מחפש יורש ל TVIX DUO, שיריץ קודי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

קצת רקע: אני לא מחובר לחברות כמו 'חם' / 'כן', אלא צופה בעידן + דרך סטרימר Tvix Duo עם מקלט עידן + מובנה, יכולת הקלטה / עצירת שידור חי, 2 מקלטים (ניתן לצפות באחד ולהקליט את השני) וכמובן - הארד דיסק עם סרטים ותמונות.

התקנתי קודי על המחשב הנייח (על מנת להבין על מה כולם מדברים וכו') וזה בדיוק מה שאני רוצה לסלון :-)

אין לי כח להתעסק עם לינוקס (ניסיתי להתקין בעבר RPI וזה לא הלך 'חלק', בגלל הנסיון המועט עם לינוקס)

בכל מקרה, הדרישות הינן:
תקציב עד 1,000 ש"ח
כניסה אטרנט RJ45 בלבד (אין לי WIFI, ואין לי כוונה לעשות כזה...)

ראיתי כמה המלצות על מיניקס Z64. יש עוד אלטרנטיבות?

אשמח ללינק לרכישה.

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא יודע איפה ראית המלצות ל-Z64, פה לא מתלהבים ממנו.
העף מבט במדריך החומרה בראש הפורום.
לך יכולים להתאים מחשבים מבוססי מעבד X86 כמו PIPO/AINOL, מיני PC של eGlobal מבוסס 1037U או אינטל NUC N3050.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה על המענה המהיר. קראתי (לפני שפרסמתי) את המאמר, ובאמת התפלאתי למה Z64 לא מופיע שם. מה הבעיה שלו? למה לא מתלהבים ממנו?

אני מבין שאצטרך HDD חיצוני לכל אחד מהסטרימרים שארכוש, על מנת להעביר את כל הסרטונים והתמונות שלי (כ 100 GB)

בכל אופן, לגבי הסטרימרים שציינת, הסתכלתי (שוב) בטבלת סיכום:
1. PIPO: האם ניתן לנטרל את הרשת האלחוטית? מחיר - כ 500 ש"ח
2. AINOL: אין נתונים בטבלה
3. eGlobal 1037: מחירו 700 ש"ח + 200 ש"ח לזיכרון. נכון?

אשמח ללינקים לרכישה.

כמו כן, האם עלי לשלם מכס / מע"מ / עלויות שילוח נוספות על המכשירים האלו? אם כן - כמה?

האם יש מכשיר אחד שמועדף על כל השאר מכל האפשרויות האלו? (מבחינת שליטה של עכבר אלחוטי / שלט / מקלדת וכו')

תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

1. בכל מחשב ניתן לנטרל Wi Fi.
2. ל-AINOL נתונים דומים ל-PIPO, וככל הנראה אין בו את בעיות החום שיש ב-PIPO, כפי שצויין בעדכונים בצהוב מתחת לטבלה.
3. כן. מחירי הזכרונות קצת ירדו והם פחות מ-200 ש"ח (לא בהרבה, כי בינתיים השקל נחלש והמחירים שוב עולים).

ל-NUC יש מקלט IR מובנה, לשאר האופציות אין וצריך להוסיף.
ב-eGlobal יש אפשרות להוסיף ערכה הכוללת מקלט IR מובנה ושלט בכ-$15, אך נטען כאן שהם כרגע בבעיית מלאי של הרכיב הזה.
עקרונית בכל מחשב ניתן להוסיף ערכה מלאה הכוללת מקלט IR חיצוני ושלט בכ-70 ש"ח (איביי). למעט ה-NUC, תוכל במחשבים המוזכרים למעלה לכבות את המחשב מהשלט אך לא להדליק אותו מכיבוי מלא מהשלט (מגבלה של הצ'יפסט/לוח אם).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

גיל37
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2890
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #5 

עוד אופציה טובה היא Cubox TV שמגיע ללא WIFI בכלל.
אפשר להזמין אותו עם Openelec מותקן מראש ואז בהפעלה אתה ישר מקבל KODI (שגם מתעדכן מהרשת אוטומטית כשיוצא עדכון גרסה).
זה אמנם מבוסס לינוקס אבל אתה לא צריך "להתעסק עם לינוקס" בכלל אלא רק להגדיר KODI כמו שמופיע בכל המדריכים באינטרנט.
אם אתה רוצה לשלב עידן פלוס, יש דונגלים תומכים ומדריך שפורסם פה בפורום מספר פעמים שמאפשר להגדיר את זה ב CUBOX ואז גם ניתן לצפות ולהעביר ערוצים בהתקנים אחרים בבית שמריצים KODI ומחוברים לאותה הרשת (עובד נהדר מניסיון).

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”