המקרר הגדול בעולם, סמסונג RF858, המלצות, דעות והאם יבואן או פרללי ?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9019
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #1 

http://www.samsung.com/il/consumer/home ... 8QALASL/ML
למישהו יש ניסיון עם הנ"ל ? מומלץ ?

והאם רכישה דרך היבואן הרשמי או ייבוא פרללי ? יש פער של אלפי שקלים !! בין השניים... :oops:
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #2 

היי אבי.

גם אני חשבתי על המקרר הזה ודי נסוגותי, כי יש יותר מידי חוות דעת שליליות על המקררים הגדולים של סמסונג למרות שלשני חברים שלי יש מקרר של סמסונג הום מאוד מרוצים ממנו אבל המקררים שלה ם לא בגדלים הגדולים.

אבל בתכלס לא ראיתי ביקורת ספציפית על המקרר הזה

אני הייתי הולך על יבוא פרללי... כי האחריות שהם נותנים בארץ לא ממש מתממשת בשנה הראשונה כאשר המקרר לא נפילה. ואם הוא נפילה אז גם האחריות לא תעזור.

אם אתה הולך על יבוא פרללי דבר איתי ..... אולי נביא שני מקררים.

מהיכן חשבת לייבא אותו וכמה הוא עולה שם?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

באמת חוות שליליות ? זה אמור להיות הרולס רויס של המקררים לפי המפרט שלו וגם הגודל.
ואולי הטעתי בניסוח - הכוונה היא ליבוא מקביל (לא שלי), לא של סמליין אלא של י. שלום וחבריו למיניהם...
זה בערך 17 אלף יבואן מול 14 של יבוא מקביל פלוס מינוס.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

משה, אני מנסה משהו מול יבואן רישמי.
רשמתי אותך לקבוצת הרכישה... חחח... :lol:
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

משה - מה אתה אומר ? אתה בפנים ? אם כן צריך להזדרז ולהזמין ביום יומיים הקרובים בשביל שיספיק להגיע לפני החג.
.

zahipan2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #6 

לפני 3 שנים ההורים שלי קנו מקרר גדול ויקר של סמסונג, היו לו מלא תקלות והוא התקלקל סופית חודשיים אחרי שנגמרה האחריות.
עכשיו יש להורים שלי מקרר ענק של LG והוא עובד בסדר גמור ללא כל תקלות.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

@avihuli

אני בפנים.

המטרה לקנות מקרר גדול וטוב.

אני די סקפטי לגבי SAMSUNG כי אמרתי לך שיש ביקורות לא טובות על המקררים הגדולים של SAMSUNG :(

יש משהו חליפי? יש לך מושג על איזה LG האדון zahipan2 מדבר?

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

@zahipan2
·
אתה יכול לתת מעט פרטים על המקרר אולי קישור או דגם מדויק?

תודה

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

מעולה. אצלנו עלו לגמר 2 דגמים:
ארבע דלתות, דגם RF858QALASL
מידות: גובה 185, רוחב 90.8, עומק 90.8, נפח נטו 782.

ויש את ה- Side by Side דגם RH77H90507F
מידות: גובה 177, רוחב 89.6, עומק 89.6, נפח נטו 791.

זה להורים שלי בגדול והם די נעולים. מניח שעל כל דוגמא של בעיה יהיה אפשר לתת דוגמא לחיוב אז אי אפשר לדעת באמת.
מעבר לזה לא יודע מבחינת ביקורות לצערי. במותגים האחרים לא ראיתי נפחים גדולים כאלה.
.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

אתה יודע מה ההבדל בין ברוטו לנטו ואיך זה ש לאחד יש:
נפח 829 ליטר ברוטו/783 ליטר נטו .... הבדל של 46 ליטר
ולשני:
נפח 934 ליטר ברוטו/782 ליטר נטו .... הבדל של 152 ליטר

נראה לי ממש לא מובן ..... האם יש יתרון בנפח ברוטו גדול יותר?

אני עדיין לא סגור על מה לקחת, יש לי כבר 15 שנה את המקרר הכי גדול ש GE יצרה ב Side by Side 30 cubic feet שזה 850 ליטר אבל אין לי מושג אם זה ברוטו או נטו.
:?

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

ברוטו זה אומר כל הנפח של המקרר כלומר שטח אחסון + מנוע, מדחס, חלקים וכו'.
הנטו זה אומר כמה תכלס מקום אחסון יש לך.
לא חושב שיש יתרון לברוטו גדול יותר כי אז גודלו הכללי של המקרר גדול יותר. קח דוגמא - תחשוב שהברוטו זה הקרטון של ה- PB שלך, נכון ענקי ?
הנטו - זה הגודל האמיתי של הסאב - יותר קטנצ'יק... סתם, נו הוא גם גדול... :P
ושלחתי לך עדכון נוסף לפרטי.
.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #12 

avihuli כתב:באמת חוות שליליות ? זה אמור להיות הרולס רויס של המקררים לפי המפרט שלו וגם הגודל.
...
·סמסונג זה לא הרולס רויס של המקררים בכל מקרה.
בדוק פעם כמה עולים מקררים של סאב זירו, ותחזיק משהו חזק לפני זה :)
במקרה עכשיו אני אחרי סיבוב מקררי יוקרה.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

לא מוצא משהו חזק, אז אני נמנע מהבדיקה... :P
סתם, סתם...
הכוונה הייתה "ספינת הדגל" של המקררים מבית המותג סמסונג, לא בהשוואה לכל המותגים אחרים.
.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

מבית סמסונג זה מקרר הדגל כרגע (מועמד מוביל אצלנו, אשתי מתה עליו)
http://www.samgalelectric.co.il/pl_prod ... L~10~0.htm

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

אגב, אם כבר אנחנו בנושא, אני אחלוק קצת ממה שלמדתי במחקר שעשיתי לגבי קירור ומקררים עכשיו:

איך נראה פיתרון קירור אופטימלי?

ישנם מספר סוגי מזון שבאופן טיפוסי נמצאים בקירור בבית. לכל סוג מזון כזה יש תנאים אופטימליים בהם הוא נשמר בצורה האופטימלית, בעיקר מבחינת טמפרטורה ולחות. ההבדל בקצב הקלקול בין פריט שנמצא בתנאים האופטימלים עבורו לפריט שלא מגיע בקלות למאות אחוזים.

הנה למשל טבלה המפרטת תנאי טמפרטורה ולחות אופטימליים לפירות וירקות:

http://www.engineeringtoolbox.com/fruit ... d_710.html

מקרר פשוט ורגיל מגיע בדרך כלל עם מדחס בודד (כמו מזגן מיני מרכזי) כלומר שאפשר לכוון אותו לטמפרטורה אחת בלבד. כדי להשיג טמפרטורות שונות בין המקרר לפריזר ובתוך המקרר, משחקים עם עוצמת זרימת הקירור לחללים השונים. כל פעם שפותחים את הדלת אוויר קר יוצא ואוויר חם בטמפרטורת החדר נכנס למקרר ומשנה זמנית את הטמפרטורה במקרר עד שיחידות הקירור משתלטות חזרה על הטמפרטורה.

במקררים מתקדמים יותר יש מספר מדחסים כך שאם למשל פותחים את המקרר זה לא משפיע על הפריזר.

כמו כן, מקררים נבדלים זה מזה ביכולת לחלק את המקרר לחללים נפרדים ועצמאיים ככל האפשר בקביעת תנאי טמפרטורה ולחות. לפעמים יש ממש הפרדה פיזית מלאה בין חללים שונים (עם דלת חיצונית נפרדת לחלל), לפעמים זה סתם מגירה בתוך המקרר.

יש עניין של כיצד המקרר מזרים את האוויר הקר ברחבי המקרר, כלומר עד כמה הטמפרטורה במקרר אחידה ואין נקודות קרות וחמות יותר במקרר שאם שמת במקרה את האוכל בהן אתה מקבל תוצאות פחות טובות.

אח"כ מקררים נבדלים בארגונומיה - למשל תאורת לד בכל רחבי המקרר במקום נורה אחת מרכזית שיכולה להישרף או להיות מוסתרת על ידי פריט כלשהו, ועל ידי צבע האור שנותנת הנורה שיכול להשפיע על איך מזונות נראים בתוך המקרר. כמו כן יש את הגמישות בסידור המדפים, פטנטים שמקלים על הניקיון (למשל ציפויים הידרופוביים למדפים שמפחיתים נזילות של דברים על המדפים) וכולי.

יש מקררים שיש להם גם פטנטים לטיהור האוויר במקרר מגזים שפולטים מזונות שונים ויכולים להשפיע על מזונות אחרים. בזה מצטיין במיוחד מקרר Subzero שכולל פילטר מיוחד עם טכנולוגיה שנאסא פיתחה עבור תחנת החלל על מנת לפרק גז אתילן.

אנחנו מתכוונים לקחת מקרר טוב שיש לו בעצמו כמה zones כמו הסמסונג (שיש לו מדחס כפול וכמה zones קירור שונים) ולהוסיף לו מגירת קירור שהיא בעצמה מערכת נפרדת שאפשר לקבוע לתנאי לחות וטמפרטורה שונים, ובכך למקסם את כמות איזורי הטמפרטורה השונים שאנחנו יכולים להחזיק במקביל.

התוכנית היא שיהיה איזור הקפאה עמוקה -18 מעלות, איזור 0 מעלות לבשר טרי, דגים, וירקות שצריכים טמפרטורות מאוד נמוכות, איזור של 4-5 מעלות למוצרי חלב, ואיזור 12 מעלות לפירות וירקות שדורשים טמפרטורות קצת יותר גבוהות.
נערך לאחרונה על ידי psibeast ב 05/09/2015 12:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

@psibeast
·
אחלה סיכום של דרישות ממקרר. תודה!

הקישור ששמת לא עובד אצלי. האם אצלך הוא עובד?

לגבי הסמסונג שאתה מדבר עליו, תוכל לפרט על איזה דגם מדובר?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

ערכתי את הלינק ועכשיו הוא בסדר. נשבר בהעתק/הדבק.
הסמסונג המדובר הוא זה שדיברתי עליו בהודעה קודמת, ה Samsung Harmony
אגב, יש כרגע דגמים של סמסונג שבשלבי אישור בארץ שמגיעים עם אפשרות לשים מיכל גז של סודה סטרים ולקבל מים מוגזים מהקיוסק של המקרר.
זה אחלה פיתוח.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #18 

אני די פוחד להיכנס להרפתקה עם סמסונג. לדגמים היקרים יש המון ביקורות לא מחמיאות בזאפ שאני ממש חושש.

לעומת זאת אין יותר מידי תחליפים אם מחפשים מקררים עם קיבולת נטו של כ 800 ליטר.

לכן אני כרגע נשאר עם ה GE שלי

בהצלחה רבה ל avihuli ושנה טובה לכולם

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

פתרון (אמנם יקר) לבעיה הזאת היא לקחת מקרר טוב בנפח קטן יותר, ולהוסיף מגירת קירור עצמאית איפשהו אחר במטבח. זה מוסיף גמישות רבה כי מגירת קירור יכולה בלחיצת כפתור להפוך ממקפיא, למקרר 0, למקרר רגיל, למקרר 12 מעלות ובכך נותנת גמישות רבה לפי הצרכים המשתנים ביום מסוים, כוללת מדחס נפרד משלה ולכן היא פיתרון איכותי ומדויק יותר, והיא מהווה גם גיבוי למקרר במקרה ומתקלקל שאפשר לשים את הדברים הרגישים יותר בה שלא יתקלקלו עד שמתקנים את המקרר.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

@psibeast
·
אתה צודק במאה אחוז אבל יש לי היום מקרר גדול ומאוד אמין של GE הוא עם נפח של 850 ליטר.

אחרי 16 שנות שימוש נוצרו מעט נקודות חלודה במקומות מסוימים בדלתות, במיוחד ליד הקיוסק.

הרעיון לקנות חדש הוא רעיון קוסמטי בלבד (ההנהלה דורשת) אבל נוכח הביקורות הלא מחמיאות ההנהלה בצעד חריג הסכימה לדחות את הקנייה עד שנמצא קנדידט טוב גדול ואמין.

אז אנחנו בחיפושים..... אם מישהו יודע על משהו טוב, אשמח לשמוע.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”