מודולים של Class-D במגברי סטריאו
במהלך קריאה על שני דגמי Power חדשים משתי חברות אודיו מכובדות: Bel-Canto S300 ו- Cary CAA1, הבחנתי ששניהם משתמשים במודול הגברה זהה.
בירור קצר העלה שהמודול הינו מתוצרת חברת B&O - דגם ICEpower200ASC
http://www.icepower.bang-olufsen.com/sw2055.asp
מה שמעניין זה שאצל בל קנטו אין יותר מדי תוספות מעבר למודול עצמו, אצל CARY הוספו שני מעגלים אלקטרונים (אחד מהם לפחות כנראה מעגל אספקת זרם).
בלקנטו מצהירה על 150/300 (8/4 אוהם בהתאמה) וקארי על 125/250.
האם מתקרב היום בו נוכל לבנות Power בבית בעזרת מודול מוכן ?
את המודול Class-D הספציפי הזה מוכנה B&O למכור לחברות בלבד ולא ליחידים.
בירור קצר העלה שהמודול הינו מתוצרת חברת B&O - דגם ICEpower200ASC
http://www.icepower.bang-olufsen.com/sw2055.asp
מה שמעניין זה שאצל בל קנטו אין יותר מדי תוספות מעבר למודול עצמו, אצל CARY הוספו שני מעגלים אלקטרונים (אחד מהם לפחות כנראה מעגל אספקת זרם).
בלקנטו מצהירה על 150/300 (8/4 אוהם בהתאמה) וקארי על 125/250.
האם מתקרב היום בו נוכל לבנות Power בבית בעזרת מודול מוכן ?
את המודול Class-D הספציפי הזה מוכנה B&O למכור לחברות בלבד ולא ליחידים.
ליאור
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
יש בחור בשם אבי שבונה בארץ .....
יש בחור בשם אבי שבונה בארץ מגברים ב- CLASS D לפי הזמנה .
אבי אומר שהוא יכול להטעים את גוון הסאונד לדרישות הלקוח .
מחירים מבוקשים 7000-12000 שח
אבי אומר שהוא יכול להטעים את גוון הסאונד לדרישות הלקוח .
מחירים מבוקשים 7000-12000 שח
-
- ישנה השקעה גדולה בשנאים !
-
- המגבר מבפנים
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אכן. דיברתי איתו טלפונית בעקבות המלצה של יאיר פורמן. רציתי לבחון את אחד המגברים שלו.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
yairf, אחלה רעיון.
לקנות את המגבר ב 15,000$ בשביל שאפשר יהיה לפרק אותו.
איך לא חשבתי על זה לבד
לקנות את המגבר ב 15,000$ בשביל שאפשר יהיה לפרק אותו.
איך לא חשבתי על זה לבד
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
במגבר של אבי הוא משתמש...
במגבר של אבי הוא משתמש באותו מדול כמו של Channel Islands Audio - המגברים הדיגיטליים שמאסטרו מביא.
בנוסף הוא טוען לשדרוג משמעותי של ספקיי הכוח ושל מגבריי השרת ביחס למה שחברות מסחריות מציעות עם אותו מודול .
בנוסף הוא טוען לשדרוג משמעותי של ספקיי הכוח ושל מגבריי השרת ביחס למה שחברות מסחריות מציעות עם אותו מודול .
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
כבר היום חברות שממוצבות כ-High End משתמשות בהגברה דיגיטאלית Class D ו-Class T.
בחברות גדולות ומוכרות אחרות, פחות יוקרתיות, השימוש בהגברה דיגיטאלית קצת מתעכב, חמרות שעלות הצ'יפים ליצרן נמוכה מאוד, וניתן להגיע ל-200 וואט ב-8 אוהם די בקלות.
למה הגברה דיגיטאלית לא נכנסת ב-mass production לכל רסיבר חדש של דנון ופיוניר?
לא יודע. כלכלת שוק, בשלות, חוסר נכונות של הציבור לקנות מגבר 400 וואט ששוקל 8 ק"ג בלבד... הכל יכול להיות.
אבל... לי אישית אין ספק שבעתיד הקרוב/בינוני נראה רסיברים ביתיים, של 9.1 ערוצים, שנותנים 400 וואט ב-8 אוהם ו-1600 וואט ב-2 אוהם לכל ערוץ בבת אחת, נשמעים מצוין, ולא מתחממים בכלל.
הבעיה בעידן כזה תהיה לדעתי המיצוב. אם כל רסיבר פשוט יהיה כל כך מוצלח, מה ייחשב להיי אנד? במה יהיה שונה מגבר היי אנד ממגבר אחר? על מה החברות האחרות, שלא מייצרות רסיברים, יבקשו ויקבלו את הכסף הגדול?
בחברות גדולות ומוכרות אחרות, פחות יוקרתיות, השימוש בהגברה דיגיטאלית קצת מתעכב, חמרות שעלות הצ'יפים ליצרן נמוכה מאוד, וניתן להגיע ל-200 וואט ב-8 אוהם די בקלות.
למה הגברה דיגיטאלית לא נכנסת ב-mass production לכל רסיבר חדש של דנון ופיוניר?
לא יודע. כלכלת שוק, בשלות, חוסר נכונות של הציבור לקנות מגבר 400 וואט ששוקל 8 ק"ג בלבד... הכל יכול להיות.
אבל... לי אישית אין ספק שבעתיד הקרוב/בינוני נראה רסיברים ביתיים, של 9.1 ערוצים, שנותנים 400 וואט ב-8 אוהם ו-1600 וואט ב-2 אוהם לכל ערוץ בבת אחת, נשמעים מצוין, ולא מתחממים בכלל.
הבעיה בעידן כזה תהיה לדעתי המיצוב. אם כל רסיבר פשוט יהיה כל כך מוצלח, מה ייחשב להיי אנד? במה יהיה שונה מגבר היי אנד ממגבר אחר? על מה החברות האחרות, שלא מייצרות רסיברים, יבקשו ויקבלו את הכסף הגדול?
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מזל שפרקתי פעם אחד
מזל שפרקתי פעם אחדyairf כתב:מומלץ לנסות להשיג מגבר Jeff Rowland 302 ולו רק כדי להפשיט אותו ולבחון את הקרביים שלו, אחד הדברים המטורפים ביותר שיש, ונותן הסבר למחירו $15,000......
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אתה צודק, אבל לא על המוצרים ב-level הזה אני מדבר.MartinHSabag כתב:למה אתה חושב שלא?למה הגברה דיגיטאלית לא נכנסת ב-mass production לכל רסיבר חדש של דנון ופיוניר?...
בכמעט כל המערכות ALL IN ONE שיש לחברות הללו בעובי של DVD יש יחידות דיגיטליות לרוב....
אני מדבר על (לדוגמה) 3806/4306 של דנון ו-2700 של ימאהה, שיהיו מבוססים על הגברה דיגיטאלית.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
UcD Vs IcePower
קיים ויכוח (עניין רגיל
) מה המודול הטוב מביניהם...
ה Ice Power נשמע מתקתק ועוצמתי משהו כמו מגבר מנורות יקר,מצד שני יש הטוענים לחוסר אמינות אך לדעתי העניין הזה נפתר...
ה UCD בועט יותר ונשמע כמו מגבר A/B איכותי ביותר,3 מודולים 180 ,400 והאחרון ה 700
קיים שוני בהספקים יש גירסאות AD שהן יותר אדיופיליות .
קיימים עוד הרבה מודולים חדשים בשוק
NCD - NewCLassD
שהם יותר פתוחים לשדרוגים עתידים ונראה שהם איכותים מאוד
COLDAMPS -איכותי מאוד נשמע כמו ה UCD יש כאלה טוענים שהבס פחות הדוק.
ZAP גירסא אחרונה מקבלת המון שבחים.
לסיכום-מגברי הCLASS D היום בעלי רזולציה מרשימה ואיכויות מאוד גבוהות.
לדעתי לא ירחק היום שמרבית הספקנים יעריכו ואף יאמצו את הטכנולוגיה הזו.
אני יותר מבטוח שלא בכדי יבואנים כאן בארץ מציאים להביא את המגבר המוכר והטוב בבית אל מול השוואה למונובלוקים של צאנל אודיו,מעבר לנתונים יבשים על תחום התדרים או ה D.F
שגדול מ 4000 אני בעד גישתו של מרטין-האוזן,לדעתי/טעמי אלו המגברים האולטמטיבים.
לדעתי התמחור של מגברים האלה הוא יקר-מרשמים שקיבלתי בנייה עצמית לא יורדת (ולעיתים עולה) על מגברים ממותגים ממשפחת ה CLASS D,היופי בדבר שתמיד אפשר לשדרג ולשפר את המגבר.
לסיום:
חבל שבארץ עניין ה DIY לא מפותח ,פיתוח נושא זה יעודד המון אנשים לבנייה עצמית .
למרבה הצער,אני לא מבין בכלל באלקטרוניקה,אך אני לומד את הנושא גם אם לא ברמת הנגד/קבל אך מחפירות ארוכות אני כבר יודע מה טוב ומה פחות...
אני שואף לבנות מגבר מסוג זה בעתיד הקרוב אני אשמח מאוד לחבור למישהו שמבין באלקטרוניקה לבנות מגבר כזה.
ה Ice Power נשמע מתקתק ועוצמתי משהו כמו מגבר מנורות יקר,מצד שני יש הטוענים לחוסר אמינות אך לדעתי העניין הזה נפתר...
ה UCD בועט יותר ונשמע כמו מגבר A/B איכותי ביותר,3 מודולים 180 ,400 והאחרון ה 700
קיים שוני בהספקים יש גירסאות AD שהן יותר אדיופיליות .
קיימים עוד הרבה מודולים חדשים בשוק
NCD - NewCLassD
שהם יותר פתוחים לשדרוגים עתידים ונראה שהם איכותים מאוד
COLDAMPS -איכותי מאוד נשמע כמו ה UCD יש כאלה טוענים שהבס פחות הדוק.
ZAP גירסא אחרונה מקבלת המון שבחים.
לסיכום-מגברי הCLASS D היום בעלי רזולציה מרשימה ואיכויות מאוד גבוהות.
לדעתי לא ירחק היום שמרבית הספקנים יעריכו ואף יאמצו את הטכנולוגיה הזו.
אני יותר מבטוח שלא בכדי יבואנים כאן בארץ מציאים להביא את המגבר המוכר והטוב בבית אל מול השוואה למונובלוקים של צאנל אודיו,מעבר לנתונים יבשים על תחום התדרים או ה D.F
שגדול מ 4000 אני בעד גישתו של מרטין-האוזן,לדעתי/טעמי אלו המגברים האולטמטיבים.
לדעתי התמחור של מגברים האלה הוא יקר-מרשמים שקיבלתי בנייה עצמית לא יורדת (ולעיתים עולה) על מגברים ממותגים ממשפחת ה CLASS D,היופי בדבר שתמיד אפשר לשדרג ולשפר את המגבר.
לסיום:
חבל שבארץ עניין ה DIY לא מפותח ,פיתוח נושא זה יעודד המון אנשים לבנייה עצמית .
למרבה הצער,אני לא מבין בכלל באלקטרוניקה,אך אני לומד את הנושא גם אם לא ברמת הנגד/קבל אך מחפירות ארוכות אני כבר יודע מה טוב ומה פחות...
אני שואף לבנות מגבר מסוג זה בעתיד הקרוב אני אשמח מאוד לחבור למישהו שמבין באלקטרוניקה לבנות מגבר כזה.