שינויים ברשת הביתית - בניית מחשב שרת/ראוטר/HTPC יעיל ומהיר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 245
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

מצב הרשת הביתית היום --
ראוטר משולב מודם ADSL2 של TP-LINK שאני לא ממש מרוצה ממנו (ניתוקים, מהירות).
מחשב בחדר שינה מבוסס אינטל I5-4400 משמש לעבודה
מחשב בסלון מבוסס I3 כלשהו משמש כמחשב מדיה ומשחקי מחשב לילדים (מחובר לטלוויזיה ולרמקולים "הגדולים")
מחשב נייד של אשתי (לנובו M30)
אוסף טלבלטים וסמרטפונים
מדי פעם מכשיר נייד של אורח/אורחים.

המדיה - שעיקרה סרטים, מוזיקה וכן הרבה מאוד קבצי תמונות וסרטונים ביתיים (אני צלם חובב) מפוזרים בין שני המחשבים העיקריים + גיבויים מפוזרים בכל מיני מקומות.

המטרה --
להעיף את מחשב המשחקים (ואת הילדים) מהסלון.
ריכוז המדיה במקום אחד (+ גיבוי של חומרים קריטיים במקום אחר)
שיפור האבטחה של הרשת
שיפור המהירות של הרשת (היום סביב 10 מ"ב/שניה ולעיתים סביב 5 - אני מכוון ל-30 מ"ב/שניה)
שיפור היציבות ונוחות הגישה לקבצים השונים
גמישות ופוטנציאל שדרוג עתידי

המערכת שאני חושב להקים (כולל חלקים שכבר הוזמנו) --
מודם VDSL HG612 (הוזמן - הגיע לאחרונה)
שרת, HTPC, ראוטר אלחוטי על בסיס מחשב (לוח אם משולב N3150 של ASROCK, זיכרון 8 ג"ב, דיסק הפעלה פלאש 120 ג"ב - כל אלו הוזמנו ונמצאים בדרך או קיימים). השרת גם יאחסן 2-3 דיסקים קשיחים שיהגרו אליו מהמחשבים הקיימים.
השרת יעבוד עם לינוקס MINT האחרון. אני צריך עזרה בבחירת התוכנות המתאימות לעבודה שלו כראוטר וחומת אש.
האם מחשב כזה יכול לתפקד כראוטר כראוי ובמקביל מדי פעם לנגן סרט או שיר דרך KODI?כרטיס רשת אלחוטי לשרת - הוזמן TP-LINK T4UH - אבל האם יש משהו מומלץ יותר לצרכים אלו (לציין דירה קטנה אבל עם המון הפרעות מסביב בתדר 2.4 גה"צ)?
שדרוג כרטיס הרשת של המחשב בחדר שינה לאינטל 7260 (הוזמן, הגיע, הותקן - צריך לשדרג אנטנות בשביל למצות פוטנציאל בעיקר בתחום ה-5GHZ) לציין שהכרטיס היה מיועד למחשב הנייד אולם מסיבות של חוסר תאימות משמש בנייח.
שדרוג מסך בחדר שינה מ-2209WA ל-U2515H (הוזמן) והעברת המסך הישן למחשב של הילדים.
ציוד המחשב של הילדים בכרטיס רשת USB כזה או אחר (כנראה T4UH).

עצות לשינויים בתוכנית? בכל זאת להשתמש בראוטר אלחוטי נפרד? דברים נוספים?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רוצה ראוטר\פיירוואל שרץ על גבי PC אני מאוד ממליץ לך לעשות את זה בתוך מכונה וירטואלית ולא על מערכת הפעלה שיש לה כמה שימושים - יש לא מעט הפצות כאלו שמבוססות על Linux/BSD. להתקין עליהן גם KODI לדעתי תהיה בעיה.

היות שהכרטיס האל-חוטי שרכשת לנושא הוא USB, לא צריכה להיות בעיה למיטב ידיעתי לעשות לו Passthrough למכונה וירטואלית.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה.
חשבתי על אפשרות שכזאת, כגון ASTARO/UNTANGLE וכד'. אולם לא חשבתי להתקין KODI על ההפצה הזאת (לא דעתי שזה אפשרי) ובנוסף אני חושש, אולי שלא בצדק, שהמעבד (N3150 כאמור) יהיה חלוש מדי לתמוך גם במכונה וירטואלית וגם בהרצת תכנית FHD.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #4 

ככל שמדובר בוידאו (פענוח אודיו כבר שנים לא מהווה בעיה מבחינת כוח עיבוד) במידה ואתה משתמש בהאצת החומרה של המאיץ הגרפי, המעבד (CPU) עושה עבודה מאוד מאוד שולית בנושא הרצת התכנים - בגדול, כל מה שהוא עושה זה לחלץ את ה-stream של הוידאו מתוך הקונטיינר, לאחר מכן העברתו לגורם הבא בשרשרת ולזה יש ממשק מול החומרה שתפענח אותו ותחזיר אותו הלאה.

סה"כ מדובר בפעולות של הזזה ועטיפת נתונים שה-CPU מבצע על מנת להעביר את המידע למאיץ הגרפי כדי שהוא יבצע את הפענוח של התוכן הדחוס (שזה מיטב הקושי) ולאחר שזה קרה, המשך העברה של הנתונים לממשקים הרלוונטים.

כך שאני מניח שלסחוב מחשב מדיה סטנדרטי והפצה של Firewall כלשהו זה בתחום היכולת. מנגד, לא הייתי בונה על מחשב כזה בתור שרת מכונות.

דבר נוסף - המחשב שאתה מעוניין לבנות במתכונתו הנוכחית בהחלט לא גמיש לשדרוגים עתידיים, וגם לדעתי בטווח הקרוב הוא נורא גבולי.

זה SoC עם חריץ PCI-E x1 וגם כזה יש רק אחד (מניח שאין שם PCI-E X16 בגלל שלמעבד אין מספיק אפיקי PCI-E לאפשר את זה), 4 חיבורי SATA ועוד סלוט M.2 שזה נחמד אבל לא יפתור את הבעיה.

גם לא ממש ברור באיזה מארז אתה רוצה לאכלס את הדבר הזה.

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

המחשב לא אמור לשמש כשרת מכונות per-se, אלא לכל היותר להריץ הפצת FW במכונה יחידה.
כוונתי ב-"שרת" היא בעיקר לשימוש שלו כ-NAS.

היתרון של לוח האם הזה הוא צריכת חשמל מאוד נמוכה, יש לו הרבה חיבורי USB3 ו-4 חיבורי SATA שמספיקים לצרכים שלי ולצרכים עתידיים לפחות לשנתיים הקרובות (דיסק SSD למערכת הפעלה ועוד 3 דיסקים לאחסון - בהתחלה 2+3+4 ובהמשך זה יהיה 3+4+6).

המארז הוא ANTEC ISK600 - נבחר בין השאר בשל המידות שלו (נכנס לנישה מסוימת בשידה + מעט מרווח מסביב לאוורור).

אני מבין שלגבי היכולות שלו לסחוב מכונה וירטואלית ובמקביל לשמש כ-HTPC, אני כנראה יאלץ לנסות בעצמי, לראות איך זה עובד ולעדכן כאן...

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

החלקים העיקריים הגיעו מאמזון - לוח אם ASROCK N3150, זיכרון בנפח 8 ג"ב. מארז כבר קניתי בארץ וספק כוח של seasonic מגיע ממחשב ישן וזקוק למאוורר חדש (שיש איפשהו בארון).

יש מעט מאוד חומר על לוח האם הזה בישראל (ובעולם בכלל) - לעניות דעתי ביחס לשאר הקטגוריה מדובר בלוח אם עם אפשרויות הרחבה לא מבוטלות --
4 יציאות SATA 3.0
6 יציאות USB 3.0 - מתוכן שתיים פנימיות
יש כאמור סלוט PCI-E X1 יחיד ועוד סלוט mini-PCIE פנימי (לא M.2 ד"א) שמיועד בעיקר לכרטיס רשת אלחוטי.

על פי סקירות מחו"ל, המעבד לא מבריק בכל הנוגע ליכולות חישוב כלליות ולמעשה אפילו נופל במעט מה-J1900 שקדם לו. יחד עם זאת, יחידת הגרפיקה שלו משופרת משמעותית ומאפשרת הצגה של מגוון תכני וידאו כולל 4K (או לחילופין תכני FHD עם עומס זעיר בלבד על המעבד).

מחר אני אתחיל להרכיב את המערכת ואעדכן בהמשך.

doc-oren פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אני עדיין עובד על התקנת המערכת בזמני הפנוי.
בנתיים הרכבתי את הרכיבים בתוך המארז (תמונות בהמשך) והתקנתי UBUNTU (זאת לאחר שהתקנת ה-MINT נתקלה בקשיים).

לציין שהמארז די צפוף, אבל לא יותר מהמקובל בקטגוריה (יש לי בבית גם מארז סילבסטון בפורמט דומה והאנטק מרווח ונוח לעבודה ממנו).
יש במארז מקום ל-3 דיסקים בגודל 3.5 אינץ' (ועוד 2 בגודל 2.5), אולם רק שניים מהם יושבים בכלוב (שיושב על תושבות גומי) והשלישי אמור להתחבר לשלדה עצמה ליד הדופן הצידית.
החלטתי שלא להתקין (לבנתיים) דיסק קשיח גדול שלישי וחיבור ה-SATA שנשאר פנוי ישמש נגן BD (בדרך לארץ). לצרכים שלי נפח אחסון של 10 ט"ב (6+4) יספיק לעוד 1.5-2 שנים לפחות. קבצים קריטיים יגובו בדיסק נפרד (שיאוחסן במקום פיזי אחר).

הערות נוספת לטובת מי ששוקל בניית מערכת דומה או להשתמש ברכיבים דומים --
את הדרייבר ל-T4UH (או ספציפית - לצ'יפסט שלו) צריך להוריד כקוד מקור ולקמפל במחשב שלך. זה דורש עבודה בטרמינל, אם כי מאוד פשוטה.
היה קושי התחלתי להעלות (mount) את הדיסקים שהעברתי מהמחשבים האחרים שלי - זאת מאחר ונותרו עליהם קבצי מערכת של חלונות (sleep/hybernate). ניתן להמנע מהבעיה על ידי כיבוי החלונות ללא הפעלה של תכונות אלו (בטרם ניתוק הדיסקים) או להשתמש ב-ntfsfix (בטרמינל) ולקוות לטוב.
העברת קבצים בין דיסקים SATA פנימיים בפורמט NTFS מאוד איטית ב-UBUNTU. מדובר בבעיה ידועה מזה שנים (וגרסאות). זה מאוד מתסכל לעיתים (העברה בין SATA לכונן USB חיצוני היא מהירה יותר ד"א). ברגע שהמערכת תהיה מוכנה לפעולה הבעיה הזאת פחות תפריע לי, אבל בנתיים היא מבזבזת לי זמן יקר.
המעבד כצפוי, אינו מתחמם משמעותית גם בעת פעולה אינטנסיבית. המערכת ככלל חרישית לחלוטין.
KODI הותקן ללא קשיים, התוכנה רצה בלי גיהוקים ואין בעיה עם הקודקים, אולם בעת נגינת קבצי וידאו יש tearing - יש מספר סיבות אפשרויות לבעיה זאת, שאעלה על זאת הספציפית אצלי - אעדכן.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”