בנוגע לאיכות של סרטים והשגתם

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 105
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

מקווה שזה הפורום הנכון לפתוח את השרשור הזה :oops: .
אז ככה, יכול להיות שהתעוררתי בדילאיי דיי גדול ואלו שאלות קיטבג, אז סליחה מראש.

נתחיל כך, רק היום קלטתי שהאיכויות הפופולאריות של ה- "1080p" וה- "720p" של סרטים וסדרות שמסתובבות באתרי הטורנט הן ממש לא האיכויות של דיסקי ה- Bluray (רק הגודל מרמז, עונה אחת במשקל 200Gb+ מול 2Gb באתרי הטורנט או סרט במשקל 45GB מול 1.7Gb...), אז חשבתי לזנוח את ה-"נוחות" שבצפייה של תכנים באינטרנט ולחזור אל ה- "חוסר נוחות" של השימוש בדיסקים, אבל להינות מהתמונה.

אז עכשיו יש לי כמה שאלות:
1. האם צפייה של דיסק Bluray במחשב (בהנחה שיש לי כונן Bluray) זהה לצפייה באותו התוכן רק על נגן Bluray ייעודי?
2. האם יש שוני בין האיכויות של נגני הבלוריי? כלומר, האם תוכן מסויים יראה יותר יפה על נגן X מאשר על נגן Y? או שההבדלים בין הנגנים מתבטאים באופנים אחרים?
3. איך עובד כל עניין ה- Bluray בארץ? אני זוכר שפעם היו חנויות להשכרת סרטים (עוד שאיכות ה- DVD נחשבה ל the best), היום עדיין יש חנויות כאלו (ל- Bluray)? והאם הן מספקות גם סדרות ב- Bluray? האם זה משתלם/פרקטי לקנות תכני Bluray דרך Amazon?

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4807
שם מלא: שי כהן
נתן תודות: 949 פעמים
קיבל תודות: 302 פעמים

שליחה #2 

מכוון שהשאלה שלך מתמקדת בבלו-ריי, כדאי אולי להפנות אותה לפורום היעודי

בכל מקרה איכות תמונה של בלו-ריי, מושפעת בעיקר מיכולות עיבוד התמונה של המכשיר. כך גם לגבי סטרימרים שתומכים בהרצת בלו-ריי.
לכן יש הבדל שיכול להיות משמעותי.

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@שי-כ
תודה, אני אפתח גם שם את השרשור :).

ובנוגע לתגובתך, האם ישנם נגני בלוריי מומלצים (כמו שישנן את הטלוויזיות המומלצות, או לפחות סדרת דגמים) שידוע שהם לא פוגעים באיכות התמונה ואפילו לא במעט?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #4 

אני יכול להעיד רק מנסיון אישי שלי - ואני מציין שאני לא וידאופיל:

1. יש לי נגן בלו-ריי של סמסונג (דגם פשוט) וגם PS3 - לא רואה הבדל באיכות התמונה ביניהם ולפי מה שהבנתי ל PS3 יש אחלה נגן בלו-ריי

2. חייב לציין שיש דיסקים שצפיתי בהם ולא ממש הבחנתי בהבדלים מהותיים לעומת גירסא איכותית (עדיין רק MKV) של 1080P - מצד שני יש דיסקים שפשוט גרמו לי להזיל ריר (טרילוגית ההוביט למשל)

3. יש את נושא התלת מימד שמשמעותית יותר איכותי בדיסק לעומת קובץ MKV של SBS וכדומה

סעיפים 2 ו 3 לא רלוונטים אם אתה מתכוון להוריד גרסאות מלאות של ריפים של בלו-ריי, לא חושב שיש הבדל בינם ובין דיסק פיזי.

4. לגבי רכישות - אם תרגום חשוב לך אז יהיה לך קשה למצוא במחירים שפויים בארץ ובחו"ל זה נדיר. אם לא חשוב לך תרגום - אני מזמין כבר כמה שנים מאמזון אירופה (UK וכדומה) במחירים זולים ומשלוחים מהירים.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

התשובה לשאלה שלך היא שמבחינת התוכן זה זהה ( מדיה פיזית מול rip מלא או אפילו remux )
לגבי איכות הצפיה, תלוי בנגן (יש הבדל בין נגנים שונים גם אם אף אחד מהם לא כונן מחשב), ותלוי במסך.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5246
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #6 

שלום לך חבר אם אתה הולך להשקיע בדיסקים לבלו-ריי
יש לך מס' חנויות והם:
http://kino.co.il/
https://www.dvdyashir.co.il/main.asp?
http://www.third-ear.com/default.htm

מצאתי לך שרשור שגם מדבר על מה שאתה מחפש בקטע של רכישה.
http://www.hometheater.co.il/vt142156.html

סתם שאלה מתוך סקרנות..
אתה הולך לרכוש מעכשיו דיסקים רק בישביל להנות מתמונה נטו?
ומה תעשה איתם אחר כך? עסק לא זול לדעתי..
למה לא להוריד את הבלו-ריי המלא שמופץ ברשת..

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

oris74 כתב:אני יכול להעיד רק מנסיון אישי שלי - ואני מציין שאני לא וידאופיל:

1. יש לי נגן בלו-ריי של סמסונג (דגם פשוט) וגם PS3 - לא רואה הבדל באיכות התמונה ביניהם ולפי מה שהבנתי ל PS3 יש אחלה נגן בלו-ריי

2. חייב לציין שיש דיסקים שצפיתי בהם ולא ממש הבחנתי בהבדלים מהותיים לעומת גירסא איכותית (עדיין רק MKV) של 1080P - מצד שני יש דיסקים שפשוט גרמו לי להזיל ריר (טרילוגית ההוביט למשל)

3. יש את נושא התלת מימד שמשמעותית יותר איכותי בדיסק לעומת קובץ MKV של SBS וכדומה

סעיפים 2 ו 3 לא רלוונטים אם אתה מתכוון להוריד גרסאות מלאות של ריפים של בלו-ריי, לא חושב שיש הבדל בינם ובין דיסק פיזי.

4. לגבי רכישות - אם תרגום חשוב לך אז יהיה לך קשה למצוא במחירים שפויים בארץ ובחו"ל זה נדיר. אם לא חשוב לך תרגום - אני מזמין כבר כמה שנים מאמזון אירופה (UK וכדומה) במחירים זולים ומשלוחים מהירים.
...
בנוגע ל"גרסאות מלאות של ריפים של בלו-ריי" מה הכוונה? (מה המשקל? איפה לדוגמא אפשר למצוא אותן? פשוט ככל שהגרסה יותר איכותית ככה יותר קשה לי למצוא אותה, לפחות בטורנטים)

Lior_M כתב:התשובה לשאלה שלך היא שמבחינת התוכן זה זהה ( מדיה פיזית מול rip מלא או אפילו remux )
לגבי איכות הצפיה, תלוי בנגן (יש הבדל בין נגנים שונים גם אם אף אחד מהם לא כונן מחשב), ותלוי במסך.

ליאור
...
אוקיי, ומבחינת מחשב מול נגן בלוריי? (שמנגנים את אותו הדיסק)

clubnet כתב:שלום לך חבר אם אתה הולך להשקיע בדיסקים לבלו-ריי
יש לך מס' חנויות והם:

סתם שאלה מתוך סקרנות..
...
תודה רבה על החנויות. ובנוגע לעניין הרכישה, אני הייתי שמח להמשיך באותה הדרך בה אני נוהג כבר המון שנים, אבל אני לא מבין איך משיגים כותרי BR מלאים של סדרות וסרטים דרך האינטרנט. הסוגים האלו לא מופצים כמו YIFI למשל, ולהוריד 50 גיגה על מהירות הורדה של 80KB/s - 400KB/s זה סבל. וסדרות? בכלל אין על מה לדבר, זה בלתי אפשרי. אז הדרך היחידה זה לרכוש, לא?

tbind
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 432
נתן תודות: 458 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #8 

אם מה שאתה רגיל לראות זה YIFI של פחות מ 2gb לסרט, לא הייתי ממהר לקפוץ לbluray מלא. נראה לי שאתה יכול להתחיל מ1080p ממהדורות איכותיות יותר של 8-12gb לפני שאתה מתחיל לקנות מכשיר לבלוריי, מדיות וכיו"ב. יכוללהיות שזה יספק מבחינתך.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #9 

שמע, אם יש לך מהירות הורדה של 80-400 קילובייט, אתה באמת קצת בבעייה. אולי תשדרג את האינטרנט?

ולמה זה סבל? נניח שיש לך הורדה של 5MB/s - מהירות סבירה לחלוטין. אם תוריד סרט בדיסק של 25GB, זה יקח נניח שעה וחצי. גג שעתיים. ואז בשעה וחצי שאתה יושב לראות את הסרט הזה, אתה יכול להוריד עוד אחד. תאורטית, אתה תוכל לראות סרטים בלי הפסקה.

לגבי סדרות - אותו דבר. הבעיה היחידה היא שטח אחסון, וגם זה לא רלוונטי במידה ואתה רואה וזורק ולא שומר הכל לנצח.
לרוב גם הדיסקים מגיעים עם כל מיני תוספות כמו פסקולים מרובים, מאחורי הקלעים ועוד כל מיני דברים שאף אחד לא רואה, ולכן אם אתה מוריד BR RIP שחתכו ממנו את השומן, תקבל קבצים יותר יעילים.

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

tbind כתב:אם מה שאתה רגיל לראות זה YIFI של פחות מ 2gb לסרט, לא הייתי ממהר לקפוץ לbluray מלא. נראה לי שאתה יכול להתחיל מ1080p ממהדורות איכותיות יותר של 8-12gb לפני שאתה מתחיל לקנות מכשיר לבלוריי, מדיות וכיו"ב. יכוללהיות שזה יספק מבחינתך.
...
אני לא ממש "רגיל".. אני (ואבא שלי) מאוד סבלנו מהגרסאות האלו, אבל כל פעם אמרתי לעצמי "זה האיכות הכי טובה שקיימת כיום, מה אני יכול לעשות...", אז אחרי שנים של המצב בא לי באמת לחוות את האיכות הכי טובה ואז אני אחליט אם זה שווה את זה, או שאולי גם גרסאות של 8-12 ג'יגהבייט הן מספיקות.

mrunderhill כתב:שמע, אם יש לך מהירות הורדה של 80-400 קילובייט, אתה באמת קצת בבעייה. אולי תשדרג את האינטרנט?

ולמה זה סבל? נניח שיש לך הורדה של 5MB/s - מהירות סבירה לחלוטין. אם תוריד סרט בדיסק של 25GB, זה יקח נניח שעה וחצי. גג שעתיים. ואז בשעה וחצי שאתה יושב לראות את הסרט הזה, אתה יכול להוריד עוד אחד. תאורטית, אתה תוכל לראות סרטים בלי הפסקה.

לגבי סדרות - אותו דבר. הבעיה היחידה היא שטח אחסון, וגם זה לא רלוונטי במידה ואתה רואה וזורק ולא שומר הכל לנצח.
לרוב גם הדיסקים מגיעים עם כל מיני תוספות כמו פסקולים מרובים, מאחורי הקלעים ועוד כל מיני דברים שאף אחד לא רואה, ולכן אם אתה מוריד BR RIP שחתכו ממנו את השומן, תקבל קבצים יותר יעילים.
...
הבעיה היא לא האינטרנט, הבעיה שאני לא יודע מאיפה להשיג את הקבצים האלו. כשאני הולך לאתרי הטורנט, אין כמעט משתפים ולכן מהירות ההורדה היא נמוכה. כשאני הולך לאתרים כמו warez-bb אני מוצא קבצים שמפוזרים על פני חמישים לינקים ושהמהירות מוגבלת ל 50kb/s. אז מאיפה אני אמור להוריד?
וסדרות אין בכלל על מה לדבר, משתף אחד עם שמונה מורידים על קובץ של 200GB...

מאיפה אתם מורידים סדרות מלאות וסרטים מלאים ב BLURAY?

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #11 

בשביל BR מלא אני משתמש בשרתי ניוז. אז ההורדה תמיד במהירות מלאה. מה שכן, צריך לשלם סכום סימלי על הגישה לשרתי הניוז.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #12 

clubnet כתב:שלום לך חבר אם אתה הולך להשקיע בדיסקים לבלו-ריי
יש לך מס' חנויות והם:

סתם שאלה מתוך סקרנות..
...
·

קינו ברמת השרון נסגר לפני חודשיים

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #13 

היי חבר..
כפי שאמרו לך תתחיל בכך שתשדרג את מהירות
האינטרנט שלך ל-100M ברגע שתשדרג, אז תראה איך הורדה
הכי פשוטה עפה לך, המחיר היום למהירות 100 מגה נמוך
20 שקלים.. ואיפה להוריד טראקרים פרטיים, או ציבוריים
יש בציבוריים המון משתפים ככה שאין לך מה לדאוג..
warez-bb האתרים הללו הם הורדות ישירות, דוגרי עבר זמנם
אם אתה שואל אותי..חבל על הכסף שאתה תוציא על דיסקים
בחנויות עלות מיותרת לדעתי, כל דיסק עולה לך בסביבות ה-100 ש״ח.
זאת דעתי בגדול..

נ.ב - דרך אגב למה לך להוריד סדרות מלאות?
מה רע ב-הורדה של 720p HDTV

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

mrunderhill כתב:בשביל BR מלא אני משתמש בשרתי ניוז. אז ההורדה תמיד במהירות מלאה. מה שכן, צריך לשלם סכום סימלי על הגישה לשרתי הניוז.
...
אוקיי, עכשיו זה נשמע יותר הגיוני. מסקרן אותי לדעת (אני ממש לא מבין בתחום הזה), מה זמינות התכנים בכל שרתים האלו? לדוגמא השתמשתי בחיפוש nzbsearch.net וחיפשתי את העונה החמישית של מופע שנות ה-70 בבלוריי, ולא מצאתי..

clubnet כתב:היי חבר..
כפי שאמרו לך תתחיל בכך שתשדרג את מהירות
האינטרנט שלך ל-100M ברגע שתשדרג, אז תראה איך הורדה
הכי פשוטה עפה לך, המחיר היום למהירות 100 מגה נמוך
20 שקלים.. ואיפה להוריד טראקרים פרטיים, או ציבוריים
יש בציבוריים המון משתפים ככה שאין לך מה לדאוג..
warez-bb האתרים הללו הם הורדות ישירות, דוגרי עבר זמנם
אם אתה שואל אותי..חבל על הכסף שאתה תוציא על דיסקים
בחנויות עלות מיותרת לדעתי, כל דיסק עולה לך בסביבות ה-100 ש״ח.
זאת דעתי בגדול..

נ.ב - דרך אגב למה לך להוריד סדרות מלאות?
מה רע ב-הורדה של 720p HDTV
...
אני כבר על מאה מגה יותר משנה, ואני אחזור על הסיבה למהירות הנמוכה שוב, אי אפשר לצפות מטורנט עם מעלה אחד ועשרה מורידים שכל מוריד יקבל מהירות הורדה של 13.5mb/s..

לגבי המחיר אתה צודק, אבל מרפרוף מהיר אני רואה שלא כל מה שאני רוצה ישר עולה 100 שקלים, לדוגמא יש עונות במחירים של 10$ (וכמובן שיש גם ב- 40$) וסרטים ממש חדשים במחירים של 20$ (ודעתי היא שעדיף לראות סרט באיכות ממש טובה פעם ב.. מאשר לראות כל יום סרט באיכות ירודה).

בנוגע לסדרות, אני בכל השנים האחרונות רואה סדרות באיכויות האלו, לפני כמה ימים יצא לי לראות קטע מפרק של על טבעי שעבר שינוי מסוים מ Bluray (הפרק שקל 5GB, שאני מניח שבתוך הדיסק הוא שוקל 7GB), ופשוט לא בא לי לחזור אחורה :)

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

giggity47 כתב:

אני כבר על מאה מגה יותר משנה, ואני אחזור על הסיבה למהירות הנמוכה שוב, אי אפשר לצפות מטורנט עם מעלה אחד ועשרה מורידים שכל מוריד יקבל מהירות הורדה של 13.5mb/s..
...
נו מצויין שיש לך 100 מגה, נו בטח שתוריד ב-13מגה, הטורנט ישן אני בטוח.
בדרך כלל אם תוריד טורנט חדש, אז ישר ההורדה מסתיימת לך.
ועל קצב מהיר.
גם שאתה מזמין את הבלו-ריי מהחנות לוקח, לזה שבוע שבועיים
שווה לך ההמתנה? ואחר כך מה אתה עושה עם הסרט?
לדעתי זה חבל ומיותר, תלך על טורנטים או יוזנט..

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@clubnet
נעשה את זה פשוט, אתה יכול למצוא לי דרך להשיג את העונה השישית של הסדרה "מופע שנות ה-70" ב- Bluray? (הורדה ישירה, טורנט, יוזנט, מה שזה לא יהיה)
אז עכשיו (אם ניסית), אתה מבין את הבעיה? אין כמעט מישהו שמשתף עונות של סדרות ב Bluray, לא משנה אם הטורנט חדש או ישן.

אז כמובן שאתה צודק, יש חסרונות! המתנה של שבוע-שבועיים, תשלום על משהו שבסופו של דבר יישב על המדף בלי שימוש, שימוש בדיסק במקום לשבת על הספה ולבחור את התוכן דרך stream בנוחות דרך השלט, אבל, מה עדיף? זה או בכלל לא לראות את התוכן (דגש על סדרות)?

תשמע, אני לא מנסה לשנות את דעתך. אולי מבחינתך, התוכן שמסתובב ברשת הוא די והותר (מה גם שהוא מגיע ב"חינם"), אבל מבחינתי הוא לא. בכל מקרה, זו ממש לא מטרת השרשור, המטרה שלי הייתה לדעת מה ההבדל בין נגני ה- Bluray ואיפה מוצאים תכני Bluray בארץ.

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

giggity47 כתב:@clubnet
נעשה את זה פשוט, אתה יכול למצוא לי דרך להשיג את העונה השישית של הסדרה "מופע שנות ה-70" ב- Bluray? (הורדה ישירה, טורנט, יוזנט, מה שזה לא יהיה)
אז עכשיו (אם ניסית), אתה מבין את הבעיה? אין כמעט מישהו שמשתף עונות של סדרות ב Bluray, לא משנה אם הטורנט חדש או ישן.

אז כמובן שאתה צודק, יש חסרונות! המתנה של שבוע-שבועיים, תשלום על משהו שבסופו של דבר יישב על המדף בלי שימוש, שימוש בדיסק במקום לשבת על הספה ולבחור את התוכן דרך stream בנוחות דרך השלט, אבל, מה עדיף? זה או בכלל לא לראות את התוכן (דגש על סדרות)?

תשמע, אני לא מנסה לשנות את דעתך. אולי מבחינתך, התוכן שמסתובב ברשת הוא די והותר (מה גם שהוא מגיע ב"חינם"), אבל מבחינתי הוא לא. בכל מקרה, זו ממש לא מטרת השרשור, המטרה שלי הייתה לדעת מה ההבדל בין נגני ה- Bluray ואיפה מוצאים תכני Bluray בארץ.
...
יש ומצאתי עונה מס' 6 "מופע שנות ה-70" להורדה בבלו-ריי..
יש הכל היום ברשת צריך רק לחפש..

giggity47 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@clubnet
אתה יכול לשים פה קישור?

clubnet
סמל אישי של משתמש