תקלה ברסיבר Marantz SR6300 - רעיונות לטיפול בתקלה/המלצות לרסיבר ברמה דומה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #1 

היי,
אז ככה, היום ניסיתי להפעיל את הרסיבר שלי אבל כשליש שנייה לאחר ההדלקה הוא נכבה וחזר למצב standby, ניסיתי להדליק שוב כמה פעמים וכל פעם קרה אותו הדבר. ניתקתי את כל מה שהיה מחובר אליו, חיברתי אותו אך ורק לחשמל וניסיתי להדליק - אותו הסיפור, נדלק לשליש שנייה (כלומר רואים משהו על המסך) וחוזר לסטנדביי. נתתי לו לשבת מבלי שהוא מחובר לחשמל לזמן ממושך וגם עשיתי ריסט בעזרת לחיצה מקבילה על שני כפתורים - לא עזר כלום.

האם יש למישהו נסיון עם מרנצים (ולא רק, בעצם) ונתקל במשהו דומה או יודע מה יכולה להיות הבעיה? אם כן האם התיקון מורכב/יקר?

ולגבי plan b, במידה ולא אצליח להחזיר את מרנץ לחיים. מה היא האלטרנטיבה טובה וחדשה יותר לרסיבר זה (בלי מגבלות תקציב כרגע, וגם יד שנייה הולך)?
בעיקרון אני לא צריך שום דבר מעבר למה שיש יש לי עכשיו חוץ מתמיכה בHDMI ופורמטים חדישים יותר, גם אם יהיה לו גישה לרשת ותמיכה בDLNA זה יהיה מאד נחמד אבל לא חובה. העיקר זה איכות הסאונד כי 85% מהזמן הוא משומש למוזיקה.
הנה הפרטים הטכניים של מרנץ:
[imgbig]http://i.imgur.com/0GJiXJN.jpg[/imgbig]
http://www.audioreview.com/cat/amplific ... 18crx.aspx

ואלו הרמקולים שיש לי כרגע שאיתם אני אבלה עוד הרבה זמן להערכתי (אחבר גם רמקולים לסראונד בעתיד):
Jamo D450 Floorstanding Speakers

Power, long/short term (Watt) 200/300
Sensitivity (dB - 2,8V / 1m) 89
Frequency range (Hz) 35 - 40k
Cross-over frequency (Hz) 2 k
Impedance (Ohm) 4
Dimensions HxWxD (mm/in) 915.00x205.00x320.00 / 36.02x8.07x12.60

http://www.audioreview.com/cat/speakers ... 94crx.aspx
http://www.av1.co.il/loudspeakers/jamo-d450

תודה.

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

בטרם תנסה משהו מהותי, מציע לך לבדוק היטב אם אין שאריות חוט שמקצרות את אחת מיציאות הרמקולים ברסיבר אחת לשניה.
זה עלול לקראת אם לא משתמשים במחברי "בננה" לחיבור הרמקולים אלא חיבור ישיר של חוט רב גידי, ובמקרה כזה מנגנון ההגנה ברסיבר מנתק אותו.
אם הכל "נקי" - חוששני שאין לך ברירה אלא להכניס את המכשיר למעבדה.
בהצלחה.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

איזה קטע, בדקתי אם אכן נשאר איזה חוט שמקצר ושחררתי את הברגים עד הסוף אבל לא ראיתי כלום. ניסיתי בכל זאת להפעיל אותו שוב והוא פשוט נדלק כמו שצריך! יכול להיות שזה איכשהו קשור לחשמל סטטי ואובך...

עכשיו אני קצת מפחד לחבר את הרמקולים הגדולים היקרים יותר שלא ידפוק אותם, אחבר את הישנים יותר ונראה איך הוא מסתדר.

תודה על ההמלצה בכל מקרה.

מוסיקאי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 406
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

מאחר ובאלקטרוניקה אין בדרך כלל "הוקוס-פוקוס", אני מניח שהיה שם משהו שנפל כששחררתה את ההמחברים.
יש גם סיכוי (לדעתי קלוש) שאחד המחברים מקוצר בחלקו הפנימי הבלתי גלוי לעיין וכשיחקתה איתו הקצר ניתק.
בכל אופן אני שמח בשבילך מכיוון שהמשמעות היא שגם אם יש קצר כזה - הבעיה לא חמורה.
- אגב אני לא הייתי חושש לרמקולים, הרסיבר הוכיח שההגנה פועלת...

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

מוסיקאי כתב:מאחר ובאלקטרוניקה אין בדרך כלל "הוקוס-פוקוס", אני מניח שהיה שם משהו שנפל כששחררתה את ההמחברים.
יש גם סיכוי (לדעתי קלוש) שאחד המחברים מקוצר בחלקו הפנימי הבלתי גלוי לעיין וכשיחקתה איתו הקצר ניתק.
בכל אופן אני שמח בשבילך מכיוון שהמשמעות היא שגם אם יש קצר כזה - הבעיה לא חמורה.
- אגב אני לא הייתי חושש לרמקולים, הרסיבר הוכיח שההגנה פועלת...
...
·

טוב, אני מקווה שאתה צודק ושזה לא היה משהו יותר רציני. עברתי על כל המגברים כדי לבדוק שהכל עובד כמו שצריך עם הרמקול הישן, ואז חיברתי את הרמקולים הגדולים. הכל עובד פיקס.

שוב תודה.

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הבעיה חזרה :(
שוב אתמול לא הצלחתי להדליק אותו משהו כמו 5-7 פעמים, אבל לבסוף נדלק ועבד בסדר. לא יודע מה לעשות עם זה.

vic1234
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2143
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 174 פעמים

שליחה #7 

היה קורה אצלי משהו דומה בSR4500 כשהייתי מפעיל אותו בבקרים עם ערפל כבד יחסית רק שאצלי היה רושם PROTECTED עם איני טועה ואז חוזר לSTAND BY
יכול להיות שבגלל הלחות הכבדה משהו מתקצר שם

evgenetic פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כן גם לי יש תחושה שזה איכשהו קשור לסביבה, זה קרה בפעם הרשונה ממש בשיא האובך, וזה אף פעם לא קרה כשהוא עבד אלא רק בהפעלה.
sr6300 יותר ישן (2002/2003 נראה לי) אז נדמה לי שהוא בכלל לא יכול להציג על PROTECTED על הצג, במדריך המילה הזו לא מוזכרת ואין שום דבר לגבי זה בtroubleshooting, אבל די בטוח שזה זה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”