קניתי רסיבר חדש (pure acoustics) חמישה רמקולים וסאב (wharfedale) , התלבטתי לגבי החיבור של הרמקולים אם לחבר לחיבור העליון שלהם או לתחתון (יש להם מגשר ביניהם). אשמח לעצות בעניין הזה.
עוד משהו בסאב יש שתי כניסות ימין ושמאל ושתי יציאות גם ימין ושמאל חיברתי אותו לרסיבר באמצעות הכניסות, השאלה אם יש צורך גם להשתמש ביציאות ולשלוח מהם קבל לרסיבר, אותו דבר לגבי החיבור לרמקולים הקדמיים יש בזה צורך או שמספיק לחבר לרסיבר?
ושאלה אחרונה מישהו יכול להסביר לי מה זה הכפתור של הפאזה 180 ובאיזה מצב הוא צריך להיות
תודה מראש לעונים ושבת שלום
חיבור הרמקולים לרסיבר
-
AviBabayof
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
אני מניח שיש לרמקולים חיבור BI WIRE , אם כן אין חשיבות אם תחבר לעליון או לתחתון , רק תקפיד שיהיה מחובר הגשר , וכן שיהיה מהודק חזק גם לעליון וגם לתחתוןAviBabayof כתב:קניתי רסיבר חדש (pure acoustics) חמישה רמקולים וסאב (wharfedale) , התלבטתי לגבי החיבור של הרמקולים אם לחבר לחיבור העליון שלהם או לתחתון (יש להם מגשר ביניהם). אשמח לעצות בעניין הזה....
אפשר לחבר לסאב בכמה דרכים ,
עוד משהו בסאב יש שתי כניסות ימין ושמאל ושתי יציאות גם ימין ושמאל חיברתי אותו לרסיבר באמצעות הכניסות, השאלה אם יש צורך גם להשתמש ביציאות ולשלוח מהם קבל לרסיבר, אותו דבר לגבי החיבור לרמקולים הקדמיים יש בזה צורך או שמספיק לחבר לרסיבר?...
1. מיציאת ה PREOUT ברסיבר , אל כניסת LINE LEVEL INPUT
2.מיציאת הסאב ברסיבר , אל כניסת LINE LEVEL INPUT
3. מיציאת הרמקולים הקדמיים ברסיבר , אל שתי הכניסות בסאב , שנראים כמו זוג חיבור רמקולים .
עכשיו יש לך אפשרות של חיתוך תדרים , כלומר באיזה תחום תדרים הבאס ילך לסאב , ואיזה ילך לרמקולים הקדמיים .
אפשר לעשות את זה ברסיבר , אם חיברת דרך יציאת הסאב ברסיבר .
או לעשות את החיתוך הזה באמצעות הסאבוופר בכפתור CROSSOVER FREQUENCY,
את החיתוך בסאב שלך , ניתן לעשות רק אם תחבר דרך כניסת LINE LEVEL . ותוציא מה OUTPUT אל אחת הכניסות האנלוגיות באמצעות בננות RCA .
אבל הסידוד הזה מתאים לחיבור מערכת 2.1 ולא 5.1 , ככה שאם תרצה סראונד עדיף שתעשה את החיתוך ברסיבר , ותשאיר את כתפור החיתוך בסאב גבוה מספיק שלא יחתוך לחינם .
פשוט תנסה ותראה מה נשמע יותר טוב , 180 או 0 , כעקרון במצב אקוסטי נורמלי 0 אמור להישמע יותר טובושאלה אחרונה מישהו יכול להסביר לי מה זה הכפתור של הפאזה 180 ובאיזה מצב הוא צריך להיות
תודה מראש לעונים ושבת שלום...