המועצה הישראלית לצרכנות: הנחיות חדשות בנוגע לביטול עסקה לאחר פתיחת אריזה
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הרבה פעמים הנושא הזה עולה כאן, אז הנה ידיעה מעניינת של המועצה הישראלית לצרכנות.
בשורה התחתונה:
הממונה על הגנת הצרכן פרסם הנחיה לפיה פתיחת האריזה המקורית על ידי העוסק, הפעלתו או הדגמה - אינם מהווים שימוש על ידי הצרכן המונע ממנו את הזכות לבטל את העסקה.
http://www.consumers.org.il/item/news_310815
בשורה התחתונה:
הממונה על הגנת הצרכן פרסם הנחיה לפיה פתיחת האריזה המקורית על ידי העוסק, הפעלתו או הדגמה - אינם מהווים שימוש על ידי הצרכן המונע ממנו את הזכות לבטל את העסקה.
http://www.consumers.org.il/item/news_310815
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מבין במה החוק בה להילחם (פתחו להדגמה ועבדו על הלקוח שלא יכול להחזיר את המוצר יותר) אבל הייתי רוצה להיות קרוב יותר לגרסה אמריקאית של החזרות. נגיד אני עושה חקר די מעמיק לפני קניה אבל גם לי קרה שקניתי מכשיר שהמוכר אמר שיכול לעשות XYZ ובדיעבד עשה ז'. אני שומע גם לא מעט מוכרים בחנויות מחשבים וחשמל מורחים לקוחות. אם היו יודעים שהלקוח יכול להחזיר את המוצר גם לאחר שימוש ראשוני, היו מתקרבים פחות לצד האפל.
במקרה של סלולרי גם להחזיר פשוט יותר (יכולים לדרוש 5% או 100 ש"ח ביטול עסקה?) אבל נגיד קנית מכונת כביסה שלא עושה חצי ממה שנטען ע"י המוכר. מה תעשה אחרי ששילמת על הובלה והיית צריך לפחות כביסה ראשונה כדי לגלות זאת?
במקרה של סלולרי גם להחזיר פשוט יותר (יכולים לדרוש 5% או 100 ש"ח ביטול עסקה?) אבל נגיד קנית מכונת כביסה שלא עושה חצי ממה שנטען ע"י המוכר. מה תעשה אחרי ששילמת על הובלה והיית צריך לפחות כביסה ראשונה כדי לגלות זאת?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
כל עוד לא יצא טופס רשמי (בMOITAL) לא בטוח עד כמה זה תקף...
בכל אופן לא כולם מודעים שיש מגבלות רבות בעניין ביטול עסקה בעיקר בציוד מחשוב (ראו מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995) וגם ציוד שמוגן על ידי חוק התקשורת...
ועוד משהו שתקף בעיקר לחברות אינטגרציה ולא חנויות פרטיות: ביטל הצרכן עסקה מתמשכת כהגדרתה בסעיף 13ג לחוק, שהוחל בנתינתה, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעבור השימוש שעשה בשירות.
בברכה
בכל אופן לא כולם מודעים שיש מגבלות רבות בעניין ביטול עסקה בעיקר בציוד מחשוב (ראו מידע כהגדרתו בחוק המחשבים, התשנ"ה-1995) וגם ציוד שמוגן על ידי חוק התקשורת...
ועוד משהו שתקף בעיקר לחברות אינטגרציה ולא חנויות פרטיות: ביטל הצרכן עסקה מתמשכת כהגדרתה בסעיף 13ג לחוק, שהוחל בנתינתה, ישלם הצרכן את התמורה היחסית בעבור השימוש שעשה בשירות.
בברכה
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
מאחר וזו הנחייה של המועצה הישראלית לצרכנות וזה לא בגדר חוק, אני לא בטוח שזה בכלל מחייב מישהו.
ובלי קשר - חבל שצריך בכלל חוקים בשביל דברים בנושאים האלה. מתי כבר יבינו ששקיפות, הגינות ושירות לאחר מכירה הם אינטרנסים של בעל העסק כמו שהם אינטרסים של הקונה. כשלקוחות מגיעים לבית עסק עם תחושה של בטחון, שלא עובדים עליו ויודע שאם יהיו לו בעיות עם המוצר/שירות (או בכלל אי שביעות רצון מפני שהמוצר לא עושה את מה שנאמר לו שהוא יעשה) - אז פשוט קונים יותר.
ובלי קשר - חבל שצריך בכלל חוקים בשביל דברים בנושאים האלה. מתי כבר יבינו ששקיפות, הגינות ושירות לאחר מכירה הם אינטרנסים של בעל העסק כמו שהם אינטרסים של הקונה. כשלקוחות מגיעים לבית עסק עם תחושה של בטחון, שלא עובדים עליו ויודע שאם יהיו לו בעיות עם המוצר/שירות (או בכלל אי שביעות רצון מפני שהמוצר לא עושה את מה שנאמר לו שהוא יעשה) - אז פשוט קונים יותר.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
כנסו לקישור לחצו על צפיה בהנחיה
בסעיף 8
מעניין במכירה מרחוק אין זה תקף !!!!! שימוש במוצר
כי למרות השימוש עד 14 יום אפשר לבטל את קניית המוצר למרות השימוש
בסעיפים אחרים צריך איש השירות לוודע או לבקש רשות מי
מה קורה עם טכנאי בא ומתקין הרי זה לא אנחנו זה כמו לפתוח בחנות ?
נכון ?
גם אז ניתן לבטל כי זה לא אנחנו ו ואיש שירות של חברה כמו התקנה ובדיקה של המכשיר הוא נעשה עי החברה
גם אז לדעתי ניתן לבטל - מבלי לעשות שימוש על ידך כי נפתח עי נציג החברה /חנות
בסעיף 8
מעניין במכירה מרחוק אין זה תקף !!!!! שימוש במוצר
כי למרות השימוש עד 14 יום אפשר לבטל את קניית המוצר למרות השימוש
בסעיפים אחרים צריך איש השירות לוודע או לבקש רשות מי
מה קורה עם טכנאי בא ומתקין הרי זה לא אנחנו זה כמו לפתוח בחנות ?
נכון ?
גם אז ניתן לבטל כי זה לא אנחנו ו ואיש שירות של חברה כמו התקנה ובדיקה של המכשיר הוא נעשה עי החברה
גם אז לדעתי ניתן לבטל - מבלי לעשות שימוש על ידך כי נפתח עי נציג החברה /חנות