עינית לדלת
אני גר בבניין גבוה, והשמועות הרוחשות הן שמדי פעם יש גל פריצות.
לפי הסיפורים השיטות הנפוצות הן:
* פשוט מנסים לפתוח את הדלת עם הידית (מסתבר שיש כאלה שלא נועלים כשהם בבית) ואז לקחת זריז דברים קטנים (ארנקים, טלפונים, מפתחות וכד')
* דופקים / מצלצלים בדלת: אם מישהו עונה מספרים איזה סיפור ("אתם מעוניינים בניקוי חלונות?", "אה, זה לא משפחת אברמוביץ' כאן?") ואם לא עונים - מנסים לפרוץ.
בכל מקרה, אחרי ההקדמה הזאת, מתחשק לי להתקין עינית דיגיטלית, במקום העינית הטיפשה.
הצלחתי למצוא עיניות שמצלמות את מי שעומד מחוץ לדלת, גם אם הוא לא צלצל (לפי חיישן תנועה):
http://www.brinno.com/front-door-security-camera/PHVMAC
(מסתבר שבשנת 2009 כבר דיברו בפורום על מוצר קודם של החברה הזו)
ואפילו מצאתי מוצר שיודע לתקשר (משלוח תמונות, וידאו צ'אט דו-כיווני) באמצעות רשת ו/או סים שמוכנס אליו:
http://rollupcn.com/index.php/Products/show/11.html
ברור שאני מסתייג ממוצר שלא מתחבר לVera, ומכיוון שלא מצאתי מוצר שיודע להתחבר לרשת ZWave, השאלה היא אם וכיצד ניתן יהיה לייצר Plugin לVera שיתקשר עם המוצר הזה.
זה יאפשר יצירת לוגיקות מגוונות כמו:
* הפעלת תרחיש שישמיע רעש בבית כשמישהו נמצא מחוץ לדלת.
* שליחת הודעה לטלפון (עם תמונה / וידאו קצר).
* תמיכה בוידאו צ'אט.
* וכו'.
קראתי שהצליחו לכתוב Plugin שמחבר את הVera לHomeKit של Apple, על-ידי reverse engineering לפרוטוקול שלהם, אז בטוח שאפשר איכשהו לעשות משהו דומה עבור המוצר הזה, לא?
פרסמתי כאן, אבל לא קיבלתי תגובות.
אז אולי המוח היהודי ימציא לנו פטנטים?
רעיונות?
* פשוט מנסים לפתוח את הדלת עם הידית (מסתבר שיש כאלה שלא נועלים כשהם בבית) ואז לקחת זריז דברים קטנים (ארנקים, טלפונים, מפתחות וכד')
* דופקים / מצלצלים בדלת: אם מישהו עונה מספרים איזה סיפור ("אתם מעוניינים בניקוי חלונות?", "אה, זה לא משפחת אברמוביץ' כאן?") ואם לא עונים - מנסים לפרוץ.
בכל מקרה, אחרי ההקדמה הזאת, מתחשק לי להתקין עינית דיגיטלית, במקום העינית הטיפשה.
הצלחתי למצוא עיניות שמצלמות את מי שעומד מחוץ לדלת, גם אם הוא לא צלצל (לפי חיישן תנועה):
(מסתבר שבשנת 2009 כבר דיברו בפורום על מוצר קודם של החברה הזו)
ואפילו מצאתי מוצר שיודע לתקשר (משלוח תמונות, וידאו צ'אט דו-כיווני) באמצעות רשת ו/או סים שמוכנס אליו:
ברור שאני מסתייג ממוצר שלא מתחבר לVera, ומכיוון שלא מצאתי מוצר שיודע להתחבר לרשת ZWave, השאלה היא אם וכיצד ניתן יהיה לייצר Plugin לVera שיתקשר עם המוצר הזה.
* תמיכה בוידאו צ'אט.
* וכו'.
קראתי שהצליחו לכתוב Plugin שמחבר את הVera לHomeKit של Apple, על-ידי reverse engineering לפרוטוקול שלהם, אז בטוח שאפשר איכשהו לעשות משהו דומה עבור המוצר הזה, לא?
פרסמתי כאן, אבל לא קיבלתי תגובות.
רעיונות?
המוצר הראשון מעניין מאוד, אבל על פי מה שהבנתי הוא מקומי לחלוטין ואין לו תקשורת אלחוטית כלשהי, כך שלדעתי לא ניתן לייצר לו פלאגאין.cafri כתב:אני גר בבניין גבוה, והשמועות הרוחשות הן שמדי פעם יש גל פריצות.
(מסתבר שבשנת 2009 כבר דיברו בפורום על מוצר קודם של החברה הזו )
* תמיכה בוידאו צ'אט.
* וכו'.
קראתי שהצליחו לכתוב Plugin שמחבר את הVera לHomeKit של Apple , על-ידי reverse engineering לפרוטוקול שלהם, אז בטוח שאפשר איכשהו לעשות משהו דומה עבור המוצר הזה, לא?
פרסמתי כאן , אבל לא קיבלתי תגובות.
רעיונות?...
המוצר השני ששלחת נראה כמו מצלמה רגילה ולא ממש נסתר אז האופציה הפשוטה יותר, במקום לייצר לו פלאגאין, היא לקנות מצלמת IP ולהתקין בכניסה לבית.
היה לי ניסיון קצר שלא צלח, בייצור פלאגין לסנסיבו.
מה שלמדתי:
א. צריך יכולת בסיסית בתכנות.
ב. צריך API של המוצר (לסנסיבו כרגע אין אבל הם עובדים על זה).
ג. עדיף שמישהו אחר יעשה את זה
נראה לי שדווקא בפורומים בחו"ל יהיה לך יותר פשוט למצוא "מתנדב" לייצור פלאגין.
בארץ ה-zwave לא מספיק מפותח לצערי...
אני חושב שיש יתרון שזה מולבש על עינית הדלת והתמונות הן בגובה העיניים, ולא ממצלמה שיושבת בצד / למעלה.morgi23 כתב:המוצר השני ששלחת נראה כמו מצלמה רגילה ולא ממש נסתר אז האופציה הפשוטה יותר, במקום לייצר לו פלאגאין, היא לקנות מצלמת IP ולהתקין בכניסה לבית....
כמו-כן אין צורך לטפל בענייני חשמל ומניעת גניבת המצלמה.
אם המוצר מתקשר עם אפליקציה, אין דרך לנטר את התקשורת הזו, לנסות להבין מה הם מעבירים אחד לשני ולייצר Plugin שידמה את הצד של האפליקציה?morgi23 כתב:היה לי ניסיון קצר שלא צלח, בייצור פלאגין לסנסיבו.
מה שלמדתי:
א. צריך יכולת בסיסית בתכנות.
ב. צריך API של המוצר (לסנסיבו כרגע אין אבל הם עובדים על זה)....
איך הצליחו לבנות את הPlugin של הHomeKit?
אני מניח שמישהו ממש רצה את זה אז הוא השקיע בזה המון זמן כדי להצליח ללא API.cafri כתב:אם המוצר מתקשר עם אפליקציה, אין דרך לנטר את התקשורת הזו, לנסות להבין מה הם מעבירים אחד לשני ולייצר Plugin שידמה את הצד של האפליקציה?......
איך הצליחו לבנות את הPlugin של הHomeKit?...
הבעיה היא למצוא את המתכנת שיהיה מוכן להשקיע זמן בכתיבת פלאגין למוצר הזה ללא API.
אם קיים API זה אמור להיות פשוט יותר ואז אולי מישהו שימצא בזה עניין אישי ירתם למשימה.
@cafri
יש התקדמות? מצאת משהו מעניין?
יש אולי אופציה נוספת:
- מוכרים באתרים הסינים עינית מצלמה עם חיבור AV.
- אפשר לחבר לממיר wifi כזה , ואולי להתחבר ל-vera.
[img2=678x414]http://i595.photobucket.com/albums/tt31 ... a71907.jpg[/img2]
יש התקדמות? מצאת משהו מעניין?
יש אולי אופציה נוספת:
- מוכרים באתרים הסינים עינית מצלמה עם חיבור AV.
- אפשר לחבר לממיר wifi כזה , ואולי להתחבר ל-vera.
[img2=678x414]http://i595.photobucket.com/albums/tt31 ... a71907.jpg[/img2]
@morgi23
לא התעמקתי, אבל נראה לי שהמוצר ששלחת לא כולל חיישן תנועה.
אני גם לא אוהב את הקטע שישתרכו כבלים מהעינית, אפילו אם זה בצד הפנימי.
יצרתי קשר עם החברה שמייצרת את המוצר השני (בהודעה המקורית שלי), ושאלתי אם הם יוכלו לתת לי API.
זה גרם להם לשנות את התשובה המקורית שלהם, והם טוענים שהוא כן תומך בZwave.
משאלות המשך ששאלתי (ביקשתי, למשל, הוראות איך עושים inclusion), אני ממש לא בטוח שזה נכון.
מתישהו הפסקתי את התקשורת איתם.
הם שלחו לי פרטי קשר בskype, אולי אתקשר אליהם מתישהו.
אני יכול לשתף את ההתכתבות איתם ואת פרטי הקשר שלהם, אם בא לך.
עוד אפשרות שחשבתי עליה, היא באמצעות המוצר הראשון (בהודעה המקורית שלי).
אני זוכר שנתקלתי בעבר בכרטיסי זכרון הכוללים כרטיס רשת.
חשבתי להשתמש בכרטיס כזה שיעלה את התמונות אוטומטית לDropBox או לכל שרות ענן שתומך בIFTTT, ואז לייצר טריגר כתלות בהוספת תמונה.
משום מה, כשחיפשתי, מצאתי רק כרטיסים כאלה שמהווים שרת אליו צריך להתחבר בשביל להוריד את התמונות.
לא הצלחתי למצוא כרטיס ששולח את התמונות בעצמו.
אתה מכיר כזה?
לא התעמקתי, אבל נראה לי שהמוצר ששלחת לא כולל חיישן תנועה.
אני גם לא אוהב את הקטע שישתרכו כבלים מהעינית, אפילו אם זה בצד הפנימי.
יצרתי קשר עם החברה שמייצרת את המוצר השני (בהודעה המקורית שלי), ושאלתי אם הם יוכלו לתת לי API.
זה גרם להם לשנות את התשובה המקורית שלהם, והם טוענים שהוא כן תומך בZwave.
משאלות המשך ששאלתי (ביקשתי, למשל, הוראות איך עושים inclusion), אני ממש לא בטוח שזה נכון.
מתישהו הפסקתי את התקשורת איתם.
הם שלחו לי פרטי קשר בskype, אולי אתקשר אליהם מתישהו.
אני יכול לשתף את ההתכתבות איתם ואת פרטי הקשר שלהם, אם בא לך.
עוד אפשרות שחשבתי עליה, היא באמצעות המוצר הראשון (בהודעה המקורית שלי).
אני זוכר שנתקלתי בעבר בכרטיסי זכרון הכוללים כרטיס רשת.
חשבתי להשתמש בכרטיס כזה שיעלה את התמונות אוטומטית לDropBox או לכל שרות ענן שתומך בIFTTT, ואז לייצר טריגר כתלות בהוספת תמונה.
משום מה, כשחיפשתי, מצאתי רק כרטיסים כאלה שמהווים שרת אליו צריך להתחבר בשביל להוריד את התמונות.
לא הצלחתי למצוא כרטיס ששולח את התמונות בעצמו.
אתה מכיר כזה?
@cafri
תודה. המוצר השני פחות מעניין מבחינתי בגלל שהוא גלוי חיצונית, מה שהופך אותו למועד לפורענות
בנוגע לכרטיסי זיכרון עם כרטיס רשת, אם אני לא טועה, אין מוצר כזה ל-Micro-SD.
מדובר במתאם מ-Micro-SD לכרטיס SD רגיל שבמקום הנותר יש משדר wifi.
המוצר הראשון שפירסמת, משתמש ב-Micro-SD לאחסנת התמונות, אז זה לא נראה לי אפשרי.
ננסה לחפור עוד קצת בפורומים, אולי יתגלה משהו.
תודה. המוצר השני פחות מעניין מבחינתי בגלל שהוא גלוי חיצונית, מה שהופך אותו למועד לפורענות
בנוגע לכרטיסי זיכרון עם כרטיס רשת, אם אני לא טועה, אין מוצר כזה ל-Micro-SD.
מדובר במתאם מ-Micro-SD לכרטיס SD רגיל שבמקום הנותר יש משדר wifi.
המוצר הראשון שפירסמת, משתמש ב-Micro-SD לאחסנת התמונות, אז זה לא נראה לי אפשרי.
ננסה לחפור עוד קצת בפורומים, אולי יתגלה משהו.
מה זאת אומרת ״מועד לפורענות״?morgi23 כתב:@cafri
תודה. המוצר השני פחות מעניין מבחינתי בגלל שהוא גלוי חיצונית, מה שהופך אותו למועד לפורענות...
מה אתה חושב שיקרה?
לא נראה לי שקל לגנוב אותו, משום שהחיבורים הם מבפנים.
מי שזה ימשוך את תשומת לבו וינסה להסתיר את המצלמה / לשבור את המכשיר, ממילא יגרום לחיישן התנועה לזהות אותו ולמשוך את תשומת ליבי.
אני גר בבית משותף, ומרגיש שזה יהיה מספיק טוב לעשות את העבודה.
מה מטריד אותך במוצר השני?
זה גם אמור להיות מחובר לחשמל, במקום הפעמון הקיים ולא במקום העינית....
אני פשוט לא רואה במוצר השני שום יתרון על כל מצלמת IP פשוטה שגם יודעת לזהות תנועה וגם להתממשק ל-Vera בקלות.cafri כתב:אני גר בבית משותף, ומרגיש שזה יהיה מספיק טוב לעשות את העבודה.
מה מטריד אותך במוצר השני?...
אני אנסה להסביר איך אני חושב.
ציינת בתחילת המייל שאתה חושש מפריצות. כמו שאני רואה את זה, יש שתי גישות:
* גישת ההרתעה - שימוש במצלמה בולטת וגלויה.
יתרונות: מבהיר לכל גנב מזדמן שכדאי לו להמשיך הלאה.
חיסרונות: יכול לגרום לעודף מוטיבציה לגנבים מקצועיים לפרוץ לבית, כי כנראה שאם התקנת מצלמה אז יש סיבה, ואז כבר ימצאו את הדרך לעשות את זה, כי יותר קל להתגבר על מצלמה גלויה.
* גישת הצילום הנסתר - שימוש במצלמת עינית כמו המוצר הראשון.
יתרונות: החסרונות של גישת ההרתעה.
חסרונות: היתרונות של גישת ההרתעה.
אם אתה בוחר בגישה הראשונה, תשתמש במצלמת IP ותסגור עניין. גם מצלמת דמה איכותית יכולה להיות פתרון.
הגישה השניה לטעמי יותר נכונה, כי אם תתבצע פריצה אז כל מה שיש לנו לעשות (בתור אזרחים שומרי חוק) זה להעביר את התמונות למשטרה.
בגישה הראשונה הפורץ יכול לבוא עם כובע/קסדה (כי הוא מודע למצלמה) ואז אפילו תמונות אין.
נערך לאחרונה על ידי morgi23 ב 01/10/2015 12:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
@morgi23
הבנתי אותך.
אני פשוט חושב שהמצלמה בעינית (המוצר השני) עדין פחות בולטת ממצלמה ״רגילה״ והרבה יותר פשוטה להתקנה (בעיות של חשמל וכבילה בחדר מדרגות של בית משותף), שלא לדבר על משיכת תשומת הלב / התנגדות פוטנציאלית של השכנים.
בכל מקרה - ברור שיש יתרון למוצר שנראה לגמרי כמו עינית (המוצר הראשון).
הבנתי אותך.
אני פשוט חושב שהמצלמה בעינית (המוצר השני) עדין פחות בולטת ממצלמה ״רגילה״ והרבה יותר פשוטה להתקנה (בעיות של חשמל וכבילה בחדר מדרגות של בית משותף), שלא לדבר על משיכת תשומת הלב / התנגדות פוטנציאלית של השכנים.
בכל מקרה - ברור שיש יתרון למוצר שנראה לגמרי כמו עינית (המוצר הראשון).
ראיתי את המוצר הזה
http://www.mivnit.co.il/%D7%A2%D7%99%D7 ... g1bH3nos5s
בחנות בפ"ת
לפי מה שהבנתי בחנות יש לו חישן תנועה והוא מצלם אוטומטי
http://www.mivnit.co.il/%D7%A2%D7%99%D7 ... g1bH3nos5s
בחנות בפ"ת
לפי מה שהבנתי בחנות יש לו חישן תנועה והוא מצלם אוטומטי
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
יש למישהו מושג מה העלות של ההוא שמותקן במקום העיינית?
לינק ל EBY / AMAZON?
לינק ל EBY / AMAZON?
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.
כל אחד שמסוגל להגיע לכך שיתמנה לנשיא, אסור בשום אופן להרשות לו לקבל את התפקיד.
@hipoohipoo כתב:יש למישהו מושג מה העלות של ההוא שמותקן במקום העיינית?
לינק ל EBY / AMAZON?...
http://bfy.tw/25UT
נערך לאחרונה על ידי cafri ב 02/10/2015 14:59, נערך פעם 1 בסך הכל.
- hipoo
- חבר ותיק

- תגובות: 2125
- שם מלא: hipoo
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 107 פעמים
מה זה?...
* עובדה ידועה היא, שהאנשים שהכי רוצים לשלוט על אנשים הם, מעצם העניין, הכי פחות מתאימים לעשות זאת.