יבוא של נתב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הבנתי שעושים בעיות לפעמים ביבוא של נתבים מסויימים בגלל השימוש הצבאי בתדרים מסויימים.
יש לי שתי שאלות:
1) אם דגםמסויים נמכר בארץ אז אין שום בעיה ליבא אותו מחו"ל במחיר מוזל, מנכיוון שזה שהוא נמכר בארץ אומר שהוא מאושר מבחינת שימוש התדרים שלו, נכון?
2) האם יש בעיה עם הנתב NETGEAR - Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band Wi-Fi Router (R8000) - לא ראיתי שמוכרים אותו בארץ אבל די בא לי לקנות אותו. האם יעשו לי בעיות ביבוא והאם תהיה לי בעיה להשתמש בו בארץ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

darkar כתב:הבנתי שעושים בעיות לפעמים ביבוא של נתבים מסויימים בגלל השימוש הצבאי בתדרים מסויימים.
יש לי שתי שאלות:
1) אם דגםמסויים נמכר בארץ אז אין שום בעיה ליבא אותו מחו"ל במחיר מוזל, מנכיוון שזה שהוא נמכר בארץ אומר שהוא מאושר מבחינת שימוש התדרים שלו, נכון?
2) האם יש בעיה עם הנתב NETGEAR - Nighthawk X6 AC3200 Tri-Band Wi-Fi Router (R8000) - לא ראיתי שמוכרים אותו בארץ אבל די בא לי לקנות אותו. האם יעשו לי בעיות ביבוא והאם תהיה לי בעיה להשתמש בו בארץ?
...
·

מה שנמכר בארץ עומד בתקנים של משרד התקשורת ותדרים אסורים "נוקו" ממנו ולכן הוא נמכר פה.

כל הנתבים תומכי 5 גיגה אסורים בארץ ולכן במידה וראית דגמים שנמכרים פה הם מאושרים ולא כוללים תדרים מסויימים. להביא מחו"ל עלולה להיות לך בעיה במכס, כי הנתבים משם כוללים תמיכה בטווח תדרים אסורים.

הנטגייר הזה לא יעבור במכס. (בגדול גם לא שווה את מחירו לפי הביקורות)

darkar פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

@istarmini
תודה על התגובה המפורטת. יש נתב בארץ שחשבתי לקנות - LinkSys EA6350. אבל ראיתי שבאתר של החברה לא כתוב שיש לו שרת DLNA מובנה. האם ידוע לך אם יש בדגם זה שרת כזה, וגם נאמר לי ע"י מישהו שניתן להתקין עליו שרת DLNA צד שלישי - האם זה נכון ואיך עושים את זה?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

כל נתב תומך 5GHz שנמכר בארץ עובר התאמה ע"י היבואן להסרת התדרים האסורים. מכאן שמכשירים שלא עברו את ההתאמה הזאת אסורים בייבוא ולכן אסור לייבא נתב דואלי לארץ בייבוא פרטי - גם אם הדגם לכאורה כבר נמכר בארץ.
נתבים שתומכים רק ב-2.4GHz -- אמור להיות אפשרי, עדיין יהיה לך כאב ראש כי כנראה הפקיד במכס לא באמת יודע אפילו מה זה "תדר" ותצטרך להתחיל להשיג אישורים ממשרד התקשורת (כנראה יעלה לך יותר מנתב חדש).

לגבי שרתי DLNA - אם לא רשום שתומך כנראה שלא. להוסיף שרת צד ג' זה רק אם אתה מחליף את כל הקושחה לקושחת צד ג'. במקרה כזה רצוי שתבדוק מראש אם הנתב שאתה רוצה לקנות תומך בזה או לא.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”