש במסך 4K משפר מאוד את איכות התלת-מימד בתכני Full-HD "רגילים" - כמו שבעצמך אמרת תלת-מימד פאסיבי "חותך" את הרזולוציה האופקית ב-2, כלומר במקום לקבל 1920x1080 אז כל עין מקבלת 1920x540.
אם המסך הוא 4K אז יש לו טכנית אפשרות להציג 2160 שורות, מה שאומר שגם אחרי שהתלת-מימד הפאסיבי חתך ב-2 את הרזולוציה האופקית, עדיין כל עין מקבלת את כל ה-1080 שורות של איכות ה-Full HD המקורית.
אם המסך הוא 4K אז יש לו טכנית אפשרות להציג 2160 שורות, מה שאומר שגם אחרי שהתלת-מימד הפאסיבי חתך ב-2 את הרזולוציה האופקית, עדיין כל עין מקבלת את כל ה-1080 שורות של איכות ה-Full HD המקורית.
·זה בהנחה שכל חומר FULL HD שעולה לטלוויזה 4K עובר UPSCALING ל-4K ואז שהוא מחלק אתה מקבל FULL HD , נכון ?NegativeIQ כתב:דווקא בתלת-מימד פאסיבי (כמו בטלויזיות LG) שימוש במסך 4K משפר מאוד את איכות התלת-מימד בתכני Full-HD "רגילים" - כמו שבעצמך אמרת תלת-מימד פאסיבי "חותך" את הרזולוציה האופקית ב-2, כלומר במקום לקבל 1920x1080 אז כל עין מקבלת 1920x540.
אם המסך הוא 4K אז יש לו טכנית אפשרות להציג 2160 שורות, מה שאומר שגם אחרי שהתלת-מימד הפאסיבי חתך ב-2 את הרזולוציה האופקית, עדיין כל עין מקבלת את כל ה-1080 שורות של איכות ה-Full HD המקורית....
ואיכות UPSCALING מ-FULL HD ל -4K בתלת מימד זה נראה אותו הדבר ואז החילוק לFULL HD אני מרוויח ?
תודה רבה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

כעיקרון כן -- אם כי כבר שמעתי על מקרים של מסכים שלא היו מספיק חכמים כדי לעשות את זה ועדיין חתכו ל-540 שורות. לדעתי הטלויוזיות של LG הן בסדר גמור מהבחינה הזאת אבל שווה לשאול מישהו שיש לו כבר את המסך הספציפי שאתה מעוניין לקנות ו/או לבדוק בתצוגה.
·זה אומר שטלוויזיות 4K של LG כל תכני FULL HD נראים אותו הדבר כמו בטלוויזית FULL HD אפילו שזה עושה הגדלה /UPSCALING לסרט לרזולוציה הטיבעית של המסך 4K ?NegativeIQ כתב:כעיקרון כן -- אם כי כבר שמעתי על מקרים של מסכים שלא היו מספיק חכמים כדי לעשות את זה ועדיין חתכו ל-540 שורות. לדעתי הטלויוזיות של LG הן בסדר גמור מהבחינה הזאת אבל שווה לשאול מישהו שיש לו כבר את המסך הספציפי שאתה מעוניין לקנות ו/או לבדוק בתצוגה....
יש כאלה שיגידו אפילו שזה יותר טוב בזכות UPSCALING מאשר בטלוויזיה FULL HD רגילה , זה נכון ? או שזה חייב להיות אותו הדבר או יותר גרוע ?
השאלה אם שווה לתת עוד כמה אלפי שקלים לטלוויזיה 4K רק בגלל תלת מימד , כי ממרחק 3.2-3.5 מטר לטלוויזיה בגודל 60 אינטש אני לא יראה הבדל בין תכני 4K לתכני FULL HD , נכון ? רק בטלווזייות גדולות יותר או שהמרחק מצטמצם ?
תודה וחג שמח .
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

שמע אני גם ככה לא שם-לב להמון הבדל בין HD ל-4K, כנראה העיניים שלי לא מספיק חדות 
כמו שאמרתי, שמים-לב באמת רק בתלת-מימד.
כמו שאמרתי, שמים-לב באמת רק בתלת-מימד.
·האם שווה להשקיע סכום כזה רק בגלל תלת מימד איכותי יותר , השאלה בכמה יותר איכותי ? ואם אני יצליח להנות גם עם טלוויזיה של FULL HD של LG עם תלת מימד הפסיבי ואין לי ממש צורך ב 4K 3D ?NegativeIQ כתב:שמע אני גם ככה לא שם-לב להמון הבדל בין HD ל-4K, כנראה העיניים שלי לא מספיק חדות
כמו שאמרתי, שמים-לב באמת רק בתלת-מימד....
כי אם אני יקח 60 אינטש במקום 55 אינטש אני ירגיש יותר את החוויה של תלת מימד , ככה נאמר לי זה נכון ?
ואם אני יצטרך 4K אני יקח 55 כי אין 60 וזה אפילו עוד בכמה אלפים יותר מ 60 אינטש FULL HD .
תודה .
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

קח את ה-60'' (בהנחה שאתה יושב מספיק קרוב לטלויזיה).moshebit כתב:·האם שווה להשקיע סכום כזה רק בגלל תלת מימד איכותי יותר , השאלה בכמה יותר איכותי ? ואם אני יצליח להנות גם עם טלוויזיה של FULL HD של LG עם תלת מימד הפסיבי ואין לי ממש צורך ב 4K 3D ?......
כי אם אני יקח 60 אינטש במקום 55 אינטש אני ירגיש יותר את החוויה של תלת מימד , ככה נאמר לי זה נכון ?
ואם אני יצטרך 4K אני יקח 55 כי אין 60 וזה אפילו עוד בכמה אלפים יותר מ 60 אינטש FULL HD .
תודה ....
גם לי יש טלויזיה LG איכות Full HD רגיל עם 3D פאסיבי והאיכות ממש לא רעה. אני בטוח שהיא היתה עוד יותר טובה אם הטלויזיה היתה 4K, אבל זה לא כל-כך קריטי בשבילי.
שמע, אני אוהב תלת-מימד ויש לי לא מעט סרטים כאלה, אבל רוב הזמן הטלויזיה לא במצב 3D בכלל כי רוב מה שאתה רואה זה שידורי טלויזיה, חדשות, ספורט, סדרות וכו', לא סוג התכנים שיוצאים בתלת-מימד, שזה בעיקר סרטי קולנוע. חוץ מזה למעט ה-3D נכון להיום 4K חסר-תועלת לחלוטין כי עוד לא הופיעו סרטים באיכות הזו (בהנחה שאתה לא מנהל בית-קולנוע).
אז בגלל שאני כן רואה סרטים וכן אוהב 3D, אז אני כן הייתי מוכן להשקיע קצת כדי שתהיה האפשרות, אבל כרגע 4K נראה לי פחות קריטי מטלויזיה יותר גדולה.
נ.ב.
למרות מה שאמרתי, כדאי לציין שכבר מדברים על 4K Blu-Ray וסביר להניח שטלויזיה שתקנה היום תחזיק מעמד עד היום שבו יהיו באמת סרטים כאלה (ההערכה שלי היא 3-5 שנים). רצוי שתלך לתצוגה באיזו חנות ותסתכל על ההבדל בין Full HD ל-4K בסרטי הדגמה. אני חייב להודות שאני לא מאוד שם-לב (אולי הראיה שלי לא חדה עד כדי כך), אבל אם אתה כן אז אולי באמת כדאי לשקול את זה.