אתן חוות דעת קצרה (באמת קצרה) על הסאונדבר 5140, שאולי תעזור פה לחבר'ה הפחות אודיופילים שרוצים לשדרג את חווית הסאונד שלהם בתקציב מוגבל. מאוד מוגבל.
הדרישות:
באופן אישי חיפשתי שיפור ליכולת השמעת המוזיקה שלי שפשוט התבססה על..... הרמקולים של הסמארטפון
בתקציב מאוד בסיסי של כמה מאות שקלים
בהתחלה חשבתי על שלל נגני BT ניידים כמו ה JBL CHARGE ודומיו.
ולאט לאט חשבתי על שדרוג מעט יותר רציני והבנה שהדבר ידרוש את העלאת התקציב.
אז החלטתי למתוח את התקציב לעניין עד לכ 1500 ש"ח.
הבנתי שמדובר בתקציב נמוך והתחלתי לבדוק על סאונדברים ומקרני קול.
בעזרת הפורום ( istarmini ) ובדיקות ברשת, התכווננתי אל ה philips 5140.
מודה, לא היה לי זמן וכוח להתחיל לעשות סבב חנויות ולשמוע בפועל איך שלל מוצרים נשמעים.
אני יודע שאני לא אודיופיל, אני לא שם לב לדקויות, כל מה שאני רוצה זה סאונד שנשמע טוב ובעיקר יצליח למלא את החדר
יש לי סלון גדול אשר מחובר למטבח.
רכישה:
רכשתי דרך אמאזון, מחיר עד הבית כ 1400 שח (לא יודע אם יהיו עוד החזרי מכס שלפעמים אנשים מתארים)
ועכשיו למוצר עצמו:
קודם כל המוצר יפה. דק מאוד ואסתטי, כך שלא קיבלתי תלונות בעניין (להפך, אפילו נאמר שזה משתלב יפה ומשדרג את המראה
הרכבה:
ההרכבה של המוצר קלה ופשוטה (הברגת 6 ברגים).
חיבור:
קצת הסתבכתי עם חיבור הסאונדבר על המסך. רציתי חיבור HDMI ולקח לי זמן להבין שאני צריך לחבר את הממיר של YES אל הסאונדבר ומהסאונדבאר אל המסך, אבל החיבור הזה מחייב אותי שהסאונדבר יהיה פעיל בכל פעם שאני רוצה לראות טלויזיה. מעבר למצב BT גם לא מאפשר צפיה. בעיה.
אז חיברתי בחיבור AUX.
השמע:
מבחינתי מצויין. אני לא התעכב פה על תיאור הסאונד במצבים שונים, אפשר למצוא את זה בכל חיפוש בסיסי.
במקום זאת אפנה פה לחברי הלא אודיופילים שמחפשים את מה שאני חיפשתי, מערכת שמע צנועה.
השורה התחתונה והממצה ביותר: המכשיר ישדרג את השמע הנתון מהמסך שלכם.
אתם תקראו את המשפט הזה הרבה כאשר תחפשו מידע על ה 5140 והוא משפט פשוט, נכון וממצה.
איכות הסאונד לעומת מה שהייתם רגילים תשתפר. מאוד.
אבל אתם לא תקבלו פתאום תחושה שאתם יושבים בקולנוע, ואתם לא תקבלו סאונד מפוצץ שירגיש שהוא בכל מקום.
אין ניסים (אני אישית לא ציפיתי, אני רק מבהיר ועושה תיאום ציפיות).
אבל כן תשדרגו (מאוד) את חווית הצפיה שלכם ושמיעת המוזיקה.
חיבור ה BT להשמעת מוזיקה נוח, פשוט ונשמע טוב.
אני מרוצה. המוצר עונה על הציפיות שהיו לי ובהחלט אני יכול להמליץ לכל מי שמחפש דבר דומה.