מקרנים חדשים IFA 2015
יהיה נחמד לרכז כאן שרשור על המקרנים החדשים שיוצגו, או נכון יותר, חלקם כבר הוצגו, ב- IFA 2015.
sony UK כבר מציגים את הנתונים ל- שלושת המקרנים החדשים שלהם: 65, 320 ו-520.
ברמה האישית, סוני מאוד מעניינים אותי ברגע שהם החליטו לייצר את המקרנים ( hi-end) שלהם גם בצבע לבן (מגבלה רצינית אצלי בדירה החדשה). ולא פחות חשוב, עושה רושם שהמחליף של ה- 300, ה- 320, הולך להנות מצמצם דינאמי, בניגוד להחלטה התמוהה לא להתקין אחד כזה ב- 300.
מקרן 4K שיידע להתמודד עם הקונטרסט המטורף של JVC, יכול להיות מוצר מאוד מעניין.
http://www.sony.co.uk/pro/products/proj ... homecinema
כרגע אין עדיין אינפורמציה על המקרנים החדשים של JVC. מעניין אם הם יציגו 4K אמיתי (ככל הנראה שלא..) או יציגו שיפורי קונטרסט וברייטנס בלבד.
נראה לי שה- JVC הנוכחי שלי חי על זמן שאול...
רן.
sony UK כבר מציגים את הנתונים ל- שלושת המקרנים החדשים שלהם: 65, 320 ו-520.
ברמה האישית, סוני מאוד מעניינים אותי ברגע שהם החליטו לייצר את המקרנים ( hi-end) שלהם גם בצבע לבן (מגבלה רצינית אצלי בדירה החדשה). ולא פחות חשוב, עושה רושם שהמחליף של ה- 300, ה- 320, הולך להנות מצמצם דינאמי, בניגוד להחלטה התמוהה לא להתקין אחד כזה ב- 300.
מקרן 4K שיידע להתמודד עם הקונטרסט המטורף של JVC, יכול להיות מוצר מאוד מעניין.
http://www.sony.co.uk/pro/products/proj ... homecinema
כרגע אין עדיין אינפורמציה על המקרנים החדשים של JVC. מעניין אם הם יציגו 4K אמיתי (ככל הנראה שלא..) או יציגו שיפורי קונטרסט וברייטנס בלבד.
נראה לי שה- JVC הנוכחי שלי חי על זמן שאול...
רן.
עד שלא נשמע קצת יותר נתונים, יהיה קשה לגבש דיעה, אבל ההתלהבות הראשונית שלי מסוני קצת נפגעה כשאני מתחיל לקרוא שגם ב- 320, בדומה ל- 300 לא יהיה צמצם דינאמי, אין זכרונות לעדשה ואין HDR .
כולי תקווה שזה לא נכון, כי אם זה אכן נכון, זה הופך את ה-320 לפחות אטרקטיבי מבחינתי ומשאיר אותי עם ה- 520 (ככל שמדובר בסוני).
על פניו ה- 520 נותן את כל מה שאני צריך, אבל המחיר שלו קצת מרתיע, במיוחד לאור אורך חיי המוצרים האלה.
יתכן שבנסיבות מסוימות צריך לשקול את JVC פעם נוספת ולבחון יותר לעומק את השיפורים שהם מציגים ביחס לדור הקודם.
עושה רושם שעדיין נדרשים כאן 50,000 ש"ח לקבל את "הכל".
רן
כולי תקווה שזה לא נכון, כי אם זה אכן נכון, זה הופך את ה-320 לפחות אטרקטיבי מבחינתי ומשאיר אותי עם ה- 520 (ככל שמדובר בסוני).
על פניו ה- 520 נותן את כל מה שאני צריך, אבל המחיר שלו קצת מרתיע, במיוחד לאור אורך חיי המוצרים האלה.
יתכן שבנסיבות מסוימות צריך לשקול את JVC פעם נוספת ולבחון יותר לעומק את השיפורים שהם מציגים ביחס לדור הקודם.
עושה רושם שעדיין נדרשים כאן 50,000 ש"ח לקבל את "הכל".
רן
ככל שאני מעמיק וקורא , אני מבין שעדיין לא הוצג מקרן שמסוגל להציג את כל הדברים הבאים:
1. פאנלים של 4K
2. תמיכה ב- HDR
3. תמיכה ב- P3
4. תמיכה בחיבורי HDMI מהירים בתקן החדש.
לסוני 320, יש את מס1 אבל אין להם את שלושת הסעיפים העוקבים.
לסוני 520 יש את 1-2 אבל אין להם את 3 ו- 4
לסדרה הגבוהה של JVC ה- 7000/9000 יש את 2-4 אבל אין להם את 1.
בנוסף, עובדה שלא הייתי מודע לה (כי מקרני סוני של שנה שעברה לא עניינו אותי) היא אי היכולת של סוני 500 - סוני 300 ועכשיו סוני 520 וסוני 320 להציג את מלוא הרזולוציה של 4K בשל מגבלת עדשה.
למעשה רק ה- 1100 מסוגל להציג את זה.
כך שלמעשה, מי שרוצה את כל ארבעת הסעיפים האמורים ועדשה שמסוגלת להציג (to resolve) חומר ב- 4K כמו שצריך יצטרך לחכות ל- 1200, המחליף של הסוני 1100.
עושה רושם שככל שאחליט על שידרוג, אני דווקא אלך, לנוכח הדברים האמורים, על ה- JVC 7000 ולא על אופציית ה-סוני אשר הלכה למעשה לא נהנית מיתרון ה- HDR ו- P3 ולא מסוגלת הלכה למעשה להציג את מלוא הרזולוציה הנדרשת.
בנוסף, אין לה גם שום יכולת להתמודד עם רמות הקונטרסט שמציגה JVC.
מאכזב.
רן
1. פאנלים של 4K
2. תמיכה ב- HDR
3. תמיכה ב- P3
4. תמיכה בחיבורי HDMI מהירים בתקן החדש.
לסוני 320, יש את מס1 אבל אין להם את שלושת הסעיפים העוקבים.
לסוני 520 יש את 1-2 אבל אין להם את 3 ו- 4
לסדרה הגבוהה של JVC ה- 7000/9000 יש את 2-4 אבל אין להם את 1.
בנוסף, עובדה שלא הייתי מודע לה (כי מקרני סוני של שנה שעברה לא עניינו אותי) היא אי היכולת של סוני 500 - סוני 300 ועכשיו סוני 520 וסוני 320 להציג את מלוא הרזולוציה של 4K בשל מגבלת עדשה.
למעשה רק ה- 1100 מסוגל להציג את זה.
כך שלמעשה, מי שרוצה את כל ארבעת הסעיפים האמורים ועדשה שמסוגלת להציג (to resolve) חומר ב- 4K כמו שצריך יצטרך לחכות ל- 1200, המחליף של הסוני 1100.
עושה רושם שככל שאחליט על שידרוג, אני דווקא אלך, לנוכח הדברים האמורים, על ה- JVC 7000 ולא על אופציית ה-סוני אשר הלכה למעשה לא נהנית מיתרון ה- HDR ו- P3 ולא מסוגלת הלכה למעשה להציג את מלוא הרזולוציה הנדרשת.
בנוסף, אין לה גם שום יכולת להתמודד עם רמות הקונטרסט שמציגה JVC.
מאכזב.
רן
- Highendman
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 415
- נתן תודות: 56 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
רן מתי יוצא ה 1200, אתה יודע?
קניתי את ה 1100 לפני חודשיים. תמונה מדהימה, לטעמי.
קניתי את ה 1100 לפני חודשיים. תמונה מדהימה, לטעמי.
הדברים מתקדמים מאוד מהר ובאופן מפתיע יש כבר נתונים בדוקים על המקרנים החדשים של JVC.
מסתבר ש- cine4home כבר הספיקו לקבל את ה- X5000 ולהעביר אותו בדיקות דיי אינטנסיביות:
הבדיקות מאוד מפתיעות ועושה רושם ש- JVC, בניגוד לציפיות, הצליחו לגרום להרבה בעלי X500 להבין שה-X5000 יהווה שידרוג לא קטן.
הן בתחום הקונטרסט, הן בתחום הברייטנס, הן בתחום התנועה, הן בתחום החדות (מערכת eshift חדשה) הן בתחום מערכת הכיול האוטומטי והן בתחום התמיכה ב- P3 ו-HDR.
ב-4 ימים האחרונים כבר "החלפתי" 4 מקרנים שונים באופן וירטואלי, ועכשיו אני מבין שיתכן והאופציה הזולה יותר, היא דווקא הנכונה.
מפתיע מאוד.
...רק בשאיפה ש- JVC יוציאו יחידות שעובדות....
https://translate.google.ca/translate?s ... edit-text=
רן
מסתבר ש- cine4home כבר הספיקו לקבל את ה- X5000 ולהעביר אותו בדיקות דיי אינטנסיביות:
הבדיקות מאוד מפתיעות ועושה רושם ש- JVC, בניגוד לציפיות, הצליחו לגרום להרבה בעלי X500 להבין שה-X5000 יהווה שידרוג לא קטן.
הן בתחום הקונטרסט, הן בתחום הברייטנס, הן בתחום התנועה, הן בתחום החדות (מערכת eshift חדשה) הן בתחום מערכת הכיול האוטומטי והן בתחום התמיכה ב- P3 ו-HDR.
ב-4 ימים האחרונים כבר "החלפתי" 4 מקרנים שונים באופן וירטואלי, ועכשיו אני מבין שיתכן והאופציה הזולה יותר, היא דווקא הנכונה.
מפתיע מאוד.
...רק בשאיפה ש- JVC יוציאו יחידות שעובדות....
https://translate.google.ca/translate?s ... edit-text=
רן
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
בהחלט תוספת עוצמת ההארה מבורכת ביחס ל-X500 - אני עם מסך 2.35 לא גדול במיוחד (103") אך עם גיין נמוך מ-1 (מסך שקוף אקוסטית) זקוק למנורה במצב הסטנדרטי\HIGH (דהיינו, לא Eco - כל יצרן קורא לזה אחרת) בשביל להשיג 14-15 ftL, ואם הם השיגו את זה בלי לפגוע בשחור אז בהחלט צפוי שיפור שיתבטא על גבי המסך ולא רק במדידות.
אני מוצא את עצמי משדרג מקרן כל פעם שיש שיפור מהותי (לדעתי) בתועלת, שזה יוצא בדרך כלל כל שנתיים-שלוש. אין ספק שה-X5000 לפי ההצהרות והבדיקה הנ"ל מהווה שדרוג משמעותי, אבל אני בטוח שבשנה הבאה כבר נראה את כל סט היכולות הזה בתוספת רזולוציה טבעית של 4K, היות שלמעשה השנה קיבלנו מקרן שעושה לכאורה הכל, חוץ מלהציג 4K ולכן נראה שיהיה ממש קשה להתקדם בתחומים האחרים באופן שיצדיק דגם חדש, כך שעבורי לפחות, בתור אחד שרכש את ה-X500 ולא מעוניין להחליף כל שנה מקרן (גם בשל הטרחה של לרכוש יחידה מושלמת ככל הניתן, מה שעדיין לא אפשרי בארץ), השדרוג יהיה כנראה בשנה הבאה.
בנתיים כדי לא להשאר מחוץ לרכבת, אני חושב שארכוש את הפתרון הבא אשר "יסדר" את בעיית התאימות מול HDCP 2.2 שלא נתמך ע"י ה-X500:
http://www.hdfury.com/shop/splitters/in ... 444-600mhz
לפי הבנתי צפוי להיות יתרון חד משמעי בהזנה של תוכן 4K למרות שהפאנלים הם 1080, בגלל אופן העבודה של מנגנון ה-eShift.
אני מוצא את עצמי משדרג מקרן כל פעם שיש שיפור מהותי (לדעתי) בתועלת, שזה יוצא בדרך כלל כל שנתיים-שלוש. אין ספק שה-X5000 לפי ההצהרות והבדיקה הנ"ל מהווה שדרוג משמעותי, אבל אני בטוח שבשנה הבאה כבר נראה את כל סט היכולות הזה בתוספת רזולוציה טבעית של 4K, היות שלמעשה השנה קיבלנו מקרן שעושה לכאורה הכל, חוץ מלהציג 4K ולכן נראה שיהיה ממש קשה להתקדם בתחומים האחרים באופן שיצדיק דגם חדש, כך שעבורי לפחות, בתור אחד שרכש את ה-X500 ולא מעוניין להחליף כל שנה מקרן (גם בשל הטרחה של לרכוש יחידה מושלמת ככל הניתן, מה שעדיין לא אפשרי בארץ), השדרוג יהיה כנראה בשנה הבאה.
בנתיים כדי לא להשאר מחוץ לרכבת, אני חושב שארכוש את הפתרון הבא אשר "יסדר" את בעיית התאימות מול HDCP 2.2 שלא נתמך ע"י ה-X500:
http://www.hdfury.com/shop/splitters/in ... 444-600mhz
לפי הבנתי צפוי להיות יתרון חד משמעי בהזנה של תוכן 4K למרות שהפאנלים הם 1080, בגלל אופן העבודה של מנגנון ה-eShift.
לא בטוח שחר.
אני חושב שאנשים מייחסים להבדלים בין 1080P ל- 4K משמעות גדולה מדיי במיוחד שאתה יושב במרחק מהתמונה.
אני זוכר שהייתי ב- IFA לפני שנתיים ולא מעט יצרנים הציגו שם טלויזיות 1080P ו-טלויזיות 4K שהציגו אותו חומר (4K טבעי) וההבדלים לא היו דרמטיים. ברור שהם קיימים אבל היה לא פשוט להבחין בהם. נדרשת לדחוף את האף שלך למסך כדיי לעשות את זה. למעשה חבר שהסתובב איתי (לא חובב של התחום) התקשה לזהות הבדלים.
קל הרבה יותר לראות הבדלים בברייטנס וקונטרסט.
מאוד לא אוהב אנשים שיוצאים בהצהרות על בסיס דברים שהם לא בחנו, אבל אם אני ארשה לעצמי להיות אחד כזה (באופן חריג) אז אני מוכן להמר שחומר ב-4K שיוקרן על מקרן JVC עם ה- eshift החדש (מסתבר שמדובר בשיפור דרמטי לעומת שנה קודמת) לעומת מקרן זהה ביכולות שלו, אבל עם פנלים טבעיים ב-4K, אזי ההבדלים יהיו זניחים at best. רבות בגלל עניין המרחק מהמסך.
בין אם אני צודק או טועה, זה ברור שברגע שתהיה האפשרות לקנות מקרן עם 4K + HDR ו- P3 וקונטרסט שלא נופל מהטופ של היום- אז אני לגמרי שם!
רן
אני חושב שאנשים מייחסים להבדלים בין 1080P ל- 4K משמעות גדולה מדיי במיוחד שאתה יושב במרחק מהתמונה.
אני זוכר שהייתי ב- IFA לפני שנתיים ולא מעט יצרנים הציגו שם טלויזיות 1080P ו-טלויזיות 4K שהציגו אותו חומר (4K טבעי) וההבדלים לא היו דרמטיים. ברור שהם קיימים אבל היה לא פשוט להבחין בהם. נדרשת לדחוף את האף שלך למסך כדיי לעשות את זה. למעשה חבר שהסתובב איתי (לא חובב של התחום) התקשה לזהות הבדלים.
מאוד לא אוהב אנשים שיוצאים בהצהרות על בסיס דברים שהם לא בחנו, אבל אם אני ארשה לעצמי להיות אחד כזה (באופן חריג) אז אני מוכן להמר שחומר ב-4K שיוקרן על מקרן JVC עם ה- eshift החדש (מסתבר שמדובר בשיפור דרמטי לעומת שנה קודמת) לעומת מקרן זהה ביכולות שלו, אבל עם פנלים טבעיים ב-4K, אזי ההבדלים יהיו זניחים at best. רבות בגלל עניין המרחק מהמסך.
בין אם אני צודק או טועה, זה ברור שברגע שתהיה האפשרות לקנות מקרן עם 4K + HDR ו- P3 וקונטרסט שלא נופל מהטופ של היום- אז אני לגמרי שם!
רן
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
זה פונקציה של מרחק מהמסך וגודל המסך.
עם רזולוציה גבוהה יותר מגיע (אמור) גם ביט רייט גבוה יותר.
את פטנט ה eshift למיטב ידעתי יש רק ל JVC, ידוע שהוא עושה עבודה מצויינת.
אבל ההשוואה צריכה להעשות בין מקרן 1080 ל 4K, עם תוכן איכותי עשיר בביט רייט גבוה ומסך גדול.
על סמך ניחוש שלי, קשה לי להאמין שאצלי ממרחק צפיה של 3.5מ' על מסך ברוחב 3.4 ההבדלים זניחים.
אבל כידוע לך
את זה אני לא אזכה לבחון בזמן הקרוב לצערי 
עם רזולוציה גבוהה יותר מגיע (אמור) גם ביט רייט גבוה יותר.
את פטנט ה eshift למיטב ידעתי יש רק ל JVC, ידוע שהוא עושה עבודה מצויינת.
אבל ההשוואה צריכה להעשות בין מקרן 1080 ל 4K, עם תוכן איכותי עשיר בביט רייט גבוה ומסך גדול.
על סמך ניחוש שלי, קשה לי להאמין שאצלי ממרחק צפיה של 3.5מ' על מסך ברוחב 3.4 ההבדלים זניחים.
אבל כידוע לך
שחר
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6604
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
שבחנתי את הסוני 4K אצלי בבית (מרחק צפייה 3.5 מטר על מסך 120) ההבדלים בין תוכן FHD ל 4K היו דרמטיים. השדרוג הבא שלי יהיה ל 4K. נמאס לי להחליף מקרן כל שנה בשביל אחוז שיפור זניח בתמונה
זה לא מה שאמרתי יניב.
דיברתי על הנחת עבודה לפיה מוזרם חומר זהה לשני המקרנים ואותו חומר הוא ברזולוצית 4K. בדומה למספר תצוגות שראיתי ב-IFA.
שוב, מדובר בהנחה בלבד והשערה לא מבוססת , אבל הטענה היא:
שאם תזרים 4K למקרן כמו JVC שמשתמש ב- eshift לעומת מקרן (תיאורטי) שזהה ביכולות שלו, למעט העובדה שיש לו פאנלים 4K טבעיים, אזי ההבדל בין התמונות יהיה זניח. יהיה קשה לראות הבדלים ממרחק של 4 מ.
זה לא דומה (בכלל) לקפיצה ל-HD ולא מזכיר במאומה קפיצו שנעשו עם השנים בקונטרסט.
נסה שנייה להתייחס לדוגמא המאוד ספציפית הזו.
אני מניח שככל שהיו מוכיחים לך את אותה הנחה בפועל (וזה לא יהיה פשוט. אלא אם כן יערכו איזה מבחן בין ה- 320 ל- 5000 עם חומר ב-4K) וגם אתה היית מבין שההבדלים הם מינורים, אם בכלל, לא הית ממתין, אלא היית רוכש את ה- 5000 עוד היום.
רן
דיברתי על הנחת עבודה לפיה מוזרם חומר זהה לשני המקרנים ואותו חומר הוא ברזולוצית 4K. בדומה למספר תצוגות שראיתי ב-IFA.
שוב, מדובר בהנחה בלבד והשערה לא מבוססת , אבל הטענה היא:
שאם תזרים 4K למקרן כמו JVC שמשתמש ב- eshift לעומת מקרן (תיאורטי) שזהה ביכולות שלו, למעט העובדה שיש לו פאנלים 4K טבעיים, אזי ההבדל בין התמונות יהיה זניח. יהיה קשה לראות הבדלים ממרחק של 4 מ.
זה לא דומה (בכלל) לקפיצה ל-HD ולא מזכיר במאומה קפיצו שנעשו עם השנים בקונטרסט.
נסה שנייה להתייחס לדוגמא המאוד ספציפית הזו.
אני מניח שככל שהיו מוכיחים לך את אותה הנחה בפועל (וזה לא יהיה פשוט. אלא אם כן יערכו איזה מבחן בין ה- 320 ל- 5000 עם חומר ב-4K) וגם אתה היית מבין שההבדלים הם מינורים, אם בכלל, לא הית ממתין, אלא היית רוכש את ה- 5000 עוד היום.
רן
אני מצטער להפריע באמצע דיון מעניין על מקרניםRanMoyal כתב:לא בטוח שחר.
...
אבל הדבר שאתם מדברים עליו הוא בדיוק נושא שאני מנסה
לקדם דיון עליו כדי שלאנשים בפורום תיהיה הבנה יותר טובה של
אחד הדברים הכי חשובים ש HDR יתן בעתיד.
וזה מתקשר לדיון הזה בצורה
שאנשים לא תמיד מבינים שיש יחסי גומלין באופטיקה בין רזולוציה לקונטרסט
וזה בעצם אחד הדברים החשובים שבודקים במערכות אופטיות.
כך שלא רק מרחק ישפיע על הבחנה יותר טובה ברזולוציה יותר גבוהה בתמונה מסויימת
גם קונטרסט יותר גבוה יכול לעשות את זה בלי לשנות את המרחק
וזה אחד הדברים שנקבל ב HDR .