יעוץ לגבי אקוסטיקה לחדר קולנוע ביתי בבניה
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
שלום,
אני בשלבי בנית דירה כרגע ומתוכנן בה חדר קולנוע ביתי.
מדובר בדירת קבלן, פנטהאוז קומה 7, כך ששכנים יש רק מלמטה או בבניינים סמוכים.
אני רוצה להיות מסוגל לשמוע סרטי אקשן עם פיצוצים ויריות בווליום גבוה בלי להפריע לשכנים, ומכיוון שמתישהו בטח יהיה לי גם תינוק, אז גם בלי להעיר את התינוק. לכן צריך בליעה מקסימלית שאפשר להשיג.
כמו כן אני רוצה לשפר את האקוסטיקה בחדר מבחינת החזרים כדי להגיע למצב אופטימלי מבחינת איכות השמע ומובנות דיבור.
להלן השאלות הספציפיות:
1. האם כדאי לי לבנות את החדר מראש מחומרים בולעים אקוסטית (למשל ראיתי מוצר של סונקס, עץ הרקלייט), או שאין טעם ועדיף לתת לקבלן לבנות את החדר כרגיל מגבס ורק אז לצפות אותו בחומרים בולעים אקוסטית?
2. מה אפשר לעשות כדי למנוע שהבאסים יפריעו לשכנים מלמטה? כאמור, אני בשלב שבו אני יכול אפילו לבקש הנמכת רצפה כדי לצקת עוד שכבה של חומר בולע אקוסטית.
תודה!
אני בשלבי בנית דירה כרגע ומתוכנן בה חדר קולנוע ביתי.
מדובר בדירת קבלן, פנטהאוז קומה 7, כך ששכנים יש רק מלמטה או בבניינים סמוכים.
אני רוצה להיות מסוגל לשמוע סרטי אקשן עם פיצוצים ויריות בווליום גבוה בלי להפריע לשכנים, ומכיוון שמתישהו בטח יהיה לי גם תינוק, אז גם בלי להעיר את התינוק. לכן צריך בליעה מקסימלית שאפשר להשיג.
כמו כן אני רוצה לשפר את האקוסטיקה בחדר מבחינת החזרים כדי להגיע למצב אופטימלי מבחינת איכות השמע ומובנות דיבור.
להלן השאלות הספציפיות:
1. האם כדאי לי לבנות את החדר מראש מחומרים בולעים אקוסטית (למשל ראיתי מוצר של סונקס, עץ הרקלייט), או שאין טעם ועדיף לתת לקבלן לבנות את החדר כרגיל מגבס ורק אז לצפות אותו בחומרים בולעים אקוסטית?
2. מה אפשר לעשות כדי למנוע שהבאסים יפריעו לשכנים מלמטה? כאמור, אני בשלב שבו אני יכול אפילו לבקש הנמכת רצפה כדי לצקת עוד שכבה של חומר בולע אקוסטית.
תודה!
בשביל שתי הדרישות האלו אתה לא זקוק לחומרים בולעים. אתה זקוק למה שמכונה חדר "מרחף", מה שאומר הרבה מאד $$$.אני רוצה להיות מסוגל לשמוע סרטי אקשן עם פיצוצים ויריות בווליום גבוה בלי להפריע לשכנים, ומכיוון שמתישהו בטח יהיה לי גם תינוק, אז גם בלי להעיר את התינוק...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
האמת כאשר יש לך אקוסטיקה טובה בחדר אתא לא צריך לפוצץ בווליאום סרטי אקשן. אתה יכול להנות גם מבלי להגביר עד הסוף.
תכנון נכון ובנייה נכונה יכולים להביא תוצאה לא רעה בכלל.
כמובן שלא משנה מה תעשה וכמה אלפי שקלים זה יעלה לך אתה חייב להבין שמדובר בבית משותף...
ממליץ להעזר באנשי מקצוע על מנת לתכנן את החדר קולנוע שלך כראוי.
ראה דוגמה:http://www.hometheater.co.il/vp2327332#2327332
תכנון נכון ובנייה נכונה יכולים להביא תוצאה לא רעה בכלל.
כמובן שלא משנה מה תעשה וכמה אלפי שקלים זה יעלה לך אתה חייב להבין שמדובר בבית משותף...
ממליץ להעזר באנשי מקצוע על מנת לתכנן את החדר קולנוע שלך כראוי.
ראה דוגמה:http://www.hometheater.co.il/vp2327332#2327332
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

אני חושב שבתקרה יש לי פחות בעיה כי אני פנטהאוז ואין לי שכנים מעלי. שם אני חושב פשוט להדביק לכל התקרה פאנלים אקוסטיים של סונקס ולגמור עניין.
הרצפה היא הגורם הבעייתי יותר שיש להציף כדי שהמנורות לא ירקדו לשכנים מלמטה על התקרה.
התקציב? כמה אלפי שקלים אני מניח.
הרצפה היא הגורם הבעייתי יותר שיש להציף כדי שהמנורות לא ירקדו לשכנים מלמטה על התקרה.
התקציב? כמה אלפי שקלים אני מניח.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כמה?
לא מדביקים ככה סתם, זה סוגר את החדר ומחזיר את הכל לרצפה...
בשביל ליצור רצפה צפה זה סיפור של כמה עשרות אלפים...
אתה כן יכול להשתמש במשטחי בידוד ושטיח עבה במיוחד בנוסף לפתרונות אקוסטיקה לקיר ותקרה (דפיוזרים ולוכדים)
לא מדביקים ככה סתם, זה סוגר את החדר ומחזיר את הכל לרצפה...
בשביל ליצור רצפה צפה זה סיפור של כמה עשרות אלפים...
אתה כן יכול להשתמש במשטחי בידוד ושטיח עבה במיוחד בנוסף לפתרונות אקוסטיקה לקיר ותקרה (דפיוזרים ולוכדים)
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
שים לב שיש לך קיר אחורי משותף לממ״ד, זה גם יעשה הרבה החזרים.
ממליץ לגשת לאיש מקצוע, שיבצע ניתוח של החדר בתוכנה יעודית לפי החומרים של החדר, לפי התקציב ולפי הדרישות.
אקוסטיקה זה מדע די מדוייק, והרבה מתפתים וזורקים הרבה כסף על דברים לא נכונים, ובסוף לא מקבלים את התוצאה שציפו לה.
ממליץ לגשת לאיש מקצוע, שיבצע ניתוח של החדר בתוכנה יעודית לפי החומרים של החדר, לפי התקציב ולפי הדרישות.
אקוסטיקה זה מדע די מדוייק, והרבה מתפתים וזורקים הרבה כסף על דברים לא נכונים, ובסוף לא מקבלים את התוצאה שציפו לה.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·psibeast כתב:?...
חבר טוב שבנה מילא הבלוקים בחול בזמן הבניה.לאחר מכן ציפה הקירות בפלטות מיוחדות ,נדמה לי מצמר סלעים בצפיפות גבוהה וסגר הכל בפלטות גבס.
הסאונד פשוט חבל״ז
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
·psibeast כתב:אילו בלוקים? בלוקים של בטון? איטונג? משהו מיוחד לאקוסטיקה?...
בלוקים רגילים שם חול בחורים שלהם בזמן הבניה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·psibeast כתב:ואיך יצא לו מבחינת איטום החוצה לרעש?...
אני חייב לשאול שאלה,
למה אתה מתעסק במה ישמעו בחוץ ? האם לא יותר חשוב לעסוק באיך ישמעו בפנים בתוך החדר ?
הסיבה שאתה לא מקבל תשובות חד משמעיות היא שבדרך כלל לא עושים בדירות את מה שאתה רוצה לעשות.
בשביל להגיע למה שאתה רוצה ( בידוד רעשים מוחלט ) אתה צריך לבנות חדר בתוך חדר.
לא פרקטי ולא כלכלי בטח לא בדירה ובטח לא שקבלן צריך לשנות דברים גם אם זה רק לשפוך חול לתוך הבלוקים.
במחיר שזה יעלה לך בהנחה שלא תוכל לעשות את זה לבד ( כי לא קיבלת מפתח ) תוכל לאבזר את המטבח בכל טוב.
תשאיר את הקירות רגילים ( מה שהקבלן נתן ), תשקיע בדלת איכותית שתאטום טוב את החדר. אחרי שהחדר יהיה בנוי תעשה test ותתחיל לטפל בבעיות שיש בתוך החדר.
מבטיח לך שאם החדר ישמע טוב ויהיה יעיל ( efficient ) למעט התדרים הנמוכים לא ישמעו כלום בחוץ ( את זה רק חדר בתוך חדר יכול לפתור )
בהצלחה
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

ראשית, הסיבה שאני מתעסק בזה היא מכיוון שיותר מסאונד לא אופטימלי, מה שיהרוג לי את חווית הצפיה בקולנוע הביתי הוא לדאוג כל הסרט אם השכנים לא יבואו לדפוק על הדלתות, או להרוס את היחסים עם השכנים. אני גם אדאג לעניין הסאונד בתוך החדר בלי קשר, אבל ללא ספק עניין בידוד הרעשים חשוב לי מאוד.
לגבי חדר בתוך חדר - ראיתי קצת קליפים ביוטוב שבהם זה לא נראה כזה סיפור גדול. נניח משהו כזה:
למה שדבר כזה יעלה עשרות אלפי שקלים?
אני יכול נניח לבקש מהקבלן קירות בטון בלבד ואחרי קבלת מפתח לעשות את השכבה החיצונית. כנ"ל עם הרצפה, לבקש הנמכת רצפה מהקבלן ואחרי מפתח לעשות את הבמה. אני מניח שאחרי שאני כבר לא כבול על ידי הקבלן אני כן יכול למצוא איש מקצוע שיעשה לי משהו כזה במחיר סביר יותר, מכיוון שזה באמת לא נראה סיפור יותר מסובך מעבודת גבס רגילה, אלא אם אני באמת מפספס פה משהו?
לגבי דלת איכותית - ראיתי שיש לחמדיה דלתות אקוסטיות. מישהו מכיר משהו טוב יותר מזה?
לגבי חדר בתוך חדר - ראיתי קצת קליפים ביוטוב שבהם זה לא נראה כזה סיפור גדול. נניח משהו כזה:
למה שדבר כזה יעלה עשרות אלפי שקלים?
אני יכול נניח לבקש מהקבלן קירות בטון בלבד ואחרי קבלת מפתח לעשות את השכבה החיצונית. כנ"ל עם הרצפה, לבקש הנמכת רצפה מהקבלן ואחרי מפתח לעשות את הבמה. אני מניח שאחרי שאני כבר לא כבול על ידי הקבלן אני כן יכול למצוא איש מקצוע שיעשה לי משהו כזה במחיר סביר יותר, מכיוון שזה באמת לא נראה סיפור יותר מסובך מעבודת גבס רגילה, אלא אם אני באמת מפספס פה משהו?
לגבי דלת איכותית - ראיתי שיש לחמדיה דלתות אקוסטיות. מישהו מכיר משהו טוב יותר מזה?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

ראשית,
החומרים בארץ יותר יקרים משמעותית.
שנית ואני מניח שכבר נתקלת בזה, כל שינוי שאתה מבקש מהקבלן עולה כסף. להזיז נקודת חשמל ( שקע בקיר ) זה מאות שקלים.
סביר להניח שהוא בכלל לא יסכים להכנס להרפתקה הזו ואם כן הוא יגבה בהתאם וזה יעלה לך לכל הפחות עשרות אלפי שקלים.
אם אתה ממש אבל ממש בעניין היתי מציע לך לחכות למפתח ואז לעשות בעצמך או להכניס בעלי מקצוע שלך. בפירוש זה יעלה לך פחות.
אבל הכי חשוב פרופורציות. אתה מדבר פה על עשרות אלפי שקלים רק באקוסטיקה, רובנו כאן בפורום חיים במשותף עם שכנים בין אם זה דו משפחתי, קוט׳ג או דירה. אני בספק אם מישהו פה טרח כל כך בשביךל שהשכן יהיה מרוצה.
אני סגרתי שני חדרים במפלס העליון לטובת חדר קולנוע, מעטים המקרים שאשתי בכלל יודעת ( שומעת ) שאני שם.
במקרים חריגים הבית קצת רועד בגלל הסאב. יש לי שתי בנות שישנות בחדרים שממוקמים בדיוק מתחת לאזור הקולנוע.
מעולם לא התעוררו בגלל הרעש.
בקיצור, קצת פרופורציות. תשקיע בציוד, תשקיע במערכת ישיבה, טפל אקוסטית בבעיות בתוך החדר.
והכי חשוב !!! תשאיר תקציב לשני סאבים ..
זה יפתור לך חלק גדול מהבעיות האקוסטיות בעיקר בתחום שהכי קשה לטפל.
ליאור
החומרים בארץ יותר יקרים משמעותית.
שנית ואני מניח שכבר נתקלת בזה, כל שינוי שאתה מבקש מהקבלן עולה כסף. להזיז נקודת חשמל ( שקע בקיר ) זה מאות שקלים.
סביר להניח שהוא בכלל לא יסכים להכנס להרפתקה הזו ואם כן הוא יגבה בהתאם וזה יעלה לך לכל הפחות עשרות אלפי שקלים.
אם אתה ממש אבל ממש בעניין היתי מציע לך לחכות למפתח ואז לעשות בעצמך או להכניס בעלי מקצוע שלך. בפירוש זה יעלה לך פחות.
אבל הכי חשוב פרופורציות. אתה מדבר פה על עשרות אלפי שקלים רק באקוסטיקה, רובנו כאן בפורום חיים במשותף עם שכנים בין אם זה דו משפחתי, קוט׳ג או דירה. אני בספק אם מישהו פה טרח כל כך בשביךל שהשכן יהיה מרוצה.
אני סגרתי שני חדרים במפלס העליון לטובת חדר קולנוע, מעטים המקרים שאשתי בכלל יודעת ( שומעת ) שאני שם.
במקרים חריגים הבית קצת רועד בגלל הסאב. יש לי שתי בנות שישנות בחדרים שממוקמים בדיוק מתחת לאזור הקולנוע.
מעולם לא התעוררו בגלל הרעש.
בקיצור, קצת פרופורציות. תשקיע בציוד, תשקיע במערכת ישיבה, טפל אקוסטית בבעיות בתוך החדר.
והכי חשוב !!! תשאיר תקציב לשני סאבים ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

ועוד משהו,
ראיתי שאתה בונה במה. זה עבור שתי שורות של מושבים ?
אם כן אל תבנה אותה עד שתמקם את הכסאות ותדע מה הגובה שלהם והמרחק מהמסך.
יש מחשבונים שיעזרו לך לתכנן את הגובה של הבמה לפי גובה הכסאות, גובה המסך והמרחק ממנו.
15 סנטימטר נשמע גבולי.
ראיתי שאתה בונה במה. זה עבור שתי שורות של מושבים ?
אם כן אל תבנה אותה עד שתמקם את הכסאות ותדע מה הגובה שלהם והמרחק מהמסך.
יש מחשבונים שיעזרו לך לתכנן את הגובה של הבמה לפי גובה הכסאות, גובה המסך והמרחק ממנו.
15 סנטימטר נשמע גבולי.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
-
psibeast
-
- חבר במועדון HT

כן, הבמה היא עבור 2 שורות מושבים. אני מניח שה 15 סמ זה הערכה ראשונית של האדריכל, אבל באמת נסגור את זה סופית כשנקנה את המושבים.
לגבי הסאונד, אני רוצה להגיע שם לסאונד כזה שכשיש פיצוץ או ירייה שמרגישים את זה בבטן. אני חושש שמצב כזה כן יגרום לי לבעיות שכנים. אני לא מתכוון לשים על זה עשרות אלפי שקלים, אבל כמה אלפי שקלים, נניח עד 10 לטיפול אקוסטי זה סביר עבורי. אני מנסה לראות באמת איך אני יכול להגיע לזה.
לגבי הסאונד, אני רוצה להגיע שם לסאונד כזה שכשיש פיצוץ או ירייה שמרגישים את זה בבטן. אני חושש שמצב כזה כן יגרום לי לבעיות שכנים. אני לא מתכוון לשים על זה עשרות אלפי שקלים, אבל כמה אלפי שקלים, נניח עד 10 לטיפול אקוסטי זה סביר עבורי. אני מנסה לראות באמת איך אני יכול להגיע לזה.