עזרה בבחירת ראוטר/מודם חדש לאחר חוסר עניין בTD-W9980

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 234
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

אני כרגע מחובר דרך ספק 018 בחבילת תשתית+ספק.
את המודם של TP-LINK המדובר בחרתי לקנות לאחר המלצות ושיבוחים רבים פה בפורום (לא שאני בא בהאשמות לאף אחד, כן?).
המודם מוקם בחדר לא ממש קר, אבל בהחלט לא היה שם חם מידי (בין ה22-28 מעלות בערך).
לאחר חודשיים (בערך) של שימוש הוא התחיל לעשות לי צרות, הפסיק להתחבר לאינטרנט (הנורית של הסנכרון מול בזק לא עבדה יותר) והוא גם לא נתן לי לגשת אליו יותר דרך LAN להגדרות מערכת שלו.
במסגרת האחריות כמובן (בערך 3 שנים אם אני לא טועה) לקחתי אותו למעבדה בערך היחידה בארץ שמטפלת בזה (זה ממש רחוק ממני) במיוחד כדי לתקן את הבעיה.
אך לא הופתעתי לגלות שחברת benda לא רחוקה להיות משאר היבואנים הטיפוסיים שיש לנו בארץ הקודש, אני אסביר:
הם עשו לו בדיקה במשך שלוש שעות בערך, לאחר שחזרתי לשם, הבנתי מהם שהם "בסך הכל" עשו לו איפוס ושדרוג גרסת קשוחה (מה שכבר עשיתי ממזמן לגרסה האחרונה להיום (נכון לכתיבת שורות אלה)), ולא בדקו לרכיבים תקולים אני מניח.
וכמובן, איך לא, הבעיה חזרה על עצמה בדיוק לאחר יומיים של שימוש שוב.
כבר התחילו להימאס עלי TP-LINK מכיוון שזאת לא הפעם הראשונה שדבר שכזה קורה לי עם הציוד ראוטרים שלהם.

למען ההסר ספק, כמו שציינתי, המודם עבד לי מצויין במשך יותר מחודש, ככה שאני לא מניח שהבעיה נובעת מאצלי ברמת הפיזית (למרות שאשמח לעזרה בעניין אם יש אפשרות).

בכל אופן, הייתי רוצה להשקיע פעם אחת על ראוטר שיספק לי את ה"סחורה" כמו שצריך, שיהיה מחברה אמינה כמו linksys ויתמוך בווקטורינג ואם אפשר שיתמוך openwrt (לא חובה) וגם ממש לא חובה שיתמוך ב5Ghz.
אין לי גם שום בעיה עם להזמין מודם שלא משולב עם ראוטר, ולדאוג לראוטר בנפרד.
לבנתיים, בלי מגבלת תקציב מוגדרת, יש לי אפשרות להתגמש עד ה1000 ש"ח.

אני עברתי בנוסף על הרשימה של netcheif, אך לא מצאתי שם דגם אחד של ראוטר/מודם שעונה על הדרישות שלי.
(אני מאוד מקווה שזאת לא בקשה מוגזמת מידי)

קיבלתי המלצות ללכת על הדגמים VMG1312-B של ZyXEL, וגם Vigor2760n של draytek.
השאלה שלי היא עד כמה הם אמינים ועד כמה הם עונים לי על הדרישות.

לצורך העניין אין לי שום בעיה לקנות את המודם גם מארה"ב כל עוד הוא תומך בתקנים שיש לנו בארץ.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #2 

שלום,

לא ברורה לי המסקנה שלך על מוצרי Tp-Link כי באם תחזור אליהם, לשירות בסוף יחליפו לך את היחידה לאחרת. אני השתמשתי ב-9980 לתקופה קצרה ללא בעיות אך העדפתי לעבור למודם נתב מקצועי יותר בשל כמות ה-IP ברשת שלי (מעל 20). ה-9980 תמך ללא בעייה אך היה מבצע בפלונטר על הדריטק ויגור 2760n ורכשתי אותו (ה-9980 נמכר)

נסיוני עם הדרייטק ויגור 2760N לא רב אך הוא פועל אצלי כשבועיים ללא כל בעיה. לקח לי קצת יותר זמן להגדירו, אך משהוגדר הוא עובד ללא דופי. האלחוט שלו הוא רק בתדר 2.4

יש לי בנוסף בבית 2 נקודות גישה AP שהוגדרו בנתבי TP-LINK 4300

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

@carmonle
·איך אתה כל כך בטוח שיסכימו להחליף לי את המוצר?
כבר ציינתי שהייתי במעבדה שלהם פעם אחת (וזה דיי רחוק מהבית שלי!) ולמרות כל מה שאמרתי להם הם ב"סה"כ" עשו איפוס למכשיר וזהו, אותי אישית מאוד מרגיז היחס המזלזל הזה...
אם אני עומד לסוע לשם שוב זה יהיה ככל הנראה כדי לקבל את הכסף חזרה, כי אני לא עומד לסוע לשם בפעם השלישית בשום מצב.

לא ברור לי למה נראה לך שאין לראוטר הזה אפשרות להקצות יותר מ20 כתובות, כי אצלי זה עבד מצויין עם יותר מ20 אורחים בבית באותו הזמן, אבל לצערי הרבה יותר חשוב לי כרגע המלצה על מודם חדש (סליחה אם זה לא היה ברור עד כה) אז ה4300 לא ממש רלוונטי.

בעקרון, הדגש הכי חשוב אצלי זה על אמינות, אני מעדיף פחות לקבל חוות דעת על נסיון אישי, כי גם למוצר שיש לי כרגע יש המון אנשים שנהנים/נהנו ממנו ליותר מחודשיים, אז זו אינדקציה פחות טובה.
יותר חשוב לי לדעת על אופן הפעולה שלו/האופן שבו הוא בנוי (אם הוא נוטה להתחמם למשל)/התמיכה שלו מבית היצרן.

carmonle
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
שם מלא: ערן כרמון
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #4 

ליאור,

מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי, ה-9980 תמך במעל 20 כתובות אבל העדפתי ציוד מקצועי יותר שגם עליו יש תלונות ברשת DrayTek

אני לא בטוח שיחליפו, אבל ניתן להתנהל מולם בצורה נבונה כדי שזה יקרה (לתעד אתההתנהלות מולם, מספר פניות ביקורים,לכתוב ליצרן בחו"ל, תלונות בדואר רשום וכד'), השאלה כמה אנרגיה תהיה מוכן להשקיע וניתן לשלוח לתמיכה הנתב שלא באמצעות ביקור אישי

לדעתי אף אחד לא יכול להמליץ לך על בסיס אמינות גם בנתבים מקצועים, תמיד יש תקלות

ערן
קידמיים Paradgim monitor 11 V.6
סנטר Paradgim monitor cc-290
אחוריים Paradgim monitor 9 V.6
סאב SVS PC-4000
מסך Panasonic 65VT60
רסיבר Denon AVR-X3600H
Oppo BDP-103 Blu-ray
Nvidia Shield Pro

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

carmonle כתב:ליאור,

מציע שתקרא שוב את מה שכתבתי, ה-9980 תמך במעל 20 כתובות אבל העדפתי ציוד מקצועי יותר שגם עליו יש תלונות ברשת DrayTek

אני מעדיף שלא להגיב לזה.

אני לא בטוח שיחליפו, אבל ניתן להתנהל מולם בצורה נבונה כדי שזה יקרה (לתעד אתההתנהלות מולם, מספר פניות ביקורים,לכתוב ליצרן בחו"ל, תלונות בדואר רשום וכד'), השאלה כמה אנרגיה תהיה מוכן להשקיע וניתן לשלוח לתמיכה הנתב שלא באמצעות ביקור אישי

להתכתב עם היצרן בחו"ל? תלונות בדואר רשום? ברצינות?!
כמה פעמים יצא לך (או ששמעת על מישהו שעשה את זה וזה עזר לו) לעשות את זה מול חברת בנדא/TP-LINK בארץ?
אני לא מחפש כאן אשמים, אני יודע לזהות שירות לקוחות גרוע שאני רואה אחד כזה.
לי אישית אין סבלנות לעשות את כל מה שהצעת מהסיבה הפשוטה שזה לוקח המון זמן+לי לא יהיה אינטרנט בפועל במשך כל הזמן הזה.
מה שאני כן יכול לעשות כדי לחסוך זמן זה ללכת אליהם (בפעם השניה) ולשכנע אותם שיזכו אותי.
(וכן, שמרתי את הטופס שהביאו לי מהפעם הקודמת)

לדעתי אף אחד לא יכול להמליץ לך על בסיס אמינות גם בנתבים מקצועים, תמיד יש תקלות

נכון, לכל המוצרים בעולם יש תקלות לפעמים מן המפעל, אבל בין אם מדובר בחברת TP-LINK או בכל חברה אחרת, הצפי האידאלי הוא שיהיה שירות לקוחות הולם בהתאם לתקלה בפועל.
אם קרתה תקלה שחזרה על עצמה כתוצאה מתכנון מוצר לקוי, על היצרן לוודא שהוא דואג לתקן לכל הלקוחות את המוצר או לחליפין לזכות אותם בהתאם (דוגמה טובה לזה אתה יכול לראות עם מה שקרה לא מזמן עם הליין האחרון של המכוניות של טויוטה שהיצרן דרש שישלחו אותם למוסכים המורשים כדי לתקן בעיה גורפת בנוגע לכריות האוויר).

ערן
...
·

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 421
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #6 

אם לא אכפת לך לקנות מיד 2,
יש שם כמה Linksys WRT1900 דיי בתקציב שהגדרת,
אתה יכול לברר האם הם עדיין באחריות או לא.

כמובן זהו רק נתב ותצטרך מודם VDSL.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

@Pavliker
·תודה על ההצעה, אבל הרבה יותר קריטי במחינתי למצוא מודם שאני יכול לסמוך עליו מאשר ראוטר בלבד.

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

יש כאן רשימה של נתבמודם במכשיר אחד.
למשל:
Asus DSL-AC68U
ActionTec-C1000A

או סקירה של מודם בלבד.

השוואות נתבים.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@Pavliker
·ציינתי כבר בהודעה הראשונה שלי שעברתי על הרשימה הזאת.
אבל האם לדעתך יש לי סיבה מוצדקת לרכוש דווקא את המוצרים שאתה ציינת?

Pavliker
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לאור ההמלצות של כולם לTP-LINK קנית אותו ואתה לא מרוצה,
לכן הבחירה היא רק שלך, אתה יכול לבדוק המלצות ,חוו"דים, אחריות ולהחליט.

אם נקח למשל את הActionTec הוא נמכר בEbay בכלל, ומחירו סביב ה120 ש"ח, (יש כאן גם בלוחות כמה שמוכרים)
האסוס הוא מאמזון, וכמעט פי 2 מהתקציב שהגדרת. (לא מצאתי אותו נמכר בארץ.)

יש כמה המלצות בשרשור כאן גם כן.

lyor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

@Pavliker
·עם כל הרצון הטוב, אני חושב שאני בכל זאת ילך על VMG1312-B ZyXEL מלת ברירה של חוסר זמן.
אין לי סבלנות לחכות חודש למודם שמגיע מסין (ועוד ש90% מהמוכרים מוכרים אותו כיד שניה ולא נותנים שום אפשרות להזדכות במידה והוא לא תקין).
מאיזה זווית שלא תסתכל על זה, זה נראה ממש לא כדאי.
בקשר לאסוס, באמת נראה מוגזם... לא ברור לי למה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”