חיבור מחשב (עם X1950 PRO) לטלוויזית LCD
שלום,
אני קונה בקרוב טלוויזית 32" LCD שקיימת בה כניסת VGA
יש לי מחשב עם כרטיס מסך Radeon X1950 Pro ורציתי לדעת על איזו רזולוציה אני אמור להגדיר אותו כדי שיעבוד עם הטלוויזיה?
במפרט כתוב שהטלוויזיה עובדת ברזולותיה של 1366X768, שזה לא סטנדרטי למחשבים...
מישהו יודע אם כרטיס המסך שלי תומך ברזולוציה הזו, או שיש איזה טריק אחר?
איך העסק יעבוד?
תודה רבה
אני קונה בקרוב טלוויזית 32" LCD שקיימת בה כניסת VGA
יש לי מחשב עם כרטיס מסך Radeon X1950 Pro ורציתי לדעת על איזו רזולוציה אני אמור להגדיר אותו כדי שיעבוד עם הטלוויזיה?
במפרט כתוב שהטלוויזיה עובדת ברזולותיה של 1366X768, שזה לא סטנדרטי למחשבים...
מישהו יודע אם כרטיס המסך שלי תומך ברזולוציה הזו, או שיש איזה טריק אחר?
איך העסק יעבוד?
תודה רבה
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
הי,
אצלי יש את אותה הבעיה שאולי תהיה אצלך: כרטיס המסך מסרב להגדיר את הרזולוציה הטבעית של הטלויזיה, ורזולוציות WIDE שהוא כן מגדיר לא מתיישבות טוב בטלויזיה.
מה שאני עושה זה מגדיר רזולוציה של 1024x768 (ניתן גם להגדיר 1280x1024 אבל אין טעם - בטלויזיה יש רק 768 שורות, והגדרה של 1024 שורות תגרום לאיבוד מידע) ואז בטלויזיה מעביר אותה למצב של WIDE (מצב ייחודי שיש בכניסת ה-PC) שפשוט מותח את התמונה לרוחב.
כמובן שתקבל את תופעת האנשים השמנים, אבל אין ממש ברירה אחרת, לפחות אצלי.
לפני הקניה תברר מה הרזולוציות שהטלויזיה תומכת בהן דרך כניסת ה-PC, ותתקין POWERSTRIP כדי לראות איזה רזולוציות כרטיס המסך שלך יודע להוציא. אם יהיה לך מזל, תוכל להתקין 1360x768, שזה כמעט הרזולוציה המלאה שלך.
אצלי יש את אותה הבעיה שאולי תהיה אצלך: כרטיס המסך מסרב להגדיר את הרזולוציה הטבעית של הטלויזיה, ורזולוציות WIDE שהוא כן מגדיר לא מתיישבות טוב בטלויזיה.
מה שאני עושה זה מגדיר רזולוציה של 1024x768 (ניתן גם להגדיר 1280x1024 אבל אין טעם - בטלויזיה יש רק 768 שורות, והגדרה של 1024 שורות תגרום לאיבוד מידע) ואז בטלויזיה מעביר אותה למצב של WIDE (מצב ייחודי שיש בכניסת ה-PC) שפשוט מותח את התמונה לרוחב.
כמובן שתקבל את תופעת האנשים השמנים, אבל אין ממש ברירה אחרת, לפחות אצלי.
לפני הקניה תברר מה הרזולוציות שהטלויזיה תומכת בהן דרך כניסת ה-PC, ותתקין POWERSTRIP כדי לראות איזה רזולוציות כרטיס המסך שלך יודע להוציא. אם יהיה לך מזל, תוכל להתקין 1360x768, שזה כמעט הרזולוציה המלאה שלך.
Silence speaks louder than words
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אני לא ליד המחשב בבית, אבל אם אני זוכר נכון, יש שם מקום להגדרת וידאו עם כפתור FORCE שכאילו מחייב את ההגדרות שביקשת. תבדוק אם יש לך מזל והרזולוציה הטבעית שלך נמצאת שם ב-drop-down-list.
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

אוקיי, אצלי זה קצת שונה, כנראה זה מתיישב לפי ההגדרות של כרטיס המסך.
איזה רזולוציות מתקבלות אצלך בסלייד ההוא?
ואגב - איזה LCD אתה הולך לקנות?
איזה רזולוציות מתקבלות אצלך בסלייד ההוא?
ואגב - איזה LCD אתה הולך לקנות?
האמת שזה לא הכרטיס שלי, אני בעבודה כרגע, אני אבדוק אילו רזולוציות מתקבלות בכרטיס בבית אחה"צ.
הטלוויזיה שאני קונה:
http://www.p1000.co.il/hot_sale_product ... d=10981775
הטלוויזיה שאני קונה:
http://www.p1000.co.il/hot_sale_product ... d=10981775