שלום לכולם ,
אתחיל בזה שאני משתמש מתחיל בעסק המוזיקה ומתחיל ללמוד עריכת סאונד עם תוכנות כמו CUBASE ו-REASON . אני מתכוון השבוע לקנות מחשב חדש לצורך העניין .
הוצע לי לוח אם 6150 עם יציאות SPDIF (או כניסות..) וגם FIREWIRE מובנה .
שאלתי היא , למה משמש בכלל ה-SPDIF בתחום האודיו ? האם אני אצטרך יציאה כזו לתחום ההקלטות ( אני מתכון לחבר סינטיזייר למחשב) ? האם כרטיס קול 8 ערוצים מובנה על הלוח יספק אותי בכלל ברמה בסיסית לצורך הקלטות ועריכת סאונד ? ..חוץ מזה שה-SPDIF משמש לאודיו דיגיטלי , אין לי שמץ של מושג בנושא ..
יש לי התלבטות אם לקחת לוח עם SPDIF מובנה או בכלל שיותר מאוחר אני אצטרך בכלל לקנות כרטיס קול חיצוני עם יציאות כאלה (אם יש..) .
אודה לעזרתם .
שאלה בנושא SPDIF
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
ה-SPDIF משמש ליציאת אודיו דיגיטאלית (כל ערוצי המוסיקה על יציאה אחת), כלומר ללא שום המרה של הסאונד שנקרא מה-DVD (או מהקבצים). משם המחשב מתחבר לרסיבר, שמבצע המרה לאות אנלוגי שעובר לרמקולים.
לוח אם ברמה סבירה כבר מכיל כרטיס קול סביר, וברמה כזו אין סיבה לקנות כרטיס קול נוסף, אלא אם אתה לא מחבר את המחשב לרסיבר ורוצה שהמחשב כבר יבצע המרה בעצמו, ויחובר ישירות לרמקולים.
לוח אם ברמה סבירה כבר מכיל כרטיס קול סביר, וברמה כזו אין סיבה לקנות כרטיס קול נוסף, אלא אם אתה לא מחבר את המחשב לרסיבר ורוצה שהמחשב כבר יבצע המרה בעצמו, ויחובר ישירות לרמקולים.
Silence speaks louder than words
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום KWAN ,
מחשב ייעודי לאודיו ידרוש ממך לקחת בחשבון פרמטרים מסוימים ששונים ממחשב למשתמש הבייתי הממוצע . הצ'יפסט שהוצע לך הוא בסיסי ביותר ולא נעשה שימוש בלוחות עם אותו צ'יפסט שמשמשים כפלטפורמה לישומי אודיו . בבחירת מחשב שישמש גם לאודיו עלייך לקחת בחשבון כמה דברים חשובים :
א . הגדרת מסגרת תקציב .
ב. בחירת מעבד - כיום הסידרה החדש של אינטל עדיפה משמעותית ליישומי אודיו לעומת AMD שהובילו את המערכה ב 5 שנים האחרונות .
לוח אם - למערכות מבוססות אינטל מהדור החדש ממומלץ להשתמש בלוחות עם צ'יפסט 965E , מערכות מבוססות AMD מומלץ להשתמש בלוחות עם צ'יפסט nFORCE-570 או 550
ג. זיכרונות - מינימום 1 ג'יגה מסוג DDR2 667 .
ד. כרטיס קול - כרטיסים מובנים על לוחות לא יתנו לך מענה לישומי אודיו בתוכנות כמו Qבייס או ריזון מהסיבה הפשוטה שהם לא עושים שימוש בדרייבר ASIO שמספק לך רמת LATENCY נמוכה בהקלטה , השמעה , או בכלל בזמן נגינה .
SPDIF משמש גם כשליחה של עד 16 ערוצים (8 יציאה ו 8 כניסה) בו זמנית ליחידת ממירים חיצונית AD-DA , משמש כשליחה ליחידות אפקטים חיצוניות עם כניסה\יציאה דיגיטלית שירשור דרך קיובייס בקונפיגורציות מסוימות וכו' .
תגדיר מסגרת תקציב , תגדיר כמה אחוז שימוש יופנה לכיוון האודיו וכך אוכל לעזור בבחירת המערכת .
מחשב ייעודי לאודיו ידרוש ממך לקחת בחשבון פרמטרים מסוימים ששונים ממחשב למשתמש הבייתי הממוצע . הצ'יפסט שהוצע לך הוא בסיסי ביותר ולא נעשה שימוש בלוחות עם אותו צ'יפסט שמשמשים כפלטפורמה לישומי אודיו . בבחירת מחשב שישמש גם לאודיו עלייך לקחת בחשבון כמה דברים חשובים :
א . הגדרת מסגרת תקציב .
ב. בחירת מעבד - כיום הסידרה החדש של אינטל עדיפה משמעותית ליישומי אודיו לעומת AMD שהובילו את המערכה ב 5 שנים האחרונות .
לוח אם - למערכות מבוססות אינטל מהדור החדש ממומלץ להשתמש בלוחות עם צ'יפסט 965E , מערכות מבוססות AMD מומלץ להשתמש בלוחות עם צ'יפסט nFORCE-570 או 550
ג. זיכרונות - מינימום 1 ג'יגה מסוג DDR2 667 .
ד. כרטיס קול - כרטיסים מובנים על לוחות לא יתנו לך מענה לישומי אודיו בתוכנות כמו Qבייס או ריזון מהסיבה הפשוטה שהם לא עושים שימוש בדרייבר ASIO שמספק לך רמת LATENCY נמוכה בהקלטה , השמעה , או בכלל בזמן נגינה .
SPDIF משמש גם כשליחה של עד 16 ערוצים (8 יציאה ו 8 כניסה) בו זמנית ליחידת ממירים חיצונית AD-DA , משמש כשליחה ליחידות אפקטים חיצוניות עם כניסה\יציאה דיגיטלית שירשור דרך קיובייס בקונפיגורציות מסוימות וכו' .
תגדיר מסגרת תקציב , תגדיר כמה אחוז שימוש יופנה לכיוון האודיו וכך אוכל לעזור בבחירת המערכת .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !