מיקסר עם קערה גדולה לבצק והקצפה: Bosch או Sauter?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
tomyemx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

אני מחפש מיקסר בעל קערה גדולה (6 ל' ומעלה) שישמש אותי ללישת בצק, הקצפה וערבול.
תקציב: עד 1500 ש"ח.
בחיפושיי נתקלתי בשני מיקסרים של שתי חברות שונות, סאוטר ובוש.

בוש:
דגם: Bosch MUM6N21 (לא באמת משנה איזה דגם בדיוק, הם די דומים).
לינק לזאפ

סאוטר:
דגם: LW6819
לינק לזאפ

על הסאוטר המוכר בחנות המליץ, אך לא יצא לי לשמוע עליו לפני, לעומת זאת ראיתי כאן המלצות על הבוש.

באיזה מיקסר כדאי לי לבחור?

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 307
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #2 

אין ל יכל מושג לגבי הסאוטר.

יש לי את הmum6n21 (זה עם ה 1000W וקערת הנירוסטה). יכולה למצוא כאן בפורום שרשורים שלי בנושא.

בגדול - את יכולה לחסוך הרבה כסף ולקנות את הדגם הזול יותר - 800W וקערת הפלסטיק. זה גם מה שנמכר באמריקה. הוא מספיק חזק ואין באמת צורך בדגם החזק יותר או בקערת הנירוסטה (שלי נקנה יד שניה וזה מה שהיה).

ממליץ להוסיף לו את - http://breadtopia.com/store/bosch-dough-hook-extender/ /
פותר את בעיית הטיפול שלו בכמויות קטנות של קמח ומונע טיפוס של בצק על הציר המרכזי.

אמא
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

שלום,
מיקסר KA 300W (לפי היצרן האמריקאי. נקנה בארה"ב) בן למעלה מ-25 שנים שהיה בראשותי קיפד את חייו. מחפשת מיקסר 1000W וקערת 5 ל' נירוסטה ולא פלסטיק (עדיף שתיים. ברור לי שניתן להוסיף) יספיקו לי. מהשירשורים באתר הבנתי שקנווד וKA לא טובים מבוש, אלא ההיפך. התקציב שלי יכול להגיע ל-2000ש"ח ואפילו מעל, אחרי הכל זה לעוד 25 שנים...ברור שאעדיף מיקסר איכותי וזול מכך. מקציפה ומערבלת בצק בכמות קילו. לא לעיתים תכופות. לאחרונה נכנס בני לתנופת אפיה עם בצקים כבדים יותר לבאנס, חלות, צ'ורוס וזה גמר את חיי המיקסר העתיק. מכאן שהצרכים עומדים במגמת שינוי למכשיר מאסיבי יותר.
שאלותי:
1. האם דגם mum6n21 שנקרא גם universal plus הוא המתאים עבורי?
2. האם בדגם זה יש מכסה/ ניתן לקנות מכסה? או לחילופין איך מתגברים על אבק הקמח העולה בעירבול?
3. אם התשובה למכסה היא שלילית, לאיזה דגם הייתם מפנים אותי?
4. לגבי אופציה לשינוי לקערה גדולה יותר: מאיזה משקל/כמות קמח מומלץ לשדרג לדגם עם קערת 6ל'? (הבנתי שלבוש היה דגם שכזה ב-1,600W)
5. באשר לניתוק המיקסר ממקומו והעברתו: האם יש חסרון בסעיף הזה לרעת בוש?
מאוד מודה לכם :) מעוניינת בתשובות לפחות כנקודת זינוק בחיפושים.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5004
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #4 

קנית בסוף ??

יש את ה- קנווד החדש KM710 , מנוע 1200W.

המכשיר הזה תותח - לש בצק של 2 ק"ג בלי למצמץ !!!
עולה כ- 1650 ש"ח .

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

@אמא
·
1. ייתכן
2. יש מכסה פלסטי של שני חלקים (היקפי ומרכזי שמתיישב עליו וסוגר סופית). לא משתמש בו.
3.
4. לשתי הקערות (פלסטיק ואל חלד) יש אותו נפח (6 ליטר +-). מתאים ל 4.2 קילו בצק. חפשי סרטים ביוטיוב שהוא לש בצק שממלא את כל הקערה עד למכסה )שבולט למעלה). הבעייה שלו דווקא בכמויות קטנות אבל זה נפתר עם התוסף שהמצלתי בפוסט הקודם.
5. לא ברורה השאלה. בכל מקרה למיקסר הזה יש רגליות ווקום גדולות וחזקות שניתוקן מהשיש יכול להיות מעט קשה - מצד שני הוא לא מחליק כמובן.

אזהרה - תצטרכי ללמוד להשתמש בו כי הלישה שלו שונה ממה שאת רגילה.

אמא
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 3 פעמים

מיקסר mum6n21

שליחה #6 

תודה ben-home, אם אני לא טועה, אז מתוך השירשור עולה שקנית את המיקסר הזה ב-2009 לפני 6 שנים. האם זה נכון? כי זו בהחלט נקודה מכריעה בקנייה.
ערב טוב

ben-home
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לא. הצטרפתי לפורום ב 2009 .... את המיקסר *הזה* קניתי לפני כשנתיים (יד שנייה). יחד עם זאת הבוש הראשון שלי (קומפקט) נקנה ב 82 והחזיק כ 30 שנה. הוחלף בקומפקט אחר (שהלך מהר - כדאי לשים לב להמלצות היצרן .... הוא לא בנוי לקילו קמח יבש מאד) שהוחלף בעוד קומפקט. כשקניתי את ה MUM6 הקומפקט עבר לבת שלי.

לדעתי :
- אם קונים חדש אפשר בשקט להסתפק ב 800 וואט ובקערת הפלסטיק (לאמריקאים זה מספיק טוב).
- לפעמים אפשר למצוא גם ביד2 (כמו שמצאתי את שלי).

וכאמור - לכמויות קטנות (300 גרם קמח נאמר) כדאי לרכוש את התוסף שהזכרתי.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”