TIVX 4000 - מבקש כמה פרטים
חברים ,
יש לי הזדמנות להזמין דרך קרוב משפחה שטס לארה"ב את המכשיר הזה ולשלם רק 250 דולר עליו + 100 דולר נוספים דיסק קשיח של 250 גיגה שאמור להספיק לי .
פתאום , בעלות של 1500 שח זה נראה דיי משתלם , דבר שלא יכולתי להגיד אם היתי קונה את זה בארץ ב-2300 שח , כלומר בתוספת של עוד 60% כסף .
יש למישהו מידע על גודל המכשיר ומשקלו ?
יש כבר REVIEW מוסמך על המכשיר הזה באתרים המקצועים ?
מתי צפוי REVIEW כזה באתר הזה ?
תודה ,
HAGI
יש לי הזדמנות להזמין דרך קרוב משפחה שטס לארה"ב את המכשיר הזה ולשלם רק 250 דולר עליו + 100 דולר נוספים דיסק קשיח של 250 גיגה שאמור להספיק לי .
פתאום , בעלות של 1500 שח זה נראה דיי משתלם , דבר שלא יכולתי להגיד אם היתי קונה את זה בארץ ב-2300 שח , כלומר בתוספת של עוד 60% כסף .
יש למישהו מידע על גודל המכשיר ומשקלו ?
יש כבר REVIEW מוסמך על המכשיר הזה באתרים המקצועים ?
מתי צפוי REVIEW כזה באתר הזה ?
תודה ,
HAGI
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78903
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הוא חדש כך שאין עדיין סקירות.
עדיין לא בדקנו אותו ואין כרגע צפי כזה.
אני לא מניח שזה יהיה שונה באופן משמעותי מהסקירה על ה-TVIX 5000 (הם אמורים להיות כמעט זהים).
עדיין לא בדקנו אותו ואין כרגע צפי כזה.
אני לא מניח שזה יהיה שונה באופן משמעותי מהסקירה על ה-TVIX 5000 (הם אמורים להיות כמעט זהים).
תשקול אם כדאי לך לקנות דיסק קשיח בארה"ב, הם לא כל כך יקרים בארץ.
http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-H ... erby=price
http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-H ... erby=price
צודק ב-100% , תודה
חשבתי שהמחירים בארץ גבוהים יותר באמת .
יש ל-TIVX אפשרות פירמוט עצמאי או שאני קודם צריך לחבר את הכונן הקשיח למחשב ולפרמט אותו שם ורק אז לחבר אותו ל-TIVX ?
תודה שוב ,
HAGI
חשבתי שהמחירים בארץ גבוהים יותר באמת .
יש ל-TIVX אפשרות פירמוט עצמאי או שאני קודם צריך לחבר את הכונן הקשיח למחשב ולפרמט אותו שם ורק אז לחבר אותו ל-TIVX ?
תודה שוב ,
HAGI
olorin כתב:תשקול אם כדאי לך לקנות דיסק קשיח בארה"ב, הם לא כל כך יקרים בארץ.
http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=C-H ... erby=price...
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לפי קובץ הוראות ההפעלה נראה שצריך לפרמט במחשב. יש שם גם תשובות (עמ' 7) למשקל ולגודל.
כדאי שתתעמק ותחקור את נושא הדיסק כי נראה לפחות לפי ההוראות הנ"ל שיש שני סוגי מכשירים, אחד שיודע להתחבר עם IDE ואחד שיודע להתחבר עם SATA וזאת בניגוד ל-Q&A באתר שאומר שלא יעבוד עם SATA
כדאי שתתעמק ותחקור את נושא הדיסק כי נראה לפחות לפי ההוראות הנ"ל שיש שני סוגי מכשירים, אחד שיודע להתחבר עם IDE ואחד שיודע להתחבר עם SATA וזאת בניגוד ל-Q&A באתר שאומר שלא יעבוד עם SATA
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
המחירים בארץ אכן גבוהים יותר.
בכוננים של 400&500 גיגה, ההפרש נע לרוב בין 30-40%
ל TVIX אין אפשרות לפרמט כונן קשיח.
בכוננים של 400&500 גיגה, ההפרש נע לרוב בין 30-40%
ל TVIX אין אפשרות לפרמט כונן קשיח.
דני ,
תודה רבה על המידע !
לדעתך ה-SATA הוא אמין כמו שה-IDE ? נדמה לי שבינתיים יצא רק הדגם שתומך ב-IDE בלבד .
HAGI
תודה רבה על המידע !
לדעתך ה-SATA הוא אמין כמו שה-IDE ? נדמה לי שבינתיים יצא רק הדגם שתומך ב-IDE בלבד .
HAGI
DannyZ כתב:לפי קובץ הוראות ההפעלה נראה שצריך לפרמט במחשב. יש שם גם תשובות (עמ' 7) למשקל ולגודל.
כדאי שתתעמק ותחקור את נושא הדיסק כי נראה לפחות לפי ההוראות הנ"ל שיש שני סוגי מכשירים, אחד שיודע להתחבר עם IDE ואחד שיודע להתחבר עם SATA וזאת בניגוד ל-Q&A באתר שאומר שלא יעבוד עם SATA...
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
Wאללה אני יודע לקרוא בדיוק כמוך, ולכן בתור אחד שהולך לקנות את המכשיר, הצעתי לך לחקור.
לגבי אמינות? SATA2 זה היום, SATA זה אתמול ו-IDE זה שלשום. ה-SATA נחשבים מהירים יותר אבל אולי זה בגלל שהם מתקדמים יותר. חוץ מזה חשוב לדעת אם TIVX מסוגל לנצל 8/16MB על הדיסק או שזה בכלל לא קשור אליו.
לגבי אמינות? SATA2 זה היום, SATA זה אתמול ו-IDE זה שלשום. ה-SATA נחשבים מהירים יותר אבל אולי זה בגלל שהם מתקדמים יותר. חוץ מזה חשוב לדעת אם TIVX מסוגל לנצל 8/16MB על הדיסק או שזה בכלל לא קשור אליו.
בטח , בשמחה . מצורף לינק :
http://www.digitalconnection.com/Produc ... xM4000.asp
http://www.digitalconnection.com/Produc ... xM4000.asp
יוני כתב:hagi, אפשר לשאול איפה מצאת את המכשיר ב250$? תודה...
- oferlaor
- מנהל

DannyZ,
השאלה לא אם הוא יודע לנצל את זה אלא אם הוא קורא מהדיסק מספיק מהר בשביל שזה יהפוך לרלוונטי.
התשובה היא:
1. לא - הוא לא צריך מידע בקצב שזה יכול לעזור לו
2. לא - הוא לא קורא וכותב ושוב את אותם פריטי מידע (אלא עובר על קובץ באופן סדרתי) ולכן גם BUFFER קטן יותר ממספק.
שימו לב שמדובר במכשיר שצריך להיות די שקט - כך שדיסק שקט וכזה שלא מתחמם חשוב יותר מאשר כל הפרמטרים הטכניים שבד"כ חשובים לכם ב-HTPC.
השאלה לא אם הוא יודע לנצל את זה אלא אם הוא קורא מהדיסק מספיק מהר בשביל שזה יהפוך לרלוונטי.
התשובה היא:
2. לא - הוא לא קורא וכותב ושוב את אותם פריטי מידע (אלא עובר על קובץ באופן סדרתי) ולכן גם BUFFER קטן יותר ממספק.
שימו לב שמדובר במכשיר שצריך להיות די שקט - כך שדיסק שקט וכזה שלא מתחמם חשוב יותר מאשר כל הפרמטרים הטכניים שבד"כ חשובים לכם ב-HTPC.
עופר ,
האם אתה מרמז בזה שצריך לחפש דיסק שקט שעדיף אולי לחפש דיסק קשיח בעל 5400 RPM ולא 7200 RPM ?
הרי ידוע שהדיסקים הישנים יותר של 5400RPM היו שקטים יותר .
מצד שני , באיזה נפח ניתן למצוא דיסקים שכאלה ? לא בטוח שיש 320 גיגה עם 5400 RPM .
האם אתה מרמז בזה שצריך לחפש דיסק שקט שעדיף אולי לחפש דיסק קשיח בעל 5400 RPM ולא 7200 RPM ?
הרי ידוע שהדיסקים הישנים יותר של 5400RPM היו שקטים יותר .
מצד שני , באיזה נפח ניתן למצוא דיסקים שכאלה ? לא בטוח שיש 320 גיגה עם 5400 RPM .
oferlaor כתב:DannyZ,
התשובה היא:
שימו לב שמדובר במכשיר שצריך להיות די שקט - כך שדיסק שקט וכזה שלא מתחמם חשוב יותר מאשר כל הפרמטרים הטכניים שבד"כ חשובים לכם ב-HTPC....
- oferlaor
- מנהל

hagi,
לא רומז. אני אומר בפירוש שזה הרבה יותר חשוב עבור נגנים מסוג זה מאשר גודל BUFFER...
לא רומז. אני אומר בפירוש שזה הרבה יותר חשוב עבור נגנים מסוג זה מאשר גודל BUFFER...
אז איזה דיסק קשיח לקנות בנפח של 320 גיגה ? קיימים דיסקים קשיחים של 320 גיגה ו-5400 RPM ?
דרך אגב , ראיתי אתמול בכמה פורומים שמי שקנה את ה-TIVX 4000 ומשתמש בדיסק קשיח של SEAGATE המחשב לא מזהה אותו .
זה קורה אך ורק ב-SEAGATE . עם יצרנים אחרים הכל עובד תקין .
דרך אגב , ראיתי אתמול בכמה פורומים שמי שקנה את ה-TIVX 4000 ומשתמש בדיסק קשיח של SEAGATE המחשב לא מזהה אותו .
זה קורה אך ורק ב-SEAGATE . עם יצרנים אחרים הכל עובד תקין .
- oferlaor
- מנהל

אין לי מושג איזה דיסק הכי מתאים, יש המון סוגים.
לגבי ה-SEAGATE, קשה לי להאמין. יותר סיכוי שהוא פשוט לא תקין או שהבחור לא פירמט אותו נכון...
לגבי ה-SEAGATE, קשה לי להאמין. יותר סיכוי שהוא פשוט לא תקין או שהבחור לא פירמט אותו נכון...
סה"כ נראה לי שרוב הקשיחים החדשים יתאימו, גם אלו של 7200 סל"ד.
לרוב הדגמים המקבילים של החברות המובילות יש ביצועים דומים.
רצוי אולי לחפש קצת מידע אם יש דגם שהוא ספציפית שקט מהאחרים (למרות שכולם היום מנסים לשים דגש על התכונה הזאת)
לרוב הדגמים המקבילים של החברות המובילות יש ביצועים דומים.
רצוי אולי לחפש קצת מידע אם יש דגם שהוא ספציפית שקט מהאחרים (למרות שכולם היום מנסים לשים דגש על התכונה הזאת)
ליאור