עזרה בחישוב מיסים על מקרן

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
LAKI2222 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום למומחים.
הזמנתי מקרן קולנוע לילדים מסין (טחנו לי את המוח :wink:). מחירו באתר היה 217$.
המשלוח הוא דרך חברת Fedex . לפני ביצוע ההזמנה נכנסתי לאתר רשות המיסים וראיתי בטבלה אצלם כי המיסים הם 35%.
לפי החישוב שלי 217$ שווים 852 ש"ח והמיסים עליהם צריכים להיות 298 ש"ח.
Fedex מבקשים רק מיסים 445 ש"ח. הם טוענים שקיים מס על המס. גם אם אוסיף מס קניה 15% שזה 127 ש"ח ועל כל הסכום אוסיף מע"מ שזה יוצא 176 ש"ח אגיע ל-303 ש"ח. זה לא 445 ש"ח שהם דורשים ורק על מיסים.

אודה לחוות דעת בנדון.

ערכתי את ההודעה, כי 2 דקות לאחר פרסומה כאן קבלתי תשובה מ-Fedex בזו הלשון:
"החשבון ששלחת מצוין בו הערך של 217 $, כאשר בהובלה מצוין הסכום אפס, לפי החוקים המדינה נעשה חישוב הובלה לפי משקל החבילה וארץ ייצוא, משקל החבילה הוא 5 ק"ג, והחבילה נשלחה מסין , לכן החישוב של ההובלה הוא: 5*6= 30$ , לכן גזרו לך מיסים גם מהטובין-217$+ ההובלה 30$, על הסכום הזה גזרו לך מס קניה, ועל הכל יחד ( טובין+ הובלה+ מס קניה) גזרו לך את המע"מ,"

שוב. זה נראה לי קביעה מצוצה מהאצבע...

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #2 

לא שמעתי על דבר כזה בחיים שלי. משלוח חינם הוא חינם לא צריך לשלם עליו. אני מזמין כ30 חבילות בחודש ומעולם לא שמעתי על זה, תבקש פירוט בכתב של מה שהם מבקשים שתשלם כולל החישוב

Cleaner
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1191
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 170 פעמים

שליחה #3 

לדעתי תבקש לערער על החישוב ותצרף את החשבונית עם הסכום הכולל ששילמת, זה נראה כמו עוד ניסיון של חברות השילוח לעקוץ אנשים

d30DK
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 867
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #4 

איזה שטויות. יש מוכרים שמציינים עלות משלוח נפרדת מעלות המוצר ויש כאלה המחשבים את עלות המשלוח בתוך עלות המוצר.
משלוח במיוחד 5 קילו לא עולה חינם אבל לא חובה לציין עלות משלוח כי היא נכנסת בתוך עלות המוצר.
וגם אם המוצר אכן נשלח בחינם. אז מה, אתם רוצים לקחת אחוזים מ-0? אז עלה בחינם. זה מה שכתוב בעמוד המוצר וזה מה שקובע.
הם לא יכולים להמציא מיסים.

צרף את החשבונית מאיפה שקנית, אם זה חשבונית של פייפל וצילום מסך של האתר ממנו הזמנת אם זה איביי, אלי אקספרס וכאלה.
שיראו מה באמת שילמת בפועל וזה מה שאתה אמור לשלם מבחינת מיסים, מזה לחשב.

שיטות מצליח האלה לעולם לא ייפסקו. כל פעם ימצאו משהו חדש.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #5 

חוץ מזה שערבבו אותך גם בחישוב עצמו
מקרן ווידיאו %35.7 זה הסכום הכולל של המיסים (שיעור מיסים כללי). לא יכולים לגבות יותר מזה אז שלא יערבבו אותך

217$X 1.357= 294.50$

זה העלות הכוללת
217$ מחיר המוצר
77.50$ מיסים

על זה הם כמובן יכולים להוסיף עמלות שקר אבל שלא יערבבו אותך מעבר לזה בחישוב

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”