Crosley מציגה משהו שונה...

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
tnsilver פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #1 

כן כן! לא בדיחה בכלל. Crosley החליטה כנראה 'לתת בראש' לחבר'ה ברמות הכניסה. Project, Music Hall ואפילו Rega - כולם במתח. נא להכיר את ה-C-10. זהו פטפון מונע רצועה, בעל שתי מהירויות ומנוע AC סינכרוני שעושה שימוש ברגליים משכחות לשם בידודו מהסביבה. הפטפון מגיע עם מכסה אקרילי (מקובע צירים!) ומותקן עליו ראש Ortofon OM5e. כמו כן הוא מצויד בזרוע אלומיניום "8.6 בעלת מסבי ספיר ופלטה שנראית מתכתית מושחמת (וקטנה במקצת מ-LP, נניח "11). ה'קסם' טמון בפלינת' בעל ציפוי הפורניר, או אולי אף עץ מלא (כך אני מקווה) המרהיב. בסה"כ, למעט מרקם העץ, זה נראה מוכר.

את מי הוא מזכיר לכם?

[imgbig]https://lh4.googleusercontent.com/-efuG ... A-4big.jpg[/imgbig]

ה-C10 עבר סיקור\ביקורת של המגזין Mancave Stereo ומי שמעוניין בפרטים יכול לקרוא כאן. אני סומך על סוקרים מהסוג הזה בערך כמו שאני סומך על פוליטיקאים. אז רפרפתי קצת בלי לקחת לריאות.

הפעם הסוקרים השוו את ה-Crosley לפטפון של SOTA בעלות של פי 20 - ונחשו מה? אם להאמין לסיקור שלהם, הם טוענים שנשמע 'לא רע' ושהם כמעט שכחו שה'רפרנס' הוא פטפון יקר בהרבה. נו טוף... ימים מאושרים. למה לרכוש SOTA אם Crosley משכיח מכם בקלות את העובדה שחסכתם $5,700 ברכישה של פטפון...

קראו בעצמכם את הסקירה - קשה להאמין - ולא במובן החיובי של הביטוי. הרשו נא לי להישאר סקפטי. הזרוע על ה-Crosley נראית לי קצת יותר מידי מוכרת כדי להתחיל לתלות תקוות שהיצירה החדשה הזו נשמעת אחרת ובייחוד כאשר היא מגיעה מבית היוצר של מי שהתמחה עד עכשיו בפטפונים כאלו:

Crosley Cruiser

תמונה

הסוקרים במערה כבר הודיעו שבפעם הבאה הם מתכננים השוואה של ה-C10 מול UTurn Orbit - מעל גבי פונו סטייג' של Thorens. הם חמודים החבר'ה האלה. לזכותם יאמר שהם הודיעו בגילוי הנאות שלהם (disclaimer) שהם קיבלו את הפטפון המסוקר מהיבואן - במתנה. :אתה חמוד אתה:

זה לא צחוק המתנה הזו. המחיר המומלץ לצרכן הולך להיות $399 וככל הנראה, מחיר השוק יהיה בסביבות ה-$300. נראה שהיבואן 'שיחק אותה' עם פטפון (ואולי גם סוקר) 'משומן' כהלכה. ואם כבר מדברים על היבואן אז ת'אמת... הלכתי לאיבוד לגמרי. יבואן מה? יבואן מאיפה?

השם הזה Crosley די בו כדי לגרום להרבה אודיופילים אנלוגיים להרים גבה בחצי חיוך - חצי גיחוך. אצלי הוא יוצר בעיקר בלבול. היתה פעם חברה כזו של היזם והממציא Paul Crosley שהיה חצי גאון. לחברה שלו היו המון פטנטים והיא ייצרה כל מיני מכשירי חשמל ביתיים ותעשייתיים, מנועים, מכשירים ביתיים, מכוניות, ציוד שידור רדיו, וגם פטפונים. קו הייצור של הפטפונים נסגר למיטב ידיעתי, בשנות ה-50'. זה לא שעד אז Crosley ייצרו משהו שנחשב ליצירת מופת בתחום אבל הם לא היו יותר גרועים, נגיד, מ-BSR. בכל מקרה - מאז שזה קרה, כנראה שה'מותג' העובר לסוחר, התגלגל בין יותר מיד אחת.

אם נעשה קצת fast forward לימינו, מסתבר שהיום יש לנו יבואן בשם Deer Park Dist שהדבר היחיד שאני יודע עליהם זה שהם 'מייבאים' לארה"ב ולקנדה מוצרים של Crosley ואני מת לדעת מאיפה. לא רוצה להיות קטנוני ולהשמיץ אבל יש לי יותר מהרושם שהם מייבאים 'משם' - אבל אני לא באמת יודע.

למיטב ידיעתי Crosley היתה מותג אמריקאי - אז מאיפה מייבאים אותם עכשיו? אה? הזרוע נראית לי צ'כית. גם הפטפון מזכיר באופן חשוד את ה-Pro-Ject 1.2 \ Pro-Ject Debut III - רק ללא בסיס העץ שנראה די אמתי. האם יכול להיות שהרכיבו את הפטפון משאריות צ'כיות במדינה אסייתית כלשהי? האם יש 'קומבינה' חדשה במפעל הוותיק של Tesla ויש שם עכשיו שותף שלישי שרתם לטובתו את אותו קו ייצור? האם זה Pro-Ject בעור של Crosley? האם זה סמור בעור של לוטרה? גירית בעור של בואש? נו מילא...

אולי Crosley בכיוון הנכון וברמות הנמוכות (צריך לומר ה'כל-כך' נמוכות) האלה - לא באמת יכאב לאף אחד אם התחרות החדשה תאלץ את היצרנים האלה, שדחפו לנו כל-כך הרבה ח*א של תוצרת בעשר השנים האחרונות, להעלות קצת את הרמה. הלוואי!

תאוריית הקונספירציה שלי גורסת שאין הרבה סיכוי שזה יקרה. אם זה נראה כמו Pro-Ject ונשמע כמו Pro-Ject ובא עם זרוע של Pro-Ject - זה לא ברווז ואין מצב ש-Pro-Ject לא עשו את החישובים שלהם מראש ואולי גם החליטו שהם מיצו את הדגמים הישנים שלהם ברמות הכניסה. בקיצור, לא נראה לי ש-Crosley ילחיצו את Pro-Ject. אולי ילחיצו קצת את Rega ולבטח ילחיצו את UTurn עם ה-Orbit שלהם שדגם ה'פלוס' שלו נמכר, פחות או יותר, באותן רמות של כ-$320.

בכל מקרה, דומה שמהרגלים ישנים קשה להיפטר. אני לא יודע מי אשם ב'מחדלון' הקטן הזה. אולי זה היבואן, אולי אלה הם החבר'ה הסוקרים במערת הסטראו - אבל אם לא קלטתם את הפדיחה בתמונת התדמית של ה-C10 עד עכשיו... משקולת האנטי-סקייט לא בדיוק נמצאת במקומה. זוהי תמונת סטודיו נחמדה - אבל בכל זאת תמונה שמונצח בה פריט מכני חשוב מהווי הפטפונים שתקוע לו, סתם כך, בחוסר אלגנטיות משוועת, בין המכסה לבסיס. זה לא בדיוק משדר איכות או מקצועיות יתירה.

האם אפשר לקרוא לזה, לפי כללי הז'רגון שהיצרנים ושלוחותיהם הרגילו אותנו בו, 'תמונה ברמת כניסה'? אולי נגיד שזו 'תמונה טובה למחירה'? תמונה ראשונה ל'מתחילים'? אני די בטוח שב-SOTA זה לא היה עובר ולא היה קורה. לא אמרתי משהו על בקרת איכות מקודם? :wink:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

פרוג'קט בתחפושת.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #3 

זה פשוט נראה כמו הדגם DEBUT עם בסיס מעץ,וזאת בדיוק אותה הזרוע ואותה הפלטה.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”