שלום לחברים בפורום.
אנו לפני רכישת טלויזה חדשה לבית.
דרישות :
תקציב עד 4,000 ש"ח
סמארט סביר
עידן פלוס מובנה
שירות ואחריות
קראתי לא מעט שרשורים בפורום וההמלצה הרווחת למסכי 50" הינה לסמסונג 50H6400 .
מצאתי אותה ברשת (פרללי) ב 3,500 ש"ח עם אחריות בת שנה -
כמובן שהנתונים על הנייר (4 ליבות, 400HZ וכו') טובים יותר לעומת נתוני המתחרות בקטגורית מחיר זו אך נושא האחריות לדעתי לא פחות חשוב -
אשמח לשמוע מהניסיון שלכם עד כמה זה אקוטי אחרת אין מניעה לרכוש אותה. וכן מאיזה יבואן מקביל כדאי לרכוש בפן השירותי (י.שלום, רייבי, טופ טיוי וכו')
מנגד מצאתי חלופות ראויות כגון פנסוניק TH-50AS610L עם אחריות בת 5 שנים תמורת 3,600 ש"ח (100HZ, מעבד כפול ליבה?) או את הייסנס 50K610 תמורת 2,990 ש"ח (כפול ליבה, 200HZׂ ) שגם ראיתי בחנות ולדעתי מעניקה תמורה טובה למחיר הן מבחינת המסך והן מבחינת תפעול וכו'.
אשמח לחוו"ד והמלצה בהתאם.
התלבטות לגבי מסך 50" עד 4K ש"ח
אין לי המלצות לדגמים, אבל כמה הערות:
מה שמוצג כקצב רענון לא אומר הרבה, וגם לא מאוד חשוב לדעתי. דיון כאן:
http://www.hometheater.co.il/vp2230025#2230025
המעבד של המסך לגמרי חסר משמעות, כי זה לא נותן לך שום מידע שממנו אתה יכול להסיק משהו.
לא הייתי קונה מסך בטווח מחירים כזה עם רק שנה אחריות. בדוק גם מה תנאי האחריות אחרי השנה הראשונה.
המעבד של המסך לגמרי חסר משמעות, כי זה לא נותן לך שום מידע שממנו אתה יכול להסיק משהו.
לא הייתי קונה מסך בטווח מחירים כזה עם רק שנה אחריות. בדוק גם מה תנאי האחריות אחרי השנה הראשונה.
·אוקיי - הדיון לגבי קצב הרענון מעניין ומסביר בהחלט.jtk כתב:אין לי המלצות לדגמים, אבל כמה הערות:
לא הייתי קונה מסך בטווח מחירים כזה עם רק שנה אחריות. בדוק גם מה תנאי האחריות אחרי השנה הראשונה....
המעבד של המסך חשוב אני מניח לגבי תפקוד הסמארט ויכולת הרצת האפליקציות.
במסך של סמסונג יש אחריות בת שנה בלבד.
המעבד של המסך חשוב לסמארט, אבל מספר הליבות לא אומר כלום לגבי ביצועים. הדרך היחידה לדעת את זה היא לחפש מידע בסקירות ופורומים.
לא אומר כלום כי מה שמשפיע על הביצועים הוא המכלול של החומרה והתוכנה. אין סיבה להניח שיש יותר מדי דברים משותפים בין מסכים מיצרנים שונים (ואפילו לא מאותו יצרן), אז לא יעזור פרט מידע אחד מעשרות שמשפיעים על הביצועים בפועל. כל תוכנה/מערכת הפעלה פועלת בדרך אחרת מבחינת יעילות שימוש במשאבי חומרה. וגם אם התוכנה היתה אחידה בין מסכים, ביצועי חומרה נטו מושפעים מהרבה גורמים: מספר ליבות, סוג ליבות/מעבד, מהירות הפעלה של המעבד, כמות ומהירות זכרון על המעבד, כמות ומהירות זכרון חיצוני למעבד, מהירות אמצעי אחסון, ועוד.
לא אומר כלום כי מה שמשפיע על הביצועים הוא המכלול של החומרה והתוכנה. אין סיבה להניח שיש יותר מדי דברים משותפים בין מסכים מיצרנים שונים (ואפילו לא מאותו יצרן), אז לא יעזור פרט מידע אחד מעשרות שמשפיעים על הביצועים בפועל. כל תוכנה/מערכת הפעלה פועלת בדרך אחרת מבחינת יעילות שימוש במשאבי חומרה. וגם אם התוכנה היתה אחידה בין מסכים, ביצועי חומרה נטו מושפעים מהרבה גורמים: מספר ליבות, סוג ליבות/מעבד, מהירות הפעלה של המעבד, כמות ומהירות זכרון על המעבד, כמות ומהירות זכרון חיצוני למעבד, מהירות אמצעי אחסון, ועוד.